Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 2 седмици по-късно ...

Благодаря ви за отговора! Имам последно питане от летище Пукет мога ли да си извадя ре-ентри виза и кога да го направя, че съвсем се обърках с информацията! Кацаме на летище Пукет на 27.02(имам издадена еднократна виза) на 3.03 излитам за Сингапур от летище Пукет и се връщам обратно на 6.03 излитам за България от Пукет на 10.03. Реентрито да извадя когато тръгвам за Сингапур или когато се връщам?

Връзка към коментар
преди 12 минути , petinka_la каза:

Благодаря ви за отговора! Имам последно питане от летище Пукет мога ли да си извадя ре-ентри виза и кога да го направя, че съвсем се обърках с информацията! Кацаме на летище Пукет на 27.02(имам издадена еднократна виза) на 3.03 излитам за Сингапур от летище Пукет и се връщам обратно на 6.03 излитам за България от Пукет на 10.03. Реентрито да извадя когато тръгвам за Сингапур или когато се връщам?

Ре-ентри - на излизане от Тайланд, т.е. когато тръгваш да Сингапур. За летище Пукет не мога да кажа от личен опит дали може да се извади, но според коментарите в trip adviser може. Виж и това

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Здравейте, с риск въпросът ми вече да е бил отговорен по един или друг начин, ще го задам пак, за да съм сигурна, че съм разбрала всичко правилно. Пристигам в Тайланд с туристическа виза, имам престой там от няколко дена, отивам до Камбоджа за няколко седмици, като преди да излетя за Камбоджа си взимам ре ентри, връщам се след тези няколко седмици в Тайланд и се прибирам към Европа. Колко може да са "тези няколко седмици"? Има ли ограничение във времетраенето на ре ентри или е достатъчно да съм се върнала в срока на първоначалната ми виза за Тайланд?

Връзка към коментар
преди 10 часа, nenova каза:

Колко може да са "тези няколко седмици"? Има ли ограничение във времетраенето на ре ентри или е достатъчно да съм се върнала в срока на първоначалната ми виза за Тайланд?

Май имаше противоречиви мнения по въпроса. Аз съм срещал информация, че срокът е до датата на валидност на оригиналната виза, но тук имаше доклади, че може и да е дата на случаен принцип. Може да попиташ директно като отиваш за реентрито, и ако условията не те удовлетворяват или да си вземеш VOA при второто влизане или да изкараш нова туристическа виза от Камбоджа, вярвам че за няколко седмици ще намериш време 🙂

Връзка към коментар

Някой има ли опит с транзитно минаване на летището в Пукет? Ще летя от Куала до Пукет, където имам 11 часа престой и после лятя за София. Няма да имам чекиран багаж, само ръчен, но се чудя дали там има такава възможност? 

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 19 часа, xligon каза:

Няма да имам чекиран багаж, само ръчен, но се чудя дали там има такава възможност? 

Ако си се чекирал и имаш бордна карта, никакъв проблем да си само в транзита. Ако нямаш, има значение с коя АК летиш и дали те имат гишета за чекиране в транзита. Ако да, чекираш се там.

Връзка към коментар
На 17.06.2018 г. в 20:09, Дани Магелани каза:

Ако си се чекирал и имаш бордна карта, никакъв проблем да си само в транзита. Ако нямаш, има значение с коя АК летиш и дали те имат гишета за чекиране в транзита. Ако да, чекираш се там.

Отделни билети са и няма да имам бордна карта. До Пукет идвам с AirAsia, а от там летя с Turkish Airlines към България. Летя само с ръчен багаж. Чудя се дали в Куала биха ми издали бордна карта за полет в друга страна, който е след 13 часа. 

Всъщност проблема е, че ако не успея да мина транзит трябва да си вадя VOA за 2000 бата за тези 11 часа престой. Затова и попитах дали някой не го е "играл" този случай 🙂

На 17.06.2018 г. в 20:37, Sun4o каза:

Освен, че ще пукнеш от скука на това свръх малко международно летище, друг проблем няма

Това как да го разбирам? Че може да мина транзит? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , xligon каза:

Това как да го разбирам? Че може да мина транзит? 

Че можеш, ако няма да взимаш багаж и си имаш бордна карта.

преди 8 минути , xligon каза:

Чудя се дали в Куала биха ми издали бордна карта за полет в друга страна, който е след 13 часа. 

Малко се съмнявам... Дори да може, трябва да уцелиш кога е отворено гишето на Търкиш, а то е примерно няколко часа преди полета, не цял ден...

Нещо мобилно приложение, онлайн чек-ин ако пробваш, по-вероятно да стане... В краен случай винаги може да отпечатиш една страница някъде стрещу 50 стотинки.

Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

A търкиш нямат ли онлайн чекиране? Ако си свалиш приложението им, ще можеш да се чекираш онлайн и ще имаш бордна карта.

Не съм пробвал, но е идея да проверя! Благодаря!

