Прескочи до съдържание

1000 точки за веригата Shangri La, достатъчни за нощувка или скъпа вечеря


Препоръчани мнения

Кратко ревю на Shangri-La Bosphorus и от мен, понеже предполагам и други освен мен и mitaka планират да си изгърмят точките там :) В хотела има два ресторанта, единия е китайски, другия е по-скоро турски. Избрахме турския. Има гледка към Босфора, но не е на самия бряг, а има път между хотела и протока, т.е. виждате доста коли и хора слизащи от близкия ферибот :) Ако ви е проблем, че и те ви виждат има завеска, която може да закрие долната част от прозореца. 

 

Хотела е един от малкото, които не приемат системата 10 точки за 1$, т.е. трябва да си изкарате ваучер (за $50 или $100) и колкото изядете и изпиете, толкова. Не е голям проблем това, леко неудобство. Заявката за ваучера се прави онлайн, а самия ваучер си го взимате на място от рецепцията и се дава при плащане със сметката. 

 

Дрескода уж беше smart casual и ние се бяхме постарали леко, но по-късно дойдоха други клиенти с кецове и шушлекови елеци и нямаше проблем. Ресторанта беше почти празен, ние си бяхме направили онлайн резервация за всеки случай. Всичко, което опитахме беше супер вкусно, порциите бяха прилични и нямаше общо с онези миниатюрни 1-2 хапки, които обикновено се сервират в големи чинии в претенциозните ресторанти :)

 

Ваучер от $100 ни стигна точно за вечеря за двама - по чаша вино, предястие, основно и разделен десерт. Цените бих казал, че бяха горе-долу двойно над средностатистическата истанбулска кръчма в центъра, но ние не ги гледахме като пари, а като точки. Алкохола беше по-скъп и чаша вино започваше от 30-ина лири, което е към 23-24лв, като цяло алкохола си е скъп в Турция и е разбираемо. Ето го менюто на ресторанта да се ориентирате за цените: https://www.zomato.com/istanbul/ist-too-shangri-la-bosphorus-1-be%C5%9Fikta%C5%9F-merkez-istanbul/menu

 

Със сядането ни сервираха безплатно току що изпечен царевичен хляб, с паста от риба тон и зехтин, който бил специална селекция само за техния ресторант. Уникално вкусен беше и може да те наяде дори да не си поръчваш друго. 

 

Изкарахме си перфектно, всичко беше вкусно и не достатъчно претенциозно да ме накара да се чувствам некомфортно. Луксозните ресторанти не са ми в стихията :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

И аз да се отчета и благодаря на Георги в същото време.

Моите 1000 точки използвахме за хотел Jen в Пекин, приятно местенце, не много луксозно, предполагам Jen им е нещо като бюджетната марка на Shangri-La.

1000-та точки на жена ми използвахме в ресторанта на Shangri-La на Boracay, доста луксозно място, в което се влиза с повече чекове, отколкото на летището. И на мен не са ми стихията тези луксозни места, но не се оплаквам  :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Я да ви питам, може ли ваучера да се ползва от някой друг, не от собственика на акаунта? Нещо от сайта не разбира, като че ли може, а стая може да букнеш за друг, има някакъв списък с friends and family...

Че аз май няма да мога да ги използвам тия точки

Връзка към мнение

За ресторанта не ни искаха никакви документи, нито Golden circle карта(снимка), така че не би имало проблем, но дали е официално...

По принцип все си мисля, че е разрешено при тези програми.

Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

В момента са намалили минимума за конвертиране към мили до 1000. Та ако някой не си е използвал 1000та точки като мен, може да ги оползотвори за нещо, вместо да изтекат в края на годината. Естествено $100 в ресторант е много по-добре от 1000 мили, ама ако няма възможност...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В момента са намалили минимума за конвертиране към мили до 1000. Та ако някой не си е използвал 1000та точки като мен, може да ги оползотвори за нещо, вместо да изтекат в края на годината. Естествено $100 в ресторант е много по-добре от 1000 мили, ама ако няма възможност...

 

Точно се чудех какви да ги къдря с останалите точки :)

Връзка към мнение

Точно се чудех какви да ги къдря с останалите точки :)

 

Ако ще е в Джепето ще ти помагаме. Няма да оставим другарче само  в такъв момент.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.