Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 18.06.2026 г. в 22:04, Argentique каза:

Понеже ми е еднопосочен билетът, 20 минути се обяснявахме на гише как ще излизам от Малайзия и искаха да покажа билет. Бордна карта с АА не им хареса и искаха доказателства, че билетът е купен с пари. 🤣

Това последното не го разбирам, защо са ти искали доказателство, че билетът е купен с пари? И защо се интересуват как ще напускаш Малайзия? А ако беше решила да пътуваш от КЛ до Сингапур с частен трансфер, тогава какво ще им се обяснява и доказва?!

Тези негативни отзиви за QA ме изненадват, не съм пътувала с тях никога, но съм чувала от познати само хвалби за обслужването им. Явно всичко хубаво е в минало време. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Преди много често ползвах Qatar Airways, 9 поредни години имах златен статус в програмата им, та мога да направя пряко сравнение преди и сега.

Независимо, че откъм маркетинг го докарват (5* авиокомпания и няколко пъти #1 в света) уви нивото реално е доста надолу, като често дори 4-звездните Търкиш предлагат значително по-добър продукт в икономи клас. Моето наблюдение е, че има огромно текучество на кадри, което занижи предишния стандарт, а отрязването на бонусите наистина повлия видимо демотивиращо на целия им персонал.

Ако преди бях склонен да платя повече за да летя специално с тях, в момента бих избрал Qatar Airways само, ако предложат най-ниска цена.

• Харесвам 6
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 5 часа, Jenbel каза:

Това последното не го разбирам, защо са ти искали доказателство, че билетът е купен с пари? И защо се интересуват как ще напускаш Малайзия? А ако беше решила да пътуваш от КЛ до Сингапур с частен трансфер, тогава какво ще им се обяснява и доказва?!

Тези негативни отзиви за QA ме изненадват, не съм пътувала с тях никога, но съм чувала от познати само хвалби за обслужването им. Явно всичко хубаво е в минало време. 

Ако Малайзия имат в изискванията за имаш билет за връщане се случва това. Случвало ми се е с еднопосочен билет за Бразилия (там си го има в изискванията). Авиокомпанията следи, че няма да те върнат на границата, иначе плащат глоба.

Доказателства, че билета е купен, защото може да е просто резервация, отпечатана и отказана. Правил съм и такива изпълнения, но с валиден билет, флекс, който мога да откажа, не с фалшив.

• Харесвам 4
Публикувано:

Преди години имаше сайтове които ти дават реален PNR за такива случаи , кандидатстване за виза и т.н.Не помня колко струваше "услугата".,но вероятно още ги има.Разбира се, може и сам да си направиш резервация непосредствено преди влизане в страната с авиокомпаниите които позволят 24 часа безплатна отмяна (или с някаква форма на флекс)

• Харесвам 1
Публикувано:

Според IATA (достъпен от темата за визи в магеланци.ком) се иска билет за излизане:

Screenshot_20260621-144936_Chrome.png

Да проверяват, че билетът е платен ми се вижда малко overkill, ама може би си имат причини.

Обикновено билет за връщане в България върши работа. Някъде от региона (ЮИ Азия ) до Европа. Не е нужно точно от Малайзия да тръгва.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 43 минути , r_nikolov1 каза:

Явно Катарците вече няма да летят до България… 🤔

IMG_4056.png

@Turkish airlines харесват това.....  няма да видиме скоро нормални цени от София...... :X

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, r_nikolov1 каза:

IMG_4056.png

Но продължава да продават билети.

• Харесвам 2
Публикувано:

Абсурдно.. Белград го върнаха, нас не. Останахме само с една Луфтханза и Търкиш, тотално ще “излетят” в космоса цените. И без това вече са безобразни. 

• Харесвам 4
Публикувано:

С Борисов дойдоха , с Борисов си заминаха.Има някаква ирония.Все пак нищо не е вечно , може в някой момент отново да се появат (Qatar) 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Имам резервации с Qatar за Коломбо - септември 26 и за Кейп Таун през ноември 26 от София и не са анулирани.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 22.06.2026 г. в 0:53, neuromancer каза:

Да проверяват, че билетът е платен ми се вижда малко overkill, ама може би си имат причини.

Аз по старата тема.

При положение че им показах бордна карта с Air Asia, малко ненормално ми се видя да ровя из пощата за стари резервации, доказващи покупка с пари.

Те би трябвало да знаят кога мога да имам бк...

Публикувано:
преди 18 часа, r_nikolov1 каза:

IMG_4056.png

Към момента обаче не намирам официално съобщение от Qatar Airways, че маршрутът Доха – София се закрива окончателно. Напротив, официалният сайт продължава да предлага София като дестинация и публикува актуални разписания и промени в мрежата.

