Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Добавих впоследствие един чекиран багаж към полета и веднага след това се регистрирах. Проблемът е, че никъде на бордната карта не е отбелязано да има чекиран багаж. На предишните бордни карти е отбелязано най-отдолу с микроскопични букви [15kg bag]. Сега - нищо!

Проблемът се оказа в българската версия. Като се мине на английската версия, багажът си е отбелязан коректно.

Смешна работа, ама така е като си нямат съвестни доброволци като Магеланци :lol:

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Полетът на RyanAir за Атина, който понразписание трябва да излети в 06:50 ще излети с 4 часа закъснение в 10:50. Няма официални причини за това, а е първи полет за деня. Хубавото е, че най-вероятно ще имаме право на обезщетение защото не минсе вявряа да са метеорологични причините.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Райън само за/от София-Атина ли закъснява???!!! 

На Шонефелд имам 65 минути, за да кацна и се кача на полет за София. И двата полета са на Райън. 

Но при тези новини за закъснения, хич не ми се иска да рискувам... 

Дайте съвет, препоръка, плс!

Връзка към коментар

Раздадоха храна и напитки.

Причината била, че пилота се е разболял и чакат пилот от Лондон, който да изпълни полета. Случва се естествено, вече усещам миризмата на обезщетение.

Antony, ако не си купил билетите ги вземи с по-голямо време за престой. 65 минути е доста рисково.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Човекът, който е на закъснелия полет не съм аз, но плащането е извършено с моята карта. Мислите ли, че ще има проблем с изплащането на обезщетението ако дам IBAN и карта на мое име (с коята е платен билета), въпреки, че не съм бил на полета? Или може би е по-добре банкови детайли на пътника?

Връзка към коментар

Човекът, който е на закъснелия полет не съм аз, но плащането е извършено с моята карта. Мислите ли, че ще има проблем с изплащането на обезщетението ако дам IBAN и карта на мое име (с коята е платен билета), въпреки, че не съм бил на полета? Или може би е по-добре банкови детайли на пътника?

В условията на Ryanair си пише, че те връщат парите само по картата, с която е платен билета. Не знам как посредниците избягват това правило, но да, обезщетението би трябвало да го изплатят на теб и то без да е необходимо да пращаш нищо. 

При положение, че закъснението е от летище, на което имат база, не мисля, че липса на пилот е извънредно обстоятелство и имаш голям шанс. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Райън само за/от София-Атина ли закъснява???!!! 

На Шонефелд имам 65 минути, за да кацна и се кача на полет за София. И двата полета са на Райън. 

Но при тези новини за закъснения, хич не ми се иска да рискувам... 

Дайте съвет, препоръка, плс!

Не те съветвам да рискуваш с толкова малко време.Преди години изгорях с един полет от Валенсия,защото полета ми от Порто до Валенсия(на Раян) закъсня с 3,5ч.Времето,което бях предвидила между двата полета беше 3ч :).

Освен това трябва да знаеш, има ли транзитен коридор от пристигащи към заминаващи или трябва пак да минаваш през секюрити чек ин.Може да не ти достигнат 5-10мин.

А иначе за Атина - моите полети си бяха навреме, което на раяновски значи само с един час закъснение :) .На някой друг да ги обясняват тия ,че държат първите места по полети на време.

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък не съм имал закъснения с тях повече от 6 години, най-много 15-20 минути и съм правил доста прекачвания. Включително и първите ми полети от София (Атина и Пиза) излетяха на минутата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не те съветвам да рискуваш с толкова малко време.Преди години изгорях с един полет от Валенсия,защото полета ми от Порто до Валенсия(на Раян) закъсня с 3,5ч.Времето,което бях предвидила между двата полета беше 3ч :).

Освен това трябва да знаеш, има ли транзитен коридор от пристигащи към заминаващи или трябва пак да минаваш през секюрити чек ин.Може да не ти достигнат 5-10мин.

А иначе за Атина - моите полети си бяха навреме, което на раяновски значи само с един час закъснение :) .На някой друг да ги обясняват тия ,че държат първите места по полети на време.

Дааа, и моят полет София-Атина-София с Райън беше навреме, но сега ще летя от Тулуза до Берлин-Шонефелд и после до София. Има транзитен коридор, уж на схемите, но не съм се оглеждал като кацнах там, та не съм наясно с разстоянието....

Не ми се искаше престой в Германия, ама явно ще се наложи. 

Пък то както е тръгнало с тези закъснения, май е по-добре да гледам да стигна до Марсилия и после да мисля за връщането, хахххх

Връзка към коментар

Здравейте,

Искам да букна два билета с Райън на 2 по 1. Ако не си запазя места, ще има ли шанс, двамата да сме един до друг?

Да, ако направите онлайн чек-ина едновременно/последователно :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да закупя билети на ryan до Валенсия два билета за възрастен и един за бебе на 1 година. Цената на двупосочен билет за възрастен е 20 евро, а за бебето 40 евро. Има ли вариант и цената на билета за бебето да е 20 евро?

Връзка към коментар

Тези 40 евро фиксирана цена ли са? Ако му вземете място (а не пътува на ръце) може, но трябва да купите по телефона май (сигурно има надценка за обслужване). И ще трябва да имате столче, в което да го сложите.

Връзка към коментар

Искам да закупя билети на ryan до Валенсия два билета за възрастен и един за бебе на 1 година. Цената на двупосочен билет за възрастен е 20 евро, а за бебето 40 евро. Има ли вариант и цената на билета за бебето да е 20 евро?

Само да кажа, ако не сте проверили, че летището, на което Раян кацат, е на 100 км от Валенсия и в общи линии начинът за трансфер, особено с бебе, е рент-а-кар, така че проверете и цената на Wizz, които кацат на летището в самия град. По този начин си спестявате рент-а-кар (100-иан евро за 3 дни), паркинг (10-20€ /ден) и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Само да кажа, ако не сте проверили, че летището, на което Раян кацат, е на 100 км от Валенсия и в общи линии начинът за трансфер, особено с бебе, е рент-а-кар, така че проверете и цената на Wizz, които кацат на летището в самия град. По този начин си спестявате рент-а-кар (100-иан евро за 3 дни), паркинг (10-20€ /ден) и т.н.

Благодаря, да знам че летището е в Касталион, няма да се ползва кола под наем, имаме приятели, при които отиваме и те ще ни вземат :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.