Прескочи до съдържание

Agoda - новини и въпроси

Емика

Препоръчани мнения

Публикувано:

Какво точно очаквате да ви се изпрати?

Като си влезете в акаунта не се ли вижда резервацията? Там няма как да няма някаква форма за контакт със самото място?

Нямам активни резервации, но дори за минали има опция да им се пише писмо:

image.png.4c8d8507f21a63684dbd44089c453318.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , Ради каза:

Здравейте, за първи път правя резервация през Agoda, имам потвърждение , плащането ще е другия месец . Но никъде не виждам да са ми пратили  контакти с мястото за настаняване.  Дали ще ги пратят след плащането , това нормална практика ли е ? Трябва ли нещо да ме притеснява в този случай ?

Мястото за настаняване хотел ли е или апартамент? Ако е второто и в зависимост от договорните им отношения, може още да крият контакта м/у мястото и клиента. Може и да препродават офертата на друг посредник от тяхната група. Ако искаш кажи кое е мястото да го разнищим🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Апартхотел  Kahlua Hotel Apartments , в Родос . Всъщност намерих някакви телефони в нета , но очаквах в самата резервация да контакти. Нямам опция за изпращане на мейл към хотела и това ме учуди . Сега пробвах през уведомяване за часовете на пристигане , отвори се втори прозорец с опциая за чат или мейл с мястото за настаняване но и те не са активни . 

• Харесвам 1
Публикувано:

Те доколкото видях имат и собствен сайт с контакти и се рекламират,че директно е по-евтино. Може да се свържете с тях през сайта им и да видите и какво предлагат директно. В контактите на сайта им освен телефони, има и мейл.

Screenshot_2025-04-15-13-45-38-096_com.android.chrome.jpg.a4b3be62fee4a76aa14db8cd1f1c5ae1.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, благодаря . И аз точно това намерих, просто очаквах тази информация да я има в потвърждението. Или ще ми пратят след плащането.

Публикувано:
Преди 1 час, Ради каза:

Апартхотел  Kahlua Hotel Apartments , в Родос . Всъщност намерих някакви телефони в нета , но очаквах в самата резервация да контакти. Нямам опция за изпращане на мейл към хотела и това ме учуди . Сега пробвах през уведомяване за часовете на пристигане , отвори се втори прозорец с опциая за чат или мейл с мястото за настаняване но и те не са активни . 

Може да препродават мястото например от името на букинг и затова да не може да минава контактът клиент-хотел през тях. Май ми се е случвало нещо подобно преди години в Антверп, Белгия.

Идеята на Бръмбар не е лоша. Аз така първо имах една резервация за семеен хотел в Крит през Букинг. Още тогава открих, че мястото има сайт, но там нямаше цени и не ми се занимаваше да искам оферта за след година. Зимата обаче реших да им пиша. Получих оферта и беше по-ниска от на букинг  със стотина евро. Е, има и други условности и неудобства - платих депозит, не е ясно анулирането, ако се наложи, но ми обещаха гъвкавост, няма защитата на посредника да ти намери друго място, ако въобще може да се разчита на това. Съдейки по отзивите в гугъл мапс, свестни хора ми се видяха и реших да действам директно с тях.

• Харесвам 1
Публикувано:

Идеята на Бръмбар наистина е добра. Ще им пиша да видя какво ще предложат , макар че резервацията ми беше с някакви намаления и промоции и цената наистина е много добра.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз обикновено проверявам ако има директен сайт и през тях преди да резервирам през посредник, но преди време бях резервирала хотел през букинг. После намерих директен сайт и писах и директно на хотела за същите дати. Те ми отговориха,.че виждат че имам резервация през букинг за същите дати, но могат да ми предложат стаята на малко по-ниска цена директно, разликата не беше голяма (нещо като 5 евро на вечер и двайсетина евро за целия престой, но пък искаха депозит, а в букинг беше с безплатно анулиране и доста напред във времето, и им писах, че предпочитам в този случай да си запазя резервацията през букинг - нямах никакви проблеми след това. Обратния случай също съм имала - разпродадени през посредник или с пълно плащане с невързвращаема сума, а директно по-ниска цена и само частичен депозит Искам да кажa, че нищо не пречи да се провери и после човек да реши, кое повече му изнася.

