Прескочи до съдържание

Говорим си за: Доминиканската Република

гост

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, liliya каза:

Питах в хотела , в който съм резервирала за о.Saona и ми отговориха , чe мога да букна трипа от тук http://www.seavisbayahibe.com/ - били най-добрите.  Някой ако се интересува , дадоха ми и код за 10% отстъпка и мога да го споделя, тъй като не е еднократен.Там цената е 95$. А ако искам класически катамаран мога на място да организирам от друга фирма за 55$. Някой знае ли каква е разликата?

Добави и 25 долара за транспорт, поне на мен така ми отговориха за моя район, Баваро.

Публикувано:

Нашата беше с катамаран на отиване и спийдбот на връщане. Катамарана много ме израдва....една голяма лодка пълна с хора, едни какички обикалят и наливат ром на хората, после танцуват с всички и докато се усетиш са минали два часа от пътя. Със тоя спийдбот също не е лошо, ама там през цялото време си седнал и не е толкова забавно.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, Kamen каза:

Добави и 25 долара за транспорт, поне на мен така ми отговориха за моя район, Баваро.

Ние тогава ще бъдем в Bayahibe и няма да имаме допълнителен транспорт.

преди 7 минути , boogy83 каза:

Нашата беше с катамаран на отиване и спийдбот на връщане. Катамарана много ме израдва....една голяма лодка пълна с хора, едни какички обикалят и наливат ром на хората, после танцуват с всички и докато се усетиш са минали два часа от пътя. Със тоя спийдбот също не е лошо, ама там през цялото време си седнал и не е толкова забавно.

А това звучи много добре.... :)

Публикувано: (редактирано)

Никъде из темите тук не видях някой да е споменал Damajagua. Това е уникално преживяване, но е малко екстремно :) Дамайагуа или 27-те водопада се намират близо до Пуерто Плата. Това е една рекичка в гъстата гора, с много на брой малки водопади. Ние стигнахме късно и взехме трип за 12 водопада, имам за седем има и за всичките. 550 песос е за 12 и трека е около два часа. Първо се изкачваш пеша нагоре около 30 минути и после пътя надолу е през реката :) Скача се от водопадите, пускаш се по някои от тях като по водна пързалка.....голяма тръпка е и много красиво. Опитвахме се да го сравним с някое друго подобно място, но не се сетихме за такова....препоръчвам го силно. Гидовете-спасители са много печени и ти помагат навсякъде....толкова бързо те прекарват през скоковете от високо, че нямаш време да го мислиш и изживяваш всичко на макс.....после като се сетиш какво ти се е случило не вярваш, че наистина си го направил :)

Ако искате да се снимате там, единствения начин е с камера Go pro или нещо подобно. Телефони и фотоапарати не се носят щото скачаш във водата и ще се намокрят или счупят. На място ти дават спасителна жилетка и каска, обувките струват допълнително 100 песос, но са много удобни за прехода.

Редактирано от boogy83
  • Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

За туровете в Самана....на няколко места ни казват, че цената е по 65 долара, но ще ни направят отстъпка и ще ни го дадат за 55 долара. Навихме се в една агенция тук, но не сме доволни от отношението...не беше като в Саона. Видяхме китове, но на отиване имаше много вълни и пръскаше много в лодката. Целите бяхме мокри, което не е проблем но си намокрихме малко и телефоните :) имайте го предвид и си ги сложете в найлонова торбичка примерно. После ще пиша и как е името на агенцията, че сега не го знам. Поздрави от Cayo Levantado :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой знае ли как се намира трансфер от летище Пунта Кана  до пристанище Ла Романа . Спешно ? Има ли обществен транспорт ?  До колко часа пътуват бусчетата ? Аз пристигам в 20ч вечерта. Много съм притеснена .От Ла  Романа тръгвам на круиз ....как ще стигна до там  идея си нямам  :(

преди 31 минути , мамаЕми каза:

Някой знае ли как се намира трансфер от летище Пунта Кана  до пристанище Ла Романа . Спешно ? Има ли обществен транспорт ?  До колко часа пътуват бусчетата ? Аз пристигам в 20ч вечерта. Много съм притеснена .От Ла  Романа тръгвам на круиз ....как ще стигна до там  идея си нямам  :(

Късно е и според мен , по-добрата опция е такси -около 80$. Доколкото видях назад в темата , някой беше писал , че вечер няма обществен транспорт. Иначе има линк назад на фирма за трансфери. Ще я потърся.