IMG_7953.jpeg

• Харесвам 5
Публикувано:

Това нищо не означава , нали в началото на войната продаваха полети от днес за утре , макар да беше 100% ясно , че е невъзможно да ги изпълнят.Не знам дали изобщо спряха продажбите през цялата криза.

Дано оттеглянето да е само партенка ! 

• Харесвам 3
Публикувано:

Добре де, но на какво се дължи всичко това? Първо закриха софийския офис, което беше обяснимо предвид пандемията, после намалиха честотата на полетите, а сега очевидно се оттеглят от нашия пазар. Нямам кой знае колко много полети с тях, но всички до един са били с прилична затовареност. За мен е странно да изоставят един добре развит пазар...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Това нищо не означава , нали в началото на войната продаваха полети от днес за утре , макар да беше 100% ясно , че е невъзможно да ги изпълнят.Не знам дали изобщо спряха продажбите през цялата криза.

Дано оттеглянето да е само партенка ! 

Ако официално са обявили, че няма да летят няма да продават билети. Публикацията е фейк.

преди 5 часа, Duke каза:

Добре де, но на какво се дължи всичко това? Първо закриха софийския офис, което беше обяснимо предвид пандемията, после намалиха честотата на полетите, а сега очевидно се оттеглят от нашия пазар. Нямам кой знае колко много полети с тях, но всички до един са били с прилична затовареност. За мен е странно да изоставят един добре развит пазар...

Няма към момента официален източник, който потвържава това.

• Харесвам 4
Публикувано:

Навсякъде около нас летят, каква е логиката да спрат София? Дали Белград, Букурещ, Атина са по рентабилни, а преди летяха и до Варна... В средата на август се прибираме семейството през Белград и ще видим що за затовареност има полета до там

Откак спряха полетите към София, просто няма даже близки до нормалните цени на изток и заради това за втори път ми се налага да летя през Истанбул с всичката логистика до там.

Докато не го видя официално, отказвам да го повярвам.

• Харесвам 5
Публикувано:

И аз така. Най-вероятно ще си купя билет за декември до Виетнам. Разчитам че по-скоро няма да спрат линията до София, а даже и да го направят допускам, че може да завъртят полета като преди време Соф - Букурещ- Доха

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, КОКО22 каза:

И аз така. Най-вероятно ще си купя билет за декември до Виетнам. Разчитам че по-скоро няма да спрат линията до София, а даже и да го направят допускам, че може да завъртят полета като преди време Соф - Букурещ- Доха

Да, А ако отменят случайно премаршрутират до Доха през Атина (A3, FB), Виена (OS), Мюнхен, Франкфурт (LH), Истанбул (TK)

• Харесвам 1
Публикувано:

Картинката изглежда е от някаква ФБ група и предполагам под нея се е заформила дискусия колко е достоверна информацията и т.н.Ако не е голяма тайна , нека авторът я покаже,  да видим за какво точно шумят там.Да не стане като с компютрите и компотите.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 25.06.2026 г. в 22:37, r_nikolov1 каза:

IMG_4056.png

Откъде е тази информация, ако не е тайна🙂?

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Изглежда една агенция е първоизточникът , но в профила и липсва подобна информация.Дори и в момента си рекламират екскурзия до Бали

Редактирано от chandni
Бг туристическа агенция
  • Харесвам 2
Публикувано:

На няколко пъти променят възобновявянето на полетите с някой друг месец напред във времето. На мен ми изкглежда, че някой е изревал от тази промяна и е нахейтил категорично.

Публикувано:

Може би е така , виждам че са сменили Qatar с Turkish за октомври.Не е ясно дали самите Qatar са ги премаршрутирали.Сигурно тези полети са им отменили катарците.В заглавието на програмата още стои Доха , но после вече е заменена с Истанбул.

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, Marisha каза:

Откъде е тази информация, ако не е тайна🙂?

Прикачил съм скрийншот на сторито на туристическа агенция, но то вече е изтекло. 

Писах си с приятелка, която работи като стюардеса за Qatar Airways от скоро и каза, че още от април се е говорело, че не била доходоносна линията от България (в което не вижда логика, защото полетите каза, че винаги дори са овърбукнати). Добави, че все още нямат официална информация. Като има среща с някой на по-високо ниво, ще попита, ще ми каже и ще ви уведомя (ако не сме разбрали преди това от друг). Иначе спомена, че е чула, че служителите, които отговарят за чекирането на полетите им в София (били отделни от тези на другите АК) - са освободени. 🤔

Та за момента нямат официален документ, но всички слухове между колегите им са, че линията от България си заминава.

Редактирано от chandni
Бг туристическа агенция
  • Харесвам 4
  • Замислям се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.