Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

някой да е взимал виза тези дни? днес ми казаха, че стикери още няма, евентуално за края на другата седмица... бързо ли става с VOA? чудя се въобще струва ли за няколко часа из Банкок...

Връзка към коментар

някой да е взимал виза тези дни? днес ми казаха, че стикери още няма, евентуално за края на другата седмица... бързо ли става с VOA? чудя се въобще струва ли за няколко часа из Банкок...

И ние чакаме стикери......., за мен си заслужава :)

Връзка към коментар

И ние чакаме стикери......., за мен си заслужава :)

днес ми казаха, евентуално да ходя на място в посолството след 20-ти, и то само ако са получили стикери; като сложа 1 работен ден и разходите за ходенето до София се очертава VOA да не е толкова лоша опция вече... другия въпрос който още не съм проучил е има ли къде да се остави багажа на летището в Банкок; че обикалянето на +30 градуса със зимни дрехи не ми се струва добра идея  :lol: може би да не звъним всички поред е добре някой да потвърди, когато получат заветните стикери... другия вариант е оттук да си искам транзитна виза - удоволствието ще струва по 25 евро на човек...

Редактирано от logist13
Връзка към коментар

другия въпрос който още не съм проучил е има ли къде да се остави багажа на летището в Банкок; че обикалянето на +30 градуса със зимни дрехи не ми се струва добра идея  :lol: може би да не звъним всички поред е добре някой да потвърди, когато получат заветните стикери... другия вариант е оттук да си искам транзитна виза - удоволствието ще струва по 25 евро на човек...

Яничка проучи и има къде да го оставяме....., дано го види и напише къде точно беше....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мястото за Luggage Storage на летището в Банкок се намира на ет. 2 зала Пристигащи, до ескалатора, зад EXIT 4. Струва 100 бата за 24 часа.

Ако е полезно за някой друг, багаж може да се оставя и в зала Заминаващи, ет. 4. Тук пише подробно и за двете места.

Редактирано от Яничка
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

За по - дълъг престой може да поискате от хотела в Бангкок. Много от тях имат такава услуга - съхранение на багаж. Тъй-като ние пристигахме и излитахме от Бангкок, а изцяло шетахме из Камбоджа нашият хотел съхраняваше една огромна торба със зимни дрехи 16 дни. Особено близките до летището хотели всички предлагат услугата безплатно. Е по едно мускалче винаги е добре дошло. Инак както пише Яничка на летището може ама се плаща.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние миналия четвъртък подадохме документи за виза. Жената там изрази притеснение дали ще има стикери и пита за колко време сме там. Като казахме, че ще сме 19 дни, тя каза, че за толкова време ще се намерят. Но сега се притеснявам като чета, ние заминаваме на 15.02 вечерта и не знам дали ще успеем да вземем виза :(

Връзка към коментар

Ние подадохме на 31.01, казахме че сме за 20 дни и пътуваме на 7 март. Стикери имаше няколко "кюпа" на бюрото и ни казаха след 10 февруари да заповядаме да си ги получим.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчера бях в посолството. Много ми беше смешно как жената разправяше, че няма стикери по телефона на някого и в същия момент си лепеше стикери по визите. Ние си оставихме документите, заминаваме в Петък, но по тегави обстоятелства VOA не е вариант, та се наложи да говоря лично с консула. Надявам се всичко да е ОК.

Връзка към коментар

Нищо тайландско нямат, българи... от Своге или където там. :D

Не се плашете от визата при пристигане, освен ако нямате инфарктни връзки или ще седите дълго. :D

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте, ние имаме следната ситуация и ще сме много благодарни за съвет. Пристигаме в Банкок na 04.03 в 13:30 и след това летим за Ханой в 15:50. Ще летим само с ръчен багаж, но VietJet Air не предлагат онлайн чек-ин, а и нямат чек-ин counters в трансферната зона, т.е трябва да влезем в страната, за да се чекираме и да си вземем бодните карти. До колкото видях на картата на летището офисът, който издава re-entry permits, се намира в зоната за заминаващи. Бих искала да попитам има ли обикновено големи опашки и колко време отнема процедурата? Ако не успеем да си издавим такъв permit, може ли на влизане в Тайланд на 10.03 да си вземем visa on arrivаl или има изискване между двете визи да има някакъв период? Благодаря предварително за отговора :)

Връзка към коментар

Здравейте! 

Преди половин час успях да се свържа по телефона с Тайландското посолството и отговора от страна на служителката беше че няма да има стикери до края на другата седмица. Ние летим на 22ри февруари и на 2ри март имаме полет за Сием Реап, след това на 13 ти март от Ханой имаме полет за Банкок, а на 15ти март от Банкок за София. Алтернативите които посочи тайландската служителка бяха доста объркващи...и настояваше да се изкарат визи за многократно влизане (150 USD!!!), вариант който не ни устройва. 

