Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

преди 22 часа, pavelbs каза:

Има около 5 служителя , които крещят "Tourist card" и събират тези, които имат предварително дадени от авиокомпанията, но е пълен хаос и дезорганизация и голяма част от хората минават без да си предадат картончето или платят, ако нямат такова.

Според теб как ще е по-добре да плащам - с долари или местна валута? Не съм на инклузив.

Връзка към коментар
преди 57 минути , Kamen каза:

Според теб как ще е по-добре да плащам - с долари или местна валута? Не съм на инклузив.

С местна винаги е по-добре.  Внимавай с курса при обмяна

Връзка към коментар
преди 7 минути , Kamen каза:

Какво имаш предвид? Къде е най-добре да сменям - на летище, банки или..?

Бюрата на летищата по начало са с най-скапан курс.

В курортите - също.

В Баяибе имаше две бюра, едното обменяше долар за 45, другото за 46, курсът в банка беше над 47, но нямаше офис на банка там, обменихме по-изгодно дори в мол в Санто Доминго.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар
преди 2 минути , valpet каза:

На летището не е изгодно.Пишат без комисионна ,но предлагат курс 40 песос за долар.Има чейнч бюра където курса в момента е 48 песос.В банките е около 47 песос.

Иначе имат ли комисионни? Ще бъда основно в Баваро.

Връзка към коментар
преди 1 минута , valpet каза:

В Баваро смених на бюро близо до станцията на автобусите за Санто Доминго на 48 песос преди 1 седмица

Дай малко повече координати, че нищо не ми говори тази станция.

Връзка към коментар
На 28.01.2018 г. в 9:12, valpet каза:

Ако някой има  нужда от сим карта за Домениканската република мога да му предоставя такава.

Много благодаря на valpet за Сим- картата! 

Връзка към коментар
преди 34 минути , Kamen каза:

https://pedritopuntacana.com/

Според tripadviser, най-добри за 2015/6/7. 65usd от 01.03

Valpet каза , че сега в ДР имало други три българки , които също се занимавали с организиране на екскурзии.  Ако успея да извадя телефона от картата , която ми изпрати ще ти го дам , ако имаш интерес. 

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
преди 25 минути , liliya каза:

Valpet каза , че сега в ДР имало други три българки , които също се занимавали с организиране на екскурзии.  Ако успея да извадя телефона от картата , която ми изпрати ще ти го дам , ако имаш интерес. 

Благодаря, но аз резервирах Саона при цитираната фирма. Освен, че имат уникално висок рейтинг в tripadvisor, занимават се предимно с онлайн резервации и НЕ се занимават с посредници. Имат доста интересни екскурзии и много конкурентни цени.  

Редактирано от Kamen
Връзка към коментар
преди 2 часа, Kamen каза:

Благодаря, но аз резервирах Саона при цитираната фирма. Освен, че имат уникално висок рейтинг в tripadvisor, занимават се предимно с онлайн резервации и НЕ се занимават с посредници. Имат доста интересни екскурзии и много конкурентни цени.  

Поздрави от Пунта Кана. И аз се добрах до тук вече :) Първия ми опит от вчера показа следното: резервирах си екскурзия до Саона с посещение и на Altos de Chavon за 90 долара през трипадвайзър. Тук на място в хотела където спят двамата ми приятели са им предложили екскурзията до Саона без Altos de Chavon за 45 долара. След няколко дни в Самана ще правим пак тур и ще споделя какви са цените там на място.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , boogy83 каза:

Поздрави от Пунта Кана. И аз се добрах до тук вече :) Първия ми опит от вчера показа следното: резервирах си екскурзия до Саона с посещение и на Altos de Chavon за 90 долара през трипадвайзър. Тук на място в хотела където спят двамата ми приятели са им предложили екскурзията до Саона без Altos de Chavon за 45 долара. След няколко дни в Самана ще правим пак тур и ще споделя какви са цените там на място.

Хубаво е да се посочват и какви са условията в екскурзията, включен ли е транспорта от до хотела, къде се намира самия хотел, храна и тн.

