Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 34 минути , Георги Матеев каза:

Шегуваш се, нали?

Ноември 2025 реших ласт минит да ходя за 2 месеца в Азия.

В този момент катарски билет София - Малдиви с тръгване на 28.12 и февруарско връщане Банкок - София струваше €1850.

Абсолютно същият като дати катарски билет, само че с начална/крайна точка Истанбул, струваше €525. Бяхме двама. Познай до 3 пъти какво взех.

След Ковид почти спрях да ползвам катарците точно заради много по-високите цени. Въпреки, че близо 10 години имах златен статус при тях. Отделно, че според мен доста свалиха нивото напоследък.

Ще ми липсват в София основно защото конкуренцията намалява и оставащите авиокомпании съвсем ще вдигнат цените до небесата.

реших ласт минит!!! ако си вземеш нормално 6-7 месеца предварително цените са им доста добри, това е.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 10 минути , polyglota80 каза:

реших ласт минит!!! ако си вземеш нормално 6-7 месеца предварително цените са им доста добри, това е.

Пропускаш есенцията. Отново ласт минит, в един и същи момент, абсолютно същите QA билети, само че от/до Истанбул, струваха 3.5 пъти по-малко, отколкото от/до София. Не го намирам за нормално.

Дори 6 месеца по-рано на промоция тези билети нямаше да са под 1000-1200 евро предвид тръгването в коледно-новогодишния период. Явно имаме различни разбирания за добри цени.

И моля те контролирай малко удивителните си.

• Харесвам 9
Публикувано:
На 16.07.2026 г. в 8:52, stanimir каза:

Аз не съм летял от София до Доха от доста години , но наистина ли не си пълнят самолетите ? Нали по едно време бяха с четири или пет полета седмично , ако не бъркам.

Е, преди 10 години имаше дни и с 2 полета на ден. Тогава ми беше първото летене с тази компания и полетите София-Доха и обратно бяха заети на 15-20%. Доста празни седалки имаше и на полетите Доха-Йоханесбург.

• Харесвам 1
Публикувано:

Зачетох се в коментарите под инициираните от ABBTA  разговори за привличане на Etihad , виетнамски и китайски авиокомпании.Доста интересни неща от хора изглежда познаващи добре ситуацията.Има и глупави коментари  , но се вижда кои са стойностните :

https://www.facebook.com/share/p/19HQHH1H73/

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 22.07.2026 г. в 17:14, stanimir каза:

Зачетох се в коментарите под инициираните от ABBTA  разговори за привличане на Etihad , виетнамски и китайски авиокомпании.Доста интересни неща от хора изглежда познаващи добре ситуацията.Има и глупави коментари  , но се вижда кои са стойностните :

https://www.facebook.com/share/p/19HQHH1H73/

Абсолютно точни коментари.

България си е trash yield дестинация, откъдето и да го погледнеш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам събрани точки, които важат до септември 2026. Може ли да  прехвърля тези точки към друга авиокомпания от същата група?

Публикувано:

трябва да се има предвид, че тия прехвърляния не удължават валидността, валидността се гледа в крайния акаунт, така е по регламент

тоест ако имаш авиос в сметката в Бритиш изтичащи 12.2026, новите прехвърлени от катарците ще останат с дата на изтичане 12.2026

ако е проблем може да спечелиш малко във въпросния акаунт и стават 3 години

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

България преговаря с Qatar Airways за възстановяване на полетите София - Доха. Това съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта.

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2026/09/04/4952702_bulgariia_pregovaria_s_qatar_airways_za/

• Харесвам 2
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 45 минути , Otnesen каза:

България преговаря с Qatar

Да не си губят времето и да заменят Катар с Китай. Ама по работно време не четат „Магеланци“.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Да не си губят времето и да заменят Катар с Китай. Ама по работно време не четат „Магеланци“.

Някой може и да мята по едно око към форума.... В Унгария и Сърбия, където има китайски инвестиции и съответно труженици има директни полети... От друга страна подобни инвестиции ще доведат до други неща.... Да не навлизаме в политиката... нас ни вълнуват пътешествия... 

Кабинетът "Радев" зави към Китай  - Новини СЕГА https://share.google/lXdgTLbpR54TfZf0X

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз нямам против и Катар да летят, просто лятото като минах през Доха, точно в моя ден и час се появиха проблеми, които може пак да се появят. Пък в Китай засега дронове няма.

* На мен само по-удобни полети са ми в главата 🙂

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.