П.С. Kamen я е пуснал междувременно.

Редактирано от liliya
Публикувано:
преди 17 минути , мамаЕми каза:

mozio.com, задай летище Пунта Кана - Ла Романа, задай си полета, за 1 човек 48 долара, за двама 55 

Публикувано:

Пътувал ли е някой с дете в региона? Необходимо ли е да нося акт за раждане на детето, преведен на испански или на английски език?

Публикувано:

Нещо много важно за хората, които ще взимат кола под наем в Доминиканската. Забравих да споделя, но правят някаква измама на бензиностанцията до летището.

Едната случка е следната: Мой приятел взе кола и я ползваха два-три дни преди да отида аз. Развалило се беше централното и той отиде да я върне. Нямаше проблем със замяната, но го накараха да напълни резервоара, както си е и редно. На бензиностанцията до летището той не е внимавал, освен че цените там са в песос за галон (което към момента той не е знаел), колонките не са свързани с пос-терминала и служителя на колонката пише дължимата сума ръчно на терминала. Оказа се, че за изминати 200-250 км е заредил за сумата от 2200 песос (около 45 долара).

Втория път вече на връщане на колата преди полета, служителя дето я приема нещо пак се заяеде, че не била баш пълна колата и трябвало да ни таксува гориво. Решихме, че имаме време и ще идем да я донапълним.....на същата бензиностанция....и ще внимаваме какво се случва. Да ама не, за 30-40 километра изминати тоя ни таксува 500 песос. Първоначално имахме 100 песос в кеш и решихме да му кажем, да сложи само толкова. Той сипа, ама като запалихме стрелката пак не показваше съвсем пълна кола. Накарахме го да долее втори път за още толко....пак стрелката не помръдна (а автомата изключваше, явно резервоара беше пълен вече). В крайна сметка вече бяхме заети да се чудим що не помръдва стрелката и дали проблема не е в колата и показателя за гориво, та не разбрахме, че тоя пич на всяко сипване е занулявал брояча на колонката. Нямаше как да проследим на тия три доливания по колко песос е сложил. След като поискахме да платим с карта, той написа 500 песос на терминала и поиска пин. Спогледахме се и се опитахме да обясним (испански знаем отделни думи....никой от нас не говореше и разбираше добре), че той не е сипал повече от 250 песос, но така и не успяхме да спорим. Платихме 500 и заминахме към летището.

Та внимавайте за конкретно тази бензиностанция! По-добре изобщо не я ползвайте.

На всички други бензиностанции служителите преди да почнат да наливат ни показваха колонката да видим, че е занулена и всичко си беше ок.

• Харесвам 1
преди 41 минути , Kamen каза:

За плащания в магазини и заведения, интересува ме основно Баваро/Пунта Кана/, става ли с карта или само кеш?

Малките магазинчета и местни ресторантчета искат само кеш. Но в Пунта Кана има избор.

Има един голям Супермаркет (не знам дали е само един де, ние в този ходехме) JUMBO. За разлика от нашето JUMBO онова наподобява Кауфланд и вътре може да си намериш всичко каквото ти потрябва. Там минава и революта и мастеркард и виза (дайнърса не го пробвах, че май превалутирането е кофти там). Малко е далеч обаче от Баваро. Трябва или да се хване автобус някакъв или с кола. А може и тия с моторетките да ви метнат, ако не ви е страх :)

Ресторанти....в моя хотел долу на плажа имаше към хотела нещо като ресторант и плажен бар в едно. Там си плащах на пос-терминала на хотела. Предполагам и другите заведения по брега е така.

Но като цяло в Доминиканската не разчитайте много на плащането с карта освен по бензиностанции, големи супермаркети и по-големи ресторантчета насочени към туристите. Аз се направих на "играч" и не обмених валута от тук. Там на много места банкоматите ми отхвърляха Мастеркарда, а и Революта. Изпитвахме трудности на няколко пъти да намерим банкомат, който да ни пусне парички. Освен това има такса от 195 песос на всяко теглене (дори с Револют).

