Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

Вероятно като при ProtectBuy и картата, и търговецът трябва да участват в програмата, т.е. ако търговецът не иска 3D парола, от банката няма да ти изпратят и SMS.

Да, така е - затова не го коментирах в първия си пост.

Все пак, не ми е комфортно, че минава плащане в сайт извън България без да получавам информация за това повече от два часа.

Публикувано: (редактирано)
преди 40 минути , Таньо каза:

Все пак, не ми е комфортно, че минава плащане в сайт извън България без да получавам информация за това повече от два часа.

Аз имах и плащания на физически ПОС терминал, за които не получих смс. Хората от кол центъра взеха присърце проблема, честно казано, ескалираха го към технически отдел, но след няколко дни ми звъннаха да ми кажат, че не са открили нищо нередно при тях. Така и не успях да открия някакъв pattern кога се случва и кога не - беше си random при мен, но е факт, че от тогава не съм забелязвал подобен проблем.

Ако искаш виж кол центъра какво могат да направят.

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 2
преди 10 часа, yordanov каза:

Ако искаш виж кол центъра какво могат да направят.

Проведох дълъг разговор. Бяха любезни. Стигнахме до потвърждаване на факта, че системата им не е генерирала съобщение към мобилния оператор. Случаят е регистриран. Обратна връзка следващата седмица.

преди 10 часа, Ilian359 каза:

Може би е добре да посочвате и мобилния оператор.

Виваком, но те нямат общо със случая. Ако от ДСК бяха потвърдили, че са изпратили информация към тях, следващите ми въпроси щяха да са към мобилния оператор.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, Таньо каза:

Държиш ли картата блокирана във времето, когато не я ползваш, като предпазна мярка? 

Публикувано:
преди 20 минути , Zaro каза:

Държиш ли картата блокирана във времето, когато не я ползваш, като предпазна мярка? 

Обикновено блокирам картите, които ползвам рядко.

От доста време търся карта за ежедневно ползване, с идеята да закрия други.

Блокиране и деблокиране непрекъснато обезсмисля /за мене/ идеята на SMS известяването, което би трябвало да ме информира за всяко плащане от КК.

Да, тази карта вече е блокирана от мене ...

Публикувано:
преди 51 минути , Таньо каза:

Обикновено блокирам картите, които ползвам рядко.

От доста време търся карта за ежедневно ползване, с идеята да закрия други.

Блокиране и деблокиране непрекъснато обезсмисля /за мене/ идеята на SMS известяването, което би трябвало да ме информира за всяко плащане от КК.

Да, тази карта вече е блокирана от мене ...

Е, това все пак отнема секунди, а и точно ежедневното ползване е предпоставка за по-голям риск. А и ако има пропуск в системата, това ти гарантира, че има още една защита.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

А и ако има пропуск в системата, това ти гарантира, че има още една защита.

Кредитната карта предполага по-добро ниво на защита и ми е неприемливо да разчитам на себе си, ако има пропуск в системата им, още повече че неизпратен СМС на два пъти е по-скоро пробив в системата.

За да не спамя темата ще публикувам кратка информация в другата - "Кражба от кредитна карта".

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз тъпо и упорито да попитам и тук, т.к. не получих отговор в другата тема. При зареждане на карта Револут от КК ДСК уиз начислява ли се ЛИХВА върху сумата, разбрах, че такса не се дължи.

Публикувано:
преди 2 минути , EliDion каза:

Аз тъпо и упорито да попитам и тук, т.к. не получих отговор в другата тема. При зареждане на карта Револут от КК ДСК уиз начислява ли се ЛИХВА върху сумата, разбрах, че такса не се дължи.

Не би трябвало. Revolut функционира на принципа на POS терминал и съответно операциите с картата се отчитат като операции на пос терминал. Лихва имаш върху теглене в брой, а това не е такова.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Без лихва върху сумите за покупка на стоки на ПОС на търговец

Това е от тук.

Нали зареждане на Револют е като покупка на ПОС.

Така мисля и аз, че се води покупка на ПОС, но питам, ако някой има опит.

Публикувано:
Just now, EliDion said:

Така мисля и аз, че се води покупка на ПОС, но питам, ако някой има опит.

Току що си погледнах банкирането - така е изписано: ПОС 10.00 EUR, авт.код:79****, REVOLUT*1**8*/REVOLUT.COM/PAN:4************99/CT:01

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

В България банки нямаме за съжаление. Те освен да събират такси и комисионни друго не могат да правят. А да не говорим колко са зле служителите им ако трябва да банкирате в някой от клоновете им. Днес бях с дъщеря ми да си закрие детския влог, който дядо й беше направил и внася на всеки рожден ден сума. Познайте дали не й взеха 10 евро такса, затова че иска да си ползва нейните пари. А и докато й закрият сметката минаха повече от 20 мин. като служителката питаше постояно колежката си отсреща как да направи това или онова. Най-смешното беше, че те стоят на по-малко от 3 метра една от друга и си говорят по телефона 🙂 Като приключихме там щерката разбра защо не й препоръчах да си открие младежка дебитна карта. През това време прегледах брошурата им за WIZZ кредитна карта и с нищо не успяха да ми привлечат вниманието. Е аз от друга страна гледам да ги избягвам Уиз ако имам други алтернативи.

• Харесвам 1
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Току що си погледнах банкирането - така е изписано: ПОС 10.00 EUR, авт.код:79****, REVOLUT*1**8*/REVOLUT.COM/PAN:4************99/CT:01 

в/у това захранване  начислява ли 2% кешбек?

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
11 minutes ago, Hollywood said:

Нямам WIZZ карта. Това е от банкирането на друга банка. Идеята ми е, че го отчита като плащане на ПОС.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, stormbringer каза:

Кога влиза в сила членството? При получаване на картата или при подписване на договора? 

При подписване на договора веднага влиза членството. 

• Харесвам 2
преди 2 часа, Hollywood каза:

Не начисляват никакъв кешбек за транзакции към Револют. Проверено 100%.

Специално за зареждане на Револют от кредитна карта на ДСК много внимавайте.

ДСК във всеки момент без предизвестие може да си промени политиката към Револют и тези транзакции да започне да ги отчита като 'паричен превод'. Както стана примерно с Transferwise. А тогава теслата е МНОГО голяма.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 3
преди 4 часа, EliDion каза:

В момента НЕ, но това може да се промени във всеки един момент. Ако ДСК започнат да осчетоводяват зареждането на Револют като "паричен трансфер", а не като "плащане на ПОС" - което може да стане буквално във всеки един момент - тогава ще бухат и такса трансфер и лихва върху "преведената" сума.

Силно не препоръчвам зареждане на Револют с кредитни карти на ДСК.

Редактирано от Георги Матеев
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , aleksandrina каза:

Питаш за лихва. Това, което @Георги Матеев споменава е такса.

Лихва се начислява, ако е трансфер (превод). Както и да е, може да не съм се изразявала ясно. Благодаря, изясних си вече и този момент.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ей сега, направих он-лайн искане за такава карта, за 1000 лева. Мигновено ми се обади една дама, дето рече, че трябва да си занеса данъчната декларация за миналата година, че да ми отпуснели този велик кредит. Което, разбира се, няма да стане.

Имам питане  - който си е извадил такава карта, това ли е редът?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.