Връзка към коментар

Онлайн чекирането на Тюркиш е супер лесно. Отваря страницата 24 часа преди полета. Обикновено получваш и съобщение на пощата, че вече можеш да се чекираш и избираш място. Но ми се е случвало и да не получа, което не означава, че не можеш да се чекираш.

Можеш да си чекираш и багажа, а след това на гишето онлайн чек ин да минеш бързо-бързо

Връзка към коментар
преди 2 часа, Sun4o каза:

Онлайн чекирането на Тюркиш е супер лесно. Отваря страницата 24 часа преди полета. Обикновено получваш и съобщение на пощата, че вече можеш да се чекираш и избираш място. Но ми се е случвало и да не получа, което не означава, че не можеш да се чекираш.

Можеш да си чекираш и багажа, а след това на гишето онлайн чек ин да минеш бързо-бързо

Мерси за инфото! Идеята ми е да не минавам през гишето, защото тогава трябва да изляза от транзитната зона, съответно да платя за виза 2000 бата. 
До колкото прочетох на страницата на Търкиш, онлайн чекирането върши работа и не трябва да минавам през гише. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, предстои ми първо пътуване до Тайланд идната сряда. Нямам време да взема виза от тук и ще рискувам с VOR. Крайната ми дестинация е Ко Самуй през БКК. От всичко прочетено ми стана ясно, че трябва да взема виза именно там, а не в Самуи за което се надявам 3ч престой да са достатъчни. Не ми става ясно обаче как се прехвърлям от интернешанъл терминал на доместик? В смисъл излизам ли от летището чакам ли багаж чекирам ли отново? Моля ако някой може подробно да ми обясни как става всичко, тъй като пътувам сама и съм доста притеснена.

Връзка към коментар
40 minutes ago, karina said:

В смисъл излизам ли от летището чакам ли багаж чекирам ли отново?

С кои авиокомпании ще пътувате? До БКК и до Самуи отсечките на един билет ли са? Три часа за мен са малко.  

Връзка към коментар
Преди 1 час, karina каза:

Здравейте, предстои ми първо пътуване до Тайланд идната сряда. Нямам време да взема виза от тук и ще рискувам с VOR. Крайната ми дестинация е Ко Самуй през БКК. От всичко прочетено ми стана ясно, че трябва да взема виза именно там, а не в Самуи за което се надявам 3ч престой да са достатъчни. Не ми става ясно обаче как се прехвърлям от интернешанъл терминал на доместик? В смисъл излизам ли от летището чакам ли багаж чекирам ли отново? Моля ако някой може подробно да ми обясни как става всичко, тъй като пътувам сама и съм доста притеснена.

Аз все пак бих пробвала да извадя визата в София. Бързата услуга става за 5 минути. Изчакваш и си взимаш визата

Връзка към коментар

Според мен е ок времето, особено ако се пристига сутринта. Тогава летището е по-слабо натоварено.  Катарците като цяло не закъсняват. В самолета си попъленете бланките, които раздават, за да не губите време поне за тях. Подгответе си предварително снимка, точни батове за визата и копие от самолетния билет, чр нспускате страната в рамките на 15 дни. Терминалът заминаващи е в същата сграда на последния етаж.

Връзка към коментар
преди 22 минути , funny каза:

Аз все пак бих пробвала да извадя визата в София. Бързата услуга става за 5 минути. Изчакваш и си взимаш визата

Няма как да стане пътувам с автобус до София преди полета.

Връзка към коментар

За бързото вадене на визи - не знам дали беше опит да ни продадат multientry виза или беше истина, но ни казаха , че няма стикери...И си взехме визите 5 минути преди да затворят в петък, в деня на пътуването ни...

Връзка към коментар
преди 12 часа, karina каза:

Здравей! Не мисля, че ще имаш проблеми, стига полетът от Доха да пристигне навреме. Аз съм летял от Камбоджа към Ко Самуи с престой 1.45 минути в Банкок и от слизането от самолета от Сием Рип до стигането до гейта за Ко Самуи минаха не повече от 30 минути. Това включва и минаването през паспортен контрол на влизане в Тайланд. По принцип там стават опашки, но пътниците, които кацат в Банкок и продължават с вътрешни полети минават през други гишета. Като слезеш там, следвай табелите за трансфер към Ко Самуи и първо ще стигнеш до гишето от което се взима visa on arrival. След като я вземеш пак продължаваш по табелите за Ко Самуи и минаваш паспортен контрол за влизане в Тайланд. После си намираш гейта и това е. Bangkok Airways се водят бутикова авиокомпания и имат собствени ложи, достъпни дори и за пътниците от икономична класа. В тях има безплатни закуски, Wi-Fi и безалкохолни напитки. Можеш да уплътниш времето в ложата им, само си показваш бордната карта. А летището на Ко Самуи е най-хубавото, на което съм бил. Всичко е открито и усещането е, че си сред природата.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте, искам да попитам и аз за информация за пътуване в Тайланд. Излизане и влизане в Сингапур и от там Бали, някой който е минал по този маршрут със български паспорт визи, правила дни на престой всякаква информация ми е от полза. Пътуването е за януари или  февруари. 

Благодаря 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.