Редактирано от boogy83
  • Харесвам 2
Публикувано:
На 15.02.2018 г. в 11:39, boogy83 каза:

правят някаква измама на бензиностанцията до летището

Не знам дали говориш за същата бензиностанция - ние зареждахме на Carretera Higuey на 3-4 км от летището и там явно ни цакнаха, защото заредихме 2 галона без стрелката на резевоара да мръдне изобщо. Помислих, че може да е някакъв номер от рент-а-кар компанията, които да са бъзикали нещо сензорите на колата, за да зареждаме повече и да върнем колата с повече гориво (както и стана). 

Иначе служителката ни показваше, че колонката е занулена, но и ние си знаехме, че трябва да внимаваме за това.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 9.01.2018 г. в 10:16, pavelbs каза:

Здравей,

не се сещам за името, но собственика е французин женен за доминиканка.Имат ресторант в селото Ел Лимон(където е водопада/.Там е и офиса им.За да отидеш на водопада минаваш покрай ресторанта му.Иначе къщата(хостела) на Дан(американец) и Манти( доминиканка) в Лас Теренас предлагат неговите екскурзии.Горещо препоръчвам да вечеряте някой път при тях.Всичко е на бюфет.Храната е домашно приготвена от жена му Манти и е най-вкусната, която съм ял в Доминиканската република. :)

Огромно благодаря за препоръката на ресторанта. Храната е прекрасна, обстановката също.  Да не говорим, че това беше най-евтината вечеря за целия престой в Доминикана. Само ни е яд, че само един път вечеряхме там.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...

И аз лека полека да наспамя с въпроси....тъй като сме с малко дете сме леко ограничени в пътуването....мислим да вземем едно еърбнб в района на баваро или хотел....въпросът е другата седмица къде да бъде....мисля че няма да можем да мърдаме от района на пунта кана така че ще съм благодарен ако дадете съвети.... Да попитам на баваро как седи въпроса с шезлонги и чадъри, плащат ли се, на хотелите ли са, колко парички са и т.н.?

Също храната по плажа дали е скъпа или цените са горе долу ок....

От разглеждането на хотелите и еърбнб-тата заключавам че най-убаото в пунта кана като плажове хотели и т.н. е в района на баваро или бъркам? Виждам че има някакъв аква парк който може да пробваме....както друго може да се прави там? Екскурзиите ми се струват доста дебели цени 50-100$ не са малко та незнам дали ще се включим но ако си заслужава защо не.

Съветите които сте дали са супер и ще се възползваме на макс :)))

И още един въпрос...относно хотелите има ли оферти през MMT Или няма смисъл да търся...напоследък е доста умряло положението там, пробвах 2-3 хотела но са по-скъпи и от букинг

Редактирано от Grishkata
преди 43 минути , Grishkata каза:

И аз лека полека да наспамя с въпроси....тъй като сме с малко дете сме леко ограничени в пътуването....мислим да вземем едно еърбнб в района на баваро или хотел....въпросът е другата седмица къде да бъде....мисля че няма да можем да мърдаме от района на пунта кана така че ще съм благодарен ако дадете съвети.... Да попитам на баваро как седи въпроса с шезлонги и чадъри, плащат ли се, на хотелите ли са, колко парички са и т.н.?

Също храната по плажа дали е скъпа или цените са горе долу ок....

От разглеждането на хотелите и еърбнб-тата заключавам че най-убаото в пунта кана като плажове хотели и т.н. е в района на баваро или бъркам? Виждам че има някакъв аква парк който може да пробваме....както друго може да се прави там? Екскурзиите ми се струват доста дебели цени 50-100$ не са малко та незнам дали ще се включим но ако си заслужава защо не.

Съветите които сте дали са супер и ще се възползваме на макс :)))

И още един въпрос...относно хотелите има ли оферти през MMT Или няма смисъл да търся...напоследък е доста умряло положението там, пробвах 2-3 хотела но са по-скъпи и от букинг

Имам телефон на българи в Пунта Кана, които могат да те насочат къде да отседнеш за добра цена и на хубаво място. Ако имаш интерес ще ти изпратя телефона,има вайбър. Ще те кажат и за екскурзиите. От тях купихме  тур с пиратски кораб, плуване с акули и скатове за 110$, като цената е за 1 възрастен и с него 1 дете е безплатно. За децата е страхотно изживяване, защото на кораба направо си изнасят представление  “Карибски пирати”. 

