Прескочи до съдържание

Идеи за разни "шантави" комбинации и маршрути

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 часа, blueriver каза:

Защо отново? Не знам да е спиран.

Да, нямаше влак преди години, поради липса на пътници.

Публикувано:

За желаещите да посетят Северна Норвегия, опцията която направихме с автомобил от събота сутринта през Сърбия, Хърватска / нощувка в Б и Х , Словения, втора нощувка около Падуа. Разходка из Падуа, разходка в Мантова, нощувка около Мантова. Разглеждане на Кремона, пътьом хапване в Павия, спирка в едни селца. Вечерта бар в едно градче на 20 км от летище Малпенса, нощта оставихме колата на паркинг и сутринта полет за Тромсьо. Излитане и кацане навреме. От автогарата до пристанището в 16.00ч автобус до Нарвик. На сутринта автобус до Сволваер / Лофотенски острови/. Имахме резервирана кола под наем, бързо и лесно без кредитна карта и без депозит. 3 нощувки в Хенингсваер с ежедневни разходки до края на островите. Поради дъждовното време не осъществихме планиран трекинг. 1 нощувка в Сволваер и връщане на колата. На сутринта автобус до летище Евенес, трансфер до апартамент в Лиланд. На сутринта трансфер до летище Евенес и полет до Тромсьо. Нощувка в Тромсьо и на другия ден полет до Милано. От паркинга ни трансферират до и от летището. Нощувка в Сирмионе, на другия ден СПА в Therme di Sirmione. Нощувка в Ноале, влак до Венеция - цял ден на карнавала и втора нощувка в Ноале.  На път за България посетихме Шкоцянските ями. Точно 2 седмици. Спестихме си притесненията за стачки, отменени полети и изпуснати връзки, направихме си 3 в 1 почивка, екскурзия и карнавал.

• Харесвам 16
  • Браво 7
Граф Вронски
Публикувано:

Тъй като не мога да открия вдъхновението по един проблем, реших да се допитам до приятелчета тук.

Ситуацията: Ще бъда 5ти до 8ми юни ще бъда в Глазгоу и Единбург. Технически на 9ти има полет Единбург - София, но аз имам възможност да бъда още 3 дни.

Цел: Търся предложение на къде да хвана на 9ти юни от Единбург, за да се завърти някакъв шантав маршрут, та в сряда вечерта да си бъда в София.

• Харесвам 2
Публикувано:

Общо взето всеки ще предложи нещо, което на него му е интересно или е видял и му е харесало, а не е задължително и при теб да има същият ефект. 😉

Така че по- добре дай някакви насоки. 🙂

Първосигнално ми хрумват два маршрута.

1ви такъв - на 9.06 полет по избор до Белфаст с Раян. На 11.06. полет от Дъблин към София. Влак/ автобус между двата града пътува около 2 часа.

2ри маршрут- полет пак с Раян на 9.06. до Борнмът, който е плажна дестинация, не блести с нещо особено, но от там взимаш влака до Саутхамптън, а от там се прехвърляш с фери на Isle of Wight, където гледаш ей такива сладки къщички:

image.jpeg.2755086ce771f8891196b82df812ac75.jpeg

И ей такива гледки:

image.jpeg.118d4ce17460dd73fd75b75796e2d172.jpeg

Връщането е обратно с фери до Саутхамптън, а от там с нешанъл експрес или влак до Лондон и полет към София.

Цените на някои от самолетните билети не трябва да те плашат, защото ще паднат с доста до юни, стига да ги следиш.

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 38 минути , Граф Вронски каза:

на къде да хвана на 9ти юни от Единбург

Плажче, вино,дискотечка? А пък съм чувал, че полет със шотландци до Майорка било нещо много шантаво 😜

IMG_8602.jpeg

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Над Единбург се разкрива Шотландия с диви, непристъпни планини, обсипани с мъгливи езера, които отразяват облачното небе, древни замъци, вкопчени в скалисти брегове, сякаш са израснали от самата земя, и безкрайни, зелени долини, където овце пасат сред руини от отминали епохи. Само да ти кажа, че нагоре от Единбург е супер. Ако имаш кола и стигнеш до Portree или Isle of Skye, ще се убедиш сам.

