Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Предстоящато ми пътуване до Филипините е обградено с 2 влизания в Тайланд. Първото влизане е 38 часа, а второто е към 30 часа. По принцип мисля да ходя да си вадя виза в Софийското консулство. Доколкото разбрах, те ще се опитат да ми продадат виза за 2 влизания. Мога ли там да изисквам нещо различно(прочетох възможности за транзитна виза, 2то влизане да е риентри) или да се примиря с каквото ми дадат. Разумно ли да е прескоча нашето посолство и да разчитам на visa upon arrival. Правил ли го е някой и губи ли се време?

Редактирано от Боян Димитров

Мисля, че VOA струва толкова, колкото виза+реентри. Като се сложи и чакането на опашка за виза на летището, аз бих си взела една нормална виза от тук и после реентри.

Иначе можеш да прескочиш консулството.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , mililia каза:

Мисля, че VOA струва толкова, колкото виза+реентри. Като се сложи и чакането на опашка за виза на летището, аз бих си взела една нормална виза от тук и после реентри.

Иначе можеш да прескочиш консулството.

А как работи това риентри. Вземам си единична виза за Тайланд от тука и там 2рия път се редя някъде ли ?

преди 3 минути , Боян Димитров каза:

А как работи това риентри. Вземам си единична виза за Тайланд от тука и там 2рия път се редя някъде ли ?

Взимаш си визата от тук и там влизаш в Тайланд. Още при напускане на летището след паспортния контрол е офисът, където се прави реентри и тогава го правиш. Няма много хора, така че става бързо. Правиш го, като попълваш един формуляр и плащаш. Не помня дали ти слагаха нещо в паспорта и как го отбелязваха, но на връщане в Тайланд просто влизаш като човек с виза.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , mililia каза:

Взимаш си визата от тук и там влизаш в Тайланд. Още при напускане на летището след паспортния контрол и офиса, където се прави реентри. Няма много хора, така че става бързо. Правиш го, като попълваш един формуляр и плащаш. Не помня дали ти слагаха нещо в паспорта и как го отбелязваха, но на връщане в Тайланд просто влизаш като човек с виза.

А идеята зад това предполагам е, че плащаш по-малко за риентри, отколкото за 2ро влизане в посолството в България. 

Публикувано:
преди 14 минути , Боян Димитров каза:

А идеята зад това предполагам е, че плащаш по-малко за риентри, отколкото за 2ро влизане в посолството в България. 

В консулството май не искаха да дават две еднократни, а те подхлъзват към мулти ентри.

Публикувано:
преди 5 минути , Боби каза:

В консулството май не искаха да дават две еднократни, а те подхлъзват към мулти ентри.

А някой ползвал ли е транзитни визи. На мене изглежда ми вършат работата, защото и 2та ми престоя са под 48 часа? Май с тях ми излиза най на сметка.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Искам да ви попитам следното: в момента съм в Тайланд (от 13 януари), с еднократна виза от посолството в София. Чуденето ми обае е следното: напускам Тайланд в началото на февруари към Лаос през Chiang Khong, сухоземна граница , което означава около 30 дни след влизането ми в Тайланд. След това имам отново влизане в Тайланд на 16 април, на летището в Банкок. 

1 вариант: VOA: 

Разбирам, че ВОА не би трябвало да е проблем за влизането през април срещу 2000 бат, нали така? Има ли някакво ограничение за това, че е второ влизане в страната? (Освен това, че е за 15 дни)

2 вариан: re entry visa

В случай, че визата ми е активна от 13 януари и е валидна 60 дни, означава ли, че не мога да си изкарам re entry visa, която да използвам за влизане на 16-ти април?

Много ще съм ви благодарна за помощта, четох вече толкова различни неща, че тотално се обърках с re entry частта.

Поздрави,

Деница

Публикувано:

Не би трябвало да е проблем VOA-то, не го правиш за 10-15 път, така че си ок

По втория въпрос обаче според мен ще трябва да питаш на място, отиди до някой от консулските офиси. За реентрито бях чел разнопосочни мнения - че дава нови 60 дни, че е до валидността на първата виза, че е по усмотрение. Категоричен отговор само те могат да ти дадат, но ако не ти се разкарва излишно с VOA нямаш проблеми. 

Публикувано:

Като напускаш Тайланд се опитваш да си вземеш ри ентри и те или ти дават, или ти отказват. Ако ти откажат, ти остава втората опция VOA. 

Публикувано:
На January 12, 2018 в 16:29, Боян Димитров каза:

А някой ползвал ли е транзитни визи. На мене изглежда ми вършат работата, защото и 2та ми престоя са под 48 часа? Май с тях ми излиза най на сметка.

Аз съм с транзитна с 2 влизания и тя важи за престой до 30 дни, само че не е вадена в България.

Публикувано:
преди 29 минути , Ametist каза:

Аз съм с транзитна с 2 влизания и тя важи за престой до 30 дни, само че не е вадена в България.

На мене ми направиха транзитна с 2 влизания в Българското консулство 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Боян Димитров каза:

На мене ми направиха транзитна с 2 влизания в Българското консулство 

A каква беше таксата за този тип виза...? Досега никой тук не се е хвалил с подобна. Обикновено се опитват да пробутат мултиентри за 150€.

Публикувано:
преди 7 минути , chandni каза:

A каква беше таксата за този тип виза...? Досега никой тук не се е хвалил с подобна. Обикновено се опитват да пробутат мултиентри за 150€.