• Харесвам 2
Публикувано:

Агода изпраща мейл за потвърждение след резервацията, където има и адреса. Вие трябва да си видите локацията. Често и хотелът пише през агода, но не е задължително. Ако нещо ви притеснява, вие същото можете да им пишете, но компанията е надеждна, същият собственик като букинг. 

• Харесвам 1
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Докато си търсех ресорт за Малдивите за нова година случайно направих интересно откритие.

Ако си пуснете индийско IP и търсите хотели директно в Agoda аппа, то излизат още по-ниски цени дори сравнено с препратките от Google, Trivago, Kayak и тн. Това също бие всякакви кодове, кешбеци и прочие.

Явно за индийския пазар са заложени най-ниските цени като цяло, в което има доста логика.

По тази схема си резервирах почти всички настанявания в Малдиви, Малайзия и Тайланд, като в някои случаи разликата стигаше до -50% спрямо цената в booking.com, например.

@elzbieta ползвам NordVPN.

• Харесвам 21
  • Благодаря 5
  • Браво 5
Публикувано:

Пробвай Touch VPN.Върши страхотна работа за достъп до блокираните от ЕС руски сайтове , има и индийско IP наред  с много други.

TunnelBear е  с доста лимитирани възможности.

П.П.Сори , виждам, че индийското е само в платената версия.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Aко си пуснете индийско IP и търсите хотели директно в Agoda аппа

Само през аппа ли работи? Защото пуснах индийски VPN от NordVPN на лаптопа, но не намирам разлика в цените, а със същия конфиг на телефона ми гърми с грешка, че няма външен сертификат.

П.П. Тръгна и на Android. Ако някой се опитва да използва конфиг от NordVPN и му гърми на Android, трябва да се махне "ping-timer-rem" от конфига.

П.П.2. След минаване през индийски VPN, цената в Агода за хотела, който гледах беше 171 евро, в букинг го гледах на 186. След свързване към VPN-a в букинг цената също стана 171 евро и предпочетох да резервирам от там, тъй като имах кредити. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 37 минути , chandni каза:

Само през аппа ли работи? Защото пуснах индийски VPN от NordVPN на лаптопа, но не намирам разлика в цените

Пътувам с телефона и действам само с аппа. Нямам лаптоп подръка за да проверя.

Също така нямам идея дали този лек трик намаля цените за цял свят, но за хотели в Азия работи 100% - последните дни много експериментирах и поне в това съм сигурен. Напълно възможно е да работи само за пазари, които очакват повече индийски туристи. Няма как да знаем какво точно са заложили и си трябва пробване.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Пътувам с телефона и действам само с аппа. Нямам лаптоп подръка за да проверя.

Също така нямам идея дали този лек трик намаля цените за цял свят, но за хотели в Азия работи 100% - последните дни много експериментирах и поне в това съм сигурен. Напълно възможно е да работи само за пазари, които очакват повече индийски туристи. Няма как да знаем точно са заложили и си трябва експериментиране.

При мен проработи за хотел в Италия както през лаптопа, така и с аповете на Букинг и Агода. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз също нямам индийски Vpn на телефона, но прегледах с такъв на компютър, засега поне моите неща нямаха намаление, но те вече си имаха голямо от преди. 😀

От седемте ми резервации за Малайзия и Камбоджа само една е през Букинг, останалото е с Агода, която ми дава драстично по-ниски цени за региона за същите места. За жалост, в Европа са единични случаи, но пак имам попадения. Обикновено стигам до Агода с търсене на хотели в Гугъл на десктоп, постоянно се включват някакви кодове за малки намаления, а цените леко варират на всяко търсене. Иди ги разбери. 🤔

• Харесвам 4
Публикувано:

Към уравнението се добавя и с какъв профил си. Не бях забелязал, че вече платинум не е най-големият, има даймънд с още по-добри оферти и премиум съпорт. Иначе с апа норд впн Индия определено става. Същата цена може да се получи с играчка и напасване с други трикове, но това определено е по-добро, само с един клик. 

