Mamas Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември Благодаря! Проверката през тези линкове показва за виза В1/В2 изчакване 23 работни дни. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември преди 33 минути , Mamas каза: Благодаря! Проверката през тези линкове показва за виза В1/В2 изчакване 23 работни дни. Да в момента, след като всичко ви е подадено датите са за след около 20 дни. Паспорта идва до 2 - 3 дни. Има опция да изберете да получите известие за освободил се по ранен ден. 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември преди 1 час, Mamas каза: Здравейте, Предстои ни процедурата по вадене на виза В1/В2. Има ли някои информация в какъв срок се насрочва интервюто и колко време отнема връщането на паспорта,у ако е дадена виза? Имам пътувания с тези паспорти и не знам дали да не отложа интервюто за след Нова година. В момента има свободни часове за 25.11 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 ноември Сподели Публикувано: 4 ноември Днес и жена ми взе виза. Имаше дати за интервю за минимум 1 месец напред, но след няколко дни излязоха по-ранни и смених. Може да се сменя до 2 пъти. Отиде без нищо допълнително, както и аз ходих, само с паспорт и разпечатана форма дс160+часа за интервюто. Минала е за 1 минута, питали са я и то на български без да е искала в коя фирма работи и какво ще прави в САЩ. 5 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Как се разбира кога е изпратен паспорта с визата? Не помня как беше при мен. Във формуляра има само адрес, не виждам да има телефон, а може и да има писан когато е създаван. Трябва да се вземе нов съвсем скоро и да се пробие настоящия. Връзка към коментар
funny Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 2 минути , Alexander каза: Как се разбира кога е изпратен паспорта с визата? Не помня как беше при мен. Във формуляра има само адрес, не виждам да има телефон, а може и да има писан когато е създаван. Трябва да се вземе нов съвсем скоро и да се пробие настоящия. 1. От тук първо трябва да излезе статус "ИЗДАДЕНА" : https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx . Обичайно е един-два работни дни след одобрението 2. После се появява в профила ти и следното : виж картинката. Това отнема още ден-два. 3. Накрая може да проследяваш паспорта като изпратиш мейл със събджект номера на паспорта до мейл : passportstatus@ustraveldocs.com . Връщат до минута автоматичен мейл какво се прави и къде е паспорта. Тук вече не мога да помогна със срок, че още чакаме това да се появи в опциите че може да се взима. Към момента на свекър ми визата е следния график: 1. Подадена вторник, 26.10 2. Издадена (появи се в опция 1) - четвъртък, 28.10 3. До ден днешен стои в статуса който виждаш на картинката. А сме задали взимане от офиса на Витошка, което казаха че уж е най-бързата версия. ПП. Той беше с виза по документи, без интервю 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Беше вчера на интервю и съм на същата стъпка като теб в момента. Интересно е какво ще стане, ако не дойде докато дойде крайния срок за взимане на новия паспорт след 10 дни, понеже ще летим. Още като подаде документи за нов, попълни формуляр, че ще запази стария заради Виза, но дали ще дадат новия, ако не пробият стария първо? Връзка към коментар
funny Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 5 минути , Alexander каза: Беше вчера на интервю и съм на същата стъпка като теб в момента. Провери стъпка 1 и 3 тогава Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 1 минута , funny каза: Провери стъпка 1 и 3 тогава Издадена е, при проверка с мейла връща Currant status of your passport is Origination scan, не знам какво ще рече това. Връзка към коментар
funny Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 1 минута , Alexander каза: Издадена е, при проверка с мейла връща Currant status of your passport is Origination scan, не знам какво ще рече това. Същото и при нас. От петък насам Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември (редактирано) преди 2 часа, Alexander каза: но дали ще дадат новия, ако не пробият стария първо? мисля, че не на мен специално ми искаха да им изпратя стария, изтекъл и невалиден паспорт, за да ми пратят новия (посолството в Бразилия) не съм в същия град и беше досадно да уреждам пратки, но иначе не става ПП става въпрос за смяната на паспорта, не за визата. Редактирано 5 ноември от neuromancer Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Изобщо не сме пращали старите паспорти за пробиване в посолството. Пробити са на корицата от МВР. Само трябва да ги върнем в МВР но не бързаме. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Не, не ги пробиват в американското посолство естествено. Аз си правих паспорта в българското посолство и без стария паспорт не може. Предполагам можеше да го обявя за изгубен и т.н., ама не се сетих, пък и сигурно щяха да искат някоя глоба. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 6 ноември Сподели Публикувано: 6 ноември преди 10 часа, neuromancer каза: преди 10 часа, neuromancer каза: Не, не ги пробиват в американското посолство естествено. Аз си правих паспорта в българското посолство и без стария паспорт не може. Предполагам можеше да го обявя за изгубен и т.н., ама не се сетих, пък и сигурно щяха да искат някоя глоба. Изключих, че през посолство минаваш. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 6 ноември Сподели Публикувано: 6 ноември Дойде мейл, че е изпратен паспорта, днес следобед или най-късно утре ще е доставен според Еконт има номер за следене. Звънях на Еконт, че не стана ясно от мейла има ли телефон за връзка, само адреса пишеше в мейла, но казаха че има и телефон добавен. интервю в понеделник, ще се получи паспорта днес сряда или най-късно утре четвъртък. Връзка към коментар
