Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

От Пукет имаше 3 полета дневно - сутрин и 2 вечер / не съм сигурен дали е всеки ден.

Бях разбрал че има възможност за среща с персонала през деня. Информацията ми бе, че се чака по 7-8 часа. Правят списък сутрин към 9 часа и викат последователно. Става много бавно, защото се търсят варианти , зависи от дестинацията и желанието на пътниците. После се изчаква и одобрението както писах.

Но момичетата са много мили и кооперативни. Аз използвах да се вредя заедно с мой приятел който имаше номерче. Но факт е че нямаше и много хора както е било в началото. След нас в 3 часа не остана почти никой....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 47 минути , stanimir каза:

Не знаех, че изобщо подържат персонал на летище , при положение , че полетите са канселирани за дни напред.Нали официално предупреждават изобщо да не се тръгва към летище без потвърдена информация, че полетът ще се състои.Тоест в часа на полет Qatar отварят гишетата си за чек-ин ли ? 

Да, при нас отвориха чекина 2,5..3 часа преди полета, въпреки, че беше обявен за канселиран (обявиха анулацията официално 6 часа преди полета).

• Харесвам 1
Публикувано:

Канселирали са всички полети от София до 15 юни, заедно с Ница, Брюксел, Дюселдорф и още сумата градове. Явно не очакват скоро да се възстановят. Изпратиха и около 15 самолета на дългосрочен сторидж…

• Харесвам 3
  • Шок 6
Публикувано:
преди 19 часа, Asenster каза:

За съжаление не винаги е приложимо – например в Мелбърн няма офис на Qatar Airways и по време на check-in има само летищен персонал, без реална възможност за такива разговори.

Винаги съм мислила, че имат офис на Collins st. 

Можеше да се обадиш- бих помогнала с каквото е възможно. 🙂

Публикувано:
преди 1 минута , Тони каза:

Винаги съм мислила, че имат офис на Collins st. 

Можеше да се обадиш- бих помогнала с каквото е възможно. 🙂

Доста опити направих, линията направо ме изхвърляше.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес получих възстановяване на средства за отменени полети ( 26 работни дни след подадения иск и 35 реални).Кол центърът и живия чат бяха наистина много , ама много зле през това време.Приемам , че се дължи на огромното натоварване , но усещането беше като да са напълно безполезни.А1 прекъсват автоматично разговорите точно на 60-тата минута и за лош късмет агент се включваше буквално минута-две преди да изтече времето.Накрая след 5-6 опита един за късмет се включи около 50-тата минута .Не свърши работа , но поне разменихме няколко изречения.Аз оставям телефона наблизо на високоговорител, вършейки си други неща докато някой вдигне. Много хора получиха възстановяване буквално за ден-два след отмяната (включително такива отменили тази седмица), но чета по форуми как други още чакат от самото начало.Явно няма строг  ред и е на късмет.

• Харесвам 3
Публикувано:

При мен стават вече 3 календарни седмици. Имам още време до 28 работни дни. На първата седмица след невероятен късмет се свързах с чата, питах каква ще е сумата, защото имам купени места, ъпгрейд, едно-друго. Нямало как да ми го напишат в чата, отделът по рефънд щял да ми прати мейл между 96 часа и седмица след разговора, а самото връщане си е между 14 и 28 работни дни. Е, мина седмица, нямах нищо. Пак няколко часа чакане в чата, свързах се и директно ме отрязаха - до 28 дена ще получа. Нищо за мейла, колкото и да настоявах, че те са ми дали тази информация. Буквално "Имайте търпение и чакайте". А при мен и плащанията са направени с две карти, защото бях забравила с коя съм платила оригиналните билети и ъпгрейда беше след това с друга. Та...чакам. При проверка на статуса още ми дава грешка и че някой агент бил поел възстановяването. А и аз чета по форуми за хора, които са ги получили за дни. Идея нямам как си избират на кого кога да връщат.

Публикувано:
40 minutes ago, karamelina said:

При проверка на статуса още ми дава грешка и че някой агент бил поел възстановяването. 

Същото и при мен.Исках да говоря с агент точно защото нямах никаква информация освен автоматичен мейл в деня на отмяна.В него нямаше никаква конкретика.Като мина месец  миналата седмица се свързах пак и днес парите са в сметката.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз преди време някъде бях описвал сагата с възстановяване на сумата за едни билети по ковидно време. Тогава дори имаше обстоятелства усложняващи допълнително ситуацията защото първоначално билетите бяха за Сингапур закупени през сайта, а впоследствие променени за Австралия с доплащане през софийския офис. Сумата платена през сайта възстановиха по кредитната карта сравнително бързо, но доста разговори бяха нужни за възстановяване на допълнителната сума заплатена по банков път на софийския офис...