На мен Баваро много ми хареса, но други казаха че Лас Теранас е по- добре за семейна почивка. Може би другия път и аз ще отида там. На Баваро, където са големите хотели не можеш да наемеш шезлонги и чадър, но встрани това е възможно без проблем и плажът е дори и по- спокоен. 

За храната не мога да кажа в Баваро, тъй като там се хранехме в хотела. Няколко пъти ядохме навън на различни места, но горе- долу в ресторант за трима смятай около 50$. В закусвални , където местните сядат може и за около 8-10$ На човек да се хапва. Уличната храна е още по евтина. В Баяибе, например имаше едни лелки всеки ден изнасяха на сергии готвена храна , каквато искаш- паста, риба, телешко, салати и всяка порция беше по 100д.п. Беше много вкусно. Така че според мен е по скоро въпрос на избор, има всичко. В Баваро има и някакъв голям маркет или МОЛ, но така и не стигнахме до него. Тоалетните принадлежности(в т.ч мокри кърпи, дамски принадлежности, плажни масла), лекарствата са скъпи, а европейските стоки е ясно  заради митото също имат високи цени. Но имай предвид - пазариш се до дупка. Има комари на Баваро, вземете си репеленти и то с по- висока степен на защита.

Ние бяхме в Гранд Бахия и ползвахме безплатно детския аква парк на Тюркезата, което за малкия беше голяма радост.

Ние нямахме много време да обикаляме острова, но се надявам да сторим това при следващо посещение. 

Другите , които са обикаляли ще кажат повече, има какво.

Редактирано от liliya
Публикувано:

Аз в Пунта Кана малко стоях, но по плажа може да се обиколи свободно. И пред моя хотел (който не беше от скъпите ол инклузиви) и пред air-bnb на моите приятели можеше да се излезе на плажа и си полвахме шезлонгите без никой нищо да ни каже. Ние не сме и питали де :)

Иначе за туровете.....ами задължително направете до остров Saona. Не е евтин тура, но не е и много скъп. Определено си заслужава. Ще ви остане хубав спомен от там.

П.П.: ние си купихме тура от интернет, че искахме да е точно в определен ден и нямахме вариант да не отидем точно този ден. На място може да се намери почти два пъти по-добра цена, затова като отидете там поразпитайте и ще излезе нещо прилично.

Публикувано:

Лили и аз имам приятел който живее там и е женен за доминиканка, дори е инструктор по гмуркане, но благодаря все пак :)

Moжеш ли да ми кажеш за този трип с пиратския кораб....може д се възползваме....колкото до Саона не е ли много далече от Баваро?

Спрял съм се на 2-3 хотела като цяло, но незнам къде плажовете са най-хубави, демек в коя част на Баваро. Хотелите са Be Live Collection като има и апартаменти които са по-евтини от стаите, което не разбирам, ако може някой да обясни....другия е Grand bahia principe.....гледайки картата виждам че са на двата края на Баваро... Този Be Live Collection ми допада защото има детски кът и е на самия плаж, което значи че малката ще има къде да играе, a иначе airbnb апартаментчето е по средата при някакъв Dolphin park, на плажа Bibijagua, който го гледах в Google и много ми хареса.....

Та като цяло ако може да кажете в коя част на Баваро да гледам хотели/апартаменти, демек къде плажовете и това което предлагат хотелите на тях най-се приближава до картичките които гледаме по интернет :)))))

boogy83 а да те питам за туровете....понеже виждам цени в нета по 60-70$ за Саона, това означава ли че на място ще мога да намеря за 30-40$ или....?

Публикувано:

Турът с пиратския кораб за децата е много интересен за децата.   Пеят , играят, танцуват, организират им игри- търсене на съкровище и много други. Цял ден ги забавляват и дори и на мен ми беше забавно. Накрая , в автобуса до хотела , всички спяха Хаха, бяха изцедени. Като го питах моя син , какво му е харесало най- много , каза че било пиратския кораб. В моя фотодневник. Е съм стигнала да кача снимки, но идната седмица ще се опитам да ги добавя тези от Пунта кана. 