2014 си вадих точно двукратна виза от тайландското посолство в София. Тогава ми взеха €60 за нея.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 41 минути , Георги Матеев каза:

2014 си вадих точно двукратна виза от тайландското посолство в София. Тогава ми взеха €60 за нея.

Дам, those were the days my friend...както се пееше в един стар хит. :) Ама ги спряха. 

За горното питане визата важи за две месеца престой в рамките на три месеца от датата на влизане, т.е. влизаш, стоиш 10 дни, излизаш с реентри, влизаш пак  и можеш да стоиш още 50 дни или до края на тримесечния период, което свършва първо. 

Преди 1 час, chandni каза:

25 euro на влизане, максимум 3 влизания. Всяко влизане дава право на престой 48 часа.

Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Преди доста години и аз съм си вадил такава. Сега не продават 2кратни. 

Редактирано от Боян Димитров
  • Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 38 минути , Кайлис каза:

Здравейте, утре ще отида до посолството на Тайланд за визи за мен и съпруга ми. Таксата в евро ли се плаща или в лева?

Няма се учудя и в песо да ти ги прибират, стига да носиш необходимата сума. За евро и бгн е съвсем сигурно :) 

Публикувано:

По повод валидността на ре-ентрито хвърлих един поглед на паспорта. Поне в моя паспорт пише, че пърмита е до валидносттна на първоначалната виза. Тоест не ти дава нови 60 дни.

Публикувано:

Здравейте, на мен ми предстои пътуване до Пукет края на м.февруари имам две питания:

1. Важи ли и за тази година издаването на безплатната виза през фервуари?

2. Резервирах самолетни билети до Сингапур по средата на нашия престои в Пукет, съответно ще изляза и ще вляза в страната, от Консулството с София ми обясниха, че трябва да си извадя многократна виза за 150Е, мога ли да се възползвам от re-entry visa и как става това? Благодаря ВИ предварително

Публикувано:
преди 1 час, petinka_la каза:

Здравейте, на мен ми предстои пътуване до Пукет края на м.февруари имам две питания:

1. Важи ли и за тази година издаването на безплатната виза през фервуари?

2. Резервирах самолетни билети до Сингапур по средата на нашия престои в Пукет, съответно ще изляза и ще вляза в страната, от Консулството с София ми обясниха, че трябва да си извадя многократна виза за 150Е, мога ли да се възползвам от re-entry visa и как става това? Благодаря ВИ предварително

1. за сега не, няма обявено ново промо

2. re-entry визата я вадиш на летището при напускане на държавата, мисля че в Пукет имаха пункт. Но дори и да нямат ще можеш да си извадиш visa on arrival при завръщането ви и пак ще e по-евтино. 

• Харесвам 1

И малко прясна информация за 150 евровата, мулти ентри виза, която издават в посолството в София. Оказва се, че с тази виза може да изкарате около 9 месеца в Тайланд, а не 6 както ми обясниха в посолството. За да стане това трябва да сте много прецизни със сроковете и да излизате от Тайланд поне на всеки 60 дни. Така се получава, защото визата е валидна 7 месеца от датата на издаване и дава право на влизане в страната до края на този 7-ми месец. Например, ако ви издадат виза на 10 януари 2018, тя ще е валидна за 210 дни и ще ви дава право да влизате до към 10 август 2018 примерно. Така ако излезете на 8 август и влезете на 9 август 2018 в Тайланд ще ви дадат право на престой от още 60 дни. Проверено е и става :) Дори си мисля, че след тези 60 дни може да се удължи за още 30 ако се посети имиграционната служба и така да нямаш проблем за 10 месечен престой в Тайланд, излизайки на всеки 60 дни!

Редактирано от xligon
Публикувано:
На 1/6/2017 в 19:05, T.E.Lawrence каза:

Кратък репорт за ваденето на виза за Тайланд от Хо Ши Мин.

Първи ден:

Път до консулството от хотела в центъра и обратно: време 10 минути в посока, цена на транспорт с моторче $1 в посока.

Подаване на документи: 1( да, една!!!) минута.

Втори ден:

Път до консулството от хотела в центъра и обратно: време 10 минути в посока, цена на транспорт с моторче $1 в посока.

Взимане на виза: 1( да, една!!!) минута.

Общо похарчени пари: 0 за виза и $4 за транспорт

Общо загубено време: 42 минути

Визи се подават и взимат през работно време, без значение сутрин  или следобед. Визите са безплатни, ако се подадат документите до 28 февруари, съответно влизане в страната до 27 май, не да се върнеш до 28 февруари. ( бях чел за поредната лъжа от нашето консулство в мнение по горе)

Та, така работят хората в така наречения "трети свят", ние тук в много цивилизованата Европа си търпим да ни тъпчат разни какви ли не. ;)

Привет, T.E.Lawrence, информацията ти за вадене на визи от посолството на Тайланд в Хо Ши Мин е много изчерпателна! Понеже ми предстои подобно приключение след няколко месеца и се чудя колко дни да си оставя за Хо Ши Мин, случайно да знаеш документите за подаване на виза само сутрин ли се подават или може и следобяд? Питам, защото видях, че приемното време е от 8:30-11:30 и 13:30-15:00, а полета ми до там каца сутринта и най-вероятно няма да успея да се класирам до 11:30. И за това се чудя дали да си оставя един ден резерва или да заложа, че следобяд между 13:30 и 15:00 ще мога да си подам документите. Благодаря ти предварително :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.