Публикувано:

що се отнася до възстановяването на средства, тези въпроси обикновено се решават доста бавно, или само при мен е така?..

На 30.04.2017 г. в 17:30, Marea каза:

Къде Ви чакаше наземния персонал, че и на нас нш предстои подбна връзка и на нас ще ни е за първи път на летището в Доха и трябва бързо да се ориентираме като кацнем

Вие в кой ризорт сте на Малдиви?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 17 часа, stanimir каза:

Днес получих възстановяване на средства за отменени полети ( 26 работни дни след подадения иск и 35 реални).Кол центърът и живия чат бяха наистина много , ама много зле през това време.Приемам , че се дължи на огромното натоварване , но усещането беше като да са напълно безполезни.А1 прекъсват автоматично разговорите точно на 60-тата минута и за лош късмет агент се включваше буквално минута-две преди да изтече времето.Накрая след 5-6 опита един за късмет се включи около 50-тата минута .Не свърши работа , но поне разменихме няколко изречения.Аз оставям телефона наблизо на високоговорител, вършейки си други неща докато някой вдигне. Много хора получиха възстановяване буквално за ден-два след отмяната (включително такива отменили тази седмица), но чета по форуми как други още чакат от самото начало.Явно няма строг  ред и е на късмет.

Същото и при мен. Абсолютно безполезен съпорт, а сумата от отменения полет (купен директно от тях) дойде едва преди няколко дни, т.е. месец след като поисках възстановяване.

Най-забавното е, че за друг отменен катарски полет, но купуван от eDreams, парите дойдоха само за 2 дни. Никаква логика и никак не останах с 5-звездно усещане.

• Харесвам 6
Публикувано:

Катар удължиха срока на преустановените полети:

от Сабиха - с още три месеца, до 15.09.

от София - първият наличен в момента е за 1.10.

Моят за юни от Сабиха е отменен и заменен в приложението по желание с такъв от IST с 10 минути по-късно (от IST беше значително по-скъп при покупка), който се изпълнява в момента всеки ден през Египет и Саудитска Арабия със същото полетно време, заявено в билета.

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Катар удължиха срока на преустановените полети:

от Сабиха - с още три месеца, до 15.09.

от София - първият наличен в момента е за 1.10.

Моят за юни от Сабиха е отменен и заменен в приложението по желание с такъв от IST с 10 минути по-късно (от IST беше значително по-скъп при покупка), който се изпълнява в момента всеки ден през Египет и Саудитска Арабия със същото полетно време, заявено в билета.

Браво! Ще ходиш във Виетнам! 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Madonna каза:

Браво! Ще ходиш във Виетнам! 

Ще стане ясно в последния момент къде точно ще ходя 😃
Пък той и билетът ми не е за Виетнам, мога да ида навсякъде 😃
Обаче като погледнах цените и на Катар за моите дати, и на АА - двойни са :shok: Хеле на Катар еднопосочният билет за 520€ просто...
Сега летят с wide-body до Истанбул при заявени февруари narrow.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз чак днес получих мейл, че ще ми възстановят сумата. Заявих я на 20 март. И в мейла ми пише, че трябва да чакам до 28 дни и ако след 28 дни не съм получила парите, да им се обадя да направят разследване с компанията на картата. Което малко ме навежда на мисълта, че се застраховат и скоро няма да си получа парите. Проверката в сайта още ми дава "Something went wrong". 

Публикувано:

Предполагам някой вече е минал по пътя да не може да си получи парите от рефънда, защото са били платени в лева и сега банката отказва да ги приеме обратно. Успяхте ли да преборите съпорта с това и след колко броя  мейли/разговори успяхте? 🙂

Публикувано:
преди 9 часа, T.E.Lawrence каза:

Предполагам някой вече е минал по пътя да не може да си получи парите от рефънда, защото са били платени в лева и сега банката отказва да ги приеме обратно. Успяхте ли да преборите съпорта с това и след колко броя  мейли/разговори успяхте? 🙂

Аз лично не съм имал такъв проблем. Купих си билетите директно от сайта на Qatar Airways през март 2025 и плащането беше в евро. Полетите ми SOF–DOH–SYD се осъществиха, но връщането MEL–DOH–SOF не се състоя и ми върнаха сумата за неизползвания сегмент без драми.

При мен не се стигна до спорове със съпорта – всичко мина нормално. Предполагам, че проблемите идват основно когато плащането е било в лева или през посредник.

Публикувано:

Той пише , че проблем е левовото плащане и възстановяване в евро.В някоя от темите имаше описан подобен проблем , но не се сещам къде точно беше.Дано потребителят погледне тук 🙂

Публикувано:

Би трябвало да е същото като ако си си закрил кредитната карта. Обаждаш се и даваш банкова сметка за превод...

Не съм го правил с катарците

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Той пише , че проблем е левовото плащане и възстановяване в евро.В някоя от темите имаше описан подобен проблем , но не се сещам къде точно беше.Дано потребителят погледне тук 🙂

Да, разбирам какво имате предвид. В моя случай обаче билетите също са закупени в периода, когато все още се използваше лев, но въпреки това са издадени в евро. Предполагам, че причината е, че при покупката не съм използвал българската версия на сайта на Qatar Airways, където цените са били показвани в евро, и съответно билетът е издаден в тази валута. Разбира се, това е само мое предположение.

Публикувано:

Аз ще звъня на моята банка в понеделник, защото част от рефънда ми беше в лева, другата в евро - еврото пристигна, от левовите ни вест, ни стон. Четох, че трябва или търговеца автоматично да ги преведе в новата валута, ако оригиналната ти вече не съществува, или да ги преведе в някоя международна валута като долари или евро. Би трябвало да се класираме в който и да е случай, но... Трябвало да мина първо през банката да съм видела дали не са ги спрели там. Това от съпорта. Та - поне два пъти ще се наложи да говоря с катарците. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 13.02.2026 г. в 21:03, Alexander каза:

Бях летял само Букурещ София с тях и имах едни анулирани билети  заради КОВИД билети за Япония, та сега ги пробвах за първи път.

Като цяло очаквах  много повече във всяко едно отношение, поне от славата, която им се носи.

На Сабиха след като ми дойде реда чаках точно 40мин, като минах през три различни служителя, снимки, тракане по клавиатурите, звънене, говорене, поне 20 пъти прекараха паспорта  и т.н.

Накрая минахме последни и не успяха да изкарат бордни карти за последния полет, който не е техен..

Самолета  беше А320 до Доха, без екрани, вчера с турците Б737 имаше.

Стюардесите в този 4+ часов полет бяха дъното което съм виждал.

Първо няма меню, на всеки се обяснява какво има за ядене, някои неща свършиха веднага.

За икономичната класа имаше 5 стюардеси с 3 колички или по 7-8 реда седалки  на количка. 
Отне около 1,5 часа да дадат ядене.

Буквално  като мухи без глави, свръх бавни и незнаещи какво правят-всичките индийки или подобни.

Все едно ги бяха събрали всички за първи ден на работа.

Пред мен по диагонал хората  свършиха  напълно с яденето , преди да ми дадат на мен!

10+ мин на ред, отделно все нещо за забравя, носи се после и т.н.

На дългия до Мелбърн  беше по-добре, но много далеч от бързината на турците и разни други с които съм летял, корейци, японци, англичани

,  дори луфти.

пак няма меню, ама този път показва написано  на един таблет на всеки човек, което  пак е голяма загуба на време.

Самолета   беше 777 на 15 год, ама изглеждаше на повече.
Малки екрани, с дистанционно  с кабел под тях, картата с информацията за полета вървеше само на арабски.

Като плюсове, има безплатен бърз неограничен нет от Мъск. Спокойно се водеха и видео разговори от някои хора.

Направо ми спести писането 🤣

Почти същото, само че от Истанбул беше широкофюзелажен А350 и хубав.

Сервирането - хипербавно.

За първи път виждам стюард-турчин едва да се движи, те са чевръсти обичайно на 100%. 40 минути 4 реда обслужваше до половината! 

Менюто се чете на всеки, добре че го има в приложението и се запознах. 🤣 Поне безмесните никой не ги яде и накрая имаше. Защото другите бяха посвършили.

Сега сме баш в 15-годишния Б777 и тук менюто четоха. 

Форумните хора в момента не искат да летят през Катар уж, но на другите не им пука - Б777 е пълен до козирката, както и истанбулският.

Понеже ми е еднопосочен билетът, 20 минути се обяснявахме на гише как ще излизам от Малайзия и искаха да покажа билет. Бордна карта с АА не им хареса и искаха доказателства, че билетът е купен с пари. 🤣

Ако бях решила да ходя от КЛ до Сингапур с автобус, какво щях да им показвам тогава... 🤔

П.С. Нетът е хубав. 

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.