Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Грешни са ти изводите. Аз също съм СОЛ и в клон ме отсвириха на два пъти, през интернет ме одобриха два пъти.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано: (редактирано)

преди 33 минути , ДиянаВ каза:

На мен кандидатсването през сайта не ми се получи началото на ноември 2018 г. Не знам при вас в кои периоди е станало. А през декември в другата банка, на която съм клиент - стана. За това си правя такива изводи. Освен това от Централния кредитен регистър могат да установят евентуално лошо кредитно досие, но справката за осигуряване, а не и за доходи, се прави на друго място и за извършването й има такса. Така че едва ли ДСК ще си направят труда да я направят по он лайн заявка за кредит, вместо да отидеш и да им занесеш документи да доход. Мисля, че не е без значение и работодателя. Има фирми, на които служителите са предварително одобрени за кредит, дори и да не са клиенти на банката и заплатата им да не минава през тяхна сметка. Както и да е аз няма да споря, само споделям изводите, които съм напривала от скорошния си опит.

Не съм казвал, че от кредитния регистър вадят справка за доходи и че не искат документи  за доходи.  По телефона ме питаха дали съм на трудов договор и какви са ми доходите. Одобриха ме по телефона. Когато отидох да разпиша договора занесох документ за доходи. Не съм споменавал, че става одобрението без документ за доход и не ставаше дума за това. 

Никой не иска да спори, просто твърдението, че одобрение се дава само на лоялни клиенти към банката в случая ДСК не е вярно. 

Редактирано от Branko
  • Харесвам 5
Публикувано:

Във връзка с издаването на КК ДСК-Wizz.

И преди съм писал.

- Кандидатствах on-line;

- Обадиха ми се по телефона. Уговорихме всички формалности т.е. лимит 1000лв защото не пожелах да им нося каквито и да е документи. Разбрахме се кога и къде да отида да си взема картата (трябваше да е клон с кредитен инспектор). Разбрахме се също така да подпиша необходимите 50-на страници (информирано съгласие, GDPR декларации, договори, общи условия, …) в момента на получаване на КК.

- След няколко дни отидох в уговорения клон (с няколко дни закъснение от моя страна, че не бях в София) Всичко беше точно.

- Това беше.

А, да. Служителката ми каза, че когато искам (min. след 1 час)  мога да мина за да си взема копие от документите, подписани и от тяхна страна. Пошегувах се, че щом не са ги подписали първо те - отказвам да ги взема (да ми ги донесат).

btw, ДСК както и повечето други банки имат достъп до базите данни на кредитния регистър, НОИ, ЕСГРАОН, МВР-БДС (Български документи за самоличност), а вероятно и до някои от регистрите на НАП. (и клиентите им надлежно си подписват ситните буквички, с които им се казва, че могат да бъдат проверявани в тези БД)

• Харесвам 7
преди 5 часа, Branko каза:

Съвсем не е така. Кандидатсвах без да съм клиент и ме одобриха за дни. Имат достъп до кредитния регистър, проверяват ти досието там и ако отговаряш на усливията те одобряват

Ей на това ,разчитах и аз, но не би.:(((((

Изрично попитах, правилно ли чувам,че за мижав кредит от 1000 лева, трябва първо да си занеса данъчната декларация, което е меко казано - смешно, дамата  рече, че без нея нямало да ми дадат. :))))) На мен , не че ми трябва нова КК, но в последните години , се оказа, че пътуваме доста с тях. 

В това отношение, трябва да бъдат похвалени от @Diners Club Bulgaria.

Ама, много похвалени - две карти поръчах он-лайн, отидох само , да си ги получа.

Те си направиха проверките, те определиха лимитите, обсъдихме ги по телефона / наложи се да ги намаля, че нямам нужда от толкова големи/.

Без разкарване и никакви документи. Ако кандидатствам за закива лимити в ДСК, сигурно ще ми поискат и нотариалните актове за имотите.😲

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Ей на това ,разчитах и аз, но не би.:(((((

Изрично попитах, правилно ли чувам,че за мижав кредит от 1000 лева, трябва първо да си занеса данъчната декларация, което е меко казано - смешно, дамата  рече, че без нея нямало да ми дадат. :))))) 

@AlexandraKo, предложи им да внесеш сумата като гаранция и не би трябвало да има проблем. Така няма да се наложи да доказваш доходи.

