Прескочи до съдържание

Авиоинциденти...

Oshko

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 часа, Topfly каза:

Защо да е прекалено? Това е доста ефективен начин да предотвратят терористи да превземат самолета, докато пилота отива на тоалетна. Ако терористът е седнал и вързан с колана и на пътя към пилотската кабина има стюардеса с количка е доста малко вероятно един опит за презвземане на пилотската да е успешен.

Имам предвид частта с коланите. Иначе в предната кухня не трябва да има пътници и трябва да се блокира пътеката. 

Публикувано:
преди 1 час, randi каза:

Имам предвид частта с коланите. Иначе в предната кухня не трябва да има пътници и трябва да се блокира пътеката. 

Ако не е задължително да си закопчаят коланите, как ще им кажеш да не не чакат на опашка за тоалетна в предната кухня?  Стюардесата постоянно трябва да вика и да се разправя с пътниците и един терорист спокойно може да се възползва от суматохата. Процедурата е добре измислена По лошото е, че някои авиокомпании не гледат толкова строго на правилата и резултатът е инциденти като горния, където пилот спи по време на работа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако не е задължително да си закопчаят коланите, как ще им кажеш да не не чакат на опашка за тоалетна в предната кухня? 

Както става при Уиз и още много други компании. Сигурен съм, че знаеш как. 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Iberia Airbus A350-900 (EC-NDR, built 2019) was approaching runway 32L at Madrid Barajas Intl AP (LEMD), Spain on flight IB6586 from Bogota when a vulnerability struck the radome resulting in repairable damage. The aircraft continued for a safe landing.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és légi jármű

• Шок 3
Публикувано:

A Wizz Air Boeing 737-800 plane operated by the GetJet Airlines bound for Gdansk was left with its tail on the ground (tail tipping) at Haugesund Karmoy Airport, (HAU/ENHD), Norway on Tuesday, after an improper weight distribution during disembarkation and unloading sequence.

wizz.jpg.ee9399737eb8df688d41fca2b466b8a3.jpg

• Шок 3
Публикувано:

weight distribution during disembarkation and unloading sequence.

Някой е проспал, или забравил наученото от лекцията mass and balance от основния курс. 

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Кога Wizz ca имали B737 ? 

Около 20% от флота им е на земята постоянно поради проблеми с двигателите на новите A321NEO и са принудени да взимат на мокър лизинг самолети от други авиокомпании.

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Самолет на "Ер Индия" AI171, катастрофирал с двеста четиридесет и двама пътници на борда, предава "Ройтерс".

Самолетът е Boeing 787-8 Dreamliner, с регистрация VT-ANB. 

• Харесвам 1
  • Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Mary каза:

Самолет на "Ер Индия" AI171, катастрофирал с двеста четиридесет и двама пътници на борда, предава "Ройтерс".

Самолетът се е разбил в град Ахмедабад над жилищна територия, извън зоната на летището.

Този град е доста близко до пакистанската граница и само преди седмици имаше военен конфликт между Индия и Пакистан...

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

От видеото е очевидно, че губи височина при излитане. Аз не бих се обзаложил, че няма външна (или вътрешна) намеса. В крайна сметка става дума за един от най-високотехнологичните съвременни пътнически самолети и някак не мога да повярвам в стандартната версия за техническа неизправност...

Публикувано:

Air India Boeing 787-8 Dreamliner (VT-ANB), полет AI171 от Ахмедабад до Лондон Гатуик, катастрофира малко след излитането. На борда е имало 230 пътници и 12 членове на екипажа. Самолетът се e разбил в общежитие за момчета от Медицинския колеж.

