Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 29.09.2023 г. в 18:30, Яничка каза:

Има ли наистина такси за Уиз КК?

Днес тествах плащане на сметки към ЧЕЗ и Виваком през Еasypay / Viber - начислиха ми такса от 0,5%, както е посочено в тарифата по-долу.

image.png.401c9d9e3975ca42dd5bcbf3cbca28aa.png

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Така е наистина, потвърждавам, таксите се изписват преди плащане. Затова се отказах от плащане на консумативи през EasyPay --- Viber. Не съм свикнала да си плащам сметките и да не ми плащат за това 🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 7 минути , boogy83 каза:

Аз не разбирам, защо бих използвал EasyPay вместо банката си, за да плащам комунални услуги?

1. Защото не всички банки и карти предлагат тази опция.

2. Защото вече са много малко банките, които дават кешбек при тези плащания. Аз ползвам Пощенска за целта.

• Харесвам 1
Публикувано:

Дайнърс, Уникреди, ДСК, Фибанк предлагат опцията за плащане на комунални услуги, това са само тези банки които аз използвам, а не вярвам другите банки да им отстъпват точно по този критерий.

А Easypay какъв кешбек дават?

Публикувано:

@boogy83, не следиш темата 🙂

Идеята е след като Diners спряха кешбека, да си плащам(е) консумативите по друг начин и пак да взимаме кешбек. Diners вече ги ползвам само за плащане в чужда валута, заради добрия курс и за медицинската застраховка/закъснение на полет.

ЕasyPay щеше да е опция за взимане на кешбек при плащане с КК на Wizz, но след като начисляват такси, отпадат като вариант. Затова плащам сметките през КК на Пощенска на мъжа ми, при които все още има кешбек.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Яничка каза:

@boogy83, не следиш темата 🙂

Diners вече ги ползвам само за плащане в чужда валута

За Дайнърс частта не съм пробвал нищо различно от лев/евро плащания и не знам дали има промяна, но при Мастъркард частта вече няма и помен от досегашните добри курсове. Тея дни плащах 500 GBP и след осчетоводяване бях неприятно изненадан със сума близо с 20 лв. по-висока спрямо курса на Виза за същия ден. Това никога не е било и ми намирисва, че тихомълком са бухнали 1% превалутиране над досегашните си курсове.

Не че съм изненадан след всичките им негативни промени напоследък, но това е ново и трябва да се знае. Бих внимавал доста при плащания във валута с Дайнърс.

• Харесвам 6
Публикувано:

@Георги Матеев, това е полезно да се коментира и в темата за Diners. Благодаря.

Аз нямам ко-брандирана, мога да кажа само за Diners. Последните 2 месеца съм имала плащания с картата във валута различна от Евро в Гренландия, Свалбард и Вроцлав. За тези валута за щастие курсовете все още са добри, но добре е да се знае, че може да има изненади 😞

Във Вроцлав курсът за PLN все още им е добър - 0,449.

В Гренландия 1 DKK са го взели при курс 0,262, който също е добър

В Свалбард 1 NOK са го взели на 0.17.

Публикувано:
преди 44 минути , Яничка каза:

Абе вярно, че не я следя изкъсо, ама се захванах за поста, че някой плаща с easypay и затова се чудех 🙂 Сега ми се изясни, мерси.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , Георги Матеев каза:

Тея дни плащах 500 GBP и след осчетоводяване бях неприятно изненадан със сума близо с 20 лв. по-висока спрямо курса на Виза за същия ден.

Възможно ли е при плащане с Дайнърс вчера за 13,59GBP да са ми взели 35,16лв? Проверявах няколко пъти да не би да съм платила нещо дребно, но не.Още не е осчетоводена, но разликата в сумата на наличността между двата последни  имейла е точно толкова. Курс 2,58 лв за 1 паунд. 😳

• Шок 2
Публикувано:

абе докато не се осчетоводи не вярвай на курса

излизало ми е 1лв = 1 евро така, преди осчетоводяване, но после се поправят

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

Идеята е след като Diners спряха кешбека, да си плащам(е) консумативите по друг начин и пак да взимаме кешбек. Diners вече ги ползвам само за плащане в чужда валута, заради добрия курс и за медицинската застраховка/закъснение на полет.

ЕasyPay щеше да е опция за взимане на кешбек при плащане с КК на Wizz, но след като начисляват такси, отпадат като вариант. Затова плащам сметките през КК на Пощенска на мъжа ми, при които все още има кешбек.

Кешбек при плащане на сметки с Уиз е възможен, ако имаш банкомат подръка. Да, не е удобно като от компютъра, но аз имам 3 подръка и все някой е свободен.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Много започнаха да бавят вайбърските съобщенията за плащане. Снощи ми изкараха акъла като към 2:00ч получих съобщение за плащане, което реално съм направила преди 2 дни.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 32 минути , kali каза:

Мен пък много ме дразни, че понякога са във Вайбър, понякога е смс.

Смс е, когато по някаква причина не може да се прати вайбър - липса на интернет на мобилното устройство най-често. Като не се получи потвърждение от вайбър, че съобщението е изпратено, пуска смс.

Публикувано:

На мен пък ми беше много досадно да ми изпращат съобщения във вайбър и я изключих тая тъпотия. Предпочитам смс да получавам.

Така или иначе вайбър съобщението го таксуват като изпратен смс.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Георги каза:

Смс е, когато по някаква причина не може да се прати вайбър - липса на интернет на мобилното устройство най-често. Като не се получи потвърждение от вайбър, че съобщението е изпратено, пуска смс.

Приемаме, че в София интернет има навсякъде, освен в подлезите под Цариградско шосе 😁

Според мен зависи от търговеца. Но съм получавал и от двете за една и съща транзакция.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , yordanov каза:

Така или иначе вайбър съобщението го таксуват като изпратен смс.

Конкретно за Уиз картата СМСите трябва да са безплатни. Не знам как е при другите карти на ДСК.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , iMari каза:

Конкретно за Уиз картата СМСите трябва да са безплатни. Не знам как е при другите карти на ДСК.

А да, за нея за безплатни, както и за останалите кредитни карти. Аз понеже имам и дебитни и получавам куп други съобщения и ги предпочитам в смс. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз пък никога не съм получавал съобщение във вайбър, само и единствено SMS. Но и никакви настройки не съм пипал, а и така ми е по-удобно, честно казано. Защото в извън ЕС държави си държа включен телефона, но без да имам мобилен интернет и SMS-ите си идват, което е полезно.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Тъй като има ограничение в сумата (40к лв за една година), на която се натрупват точки, знае ли някой кога точно се нулира и започва да тече новия период? След плащането на таксата, след Нова година или някаква друга дата?

Публикувано:
преди 5 часа, Shlosera каза:

Тъй като има ограничение в сумата (40к лв за една година), на която се натрупват точки, знае ли някой кога точно се нулира и започва да тече новия период? След плащането на таксата, след Нова година или някаква друга дата?

На 1 януари 

Поне при мен е така

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.