Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, oli_mali каза:

Не е въпроса до цената, а кога е разумно да се тръгне към летището, за да се хване този полет с оптимален престой - в 3, в 4, в 5, в колко часа?

И аз съм на същото мнение, както вече споменаха и другите. Аз бих тръгнал към 5:00 с такси, за да имам поне два часа на спокойствие преди полета. Сутрин не винаги е спокойно, затова предпочитам да съм на летището 20–30 минути по-рано, отколкото да се притеснявам. Имало е случаи – например на Лутън – когато съм си мислел, че при полет в 6:00 всичко ще мине лесно и бързо, а после сме чакали над час и половина на опашката за сигурност. Може в крайна сметка да се окаже, че просто ще почакаш малко повече на летището, но за мен спокойствието винаги е по-важно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Летял съм само веднъж с тази компания по смешния маршрут Букурещ-София! 

Как седи въпроса с промените? Като турците и другите, често ли променят часове и дати? Ако променят нещо по-сериозно, дават ли избор за нови полети или каквото кажат те?

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Планираме пътуване до Оукланд Нова Зеландия. Полетът на Qatar Airways  София-Доха- Оукланд е най-удобен, но е само с 50 минути престой в Доха. Доколкото прочетох минималния допустим престой според Qatar Airways е 45 мин. Но при минимално закъснение, най-вероятно рискуваме да изпуснем втория полет. В такъв случай знаете ли дали има някаква логика, по която се предлага алтернативен полет ? има опции за полет Доха-Мелбърн-Оукланд  след около 2 часа или в най-лошия случай следващия директен до Оукланд, който е на следващия ден ( т.е. 24 часа престой в Доха).  Предполагам, че компанниите биха търсили вариант, в който до крайната дестинация се стига с минимално закъснение, защото би следвало да се дължи обезщетение. Ако някой има опит специфично с Qatar , моля да сподели. Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, albenabm каза:

Планираме пътуване до Оукланд Нова Зеландия. Полетът на Qatar Airways  София-Доха- Оукланд е най-удобен, но е само с 50 минути престой в Доха. Доколкото прочетох минималния допустим престой според Qatar Airways е 45 мин. Но при минимално закъснение, най-вероятно рискуваме да изпуснем втория полет. В такъв случай знаете ли дали има някаква логика, по която се предлага алтернативен полет ? има опции за полет Доха-Мелбърн-Оукланд  след около 2 часа или в най-лошия случай следващия директен до Оукланд, който е на следващия ден ( т.е. 24 часа престой в Доха).  Предполагам, че компанниите биха търсили вариант, в който до крайната дестинация се стига с минимално закъснение, защото би следвало да се дължи обезщетение. Ако някой има опит специфично с Qatar , моля да сподели. Благодаря!

В Доха са много огранизирани и още от гейта на пристигане ще ви насочат как най-бързо да стигнете до следващия. Времето е кратко и при закъснение има риск, но ако пристигане на точната дата не е на всяка цена, няма голяма драма - или ще ви пренасочат към следващ полет същия ден, или ще получите хотел, транспорт, ваучери за храна и обезщетение 600 евро на човек (ако летите от София, за обратния полет нямат задължение за такова). Иначе логиката за алтернативен полет е, че получавате места, ако има такива 🙂 ... няколко пъти са ме пренасочвали и към други авиокомпании, дори от различен алианс, вероятно и Катар го правят.  

• Харесвам 4
Публикувано:

Теоретично първата възможност е да ви дадат полет на тяхната компания, после от алианса (oneworld), после от други алианси. Това всичко зависи и къде има свободни седалки, а и ако имате някой полет предвид и го споменете още в началото може и да го получите...

Смятам, че е излишно толкова да се задълбочавате, това не са Уиз и Райън.

Обезщетение се дължи само ако закъснението е по вина на авиокомпанията, не винаги.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не съм летяла досега с Qatar и не съм наясно, при разместване на полета - при какви обстоятелства дават възможност да промениш датите?

