Прескочи до съдържание

Идеи за разни "шантави" комбинации и маршрути

Препоръчани мнения

Публикувано:

За седмица в топ сезон с идеални времена на полети:

SOF - SRD 

image.png.39ece0aaedaab7bdb7f524116a9ca282.png

SDR - PMI  петък с Vueling

image.png.33ffebed9c0b5842f749ef5437207a1b.png

PMI - SOF

image.png.4d74df43198e7e4bfd24a71d2700e6f2.png

По-добър вариант беше само с 2 дни отпуск за 4 пълни дни в началото на август, но ниските цени се изкупиха.

събота SOF - SRD 35.99 euro

понеделник SDR - PMI  40 euro

вторник PMI - SOF 39.99 euro

При интерес следете  цените на Вуелинг. На промо ще паднат със сигурност, а и който има време седмица може да оптимизира до Мадрид/Барселона/Валенсия и после до Майорка и залагам, че на промо цените ще са 15 ... 20 евро на посока. 

Преглеждайте и Volotea - имат полети до Севия/Валенсия/Малага на чудесни цени, а февруари - март имат промота за лятото.  

• Харесвам 17
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Опитвам се да намеря one way полет от Океания (примерно APW, NAN) до София(или поне Европа) на един билет, обаче в посока Изток (през Америка).

Не откривам как да го задам в различните търсачки, опитах и в matrix-a с междинни точки, но не ми вади резултати.

Естествено на 2 билета няма проблем, но ми се иска да няма self-transfer и да намаля риска.

Fiji Airways и Alaska са част от One World, странно да не се комбинират с British, който има много добри цени от западното крайбрежие до София.

Air New Zealand пък буха могли да имат с United, които също вадят доври цени от западното крайбрежие.

Публикувано:
преди 17 минути , Oshko каза:

Опитвам се да намеря one way полет от Океания (примерно APW, NAN) до София(или поне Европа) на един билет, обаче в посока Изток (през Америка).

Не откривам как да го задам в различните търсачки, опитах и в matrix-a с междинни точки, но не ми вади резултати.

Естествено на 2 билета няма проблем, но ми се иска да няма self-transfer и да намаля риска.

Fiji Airways и Alaska са част от One World, странно да не се комбинират с British, който има много добри цени от западното крайбрежие до София.

Air New Zealand пък буха могли да имат с United, които също вадят доври цени от западното крайбрежие.

Не знам за кой месец търсиш, но има доста връзки от AKL до София с Air NZ през LAX и после Луфти: 

image.png.b0626a4907d5270d7d4ac962b1ead9a3.png

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Oshko каза:

Не разчитай на фиджийските, дори на 1 билет. И там имам епопея през букинг резервиран полет, за който съм писала няколко пъти.

Вземи билет от Аляска или на новозеландските линии.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Oshko каза:

За кой период (дати) търсиш? 

Нещо околсветско ли сглобяваш?

Публикувано:
преди 48 минути , Фил каза:

За кой период (дати) търсиш? 

Нещо околсветско ли сглобяваш?

Да, за Юни, но месеца не е твърд.

Публикувано:
преди 2 минути , Фил каза:

image.png.bfb8f7524219b12e91d4adb077d2b6ef.png

Аз бях на обратно. Анулирали първия полет, без да ми се обадят от букинг или от Го то гейт. Аз ги уведомих и седмици нищо не предприеха. Звънихме на фиджийските в САЩ и те, казаха обърнете се към посредника. А те са издали билета.

Публикувано:

Правилата са наистина да се разправяш с посредника. Освен ако е в деня на полета. Те защо се правят на ударени е друга тема.

Уиз и Райън че позволяват да си добавиш полета в профила и да го управляваш е изключение.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така е , но е доста размита история.Търкиш например позволяват да се човърка по резервацията ,дори да е купена през посредник.Swiss директно те изритват да тропаш на вратата на посредника , само да чуят , че не си купил билета от тях.Нали уж до последните 24 часа резервацията не е под контрол на авиокомпанията , а на посредника ?Как тогава едни АК могат да го скипнат , а друг не ? 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Върти ми се една идея в главата. 

София - Мадейра с Райън с 5 часа прекачване на Шарлеора.

5 нощувки на Мадейра, като мисля да наема апартамент за около 500-600 евро.

Навръщане е малко сага - Мадейра - Лисабон с 12 часа в града изцяло през светлата част на денонощието. Мисля да пообиколим града. После Лисабон - Барселона с 8 часа в Барселона вечерта. Мисля да пообиколим нощна Барселона за 2-3 часа и да поспим малко на летището. И сутришен полет от Барселона до София.

Цената на полетите е около 250 евро на човек.

И изникват няколко въпроса.

Как да си организираме 5-те часа на Шарлероа?

Цял ден в Лисабон сигурно ще е доста уморително, но към какво да се насочим да разгледаме?

Има ли превоз от и до летището в Барселона вечерта/през нощта?

Става ли за плаж в края на юли на Мадейра? Сигурно ще се установим във Фуншал.

Има ли какво да се разглежда на острова, освен паметника на КР7?

Ще се радвам на мнения и препоръки.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Адриан ХН каза:

Последното все едно не съм го прочела... :shok::lol:

Ето тук - 290 мнения и препоръки 😃

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Мадейра не е точно плажен остров, но си става, дори и през зимата. Все пак е океан и не очаквайте водата да е чайче.

Според мене 5 часа на шарльороа е точно периодът, при който нищо няма какво да направите. Градът е безумно тъп, а за нищо друго няма време.