• Харесвам 4
Публикувано:
12 minutes ago, new one said:

Аз ли нешо греша, но норд впн е сано платени версии и в рях упорито пиле, че не поддържа ай пи от Индия? 

Платен е , но е включен като бонус към  всички платени планове на Revolut.

Индия я има :

IMG_20251027_075149.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 7 часа, T.E.Lawrence каза:

Към уравнението се добавя и с какъв профил си. Не бях забелязал, че вече платинум не е най-големият, има даймънд с още по-добри оферти и премиум съпорт.

Прав си. Погледнах сега, Агода профилът ми някак е станал даймънд, не бях забелязал, и с пуснато индийско IP сравних едни и същи хотели отворени първо през моя акаунт и после през акаунт без статус. Имаше около 10% разлика в цената, като през безстатусния акаунт дори въобще не излизаше най-евтината категория стаи, та явно не само IP-то има значение. Тея травъл агенции имат хиляди трикове, ама ще ги борим 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:

Аз съм Platinum, имам възможност да сравнявам цени от декстоп и приложение, в 99% от случаите на десктоп ми е по-евтино, ако съм стигнала до Агода през Гугъл.
Обаче сега разцъках някои vpn с мечката, Европа не съм я пробвала. За транзитен хотел в Малайзия, който ми го даваше навсякъде 45€, но  успях през гугъл=> Агода след няколко опита да го получа за 38, канадското IP ми го даде 38€ веднага през приложението. Това не е правило, но може да се провери.
Пробвах малазийски и т.н. ip-та - едно и също навсякъде, а кенийският направо ми даде, че няма места за мен там. 😄
Между другото, VPN за някои страни си е направо задължително. Гледах от Албания хотели за Гърция в Букинг, цените бяха видимо нагоре. Включих гръцки VPN и се оправиха нещата. 
Специално за Букинг пък си имам един запазен линк в отметките, през който навремето съм стигнала до Букинг през tripadvisor, trivago или google, и повечето хотели ми ги дава с опция Booking заплаща (някакъв малък процент от общата сума). Та когато го отворя в мобилен браузър, хотелите, даващи мобилна отстъпка в приложението, я добавят и тук и се получават две отстъпки. През топкешбек няма смисъл да превъртам, защото в 80% от случаите ми дава начална цена, по-висока от горепосочения линк. Но пак си проверявам за останалите 20%. 😄

• Харесвам 11
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Не знам дали е точното място за този въпрос, но някой имал ли е казус Agoda да отхвърля всички възможни карти за плащане?

Имаме резервация, чието плащане изтича утре и съм получил предупреждение, че картата не е приета. Опитах с 3 други и никакъв резултат - пише, че въведените данни са грешни.

Публикувано:
преди 18 минути , Elenkov каза:

Здравейте!

Не знам дали е точното място за този въпрос, но някой имал ли е казус Agoda да отхвърля всички възможни карти за плащане?

Имаме резервация, чието плащане изтича утре и съм получил предупреждение, че картата не е приета. Опитах с 3 други и никакъв резултат - пише, че въведените данни са грешни.

Звучи странно 3 карти да не ги приема. Пробвай да се обадиш по телефона на оператор и да им продиктуваш данните, така че операторът ръчно да им запише данните. Знам че за България звучи като анатема да диктуваш данните на картата си по телефон, но по западния свят това не е нещо необичайно.

Публикувано:

Не съм имал опит с отхвърляне на карта, но няколко пъти се опитвах след резервация с дадена карта да я сменя но винаги системата отказва. Друг е въпроса и в каква валута е плащането. Системата също не позволява тази смяна - както си го задал така трябва да се направи. 

Интересно дали казуса не е свързан с въвеждане на еврото у нас??

• Харесвам 1
Публикувано:

Мисля, че е точно това проблемът, защото е зададено плащане в лева (нямам представа защо), а след превалутирането на картите дава проблем....

Но не знам как да разреша този проблем...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.