Публикувано:

Не съм сигурен дали това е точната тема,но да споделя. Пратили са ми код за 10% процента намаление за полет на АК, валиден до 23 Август. На който му е нужен ще му го изпратя на ЛС.

Публикувано:

Този би трябвало да работи при всички :

To thank you for all your support, we're giving you up to 10% off your next journey. All you need to do is book on qatarairways.com or our mobile app, using code SKYTRAX25 by 23rd August 2025.

Този не знам дали е персонален , уж е подарък за РД :

Tme to start planning the birthday trip of a lifetime. We’re treating you to 10% off your next flight with us.*

Book today using the code BPO0ERYZ9O, and let the celebrations begin

P.S. Отстъпката е от базовата цена (без летищните такси) и за билет от 600-700€ обикновено реално е около 10-15€.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , stanimir каза:

Този би трябвало да работи при всички :

To thank you for all your support, we're giving you up to 10% off your next journey. All you need to do is book on qatarairways.com or our mobile app, using code SKYTRAX25 by 23rd August 2025.

Този не знам дали е персонален , уж е подарък за РД :

Tme to start planning the birthday trip of a lifetime. We’re treating you to 10% off your next flight with us.*

Book today using the code BPO0ERYZ9O, and let the celebrations begin

P.S. Отстъпката е от базовата цена (без летищните такси) и за билет от 600-700€ обикновено реално е около 10-15€.

Да, същото получих.

• Харесвам 2
Публикувано:

Каня се да купя билети на Qatar Airways, като най-ниска цена ми дава, ако ги купя през посредника booking.com. Въпросът ми е - ако ги мина през американския топкешбек, ще ми даде ли и кешбек? Пише, че кешбек се полага само за хотелски резервации (completed stay), ама аз да питам.

Публикувано:

Там пише

Цитат

Exclusions

• Purchases of flights, packages, car rentals, attractions or airport taxis.

Тоест не се полага кешбек. Иначе на практика не съм пробвал. Ако така или иначе ще купуваш оттам, не виждам какво може да навреди да минеш през ТСВ, но не очаквай нищо.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Още един, който никога не е летял с катарците. Та да попитам, когато се чекирам онлайн и избера места, мога ли да ги сменя малко преди полета с други (ако има останали по-интересни)? За економи говорим.

Публикувано:
преди 3 минути , ivailo_radev каза:

Още един, който никога не е летял с катарците. Та да попитам, когато се чекирам онлайн и избера места, мога ли да ги сменя малко преди полета с други (ако има останали по-интересни)? За економи говорим.

При последния ни букинг с тях, буквално до последно можехме да ги променяме без проблем. Дори така накрая се нагодихме да сме един до друг на 2 отделни резервации за всичките полети. Тук говоря обаче за Март 2025-та. Предполагам, че нещата и сега са същите.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой от личен опит ... как стои въпроса с пренасяне на електронни цигари с катарците в ръчен багаж? Полетите са София - Доха - Токио. Намерих информация, че на летището в Доха не могат да се използват, дори и в разрешените за пушене зони и, че не могат да се зареждат в самолета. Има ли някакви други забрани?

Публикувано:
Преди 1 час, Eagleman каза:

Някой от личен опит ... как стои въпроса с пренасяне на електронни цигари с катарците в ръчен багаж? Полетите са София - Доха - Токио. Намерих информация, че на летището в Доха не могат да се използват, дори и в разрешените за пушене зони и, че не могат да се зареждат в самолета. Има ли някакви други забрани?

Може би аз да съм изпуснала някаква информация и да не съм наясно, но ел.цигара си я носих в ръчния, даже в дамската чантичка и си пуших и на летището, в зоната за пушене естествено де, но не съм имала никакъв проблем. И тази и миналата година пътувах за държави, в който е забранено ползването им - Камбоджа и Виетнам, но реших да рискувам и мина номера...

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

За полета ми до Токио катарците ми смениха часа на първия полет и сега времето ми за прекачване е 45 минути. Дали ще е достатъчно? 