Интересувам се и аз от трип до Самана и ще те следя с интерес. Цитираната фирма го правят за 140 долара с всичко включено, транспорт, храна, водопада Лимон/с коне/, cayo Levantado    

Връзка към коментар

Cheap schattle от трипадвайзър взехме ние. Храна транспорт напитки са включени, от хотела те взимат и там те връщат. Доволен съм много, защото бяхме малка група и изпреварвахме всички тълпи. За другия вариант не знам подробности но все пак е на половин цена...

Аз обаче да попитам за цените на горивата? Ние сме с кола под наем и цената в пунта кана е около 200 песос за литър, което ми се струва адски много. Някой може ли да каже от опит какви са цените из другите части на страната? В нета пише цени от 45-50 песос, а това се разминава 4 пъти с реалността? 

Връзка към коментар

219,20 песос е цената на галон бензин (gasolina regular). Информацията е отпреди 2 дена. В общи линии на всички бензиностанции, които видяхме, цената е една и съща. 

Редактирано от Lirea
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко информация от нашето пътуване. От пунта кана към Санто Доминго спряхме в Cave of wonderes. Плащайте в песос навсякъде, защото иначе гърбят :) входа за възрастни е 10 долара, а в песос 300 песос ;)

След това спряхме в Los tres oches, един чичко охранител ни каза да си заключим колата на паркинга и на тръгване за добре свършената работа поиска 50 долара :lol: на самия вход те хващат едни гидове и ти представят нещата така сякаш са ти жизнен и важни.....не са...искат между 25 и 40 долара за трима души, а билетчето и лодката вътре общо струват по 6 долара на човек. Ако не ви се слушат измислици няма нужда от гид :)

Faro a Colon - по 100 песос на човек.

Fortaleza в Санто Доминго ни взеха по 70 песос, ама нямаше каса за билетчета и си мисля, че може и да е безплатно?

Редактирано от boogy83
Връзка към коментар

Гидовете налазват безмилостно и първо обясняват, че не искат пари, защото било включено в цената на билета. Ние отказахме услугите им, но след нас имаше хора, които се бяха вързали. В общи линии претичваха всички пещери набързо и изобщо не стигаха до площадките край езерата. Така че още едно "за" да се откажете от услугите им.

Мен ме подразни, че на ценоразписа на касата пише по 100 песо на човек, но всъщност ти вземат по 200, защото това била цената за чужденци. Вярно, че ти дават гривна с надпис "extranjeros" и цена 200 песо, изписана на тях, но можеше просто да го напишат на касата.

Чичкото на паркинга нещо ни изтърва и на изхода махаше упорито да спрем колата, за да му дадем бакшиш, но не му се отвори парашутът.

Иначе е красиво и си заслужава да се види. Не пропускайте возенето с "лодката" в пещерата - изненадата вътре е доста приятна за окото.  ;) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На ‎30‎.‎1‎.‎2018 в 16:23, Kamen каза:

Аз плащах с песос, където може с карта.Само един трип платих в USD.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Питах в хотела , в който съм резервирала за о.Saona и ми отговориха , чe мога да букна трипа от тук http://www.seavisbayahibe.com/ - били най-добрите.  Някой ако се интересува , дадоха ми и код за 10% отстъпка и мога да го споделя, тъй като не е еднократен.Там цената е 95$. А ако искам класически катамаран мога на място да организирам от друга фирма за 55$. Някой знае ли каква е разликата?

Връзка към коментар
преди 7 часа, liliya каза:

Питах в хотела , в който съм резервирала за о.Saona и ми отговориха , чe мога да букна трипа от тук http://www.seavisbayahibe.com/ - били най-добрите.  Някой ако се интересува , дадоха ми и код за 10% отстъпка и мога да го споделя, тъй като не е еднократен.Там цената е 95$. А ако искам класически катамаран мога на място да организирам от друга фирма за 55$. Някой знае ли каква е разликата?

Seavis мога само да ги похваля, организацията им до Саона беше страхотна, май бяха единствените, които ходят до 3 места на острова, мисля, че и като време тяхната екскурзия беше най-дълга (коментирам VIP). Иначе разликата между 95$ и 55$ е, че едното е масовка, а другото е VIP вариант с малки групи. Масовката не я препоръчвам, ама всеки си знае...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.