Прескочи до съдържание

Qatar Airways - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 12 часа, mariya* каза:

Полетите до Доха през есента отново са със стоп в Букурещ и промяна в часа на тръгване съответно. Май моята Япония няма да я бъде през ноември. Ще ме принудят да ходя по време на сакурата 😜 

Скандално.. и аз току що погледнах и в приложението дори не виждам стопа в Букурещ, просто промяна на часа на тръгване и увеличение на отсечката София-Доха... а не мога да се логна в приложението от един месец.. Дори мейл не са пратили за промените.. мен това няма да ме откаже, стига положението да се оправи до тогава 😄

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Някой дали е получавал рифънд на анулирани билети и след колко време мога да очаквам парите?

Особеното в случая е, че билетите са закупени с ваучери + доплащане и въпреки, че по телефона ме увериха, че ще възстановят всичко платено, не съм убеден какво ще влезе по сметка накрая. Първоначалните билети (след анулацията на които бяха издадени ваучери) бяха закупени през кредитна VISA, а доплащането за новите (анулирани сега с искане за рифънд), беше извършено по банков път (такива бяха условията на офиса на катарците в София) от друга сметка. Сега не знам по коя сметка да очаквам парите...

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Някой искал ли е да му възстановят травел ваучера в кеш? Днес говорих с тях и казаха, че може, но не успяха да кажат каква ще е сумата, която ще върнат, не били виждали.
Ясно, че няма да включва бонуса от 10%, но дали удържат нещо друго?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

И аз имам подобен въпрос - някой след анулиране на билети имал ли е проблем с получаването на сумата и колко време отнема? Също така по какъв ред се случва канселирането, понеже в акаунта си не мога да вляза от месеци, по телефон дали се получава? Все още няма да канселирам, но ще ми е от полза тази информация, ако се наложи. 
Плащането беше извършено директно през приложението чрез Apple Pay.

Връзка към коментар
На 14.07.2021 г. в 20:30, yordanov каза:

Някой искал ли е да му възстановят травел ваучера в кеш? Днес говорих с тях и казаха, че може, но не успяха да кажат каква ще е сумата, която ще върнат, не били виждали.
Ясно, че няма да включва бонуса от 10%, но дали удържат нещо друго?

Аз не можах да пътувам началото на годината, звъннах им и те ми предложиха да избера да ми върнат сумата или ваучер. Избрах ваучер. Изпратиха го 30 дни след разговора с тях. Сумата беше същата, нямаше нищо удържано.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пуснах искане за refund на 07.05.2020 г., получих парите на 25.06.2020.

На 25.06.2020 г. в 22:34, chandni каза:

И при нас пристигнаха днес.

А тогава всички авиокомпании изпитваха проблеми с ликвидността и връщането на пари, така че не мога да си представя, че сега ще се забавят повече.

П.С. Извинявам се... Сега видях, че полетът не е анулиран от авиокомпанията, а @Kosta Grudov иска да го анулира по собствено желание. Можеш да им пуснеш request в zendesk https://qatarairways.zendesk.com/ или да им пишеш на support@qatarairways.com

преди 3 часа, Kosta Grudov каза:

понеже в акаунта си не мога да вляза от месеци

А каква е причината да не можеш да влезеш...? Дава ти някаква грешка или си забравил потребителско име/парола? Ако е първото, влез през incognito... Имах подобен проблем - нещо се счупи, когато цъкнах на отметката за резервация с Qmiles, но през Incognito се влизаше.

Връзка към коментар

Имам нагласено OTP на акаунта чрез SMS код, който при опит за логване така и не идва независимо дали е десктоп, (incognito или normal) или през app-a 😄 Звъннах на съпорта, казаха ми, че е проблем на Privilege Club support-a, на който българският номер не съществува вече, пренасочиха ме към Унгария, който също ми дава, че не съществува, а на други държави се отказах да звъня 😄 Странното е, че не съм логнат в приложението, но си виждам резервацията и мога да правя промени по нея.. 

Но май няма да се занимавам с тях, ако се наложи отмяна ще се свържа по каналите, които посочи по-горе, много благодаря @chandni

Връзка към коментар

@Kosta Grudov, когато имаш кода на резервацията и фамилията на един от пътуващите, не ти е нужно да се логваш. Дори акаунт не ти е нужен, за да управляваш резервацията.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Срокът за издаване на ваучер е 7 работни дни. Аз получих моя на третия такъв. Сумата е с 15 % повече в катарски пари . Издадоха го за плащане с ваучер и доплащане с карта - под 100 лева. 

Връщането на пари е до 28 работни дни по картата , с която е платено. Тук също плащането беше с ваучер и доплащане с карта.  За този билет не трябва да ми начисляват никакви такси,  такива бяха условията при купуването им. Ще пиша каква е развръзката. Всъщност , аз исках смяна на датите, но съм била изпуснала някакъв срок, а и не можело да се сменят за след една година. 