Публикувано:

Това е минималното време за прекачване в Доха. Постижимо е с полет навреме от София, а и за доста къси връзки съдействат агентите. Ако не - ще те качат на следващия полет.

• Благодаря 1
Публикувано:

В лятното разписание предстои да съкратят честотите до София от 4 на 3 поради ремонт на пистата в Доха и освен нашето разписание ще променят още много други така, че очаквайте размествания за полетите след края на март. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 минути , Jorro каза:

В лятното разписание предстои да съкратят честотите до София от 4 на 3 поради ремонт на пистата в Доха и освен нашето разписание ще променят още много други така, че очаквайте размествания за полетите след края на март. 

Аз ще летя от Сабиха и за втори път ми променят полета от Сабиха до Доха. Първият го отмениха, сега пък ми смениха часа на излитане с два часа по-късно. Значи да приема промените и да очаквам нови изненади 😂

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Кога мога да очаквам да бъдат заредени полетите за януари 2027? В момента виждам, че са налични полетите до 31.12.2026.

Публикувано:

Повечето АК пускат разписание за 365 дни напред , така че скоро ще се появи и януари 2027.Ако просто те интересува разписание може да ползваш за ориентир наличното до 31 декември.Същото ще е и за януари.Имай предвид , че Катар също понякога правят промени в текущото разписание , местят - режат полети и т.н.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Кога мога да очаквам да бъдат заредени полетите за януари 2027? В момента виждам, че са налични полетите до 31.12.2026.

Между 11 и 12 месеца предварително, но при тях обикновено първата цена не е най-добрата. Пускат често периодично промокодове за отстъпки за определени дестинации/региони, за рожден ден (при регистация в Privilegе Club). Обикновено между 7 и 14 януари имат промо кампания, но задължително трябва да се регистрирате в в Privilegе Club - там обикновено са по-добрите отстъпки!

• Харесвам 5
Публикувано:
На 3.01.2026 г. в 23:30, Asenster каза:

Между 11 и 12 месеца предварително, но при тях обикновено първата цена не е най-добрата. Пускат често периодично промокодове за отстъпки за определени дестинации/региони, за рожден ден (при регистация в Privilegе Club). Обикновено между 7 и 14 януари имат промо кампания, но задължително трябва да се регистрирате в в Privilegе Club - там обикновено са по-добрите отстъпки!

Днес вече има полети с връщане на 01.01.2027. Ще изчакам още малко обаче с идеята за връщане на 2 или 3 януари (съобразявам се с ученическата ваканция и искам повече време без отсъствие от училище). Странно ми е, че цената въобще не е увеличена заради новата година и затова се чудя, ако и за 2-3.1 е същата, дали да резервирам или да изчакам въпросната промоция между 7 и 14 януари. 😁 При единична цена на билет от 565€ от Истанбул, всяко € надолу е добре дошло, но се опасявам да не увеличат цените преди промоцията. 😅

Публикувано:
преди 2 минути , r_nikolov1 каза:

Днес вече има полети с връщане на 01.01.2027. Ще изчакам още малко обаче с идеята за връщане на 2 или 3 януари (съобразявам се с ученическата ваканция и искам повече време без отсъствие от училище). Странно ми е, че цената въобще не е увеличена заради новата година и затова се чудя, ако и за 2-3.1 е същата, дали да резервирам или да изчакам въпросната промоция между 7 и 14 януари. 😁 При единична цена на билет от 565€ от Истанбул, всяко € надолу е добре дошло, но се опасявам да не увеличат цените преди промоцията. 😅

Никой не знае, но за 2-3 дни едва ли ще мръдне. Като цяло катарците традиционно имат по-ниски цени на 31.12 и 01.01

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Това важи за повечето авиокомпании.Никой не иска да лети на 31.12 или 01.01 , освен ако наистина не е нещо неотложно.Ако цената за 02-03.01 е същата , не чакай много. 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.