Прескочи до съдържание

София - Бали 297 € / лято 2019

Препоръчани мнения

преди 2 минути , Goal & Boss каза:

Фейк нюз, а? 😂

Пожелания за късмет на всички, които ѝ повярваха и закупиха билети!

Браво на @stanimir - даже и нещо да изглежда фалшиво и не наред мисля, че трябва да се публикува, защото се случва да проработи. 🙂 

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар

Вчера вечерта букнах още два билета. За съжаление днес получих майл от е склай:

Hi,

Unfortunately, the fare that was confirmed when you made the reservation was one wrongly imported by the airline.

In this moment the fare for your reservation is 1087.23 EURO. In our sistem has already colleted the amount 608.12 EURO, if you won't confirm the reservation at this fare , we will cancell the transaction and money will be visible in your account mabye tomorrow.

Писах им отговор, че не ме радва особено това, малко общи приказки, ама се съмнявам да ми потвърдят ниската цена.

Връзка към коментар
преди 31 минути , Радослав каза:

Вчера вечерта букнах още два билета. За съжаление днес получих майл от е склай:

Hi,

Unfortunately, the fare that was confirmed when you made the reservation was one wrongly imported by the airline.

In this moment the fare for your reservation is 1087.23 EURO. In our sistem has already colleted the amount 608.12 EURO, if you won't confirm the reservation at this fare , we will cancell the transaction and money will be visible in your account mabye tomorrow.

Писах им отговор, че не ме радва особено това, малко общи приказки, ама се съмнявам да ми потвърдят ниската цена.

Ниската цена вече я няма и ако вчера само са направили резервация и са оставили издаването на билети днес, то остава да ти върнат парите или да приемеш новата цена.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам още едно въпросче може ли да си добавим билетите закупени през esky в профила ми в турските авиолинии, никъде не намирам такова нещо и затова питам, само мога да си видя полетите, но не мога да ги добавя? 🤔

Връзка към коментар

Малко Update от ескай:

Hi,

Unfortunately no. This situation was created by Turkish Airlines because they have an error in sistem and more reservation was confirmed with a low fare. The airline company Turkish solved this problem and your reservation can't be confirmed at initial fare.

I'm so sorry for this situation but is impossible now to confirmed your reservation at 600 euros

• Шок 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , zvezda9001 каза:

Имам още едно въпросче може ли да си добавим билетите закупени през esky в профила ми в турските авиолинии, никъде не намирам такова нещо и затова питам, само мога да си видя полетите, но не мога да ги добавя? 🤔

Може, ако имате Miles & Smiles членство и си добавите номера.

Тогава полетите се появяват в профила, но не могат да се менажират директно от там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 35 минути , Радослав каза:

Малко Update от ескай:

Hi,

Unfortunately no. This situation was created by Turkish Airlines because they have an error in sistem and more reservation was confirmed with a low fare. The airline company Turkish solved this problem and your reservation can't be confirmed at initial fare.

I'm so sorry for this situation but is impossible now to confirmed your reservation at 600 euros

Здрасти,

щом са "още два билета" попитахте ли ги дали първите резервации /по-ранните/ остават. От отговора зависим всички ние и ще разберем какво са решили да правят 🙂

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , aladinoplus каза:

Здрасти,

щом са "още два билета" попитахте ли ги дали първите резервации /по-ранните/ остават. От отговора зависим всички ние и ще разберем какво са решили да правят 🙂

Такива неща не се питат. Не трябва да се разлайват кучетата. Ако канселират билетите, ще разберем. Не трябва да им се показват грешките им. Така си запазваме повече шансове за приключване на казуса в наша полза.

• Харесвам 6
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , Радослав каза:

Такива неща не се питат. Не трябва да се разлайват кучетата. Ако канселират билетите, ще разберем. Не трябва да им се показват грешките им. Така си запазваме повече шансове за приключване на казуса в наша полза.

Съгласен съм.

Билетите ми още съществуват в сайта на турците, което е добре.

