Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

преди 3 минути , Alexander каза:

Цените на Уиз са във валута според началното летище и да те товарят страшно много в курса, ако валутата  е различна от тази с която плащаш

Да примерно ако вземаш билет барселона-софия цената ти е в евро и в евро трябва да платиш ако я обърнеш в лв става повече, но това не зависи от банката, а от самия Уиз, който обменя не знам по какъв курс. И това,че картата е в лв няма никакво значение дали ще плащаш в лв.

Да,  @Alexander ме изпревари 😊 това имах предивд и аз

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Винаги съм плащала в евро с левова карта, курса е по курса на банката. Не знам какво може да е различно дали плащаш с картата на уиз или с нормална карта на ДСК. Курса ми винаги е бил 1,96.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , Nikolay Sotirov каза:

Здравейте, 

Нов съм тук, но и аз да споделя нещо...

Не съм чел много назад, но този кредитен продукт е в лв., а при плащане в сайта на Уиз еър е в евро.

Курсовата разлика е убийствена продават ни еврото някъде за около 2,132 лв., т.е. какво излиза, че ако трима души пътуват по-вече от веднъж в годината, примерно 3 пъти, не само че си плащаш груповото членство, но си и назад с парите платени за билетите, защото те събличат от разликата в курса. Вземат ти парите в лв., а цените са в евро. Хубаво на КК в случая е, че има спестовен характер и натрупваш за плащания, които така и така правиш през текущия месец.

В случай, че някой е изхарчил своите натрупани точки в акаунта с удоволствие ще му продам моите, без да търся печалба. Единственият начин да не се губи в случая е да се заплащат двете посоки с две различни карти..., на отиване в лв., а на връщане в евро. 

Грешката ти в случая е, че "превалутираш" по курса на Уиз в сайта на Уиз.

Няма никакво значение, че картата ти е в лева, а цените са в евро, форинти, леи или тугрици.  НЕ превалутираш по трънския им курс! Плащаш във валутата в която са цените. Банката ще ти "продаде" каквото там ти е по фактура по нейния си курс, който при всички случаи ще е по-изгоден от този на Уиз.

преди 3 минути , EliDion каза:

Винаги съм плащала в евро с левова карта, курса е по курса на банката. Не знам какво може да е различно дали плащаш с картата на уиз или с нормална карта на ДСК. Курса ми винаги е бил 1,96.

Абсолютно точно!

Редактирано от baiKolio
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Цените на билетите са различни в различните валути. Точно така е както си описал за началното летище, но ако си купуваш двупосочен, то цената му в обратната посока е по-скъпа от колкото ако си го купиш от там или платиш в евро...

Връзка към коментар
преди 2 минути , Ivko каза:

Дай пример, какво се опитваш да направиш/купиш?

Е какво - цената му е в румънски леи щото е решил да лети от Отопени, човека от липса на практически опит, най-вероятно се стипцосва че може да не му мине плащането, заради левовата карта и ОЩЕ на САЙТА на Уиз си ги обръща в левове като примерен гражданин по всеизвестния трънски курс на Уиз.

Просто никой не му е казал , че в каквато и валута да ти е плащането баМката ще го приеме, ще му продаде по нейния си курс колкото и каквито пари му трябват и те така... поне аз така си го обяснявам, ама да видим

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Nikolay Sotirov каза:

Цените на билетите са различни в различните валути. Точно така е както си описал за началното летище, но ако си купуваш двупосочен, то цената му в обратната посока е по-скъпа от колкото ако си го купиш от там или платиш в евро...

не съм обръщала внимание защото само по проекти съм купувала двупосочни и там не ме е интересувало колко ще платя стига да съм в лимита. Ако наистита е така просто си купи първо билета в лева и после билета в евро и обратно, а не като двупосочен и ще минеш през банковия курс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , EliDion каза:

Проблема не е в банката и курса, а в Уиз! Явно има много хора, които не си дават сметка как ги товари Уиз. Та да, 90,89 евро, ще ти минат по 1,955лв по банката, но ако сметнеш 164,59, са 84 евро или товаренето е около 7%.

Cwwapture.JPG.062129d13eeb7b27013d7d17c14eb0e7.JPG

Снимката е за билет от София до Неапол. Дори да в двупосочен, пак е същата работа, ако нямаш левова сметка или избереш евро по инерция.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Nikolay Sotirov каза:

Ами по-принцип при двупосочни билети цената е по-ниска, но не винаги. Aко вземаш само връщането от някъде за българия първо цената ти е в евро и е по-висока защоото е еднопосочен. При вземане на двупосочен билет ти дава цената във валута на страната от която ще излиташ /в случая и двата полета ти ги дава в лв/ , а ако вземеш полет излиташ от страната в която не се намираш ти дава във валутата на самата страна.