funny Публикувано: 6 ноември Сподели Публикувано: 6 ноември Преди 1 час, Alexander каза: Дойде мейл, че е изпратен паспорта, днес следобед или най-късно утре ще е доставен според Еконт има номер за следене. Звънях на Еконт, че не стана ясно от мейла има ли телефон за връзка, само адреса пишеше в мейла, но казаха че има и телефон добавен. интервю в понеделник, ще се получи паспорта днес сряда или най-късно утре четвъртък. И паспорта на свекър ми е вече на мястото за получаване 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 7 ноември Сподели Публикувано: 7 ноември Има ли някакви изисквания за страниците в паспорта за слагане на визата? Нещо ми се върти в главата, че май страницата на която се слага визата трябва да няма печати и отзад? Притеснява ме, понеже пуснах и аз за виза, обаче вече имам само няколко свободни странички, а ме очакват още печати следващия месец. Дали ще има ядове или по-добре да си изкарвам нов паспорт за визата от щатите? Ама пък и чух, че на съвсем празен от печати паспорт пак май не е добре? Остава ми варианта из южна америка да им обяснявам къде да ми бият печат....с моя "съвършен" испански. Някой съвет нещо да даде? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 ноември Сподели Публикувано: 7 ноември преди 22 минути , boogy83 каза: Има ли някакви изисквания за страниците в паспорта за слагане на визата? Нещо ми се върти в главата, че май страницата на която се слага визата трябва да няма печати и отзад? Притеснява ме, понеже пуснах и аз за виза, обаче вече имам само няколко свободни странички, а ме очакват още печати следващия месец. Дали ще има ядове или по-добре да си изкарвам нов паспорт за визата от щатите? Ама пък и чух, че на съвсем празен от печати паспорт пак май не е добре? Остава ми варианта из южна америка да им обяснявам къде да ми бият печат....с моя "съвършен" испански. Някой съвет нещо да даде? На мен преди години в английското посолство не ми харесаха паспорта, че има празни страници, но няма празен лист за визата. Наложи се за 24 часа да направя нов паспорт. Не рискувай! Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември С абсолютно нови паспорти подновихме визите. Ако така или иначе скоро ще се наложи да вадиш нов паспорт, направо използвай новия за визата. Иначе ще пътуваш с два паспорта. Не че е кой знае каква философия, но си е още един допълнителен документ. Ние по едно време имахме три паспорта - актуален и два стари с визи в тях. 🤪 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември Е то в един момент пак ще пътува с два паспорта, понеже визата е 10годишна. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември Така е, ама с нов паспорт, ще е по-малко. Със стария паспорт при наличие на ограничен брой свободни страници в момента, където само визата ще изяде поне две, може още следващото пътуване до там да е с двата паспорта. Особено ако има няколко други пътувания, изискващи паспорт преди него. 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември Няма никакви изисквания за това колко свободни страници да има човек или колко печата да има/няма от други пътувания . Трбява място просто, 1 страница, виза не заема повече от това Аз съм вадил 4 пъти виза за САЩ до сега (различни видове) и съм имал и чисто нов празен паспорт, и 2022 като си поднових туристическата пък ми беше пълен с печати , прблеми не съм имал и не съм и срещал такова изискване някъде. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември Тя има предвид , че ако статия паспорт е пълен с печати визата ще заеме цяла страница и така или иначе ще трябва бързо да вадиш нов паспорт , защото няма да има място за нови печати ( в случай че пътуваш). Аз пътувам с два , не е голяма грижа. С един разбира се ще е по-удобно в първите пет години. 1 Връзка към коментар
Kads Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември На 5.11.2024 г. в 18:31, Alexander каза: Беше вчера на интервю и съм на същата стъпка като теб в момента. Интересно е какво ще стане, ако не дойде докато дойде крайния срок за взимане на новия паспорт след 10 дни, понеже ще летим. Още като подаде документи за нов, попълни формуляр, че ще запази стария заради Виза, но дали ще дадат новия, ако не пробият стария първо? На мен вчера ми пробиха стария паспорт (валиден до март) давайки ми новия. Не би трябвало да разрешават да се запазят 2 валидни едновременно. Някъде по сайтовете на МВР имаше обявено, при случаи в които е загубен документ и в последствие намерен, трябва незабавно да се обяви и да се върне единия. Ако паспорта е в посолството може и да има опция за попълване на някакво заявление за по-късно предоставяне. П.с. Видях, че вашите паспорти вече пътуват. Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 8 ноември Сподели Публикувано: 8 ноември Само аз ли имам проблем при попълване на DS-160? Постоянно ме изхвърля, не отваря подполетата и ме връща в начална страница с попълване на идентификациите. По 5 пъти попълвам страница докато успея да запазя и продължа. Ползвахи chrome и Firefox резулат един и същ. За три вечери едва вчера приключих моята форма и не ми се започва съпружеската. Къса ми нервите. Има ли някаква тънкост, която пропускам? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега