Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз съм летял на 31.12 срещу 1.1 (дълъг полет, двата дена) и не само че цената беше ниска, а и самолета беше под 50% пълен, и нямаше избор на меню, бяха качили само единия вид ядене. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 47 минути , r_nikolov1 каза:

Днес вече има полети с връщане на 01.01.2027. Ще изчакам още малко обаче с идеята за връщане на 2 или 3 януари (съобразявам се с ученическата ваканция и искам повече време без отсъствие от училище). Странно ми е, че цената въобще не е увеличена заради новата година и затова се чудя, ако и за 2-3.1 е същата, дали да резервирам или да изчакам въпросната промоция между 7 и 14 януари. 😁 При единична цена на билет от 565€ от Истанбул, всяко € надолу е добре дошло, но се опасявам да не увеличат цените преди промоцията. 😅

Не знам каква е дестинацията, но мога да помогна с цените, които имаше в предната промоция на Qatar - цени в EUR от София в икономична и бизнес класа

• Travel period:  2 December ’25 – open ended
  • Discounts up to 20%

Please find a selection of the lowest all-inclusive prices:

Destination

Economy class return price in EUR

Business class return price in EUR

Adelaide

1760

4891

Auckland

1451

4326

Bangkok

699

2085

Beijing (Daxing International airport)

603

4582

Brisbane

1322

3901

Cape Town

760

2906

Cebu, Philippines

922

2811

Colombo

736

2207

Clark, Philippines

889

2954

Guangzhou

829

4582

Delhi

528

1965

Denpasar, Bali

916

2564

Hanoi

681

2656

Hangzhou

643

2611

Ho Chi Minh City

697

2598

Hong Kong

686

2399

Jakarta

814

3573

Johannesburg

769

2563

Kathmandu

825

4795

Kuala Lumpur

831

2578

Manila

890

2810

Melbourne

1826

4882

Male, Maldives

783

3037

Nairobi

723

2944

Osaka

875

3214

Perth

1386

3908

Phuket

782

2741

Seychelles

797

3188

Seoul

772

4784

Shanghai

620

2611

Singapore

789

1999

Sydney

1791

4069

Tokyo

876

2964

Zanzibar

836

2787

Please note that Qatar Airways recently increased frequencies to Nairobi, Shanghai and Melbourne and deployed the Superjumbo to Singapore:

• Nairobi: increased from double-daily to 3 times a day
  • Melbourne: increased from double-daily to 3 times a day from 1 December’26  
  • Shanghai: increased from daily to 10 flights per week from 1 January’26
  • Singapore: A380 Superjumbo to operate one of the 3 daily flights from 12 January’26
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , Asenster каза:

Не знам каква е дестинацията, но мога да помогна с цените, които имаше в предната промоция на Qatar

За Коломбо, Шри Ланка, следя. От Истанбул цената е 565€, а от София: 960€… 

Прикачената таблица е на промоцията с полети от София или от Истанбул?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , r_nikolov1 каза:

За Коломбо, Шри Ланка, следя. От Истанбул цената е 565€, а от София: 960€… 

Прикачената таблица е на промоцията с полети от София или от Истанбул?

От София, двупосочен, в Евро, и аз тази дестинация съм набелязал за края на есента  🙂, а края на февруари съм с тях до Сидни и връщане през Мелбърн.

Не се знае, януарската промоция по принцип им е най-силната

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, колко трябва да ми е минималното прекачване в Доха, за да имам право на обиколните турове с Qatar Airways и правилно ли разбрах, че не са безплатни, а се плащат по минимум 30€ на човек? Харесах едни полети с прекачване 08:40 ч. в Доха, но сега чета, че трябва да имам минимум 12 часа, за да мога да си закупя такъв тур. Ще се радвам който ги е пробвал да отговори.

Също така, относно връщането: 01:50 ч. престой добре ли е за летището в Доха?

Благодаря предварително! 🙂 

Публикувано:
преди 37 минути , r_nikolov1 каза:

За туровете не мога да кажа, но според мен това време е достатъчно за прекачване, летището е добре уредено и би трябвало да ви стигнат. Веднъж дори ми се случи при закъснение на първия полет да ни чака служител на гейта на слизане, за да ни преведе по-бързо през летището и да си хванем връзката, а я бях отписала вече :))

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте, колко трябва да ми е минималното прекачване в Доха, за да имам право на обиколните турове с Qatar Airways и правилно ли разбрах, че не са безплатни, а се плащат по минимум 30€ на човек? Харесах едни полети с прекачване 08:40 ч. в Доха, но сега чета, че трябва да имам минимум 12 часа, за да мога да си закупя такъв тур. Ще се радвам който ги е пробвал да отговори.

Постоянно променят условието за туровете, провери на официалния им сайт какво е в момента или ги питай в Messenger, отговарят бързо.

Преди време ако имаш престой над 8/12 часа (но само ако няма по-бърза връзка в разписанието)  даваха безплатен хотел 4 звезди за икономична или 5 звезди за бизнес класа

Дори и 1 час престой е ОК, ако няма закъснение предния полет, а ако имат не го мисли, гъвкави са

• Благодаря 1
Публикувано:

Въпросът ми не е свързан с Qatar Airways, а с летището в Доха, но да пробвам в тази тема... :blush:

Има ли възможност след кацане да не се мине веднага граничната проверка, а да се остане няколко часа в летището, ако нямаш билет за следващ полет?

Ще летя до Доха, ще кацна в 1 през нощта и се чудя дали мога да постоя в летището няколко часа (в идеалния вариант и да вляза в някой от салоните, но там едва ли ще стане без бординг пас) и сутринта да мина граничната и да отида към центъра на Доха.

Публикувано:
преди 3 часа, Assya каза:

Въпросът ми не е свързан с Qatar Airways, а с летището в Доха, но да пробвам в тази тема... :blush:

Има ли възможност след кацане да не се мине веднага граничната проверка, а да се остане няколко часа в летището, ако нямаш билет за следващ полет?

Ще летя до Доха, ще кацна в 1 през нощта и се чудя дали мога да постоя в летището няколко часа (в идеалния вариант и да вляза в някой от салоните, но там едва ли ще стане без бординг пас) и сутринта да мина граничната и да отида към центъра на Доха.

Няма да можеш да ползваш лаундж без бординг пас. Иначе може и да можеш да останеш в транзита, но може и за там да ти искат пас. 

Иначе аз също имам въпрос дали 2 часа и половина ще стигне за селф трансфер - кацаме с China Southern в 23.15 и излитаме с ТК от 1.50 през нощта. Имаме star alliance gold и би трябвало бързо да се чекираме… най-много да чакаме багажа много време, но все 2.30 часа ще стигнат…. 

Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

По принцип вероятно ще стигнат, но ако има закъснение...

Да, да, поехме риск, но това беше най-удобното и ще рискуваме, пък каквото стане… 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам следното питане.

Какво ще се случи, ако ми отменят полет, поради идващите военни действия в близост на Доха,  Иран/УСА? Примерно заради  затваряне на летището за часове или дни.

Имам съвсем скоро полет от Истанбул SAW, през Доха и искам да знам какви варианти  бих имал, ако това се случи.

Четох тук/там, че пренасочват с други компании от алианса си oneword. Уж можело да се избере друга точка на тръгване- друго летище в същия град или дори друго летище в някакъв радиус от 500 мили или нещо от сорта.

Някой имал ли е такъв случай или да знае от първо лице какво се случва?

Ако има все пак пренасочване, връщането също ли ще се промени автоматично, то е след 15 дни или ще остане оригиналното?

Публикувано:
На 9.01.2026 г. в 8:27, Loverboy каза:

Да, да, поехме риск, но това беше най-удобното и ще рискуваме, пък каквото стане… 

Отговарям си. China Southern не закъсняха нито минута на нито един от 4-е полета, тръгваха от стоянката на минутата и съответно пристигнахме в Доха навреме. Чакахме багаж около 20 минути и се чекирахме навреме за Търкиш полета. Имахме и 30 минути за лаундж. Така че си стигнаха 2.20 часа в Доха на отделни билети. 

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Бях летял само Букурещ София с тях и имах едни анулирани билети  заради КОВИД билети за Япония, та сега ги пробвах за първи път.

Като цяло очаквах  много повече във всяко едно отношение, поне от славата, която им се носи.

На Сабиха след като ми дойде реда чаках точно 40мин, като минах през три различни служителя, снимки, тракане по клавиатурите, звънене, говорене, поне 20 пъти прекараха паспорта  и т.н.

Накрая минахме последни и не успяха да изкарат бордни карти за последния полет, който не е техен..

Самолета  беше А320 до Доха, без екрани, вчера с турците Б737 имаше.

Стюардесите в този 4+ часов полет бяха дъното което съм виждал.

Първо няма меню, на всеки се обяснява какво има за ядене, някои неща свършиха веднага.

За икономичната класа имаше 5 стюардеси с 3 колички или по 7-8 реда седалки  на количка. 
Отне около 1,5 часа да дадат ядене.

Буквално  като мухи без глави, свръх бавни и незнаещи какво правят-всичките индийки или подобни.

Все едно ги бяха събрали всички за първи ден на работа.

Пред мен по диагонал хората  свършиха  напълно с яденето , преди да ми дадат на мен!

10+ мин на ред, отделно все нещо за забравя, носи се после и т.н.

На дългия до Мелбърн  беше по-добре, но много далеч от бързината на турците и разни други с които съм летял, корейци, японци, англичани

,  дори луфти.

пак няма меню, ама този път показва написано  на един таблет на всеки човек, което  пак е голяма загуба на време.

Самолета   беше 777 на 15 год, ама изглеждаше на повече.
Малки екрани, с дистанционно  с кабел под тях, картата с информацията за полета вървеше само на арабски.

Като плюсове, има безплатен бърз неограничен нет от Мъск. Спокойно се водеха и видео разговори от някои хора.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 8.01.2026 г. в 9:33, r_nikolov1 каза:

Миналата година се прибирах от Сингапур с катарците през Доха и имах само 50 минути престой ( не бях купувала аз билетите). Самолетът кацна 1 час по-рано и бяхме навреме за бординга на полета за София, въпреки че пак имахме секюрити чек. Храната беше отвратителна, ако има значение.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Hamad International Airport (DOH) will be undergoing essential enhancements on one of its runways from 13 April to 13 June 2026. This will result in some revised itineraries and schedule changes for your clients, including some earlier departures. Importantly, throughout this period Qatar Airways will continue to operate all points on our network, and we remain committed to preserving operational reliability, maintaining connectivity, and minimizing disruption.

We have some exciting offers so your clients can make the most of the Best Airport in the Middle East and the amazing city of Doha.

Complimentary dining at Hamad International Airport

3ad581f73cd4660fd1c046d901968ede.jpeg

Complimentary dining at Hamad International Airport

Privilege Club members can redeem a USD 20 voucher* for food and drinks at participating outlets across Hamad International Airport during transits of four hours or more.

Your clients simply need to add their Privilege Club member number to their booking prior to check-in and present their boarding pass between 13 April and 13 June 2026.

Terms and conditions apply.

offer highlights icon
Exclusive offer
Available exclusively to Privilege Club members and transiting via Hamad International Airport for four hours or more
offer highlights icon
Extensive choice
Choose from a variety of food and beverage outlets
offer highlights icon
Unmatched experience
Enjoy exceptional dining with world-class cuisines at Hamad International Airport

Terms and conditions

1. Qatar Airways Privilege Club members (the “Privilege Club Member(s)” or “Member”) can use their boarding passes to redeem a voucher with a value of USD 20 (“Voucher” or “Vouchers”) for purchasing food or drinks (excluding alcoholic drinks) at all outlets in Hamad International Airport, Doha, Qatar except the outlets listed below* (the “Offer”).

*The following outlets are excluded from the Offer:

• Starbucks

• Joe and the Juice

• Louis Vuitton Lounge

• Last Call

• Lancome Café

• Food Market

2. The Offer is only available to:

• Privilege Club Members who have a 4+ hour transit time at Hamad International Airport, Doha   

3. The Offer is valid from 13 April – 13 June 2026 (the “Offer Period”).

4. The Offer can be redeemed by the Privilege Club Member or a Family Member presenting the boarding pass with the Member’s name and Privilege Club membership number at the participating outlets as stated in Clause 1 of these terms and conditions during the Offer Period. Family Members travelling on the same booking and itinerary as the Privilege Club Member may redeem the Offer, subject to verification by Qatar Duty Free staff.

5. Each boarding pass can only be used once to redeem the Offer. 

6. Each Voucher from the Offer can only be used for a single transaction and cannot be combined with other Vouchers or promotions including Vouchers from Family Members.   

7. The Offer cannot be exchanged for cash.

8. Once redeemed, the Offer is non-refundable.

9. For any items above the Offer value (USD 20), the difference must be paid by the Member in cash or by card.

10. Qatar Airways reserves the right to modify or terminate this Offer for operational, regulatory or commercial reasons.

Any such modification or termination shall not affect Vouchers already issued or redeemed prior to the effective date of such change.

11. Qatar Airways shall not be liable for any indirect or consequential loss arising in connection with this Offer, except where such liability cannot be excluded under applicable laws of the State of Qatar.

12. Any personal data processed in connection with this Offer shall be handled in accordance with applicable data protection laws and the Qatar Airways Privacy Policy

13. The Privilege Club terms and conditions shall also apply to this Offer.

14. By participating in this Offer, the Privilege Club Member acknowledges and agrees to these terms and conditions.

14. For any help or support in connection with the Offer, please contact Customer Service at tellus@qatardutyfree.com.qa.

• Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Вече позволяват безплатна промяна / рефънд за всички  полети до 30 Април.

Относително добър срок , ако човек търси сигурност и държи на определено пътуване,  да се преориентира отсега към друга авиокомпания.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 5.02.2026 г. в 12:10, Alexander каза:

Имам следното питане.

Какво ще се случи, ако ми отменят полет, поради идващите военни действия в близост на Доха,  Иран/УСА? Примерно заради  затваряне на летището за часове или дни.

Имам съвсем скоро полет от Истанбул SAW, през Доха и искам да знам какви варианти  бих имал, ако това се случи.

Четох тук/там, че пренасочват с други компании от алианса си oneword. Уж можело да се избере друга точка на тръгване- друго летище в същия град или дори друго летище в някакъв радиус от 500 мили или нещо от сорта.

Някой имал ли е такъв случай или да знае от първо лице какво се случва?

Ако има все пак пренасочване, връщането също ли ще се промени автоматично, то е след 15 дни или ще остане оригиналното?

Ще отговоря от първо лице, защото минах точно през това.

Кризата в Близкия изток ме завари в Мелбърн, като полетите през Доха вече бяха анулирани от предния ден. В следващите дни канселациите продължиха поредни дни и към момента ситуацията оставаше същата – без яснота кога ще се нормализира. Отидохме на летището, където ни дадоха лист с уведомление за канселация и варианти за контакт – WhatsApp (бот), телефон (на практика неизползваем) и чат.

image.png.ca46e14e679bfa00da64da3bb595bb4c.png 

image.png.bffd2cc8d36be294bf130eecde0c11fa.png

image.png.4090daa4d258abe3a2453921f07d0aae.png

В следващите няколко дни останахме на хотел за наша сметка, докато чакаме развитие. В крайна сметка успях да се свържа с чата на Qatar Airways след доста чакане. След около 24 часа комуникация ни презавериха билетите за най-ранните възможни полети – 2 дни по-късно. Потвърдиха и това, което вече бях проверил сам: просто нямаше свободни места по алтернативни маршрути, включително с партньори от oneworld.

Интересното е, че по същото време мои познати със същия проблем, намиращи се в Окланд, Нова Зеландия, са били пренасочени със Singapore Airlines, като билетите са били поети от Qatar Airways – така че явно в отделни случаи и при наличие на места е възможно пренасочване в или извън алианса.

Поради това се наложи сами да купим нови билети – вместо до София, до Истанбул, за същия период с Air Asia X. Появиха се само в бизнес клас последния момент и цената беше... меко казано неприятна.

image.png.0c495ba01117d800dd6c5539f99818d9.png

След това подадох искане за refund към Qatar през приложението за неизползваните сегменти. Към момента са минали 17 дни и все още няма възстановяване, като официалният срок е до 28 дни.

Изводът ми от ситуацията:

• При такива кризи реално се предлага или презаверка за най-ранен полет, или refund

• Пренасочване с други авиокомпании е възможно, но на практика рядко става заради липса на места

• Комуникацията е много трудна, защото системата се претоварва

• В повечето случаи трябва да си готов сам да действаш и да вземеш решение бързо

Надявам се да е полезно – това е реалният сценарий, а не този от правилата.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:
1 hour ago, Asenster said:

image.png.0c495ba01117d800dd6c5539f99818d9.pngСлед това подадох искане за refund към Qatar през приложението за неизползваните сегменти. Към момента са минали 17 дни и все още няма възстановяване, като официалният срок е до 28 дни.

Изводът ми от ситуацията:

• При такива кризи реално се предлага или презаверка за най-ранен полет, или refund

• Пренасочване с други авиокомпании е възможно, но на практика рядко става заради липса на места

• Комуникацията е много трудна, защото системата се претоварва

• В повечето случаи трябва да си готов сам да действаш и да вземеш решение бързо

Надявам се да е полезно – това е реалният сценарий, а не този от правилата.

Подобен сценарий само че от НЗ.Не съм чакал за нови дати , защото още на втория -третия ден след  изявленията от Тел Авив и Вашингтон беше вече ясно какво предстои.Видях , че няма много  какво да се направи , ами поне да си прекроя престоя така че все едно е част от по-продължителна ваканция и бих планирал нещо подобно изначало , ако тогава разполагах с толкова дни.

За разлика от @Alexander не се сетих да си взема паспорта с визата.Првз САЩ имаше доста читави и евтини опции към Европа , а разстоянието е същото.

П.П. 28 работни дни е срока за възстановяване.Все пак успях да се свържа с чата само след около 40 минути чакане , но беше напълно безполезен с разните там общи приказки.Вчера погледнах , че направо го бяха изключили като опция поради "пренатоварване" и насочват само към кол център.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Подобен сценарий само че от НЗ.Не съм чакал нови дати , защото още на втория -третия ден след  изявленията от Тел Авив и Вашингтон беше вече ясно какво предстои.Видях , че няма много  какво да се направи , ами поне да си прекроя престоя така че все едно е част от по-продължителна ваканция и бих планирал подобни нещо изначало , ако разполагах с толкова дни.

П.П. 28 работни дни е срока за възстановяване.Все пак успях да се свържа с чата само след около 40 минути чакане , но беше напълно безполезен с разните там общи приказки.Вчера погледнах , че направо го бяха изключили като опция поради "пренатоварене" и насочват само към кол център.

При мен и днес чатът не работи – изцяло е премахнат като опция и препраща само към кол центъра.

Иначе потвърждавам за статуса – има опция както за защита на текущото ниво, така и за придобиване на ниво, ако си бил близо до него и анулациите са ти попречили да го достигнеш. Получих мейл от Qatar, че ще удължават/адаптират нивата за засегнатите членове на Privilege Club, така че поне това донякъде компенсира ситуацията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Да споделя и моя опит. Полетът ми Пукет- Доха-София бе за 1ви април, но от самото начало предвиждах че няма да се осъществи. Следях ситуацията и вече почти бях открил/резервирал други билети с идеята да ми върнат част от билета и да си доплащам.

Като получих неофициално съобщението за възможността за презаверка на билетите до 30ти април, се явих на летището в Пукет. Така че още на 20ти седнах на преговори с наземния персонал на Катарците. Даже и те още не бяха получили тази информация. Но с "мили очи" и тяхно благоразположение се съгласиха да разгледат и моя случай. Докато чаках дочух и за възможността да прерутирам с друга авиокомпания. Поисках си и те намериха начин през Мускат и Истанбул. Така че имам билет до София с редовните линии на Оман ер и Търкиш безплатно.

Та моя съвет е - ако имате възможност отивайте директно на летище/офис на Qatar airways. Не си губете времето с опити през сайта.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , КОКО22 каза:

Да споделя и моя опит. Полетът ми Пукет- Доха-София бе за 1ви април, но от самото начало предвиждах че няма да се осъществи. Следях ситуацията и вече почти бях открил/резервирал други билети с идеята да ми върнат част от билета и да си доплащам.

Като получих неофициално съобщението за възможността за презаверка на билетите до 30ти април, имах възможността да се явя на летището в Пукет. Така че още на 20ти седнах на преговори с наземния персонал на Катарците. Даже и те още не бяха получили тази информация. Но с "мили очи" и тяхно благоразположение се съгласиха да разгледат и моя случай. Докато чаках дочух и за възможността да прерутирам с друга авиокомпания. Поисках си и те намериха възможност през Мускат и Истанбул. Така че имам билет до София с редовните линии на Оман ер и Търкиш безплатно.

Та моя съвет е - ако имате възможност отивайте директно на летище/офис на Qatar airways. Не си губете времето с опити през сайта.

Това е наистина полезна информация, благодаря!

За съжаление не винаги е приложимо – например в Мелбърн няма офис на Qatar Airways и по време на check-in има само летищен персонал, без реална възможност за такива разговори.

Но ако човек има достъп до офис или хендлинг с повече правомощия – определено си струва да опита на място.

Публикувано:

Можех и още подробности, че казуса ми бе труден за решаване, но....

В Пукет няма офис, а само персонал на летище. 

Да допълня че момичетата ми направиха промяната, но в последствие изчаках 30 минути за да бъде тя одобрена от централния им офис в БКК.

И даже мейла за потърждение който получих е точно от тях - BANGKOK FLIGHT SERVICES , а пълния адрес е 

"QATAR AIRWAYS CONTACT CENTRE "<eticket@amadeus.com>

Публикувано:

Не знаех, че изобщо подържат персонал на летище , при положение , че полетите са канселирани за дни напред.Нали официално предупреждават изобщо да не се тръгва към летище без потвърдена информация, че полетът ще се състои.Тоест в часа на полет Qatar отварят гишетата си за чек-ин ли ? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.