Ама, на тази тъпа банка, не знам за какво ти е да и ставаш клиент. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , mililia каза:

@AlexandraKo, предложи им да внесеш сумата като гаранция и не би трябвало да има проблем. Така няма да се наложи да доказваш доходи.

Ама, на тази тъпа банка, не знам за какво ти е да и ставаш клиент. 

Да, бе, аз също мисля, като теб.

Заради това, че доста пътуваме с Уиз.

Хич, нищо няма да предлагам. И мъж ми снощи, отбеляза тактично, че нямаме работа, точно с тези.:nono::nono:

То пък, у нас, с кои ли да си има работа човек, всичките са еднакви.☹️

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Да, бе, аз също мисля, като теб.

Заради това, че доста пътуваме с Уиз.

Хич, нищо няма да предлагам. И мъж ми снощи, отбеляза тактично, че нямаме работа, точно с тези.:nono::nono:

То пък, у нас, с кои ли да си има работа човек, всичките са еднакви.☹️

Не приемат гаранции, проверено. С тези, с онези - всичките са еднакви. Аз съм им клиент от 20 години и проблем с бизнес центъра съм нямала. В другите клонове е пълна некомпетентност, включително в централния, но и в другите банки е същото, поне с тези, с които съм имала вземане-даване.

За картата, нищо не са ми искали в клона освен декларация за съгласие да проверяват тук - там. Он-лайн ми искаха какво ли не и изобщо им отказах. После написах поименно оплакване от всички служители, с които имах досег, направо на сайта през ДСК Директ и да видиш колко бързо се задействаха. Надявам се да са ги наказали, че по друг начин не се сещат да вземат да попрочетат поне собствените си документи. Цялата ми сага е някъде напред във форума.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 19 часа, AlexandraKo каза:

Ей сега, направих он-лайн искане за такава карта, за 1000 лева. Мигновено ми се обади една дама, дето рече, че трябва да си занеса данъчната декларация за миналата година, че да ми отпуснели този велик кредит. Което, разбира се, няма да стане.

Имам питане  - който си е извадил такава карта, това ли е редът?

Вчера пуснах за 1000лв, всъщност за  1500, казаха ми, че ако съм самоосигуряващо се лице, давали до 1000, без да ме тормозят с декларации, казах ОК. След няма и час бяха пуснали картата да се прави, само дето като отидох да подпиша, се оказа, че са ми изписали грешно името (тяхна грешка) на картата и вече не могат да я спрат. Стана малко цирк, ама сега ще чакаме да стане, и да правят врътки, за да ми изкарат нова, без да ми вземат такса

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 часа, Branko каза:

твърдението, че одобрение се дава само на лоялни клиенти към банката в случая ДСК не е вярно. 

Категорично... и аз съм жив пример, макар и точно за обратното.

Клиент съм на ДСК частно банкиране от 2015-а, имам там сметки, депозит и над 10 различни кредитни/дебитни карти.

И въпреки това, като си поисках Уиз карта със скромен 1000 лв. лимит - не ме одобриха 🙂

Така че според мен не търсете нито логика нито зависимост.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Клиент съм на ДСК частно банкиране от 2015-а, имам там сметки, депозит и над 10 различни кредитни/дебитни карти.

И въпреки това, като си поисках Уиз карта със скромен 1000 лв. лимит - не ме одобриха

То е защото имаш кредитни карти 😂 На мен ми казаха, че няма да ме одобрят ако имам кредити, защото съм СОЛ, нищо че и фирмената ми сметка е при тях. И добре, че апартамента и колата били мои и щерката е на 18, та съм единствен член на домакинство, защото иначе съм била рисков клиент и няма да мога да го обслужвам този велик кредит. Та сега довнасям постоянно, че да се обслужа предварително.

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 1
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Категорично... и аз съм жив пример, макар и точно за обратното.

И въпреки това, като си поисках Уиз карта със скромен 1000 лв. лимит - не ме одобриха 🙂

@Георги Матеев

Верно ли? Какво съм седнала, аз да се жалвам, тогава..

Редактирано от AlexandraKo
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

@Георги Матеев

Верно ли? Какво съм седнала, аз да се жалвам, тогава..