• Местните медии съобщават, че са открити над 50 тела

• Сред 230-те пътници 169 са индийски граждани, 53 британски граждани, 7 португалски граждани и 1 канадски гражданин

• Според Air India ранените се отвеждат в болници

• Капитанът е имал 8200 летателни часа - Първи офицер, 1100 часа

• Самолетът достига 625 фута преди да обяви повикване за MAYDAY, след което се спуска бързо и се разбива

• VT-ANB е бил на 11,5 години, като първият си полет е направил на 14 декември 2013 г. Самолетът е доставен на Air India на 28 януари 2014 г. и се захранва от два двигателя GEnx-1B67

Пуснаха снимки и видеа от разбития самолет:

505229056_1266437951813509_247729418101144862_n.jpg

505302973_1266437945146843_6825624232739822565_n.jpg

506664599_1266437948480176_253977846193293250_n.jpg

• Харесвам 2
  • Шок 8
Публикувано:

Това, което чета да момента по авиационните форуми, е че температурата е била 40 градуса, самолетът може да е бил претоварен и да не му е стигнала тяга да се задържи във въздуха. Отделно се говори за проблеми с двигателите и се обръща внимание на факта, че колесниците са все още спуснати. Като гледам къде се намира опашката, бързо ще извадят черните кутии. Каквато и да е причината, това е огромна трагедия. Първа катастрова на Дриймлайнъра. 

Публикувано:

Пътник летял на седалка 11А е оцелял и дава интервю. Само на мен ли ми е странно, че пълен с гориво самолет не е изгорял напълно и определени части дори не са опушени?

Passenger on seat 11A survived Air India crash, says trouble started 30 seconds into flight

• Харесвам 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 12 минути , feel_the_rush каза:

Това, което чета да момента по авиационните форуми, е че температурата е била 40 градуса, самолетът може да е бил претоварен и да не му е стигнала тяга да се задържи във въздуха. Отделно се говори за проблеми с двигателите и се обръща внимание на факта, че колесниците са все още спуснати. Като гледам къде се намира опашката, бързо ще извадят черните кутии. Каквато и да е причината, това е огромна трагедия. Първа катастрова на Дриймлайнъра. 

Доста се съмнявам. 40 градуса е смешна температура. Все пак говорим за самолет, а не за миксер. Също понятието претоварен пътнически самолет е доста пресилено. Всяко нещо в този самолет е проектирано да издържи неколкократно на очакваното и тези аргументи са абсурдни. 
Ще изчакаме и ще видим де…

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Доста се съмнявам. 40 градуса е смешна температура. Все пак говорим за самолет, а не за миксер. Също понятието претоварен пътнически самолет е доста пресилено. Всяко нещо в този самолет е проектирано да издържи неколкократно на очакваното и тези аргументи са абсурдни. 
Ще изчакаме и ще видим де…

Всичко е само спекулации на този етап 🙂 Ето тук е описано много добре всичко хронологично - https://www.telegraph.co.uk/world-news/2025/06/12/uk-bound-plane-crashes-take-off-air-india/

• Замислям се 3
Публикувано:
преди 39 минути , Topfly каза:

Пътник летял на седалка 11А е оцелял и дава интервю. Само на мен ли ми е странно, че пълен с гориво самолет не е изгорял напълно и определени части дори не са опушени?

Passenger on seat 11A survived Air India crash, says trouble started 30 seconds into flight

Може би защото пада върху сграда, а не плътна повърхност, и това омекотява удара.

Публикувано:

Мен ми е интересно как така излизат клипове на излитането и падането точно все едно се е знаело за катастрофата и да го документират

• Харесвам 3
Публикувано:

На целият стрес, точно когато се реша да се кача на самолет, и...катастрофа...!!! 

Явно ще се стресирам яко утре в ранна утрин...! Летя за Пафос...!

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Доста се съмнявам. 40 градуса е смешна температура.

Мисля, че в самолета говорят защото според пътник, който е кацнал с този самолет климатика не работел. Нали февруари бях писал за София от Абу Даби трбваше да летим и точно тръгнахме и се върнахме на слота защото имаше повреда в климатика, която след 5 часа не можаха да отсранят и чакахме друг самолет.

А може да е пилотска грешка защото от видеата казват, че елероните не били спуснати или грешно са зададени.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   12 магеланци

• zvezda9001
    • Kamen
    • palioto
    • Svetulche
    • Hakkâri Spor
    • randi
    • yordanov
    • Яничка
    • tch
    • tanil1965
    • Topfly
    • vanku
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.