Ние бяхме в Гранд бахия принсипе Баваро и останахме доволни. Има много забавления за децата и аква парк, който е безплатен, ресторантите а Ла карт(6броя) бяха на много високо ниво и също ги ползваш абсолютно безплатно. Освен това, всеки ден минибара се зарежда. Влакчетата в комплекса , с които можеш да се придвижваш са  атракция за децата, има пазар, добра анимация и танци. А... друго- в Бахията , когато и да отидеш веднага можеш да използваш целия комплекс, така е и при напускането. До финала ползваш всичко, имаш душове, хавлии и т.н. Реално ние получихме два дни отгоре, тъй като пристигнахме много рано , а на връщане полета ни беше късния следобяд. 

За другия хотел май някой по- рано беше писал , превърти старите мнения.

Трипът до Саона го правихме от Баяибе, където имахме 2 нощувки и там на място има и по-евтини , можеш да вземеш комбиниран с катамаран и спийд лодка за около 55$ на човек, а за децата или правят 50% намаление или е безплатно в зависимост от възрастта. Иначе от Пунта кана тези екскурзии са по- скъпи, защото включват и транспорт. Пътят е около час.

Плажът Баваро  е Ок навсякъде, така че където решиш. Такситата возят горе долу на една цена, но пак се пазари, особено ако ще го ползваш няколко дни - доста свалят в цената. 

Публикувано:
преди 10 часа, Grishkata каза:

boogy83 а да те питам за туровете....понеже виждам цени в нета по 60-70$ за Саона, това означава ли че на място ще мога да намеря за 30-40$ или....?

Ами чак толкова евтино не знам...ние през нета взехме тур за 90$, а на място ни предложиха същия за 50$, но вече нямаше как да откажем наетия.

Та за далечето не е далече. Взимат те от хотела в Пунта Кана (казваш им кой е хотела и идват направо от там те зимат) сутринта към 7-8. Возят те до Байахибе (или както му е името там) и от там с корабче до острова. На острова ядене, пиене, какички танцуват :), снимки, палми, пясък, вода....по-хубаво от на снимките е. После пак те качват на корабче или на скоростна лодка и наобратно и те връщат чак в хотела. То си отива цял ден тая раззходка.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ние направихме тур до Саона за 35-40$ (не помня точно), но трябва да имаш някой местен, който да ти даде тази цена. Без някой, който да ти "направи услуга", няма как да стане. В нашия случай имаше човек в хотела, който можеше да съдейства и го направи. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Надеждна е фирмата. Не съм я ползвала, но доста хора споделят положителни отзиви. Излизат изгодни оферти.

Аз лично предпочетох да си организирам сама почивката там, тъй като сме с 2 деца, а фирмата ги таксува почти като възрастни.

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ние началото на септември ще бъдем Гранд Бахия Тюркеза някой да има мнения за него? Заслужава ли си от 9 дни престой, два да направим пиратски кораб и Саона с дете на 5г или кое от двете или никое? Благодаря.

Публикувано:
преди 10 минути , svetlif каза:

Ние началото на септември ще бъдем Гранд Бахия Тюркеза някой да има мнения за него? Заслужава ли си от 9 дни престой, два да направим пиратски кораб и Саона с дете на 5г или кое от двете или никое? Благодаря.

Цялата верига на Grand Bahia е страхотна, много добър избор. През Тюркеза само минахме ние, тъй като бяхме в Есмералда. Нивото на обслужване, храна и т.н. е доста високо. Заслужава си да се разходите из целия комплекс с влакчето, да разгледате останалите хотели и да хапнете в a la carte ресторантите им. Вижте и най-новия и луксозен хотел от веригата (който ви е на пешеходно разтояние) - Фантазия. Там има голям увеселителен парк, който със сигурност би се харесал на детето. Само че попитайте в хотела как и на каква цена можете да влезете в него, тъй като щом не сте гости на Фантазия няма да ви пуснат през деня.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.