Прескочи до съдържание

Agoda - новини и въпроси

Емика

Препоръчани мнения

Публикувано:

Хубаво е в Агода да се зададе плащане в долари, че в другите по-използваеми тук валути курсът е дърво. Ама вече е късно.

преди 12 минути , Elenkov каза:

Но не знам как да разреша този проблем...

Нова резервация?

Публикувано:

О така и очаквах - проблема е че лев вече няма.

На мен един път ми се наложи да звъня на колцентъра им /по друг повод/ и съм много доволен. Това е решението според мен.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз звънях и след 30 мин. разговор проблемът още не е разрешен...

Не съм убеден ако в крайна сметка анулирам резервацията дали ще се появи като свободно мястото, за да го букна наново в евро...

Публикувано:

Има приложението чат съпорт. Обясни им, че за да платиш трябва да сменят валутата. Ако канселираш, цената вероятно ще е друга също. Това е казус за съпорта.

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Само да отбележа, че ми възникна абсолютно същият проблем. Отказана транзакция, тъй като резервацията е направена преди 6 месеца, и плащането стоеше в лева. Пробвах с Револют във валутата на мястото не става, в евро не става. След 24 часа разговори със съпорта на Agoda, единстения вариант е анулация и евентуално нова резервация. Така че ако имате стари резервации си ги прегледайте.  В моя случай колкото и да е странно новата резервация се получи по-евтина.

• Харесвам 4
Публикувано:

Азиатските валути поевтиняха повечето последните месеци, затова е била по-евтина резервацията. Най-добре винаги резервирайте във валутата на хотела или в долари за Азия. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Включвам се да потвърдя, че абсолютно същото се случи и с моята резервация и се наложи да откажа и резервирам отново. При мен се получи леко по-висока цена заради натоварения период в Токио, но това ми е най-малкия проблем, понеже в момента цените са зверски, а настанявания точно там, където искаме, няма свободни или са на безумна цена.

Идеята на поста ми е да споделя, че покрай всичко това си чатих вчера със съпорта над 12 часа /т.е. проблемът не е решен/, но съм потресена от самия съпорт! Отговарят супер бавно, супер неадекватно, за целия ден се смениха поне 6 агента и всички почват едно и също, което вече го пише 20 пъти в чата - проверете си картата, проверете си банката, че аз съм определила валутата при резервацията и това било мое решение, пък те не носели отворност за валутните разлики.......Това, че просто вече няма такава валути и скрийншоти що да гледат? Чак вече агент №6 ми отговори, че изобщо няма друга опция освен да откажа и резервирам отново. И не, няма как да ми потвърдят цената или че някой няма да ме изпревари /междувременно излезе едно единствено настаняване според условията в AirBnb, което изчезна светкавично в рамките на 3-4 минути, докато хвърлим едно око/.

Така че поради този съпорт аз вече няма да ползвам този сайт, абсолютно неадекватни.

Отделно - очевидно не съм първата, на която се случва същото - е как не намериха за нужно да си решат проблема софтуерно за разлика от всички други?  

Настаняването само мога да похваля - предложиха ми да запазят резервацията и да платя на ръка, като пристигнем.

• Харесвам 7
Публикувано:

Въобще не ме учудва потреса от съпорта. Какви агенти ти се паднаха, индийци ли? 

Същото изживях м.г. със съпорта на Airbnb, индийци/пакистанци, съдя от имената на агентите, смених 4-5 глупави и крайно неадекватни. Накрая явно късмета ми проработи, че ми се падна съобразителна мацка и ми реши проблема за минути. Голяма мъка беше и продължи няколко дни. 

По принцип мнението ми за умствения капацитет на индийците и пакистанците е супер ниско и такива случки само го подкрепят. 

• Харесвам 4
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Започнали са да пращат някакви мейли, които освен, че те тормозят и стресират, релано не са истински!

Вчера получих мейл по една резервация, която ще се плаща на място, според условията. Преведено е с гугъл, че е на испански.

Dear ххххххх
Reservation ID:
60000000
Hotel Name:
Hotel Don Pepe
Although payment for the stay is made at the property, you must provide credit card details to guarantee the reservation.
Hotel Don Pepe was unable to process the credit card you provided during booking. To go to the payment page and provide a different card, please click the button below.
Your reservation at Hotel Don Pepe will remain active for another 2 hours.
If you do not provide valid credit card details within this timeframe, the reservation will be cancelled, and you will receive a cancellation email.
The property may charge your credit card a no-show or late cancellation fee, or the prepayment amount specified in the booking conditions.
Update credit card details

I tried contacting you by phone several times yesterday without success; I wrote to you, and in the end, I cancelled it.
Also, nothing was showing up in the reservation details—only this email.

Най-дразнещото беше, обявените 2 часа за реакция! Отделно, че нямаше никакви опити за взимане на пари от хотел или от някой. Също в профила ми, нямаше нищо, резервацията си седеше потвърдена и нищо подобно на мейла нямаше.

Пробвах свързване с агода, ама ядец, само IA(безсмислен интелект)! Пишеш, губиш си времето и нищо едно 15 мин, накрая ми каза, да търся хотела.

Звънях на хотела няколко пъти и им писах, нищо не се случи цял ден и по някое време отказах резервацията, няма да седя на тръни.

Тази сутрин, гледам ми отговорили от хотела, директно казаха, че нямат нищо общо и че това е работа на букинг/агода..

Good afternoon.
The issue with the card is a matter for BOOKING.COM, not us.
We have received the reservation cancellation. I wanted to confirm that you were the ones who cancelled it.
Best regards,
Pablo.

И за да е по-пълна картинката, вчера реервирах за след месеци друг хотел, като  ми провери картата и само след няколко часа, получих идентичен мейл!! Пак имам цели 2 часа!

Сега ще я оставя тази  резервацията, да видя какво ще стане.

Май ще ги оставя и тези, че  не се търпят...ще мина на трип или директно букване, дори да е по-скъпо, нямам нерви и време да се занимавам с IA и фалшиви мейли и тъпотии.

• Шок 1
Публикувано:

Вероятно е същата схема като с Booking и Agoda няма нищо общо с мейлите , освен че някак злосторниците имат достъп до резервации.В случая с Букинг аз просто игнорирам съобщенията и вече с поне 5-6 резервации всичко на място беше нормално.

Може би ще става все по-лошо откъм онлайн измамите , след като системите могат да бъдат пробивани все по-лесно 

• Замислям се 1
Публикувано:

Малко ме съмнява, да е от трети лица.

Мейла е абсолютно идентичен с другите мейли където идват потвържденията no-replay@agoda.com и има синьо тикче, че е проверен от yahoo.

Сега ми дойде пак мейл, за втория хотел за който писах вчера, идентичен, пак имам 2 часа за реакция!

като чукна на бутона от мейла за актуализация на картата, ми отваря реалната резервация на хотела в сайта или в апа по избор, та няма как да е фалшиво смисъл от някой си този мейл. Ако беше скам, щеше да иска данни за карта, ама не иска нищо. Демек и да искам да сменя не ми дава, освен, ако не отида през резервацията и ръчно не сменя.

Ако нищо не се случва с резервациите , явно е бъг, но не пречи да започнат да канселират в даден момент.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.