Аз лично бих отделил Дъблин от Единбург в отделни пътувания, защото и там има доста неща, примерно Белфаст или Корк. Ама може и да отидеш до някой остров. Зависи ти какво искаш 😉 

Ето и темата за моята Шотландия тук.

• Харесвам 10
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако все още не сте си запълнили Май месец с ангажименти, ето една идея за едноседмична Йордания:

11 Май, Неделя:

- София -> Пиза 22 EUR. Нощувка в Пиза.

12 Май, Понеделник:

- Пиза -> Аман 15 EUR

За връщане, може да ползвате 2 варианта:

16 Май, Петък:

- Аман - Виена - София 69 EUR. 4ч за трансфер.

или

17 Май, Събота:

- Аман - Пафос - София 59 EUR. 1:45ч за трансфер.

Редовна цена на 4те полета:

- с връщане на 16ти - 106 EUR или 72 EUR през eDreams Prime AU

- с връщане на 17ти - 96 EUR или 70 EUR през eDreams Prime AU

П.П. Ryanair (и за някои маршрути, Wizz) имат доста ниски цени от/до Аман от различни държави, така че са възможни доста комбинации и за други дати. Италия, на пръв поглед, изглежда най-добра от към връзки.

• Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

Само да напомня, че за влизане в Йордания през Аман се плаща виза VOA - 40 JD ($56). 
При влизане през Акаба по въздух и по море от Египет визата е безплатна.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

Под 2 часа престой за трансфер, че и с полет от извън ЕС е повече от тото

Айде сега да не издребняваме.

Какво да каже човек на жената? Че планира и нощувка в Пафос? Просто си купува билет и за неделята, а казва, че се прибира възможно най-бързо, но пусти закъснения и...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Кипър не е в Шенген и при трансфер ще има две паспортни проверки. На влизане - имат машини за сканиране на документи, печатащи някакви листчета, които после носиш на полицай. Не ставаше съвсем бързо. Самият Пафос ми се стори много заспал (и разкопан) в сравнение с Ларнака, а си беше още плажен сезон. Отделно има много британски туристи. Скатавайте някъде другаде.

Публикувано:
On 3/15/2025 at 7:15 PM, stanimir said:

Ако си говорим честно в тоя форум много заети хора няма, ай сега няма какво да си кривим душата."Заетост" може да демонстрираме пред шефа , ама тук ...

П.П. Страхотна комбинация , браво Фил ! 

Само да се има предвид , че ръчния багаж при Condor е пословично малък -  40х30х10 см. до 6 кг.

Нормален ръчен е 30€ на отсечка , което пак е поносимо сравнено с други подобни авиокомпании.

Някой има ли информация дали при полети с Condor се следи стриктно размера на малкия ръчен багаж?

Също така ме интересува доколко може да се разчита на авиокомпанията като цяло, тъй като бях чел, че имат проблеми и съществуват благодарение на заем.

Става въпрос за двупосочен полет от Германия до Мадейра в началото на май.

Публикувано:

Със сигурност няма да фалират до началото на май , погледни им само дестинациите.

Относно ръчния багаж има доста писано в нета за ...майките им.

Всъщност точно тия дни обявиха,  че ще разрешат вече нормален безплатен ръчен багаж по някой кратки отсечки , но като гледам Мадейра не  е в списъка :

https://travel-dealz.de/news/condor-neue-tarife-2025/

• Харесвам 6
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Снощи пак ми дойде някаква муза и си резервирах една разходка до Полша по следния маршрут:

11.06 София - Бергамо (8:00)

11.06 Бергамо - Варшава (21:00)

14.06 Варшава - Гданск (21:00)

17.06 Гданск - Дортмунд (9:00)

17.06 Дортмунд - София (20:00)

При прекачванията има по пълен ден за разглеждане и на транзитните градове.

Общата цена за петте полета излезе 125лв + 64лв в Wizz кредити.

Австралийския eDreams сваля по 12-13€ от полетите на Wizz. При тези на цена от 15€, които не ги лови WDC, сваля 5€. 
За вътрешния полет на LOT пък ми свали 35% от редовната цена на билета. 
Никоя Jetcost версия не можа да предложи сходно намаление нито за Wizz, нито за LOT.

• Харесвам 18
  • Браво 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.