А относно има ли какво да се прави на Мадейра... Във форума е пълно с информация. Със сигурност е една от десетте дестинации, за които най-много е писано. Вижте в темата на @ДиянаВ

П.П. @Argentique  ме изпревари с възмУтения и огОрчен отговор 🙂 

• Харесвам 8
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:

@master_of_germs ЮНЕСКО не харесва това (мнението ти са Шарлероа де), иначе наистина гадничко място…

Но салонът на летището предлага добър набор от Лефе вариации. @Брани редовно ходи само за това до там, макар и криейки се под творчески псевдоними… 😉

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 часа, Адриан ХН каза:

Върти ми се една идея в главата. 

София - Мадейра с Райън с 5 часа прекачване на Шарлеора.

5 нощувки на Мадейра, като мисля да наема апартамент за около 500-600 евро.

Навръщане е малко сага - Мадейра - Лисабон с 12 часа в града изцяло през светлата част на денонощието. Мисля да пообиколим града. После Лисабон - Барселона с 8 часа в Барселона вечерта. Мисля да пообиколим нощна Барселона за 2-3 часа и да поспим малко на летището. И сутришен полет от Барселона до София.

Цената на полетите е около 250 евро на човек.

И изникват няколко въпроса.

Как да си организираме 5-те часа на Шарлероа?

Цял ден в Лисабон сигурно ще е доста уморително, но към какво да се насочим да разгледаме?

Има ли превоз от и до летището в Барселона вечерта/през нощта?

Става ли за плаж в края на юли на Мадейра? Сигурно ще се установим във Фуншал.

Ще се радвам на мнения и препоръки.

Миналата година направих следния маршрут: София – Шарльороа – Мадейра – Лондон – София за 240 евро. Престоят от 4 часа на летището в Шарльороа мина изненадващо бързо, тъй като има тераса с бар и музика, откъдето можеш да наблюдаваш как самолетите кацат.

Мадейра е целогодишна дестинация, а за мен водата беше достатъчно топла за плаж. Седем дни са малко, ако искаш да разгледаш всичко, но все пак са достатъчни, за да посетиш най-интересните места.

Съветвам те да провериш и полетите с Lufthansa – често са конкурентни като цена и включват багаж.

• Харесвам 9
Публикувано:

Само се чудя, като купя билетите през Гото гейт на една резервация, ако променят или отменят някой от полетите и не ме удовлетворява промяната връщат ли парите. Всички полети са със самостоятелен трансфер. Т.е. чекиране поотделно за всеки полет.

Публикувано:
преди 2 часа, Адриан ХН каза:

Само се чудя, като купя билетите през Гото гейт на една резервация, ако променят или отменят някой от полетите и не ме удовлетворява промяната връщат ли парите. Всички полети са със самостоятелен трансфер. Т.е. чекиране поотделно за всеки полет.

При self transfer- не.

Трябва да са с един PNR номер, което малко трудно се разбира преди да издадат билета.

Публикувано:

Ако са нискотарифни, със сигурност ще са отделни билети. 

Принципно е добра практика да пише предварително ако е self transfer, ама не знам дали тези го правят.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нискотарифни са. Четири полета на Райън еър и един полет на Вуелинг та си помислих, че може да са на една резервация, ама надали. В такъв случай при отмяна или промяна на един от полетите може да стане голям логистичен проблем.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 42 минути , Адриан ХН каза:

Нискотарифни са. Четири полета на Райън еър и един полет на Вуелинг та си помислих, че може да са на една резервация, ама надали. В такъв случай при отмяна или промяна на един от полетите може да стане голям логистичен проблем.

Без конкретика какво точно да ти се каже? В един ден ли са всички? Колко часа има между полетите? Кои са дестинациите? Някъде летят по няколко пъти на ден. Другаде не всеки ден. От това зависят и опциите при отменен полет и т.н., и т.н…

Публикувано:

Абсурд да са на една резервация. Ако ползваш посредник, който специално твърди, че гарантира, като Киви, и ако действително си спазва гаранцията, за което някои форумци имат отрицателен опит...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 44 минути , jorocontrola каза:

Без конкретика какво точно да ти се каже? В един ден ли са всички? Колко часа има между полетите? Кои са дестинациите? Някъде летят по няколко пъти на ден. Другаде не всеки ден. От това зависят и опциите при отменен полет и т.н., и т.н…

Разсъждавам на глас и като цяло търся подкрепа от собствен опит на моите разсъждения.

Публикувано:
преди 3 минути , Адриан ХН каза:

Разсъждавам на глас и като цяло търся подкрепа от собствен опит на моите разсъждения.

Не зная дали помагам с мнение, но е добре да се започва с първи полет за деня, да се провери дали вторият закъснява по този маршрут, дали има повече от един полет на ден, дали има алтернатива на някой полет, да се увеличат времената между прекачванията /преди време 3 часа за Европа беще ок, в момента поне 4 или повече. Нощувка някъде е добра идея, защото може да минимизира потенциален проблем, който едва ли ще се съизмери с цената и. Възможности за пътуване от алтернативно летище, ползване на влак или автобус също е добре да бъдат проверени.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Една стачка в Шарлероа и всичко отива по дяволите... 
И тях, и особено Германия (там пострадахме веднъж) съм ги изключила от опциите за прекачване, ако са ми по-важни пътувания. Ако е за уикенд забежка, здраве да е.

• Харесвам 4
Публикувано:

Към тоя момент най-шантавото пътуване е до Хайфа, Израел. 😉

Само ако имаше някой да го е направил, oh wait...

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.