Всичко това - по телефона.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Катарците възстановяват програмата Qatar stopover

https://www.qatarairways.com/en-us/offers/qatar-stopover.html

Ще може да се резервира като пакет заедно със самолетния билет.

• Харесвам 15
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

По новата система qmiles+cash дори малко qmiles да имаш можеш да ги използваш за директно намаляне цената на билета. Не е необходимо вече да се събират за award ticket.

Също и qpoints точките, необходими за статус, са вдигнати доста, особено ако билетът ти не е промоционален. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Въпрос за разликата между Classic и Convenience опциите при местата: 
В convenience пише Standard Seat selection, като разликата между двете опции е 120лв (това са общо 4 полета, 2 отиване, 2 връщане) или общо 30лв на полет. 
Това добра цена ли е по принцип за места и при положение, че ще сме няколко човека на полетите, има ли как да се направи така, че местата да са едно до друго или са тотално рандом ? Защото не е отбелязано Preferred Seat Selection както на по-скъпите опции. 

И какво ще посътветвате - възползване от тази опция или купуване на билетите без места и след това отделно закупуването им? 

Връзка към коментар
преди 22 минути , Kosta Grudov каза:

Въпрос за разликата между Classic и Convenience опциите при местата: 
В convenience пише Standard Seat selection, като разликата между двете опции е 120лв (това са общо 4 полета, 2 отиване, 2 връщане) или общо 30лв на полет. 
Това добра цена ли е по принцип за места и при положение, че ще сме няколко човека на полетите, има ли как да се направи така, че местата да са едно до друго или са тотално рандом ? Защото не е отбелязано Preferred Seat Selection както на по-скъпите опции. 

И какво ще посътветвате - възползване от тази опция или купуване на билетите без места и след това отделно закупуването им? 

Преди час направих резервация, като полета на отиване беше Convenience, а на връщане Classic. На отиване ми беше дало местата едно зад друго (и двете windowseat), а за връщане избрах места срещу 25лв на човек за дългия полет, а за късия оставих съдбата да реши 😄
Convenience ви дава и допълнително 5кг чекиран багаж и повече мили, така че си струва, ако събирате Qmiles и цената не е главният фактор при избора на билет.

Връзка към коментар
преди 15 минути , S.Petrov каза:

Преди час направих резервация, като полета на отиване беше Convenience, а на връщане Classic. На отиване ми беше дало местата едно зад друго (и двете windowseat), а за връщане избрах места срещу 25лв на човек за дългия полет, а за късия оставих съдбата да реши 😄
Convenience ви дава и допълнително 5кг чекиран багаж и повече мили, така че си струва, ако събирате Qmiles и цената не е главният фактор при избора на билет.

Предполагам говориш за Тайланд. В никакъв случай не оставяй съдбата да решава. Ако съседа до теб излезе положителен, карантинират и другарчетата по място от двете му страни. Купувай и избирай в края на самолета прозорец или пътека. Скоро преди полета, ако са сложили някой до теб, пак сменяй мястото, където е свободно съседното. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 минути , T.E.Lawrence каза:

Предполагам говориш за Тайланд. В никакъв случай не оставяй съдбата да решава. Ако съседа до теб излезе положителен, карантинират и другарчетата по място от двете му страни. Купувай и избирай в края на самолета прозорец или пътека. Скоро преди полета, ако са сложили някой до теб, пак сменяй мястото, където е свободно съседното. 

Изключително важна информация, която не знаех! Благодаря много!

Връзка към коментар
преди 3 минути , IvanNavi каза:

Катарците отново имат български телефонен номер:

+359 2 4918823

Благодаря,сутринта звъних на друг телефон от сайта им,но казваше че е невалиден,явно не са го ъпдейтнали 

Връзка към коментар
Преди 1 час, moli84 каза:

За съжаление и този телефон е currently unavailable....

Работи си безпроблемно. Три пъти го ползвах днес. Свързва с кол центъра и комуникацията е на английски, но таксува като местен.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Катарците качват ли на борда на прибиране за България без пср? Според тях те гледат съответното законодателство и регламенти, а при нас нали може да се прибереш ако нямаш пср и си напълно ваксиниран ? Могат ли да откажат да те качат изобщо на самолета ,ако по нямаш пср.

Връзка към коментар
преди 14 минути , moli84 каза:

Катарците качват ли на борда на прибиране за България без пср? Според тях те гледат съответното законодателство и регламенти, а при нас нали може да се прибереш ако нямаш пср и си напълно ваксиниран ? Могат ли да откажат да те качат изобщо на самолета ,ако по нямаш пср.

Днес ще пиша как качват от Доха насам, че колегите се прибират в ранния следобяд.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ужас! До къде я докарахме, след като и катарците вече таксуват за избор на места, че и разхвърлят хора от една резервация, които не са си ги платили... :hang3:

• Шок 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.