Другият вариант е VOA, но тук което ме притеснява е че двупосочният ни билет надхвърля 15те дни, за да получим VOA. Мисля утре да отида до посолството и да говоря лично със служителката, да и покажа всички полети и резервации и да видим дали ще намери стикери или не...или пък друго решение.

Ако някой има съвет, да споделя :)

Редактирано от tanya.a.f
Връзка към коментар

E,  как ще надхвърля 15 дни? От 22.02 до 2.03 са 9 дни. 

Имах предвид че двупосочният билет от София до Банкок надхвърля 15 дни (от 23ти февруари до 15ти март) и за това се притеснявам че могат да направят проблем за VOA. 

Баш. 2 VOA-та са решението във вашия случай. 

Благодаря за отговора...това ми беше и на мен идеята, 2 пъти VOA. Все пак ще посетя първо посолството тук и ще видя какво ще се получи. 

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Здравейте, ние имаме следната ситуация и ще сме много благодарни за съвет. Пристигаме в Банкок na 04.03 в 13:30 и след това летим за Ханой в 15:50. Ще летим само с ръчен багаж, но VietJet Air не предлагат онлайн чек-ин, а и нямат чек-ин counters в трансферната зона, т.е трябва да влезем в страната, за да се чекираме и да си вземем бодните карти. До колкото видях на картата на летището офисът, който издава re-entry permits, се намира в зоната за заминаващи. Бих искала да попитам има ли обикновено големи опашки и колко време отнема процедурата? Ако не успеем да си издавим такъв permit, може ли на влизане в Тайланд на 10.03 да си вземем visa on arrivаl или има изискване между двете визи да има някакъв период? Благодаря предварително за отговора :)

Vietjet имат онлайн чек-ин. Направете го през сайта, а не през приложението за телефон.

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма смисъл да питаш в посолството. Просто при издаването на първата VOA пишеш дата и полет на влизане 22 февр. от Бахрейн например, а дата и полет на излизане 2 март Сием Риеп. 15 март в този момент няма никакво отношение.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Vietjet имат онлайн чек-ин. Направете го през сайта, а не през приложението за телефон.

Благодаря за отговора, според сайта обаче няма онлайн чек-ин за полети от Банкок "4 Which flights can I check-in online?

Currently, online check-in apply for flights which depart from Tan Son Nhat, Noi Bai and Da Nang airports." или тази информация не е обновявана  :mellow: 

Връзка към коментар

Здравейте, и ние най-после се решихме да посетим Тайланд. Програмата ни е следната: кацане в Банкок, 10-15 дни в Тайланд, след това по суша Лаос, Виетнам, Камбоджа за около 40 дни и влизане отново по суша в Тайланд с престой за нови 40 дни. Днес писах на г-н Меламед, но той ми отговори, че от средата на миналата година няма виза за две или три влизания и трябва да си извадим мулти за 150 евро на човек. Искам да ви попитам действително ли това е единствения вариант за тази програма или има и други опции?

Благодаря много за отделеното внимание!

Връзка към коментар

Здравейте, и ние най-после се решихме да посетим Тайланд. Програмата ни е следната: кацане в Банкок, 10-15 дни в Тайланд, след това по суша Лаос, Виетнам, Камбоджа за около 40 дни и влизане отново по суша в Тайланд с престой за нови 40 дни. Днес писах на г-н Меламед, но той ми отговори, че от средата на миналата година няма виза за две или три влизания и трябва да си извадим мулти за 150 евро на човек. Искам да ви попитам действително ли това е единствения вариант за тази програма или има и други опции?

Благодаря много за отделеното внимание!

Естествено, че не е това единствения вариант. 

Вадиш нормална еднократна виза от тук или VOA (Visa on arrival), по-добре еднократна от тук, защото с VOA прекалено изпилваш горната граница на тези 10-15 дни, а и е по-скъпа :)

Преди второто влизане си вадиш нова виза от съответната държава, по начина по който си го описал ще е Камбоджа. T.E.Lawrence май беше описал наскоро как се вади виза в Пном Пен, ама ми е мътно, провери последните 2-3 страници за негови мнения. 

Връзка към коментар

Благодаря ти. Разгледах ги, само не ми стана ясно, ако я извадя в Пном Пен, то тя май ще е с право на престой 15 дни, а и поне така разбрах, че ще искат билет за връщане в рамките на тези 15 дни, а нашата идея е след Камбоджа престоя ни в Тайланд да е 40, а може би и 50 дни. Тоест дали от там може да се извади двумесечна...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.