Редактирано от aladinoplus
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Моя приятелка взе с кредитна карта 2 билета барабар с какви ли не застраховки към него, но сега каза, че освен изтеглената за всичко това сума, турците са блокирали и още 1000 лева. Като са се обърнали към Esky, са им казали, че до няколко дни ще разблокират сумата, в противен случай ще трябва да попълват някакъв формуляр да им освободят парите. Седмица вече парите още са блокирани. Някой сблъскал ли се е със същия казус?  Защо може да блокират такива суми?

Връзка към коментар
3 minutes ago, Lirea said:

Моя приятелка взе с кредитна карта 2 билета барабар с какви ли не застраховки към него, но сега каза, че освен изтеглената за всичко това сума, турците са блокирали и още 1000 лева. Като са се обърнали към Esky, са им казали, че до няколко дни ще разблокират сумата, в противен случай ще трябва да попълват някакъв формуляр да им освободят парите. Седмица вече парите още са блокирани. Някой сблъскал ли се е със същия казус?  Защо може да блокират такива суми?

E как като е купила билетите от esky , Turkish ще й блокират пари от кредитната карта или за други турци става въпрос?  

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Lirea каза:

преди 6 минути , Alexander каза:

Турците нищо не могат да блокират, нито да вземат, ако билетите са купени от Esky, да пита тях защо е станало така.

Ако допълнителната блокировка идва директно от авиокомпанията, то никак не бих се изненадал Turkish Airlines да са решили по този начин да си досъберат липсващите горивни такси директно от клиентите.

Сумата странно много напомня на погрешно неначислената горивна такса от около 250 евро на билет (тоест 1000 лв за 2 билета).

Което би било "елегантен" начин или да си довземат парите или когато някой възрази просто да му отменят билетите.

Дано не съм прав, но все пак нека не забравяме, че Турция е извън ЕС и повечето регулации не ги ловят.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Което би било "елегантен" начин или да си довземат парите или когато някой възрази просто да му отменят билетите.

Това си е доста грозен и безобразен, да не кажа по-лоша дума, начин за изнудване на клиенти. Особено когато грешката е тяхна. Ще следя казуса и ще пиша пак, като има развитие.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Lirea каза:

Това си е доста грозен и безобразен, да не кажа по-лоша дума, начин за изнудване на клиенти. Особено когато грешката е тяхна. Ще следя казуса и ще пиша пак, като има развитие.

Разбира се, всичко това са само догадки от моя страна. Може и да е откровена грешка и да няма никакъв проблем.

Все пак не стана ясно - от кой е допълнителната блокировка? Директно от Turkish Airlines или от esky?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При мен също нищо не са блокирали.

Не смятам че Esky ще предоставят данни от кредитната карта на клиентите си, на турските авиолинии с цел да им бъдат изтеглени допълнително средства.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

От Turkish са блокирани. И за мен няма логика данните за кк да стигнат до Turkish, затова питам тук що за идиотия може да се окаже това.

• Замислям се 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lirea каза:

От Turkish са блокирани. И за мен няма логика данните за кк да стигнат до Turkish, затова питам тук що за идиотия може да се окаже това.

Това е абсолютно неправомерно действие. Сигнализирай кредитната си компания и канселирай картата заради измама. Никой няма право да ти блокира или тегли пари без твоята оторизация. 

Връзка към коментар
преди 21 минути , Калин Цеков каза:

Не смятам че Esky ще предоставят данни от кредитната карта на клиентите си, на турските авиолинии с цел да им бъдат изтеглени допълнително средства.

През годините имам немалко случаи на препратени от посредника данни на картата към авиокомпанията, която ме е чарджвала директно за билети и/или допълнителни услуги. Включително гиганти като Expedia са правили подобно нещо, така че това въобще не би било прецедент.

преди 3 минути , Lirea каза:

Много интересен казус, наистина. Стискам палци всичко да е ОК - моля те сподели, когато и ако получиш повече информация.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.