Абсолютно. Най-накрая депозирах някаква сума като гаранция и така ми издадоха картата. Но инвестицията си струваше де 🙂

Преди 1 час, EliDion каза:

То е защото имаш кредитни карти 😂 На мен ми казаха, че няма да ме одобрят ако имам кредити, защото съм СОЛ, нищо че и фирмената ми сметка е при тях. И добре, че апартамента и колата били мои и щерката е на 18, та съм единствен член на домакинство, защото иначе съм била рисков клиент и няма да мога да го обслужвам този велик кредит. Та сега довнасям постоянно, че да се обслужа предварително.

Това е единствената логика, да. Аз имам и други карти (не само в ДСК) и въпреки, че почти не ги ползвам (т.е. реално нямам задължения), все пак при проверка излизат като кредит и явно това е натежало за отказа.

Все тая, не го приех нито тежко нито лично. Просто исках да кажа, че няма никакво значение дали си лоялен клиент и всеки случай е строго индивидуален.

• Харесвам 3
Публикувано:

В някои случаи "ставаш" лоялен клиент, когато тръгнеш да сменяш банката (особено при рефинансиране) - тогава всячески се опитват да те задържат. И пак зависи от банковия служител доколко му пука, че ще изгуби/ задържи клиент.

Извинявам се за отклонението! 

• Харесвам 4
Публикувано:
On 1/3/2019 at 12:18 PM, Hollywood said:

в/у това захранване  начислява ли 2% кешбек?

При уиз картите няма кешбек, тъй като се начисляват други бонуси

Публикувано:
На ‎4‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 17:14, EliDion каза:

И аз имах кредитни карти - 3. Едната на ПИ с доста голям лимит .

По-скоро е това:

На ‎4‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 17:03, Георги Матеев каза:

🙂

Единственото, което ми идва на ум е това на какъв служител ще попадне човек при обработване на заявката за кредитната карта.

Ако е новобранец или "провоъгълен" си кара по процедурата и … греда.

Ако е някой печен (дългогодишен) с добри контакти при кредитните инспектори на банката, а и му се работи (много условия станаха) минаваш по леката процедура - без документи за доходи, без формалности, с минимално лимитче от 1000 лв., но с лесно издадена КК DSK-Wizz.

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес получих СМС, че съм одобрен за карта заедно със шестцифрен код на карта.

Този код ли се използва за членство в дискаунт клуба ?

преди 6 минути , nino каза:

Днес получих СМС, че съм одобрен за карта заедно със шестцифрен код на карта.

Този код ли се използва за членство в дискаунт клуба ?

Не членството автоматично ти се пуска в акаунта на Уиз и си имаш акаунт номер даже би трябвало до ден два да имаш вече още преди да е готова картата.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Май още нямам. Пробвам се да правя  резервация като избирам цени с намаление, но като продължа ме кара да си купя членство.

В акаунта си нямам нищо по-различно откакто беше преди няколко дни. 

Още е рано щом днес си получил смс да имаш члеснство най-рано утре поне при мен беше така. Иначе отиваш на профила и там на WIZZ Discount Club се вижда дали имаш или не.

216700F8-8432-4692-9E40-95543FD91B1F.jpeg.c55a9b29be45fa746193e67024e631ef.jpg

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз СМС получих още в четвъртък сутринта, но нямам промяна в членството (може би, защото имам активно стандартно до 09. януари, може и просто да не става винаги толкова бързо) 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Ivko каза:

Още е рано щом днес си получил смс да имаш члеснство най-рано утре поне при мен беше така. Иначе отиваш на профила и там на WIZZ Discount Club се вижда дали имаш или не.

216700F8-8432-4692-9E40-95543FD91B1F.jpeg.c55a9b29be45fa746193e67024e631ef.jpg

Да, определено още не съм Co-Branded. Благодаря за разясненията.

Публикувано:

В петък по обяд поисках усвояване на натрупани точки. Още ги няма в Wizz профила ми. Нормално ли е вече да ги мотаят толкова? Лятото прехвърлянето ставаше за час и то в събота.

Публикувано:
преди 18 минути , Ilian359 каза:

В петък по обяд поисках усвояване на натрупани точки. Още ги няма в Wizz профила ми. Нормално ли е вече да ги мотаят толкова? Лятото прехвърлянето ставаше за час и то в събота.

Явно по празниците са запразнили, щото аз чакам получаване на точки от около Коледа и усвояване от петък също. 

преди 43 минути , Ilian359 каза:

И на мен ми се случи същото с точките, в четвъртък ги усвоих  и точно преди една минута ми ги прехвърлиха. Изчакай още един ден. 

Редактирано от Божидар
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• tanichka
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.