пр. еднопосочен билет софия-барселона цената ти е в лв
       еднопосочен билет барселона-софия цената ти е в евро

двупосочен билет софия-барселона-софия цената ти е в лв и за двата полета

и понякога има разлика в цените и зависи дали вземаш еднопосочен или двупосочен

пр.  *ако вземеш поотделно билетите, Уиз ще ти ги продаде примерно така:

-софия-барселона 60лв
               -барселона-софия 35 евро      

* ако вземеш двупосочен Уиз би ти ги продал така:

-софия-барселона-софия 60лв-62лв от което имаш лека отсъпка при полета на връщане

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Все още нямам, извлечение за месец октомври и даже няма и смс за засичане, който редовно ми идва на 21-во число нямам и сума за револвиране. Някой също да има забавяне?

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 13 минути , Ivko каза:

Все още нямам, извлечение за месец октомври и даже няма и смс за засичане, който редовно ми идва на 21-во число нямам и сума за револвиране. Някой също да има забавяне?

Аз имам две КК от ДСК - Wizz и нормална VISA.

Та за тази втората - месеца се затваря на 20-то число. И аз нямам нито sms, нито извлечение. Случвало се е и друг път ДСК да закъснеят.

Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Та за тази втората - месеца се затваря на 20-то число. И аз нямам нито sms, нито извлечение. Случвало се е и друг път ДСК да закъснеят.

А това означава ли, че сега ако направя плащане ще ми се отчете в новия период или пак стария този до 5-ти следващия месец след като не съм получил смс и съответно не са ме занулили.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Ivko каза:

А това означава ли, че сега ако направя плащане ще ми се отчете в новия период или пак стария този до 5-ти следващия месец след като не съм получил смс и съответно не са ме занулили.

В новия период ще е плащането.

Междувременно, докато си пишем, получих sms. След 2-3 дни и извлечението ще се получи.

Лека-полека, яваш-яваш. Все пак сме на балканския полуостров.

Връзка към коментар
преди 12 минути , ven62 каза:

и нормална VISA.

Ако от това ще ти стане по-леко, моята Visa от ПИБ е със същия отчетен период и нямам още извлечение... :tongue: 

преди 4 минути , Ivko каза:

А това означава ли, че сега ако направя плащане ще ми се отчете в новия период

За новия ще бъде. Ако плащаш сега, тези пари ще трябва да ги възстановиш до 05.11.2019

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , chandni каза:

Ако от това ще ти стане по-леко, моята Visa от ПИБ е със същия отчетен период и нямам още извлечение... :tongue: 

За новия ще бъде. Ако плащаш сега, тези пари ще трябва да ги възстановиш до 05.11.2019

Имаш предвид до 05.12... понеже аз какво съм плащал сега с нея до 20.10 трябва да внеса до 05.11,а всичко след 20.10 погасявам на 05.12, но като не съм получил смс си мисля,че не са ме занулили и дефатко съм още в плащане до 20.10

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Ivko каза:

Имаш предвид до 05.12... понеже аз какво съм плащал сега с нея до 20.10 трябва да внеса до 05.11,а всичко след 20.10 погасявам на 05.12, но като не съм получил смс си мисля,че не са ме занулили и дефатко съм още в плащане до 20.10

Да, извинявай. До 5-ти декември естествено... 🙂 До 5-ти ноември ти е текущото извлечение... 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

Не по-леко, направо "дюшеш" ми дойде. Щото , както вече писах, тъкмо моята банка ми прати sms. :rofl::wink:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

Не по-леко, направо "дюшеш" ми дойде. Щото , както вече писах, тъкмо моята банка ми прати sms. :rofl::wink:

Да дееее, ама на мен пък в онлайн банкирането ми се визуализира дължимата сума... Просто не съм получила извлечението по имейл... :tongue::laugh1: Пък и аз не бързам да им ги платя... :laugh1: Имам срок до 5-ти, чакам до 5-ти. :grin:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , ven62 каза:

В новия период ще е плащането.

Междувременно, докато си пишем, получих sms. След 2-3 дни и извлечението ще се получи.

Лека-полека, яваш-яваш. Все пак сме на балканския полуостров.

Дойде и при мен смс-а 😂😂 вече си мсиля,че има агенти тук това не е истина да се коментира точно това и заваляха смс-и.

п.с. обаче в смс пише до 6-то число, а обикновенно е 5-то...дали се реваншират заради забавянето

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Аз нали съм боса в кредитирането, но този месец ми се наложиха големи плащания над лимита и внасям и те се увеличават и плащам и внасям и те пак се увеличават и пак плащам, та ще видим на края на 10-ти(тогава ми излиза) какви съм ги закъдрила и кога какво ще трябва да доплащам. Иначе извлечението ми дойде след 3 дни.

Редактирано от EliDion
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинете за елементарния въпрос, но да попитам, дали някой е плащал битови сметки с картата през банкомат, като при това е получил точки? 😊 Видях, че през дск директ не става.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.