vorbis Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 (редактирано) Чудесно е, че живеем във времена, когато fintech компаниите набират скорост и алтернативите на българските банки се увеличават. Вчера разбрах за друга подобна на Revolut банка и я споделям тук: банка N26 със седалище Германия и клонове в други европейски държави. Разбрах случайно, че българските магеланци също могат да си направят карта: Цитат 2.1 If your delivery address is outside Germany Assuming you don’t have a German address, the ID verification is super simple: You just need to take a selfie and a photo of your ID document with the N26 app. These are the ID documents for various nationalities that are supported through the N26 app: ... Bulgaria (Passport only) Тяхната карта също като Револют има няколко безплатни тегления на банкомат и го няма съботно-неделното ограничение. Надявам се на някого тази информация да е полезна. Това не е реклама, не работя за тях и не съм си направил такава карта, тъй като местоположението ми дава доста други алтернативи. Редактирано 9 октомври, 2018 от vorbis Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 Обсъждана е тук и според мненията - не се поддържа за картодържатели в България: 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 преди 6 минути , vorbis каза: че българските магеланци могат да си направят карта Сигурен ли си в това...? Току-що пробвах да си регистрирам акаунт и... Цитат Great you’ve heard of us N26 isn’t available yet in Bulgaria Enter your email address and be the first to know if we’re available А ето и държавите, за които е налична: Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 9 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 Знам че е обсъждана, но намерих линкът в който се обяснява как точно да се направи това от БГ. Просто по грешка публикувах темата преди да съм свършил с писането. Уаауу @chandni много сте бързи! Не съм го тествал. Споделих линк в който обясняват, че от цял свят може да се направи такава карта. Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 9 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 Ето това мисля е ключовото: Цитат Requirements Anyone can open a N26 Bank account, as long as they are resident in the EU or EEA. In order to open an account, you need a mailing address in one of the countries where N26 operates for them to send you your Mastercard. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 В регистрационната форма се пита "Къде живеете?", а въпрос "Къде да ви изпратим картата?" изобщо няма. Т.е. ако искам да се регистрирам, трябва да попълня формуляр с невярно съдържание... И това пред банкова институция, което няма как да стане! 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 И още нещо, което изобщо не се връзва с Цитат Anyone can open a N26 Bank account, as long as they are resident in the EU or EEA. 7 държави, които нямат нищо общо нито с EU, нито с ЕЕА, а в същото време са посочени като възможни с паспорт. Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 9 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 (редактирано) На практика в списъка е почти целия свят. По принцип си прав, че това е банка и не е желателно да се правят неверни изявления пред тях. От друга страна, ако човек има вътре дребна сума пари само за пътуване, без сериозни депозити... Спирам дотук да пиша. Не съм инсталирал тяхното приложение. Просто споделих линка, който са надявам (надявах) да бъде на някому от полза. Редактирано 9 октомври, 2018 от vorbis Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 Не правиш разлика между гражданство и адрес за доставка... За съжаление тази услуга все още не е достъпна за нас. 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 23 март, 2019 Сподели Публикувано: 23 март, 2019 Тази пък карта каква е?! lastminute.es В rumbo.es още важи намалението с Viabuy. Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 23 март, 2019 Сподели Публикувано: 23 март, 2019 преди 3 минути , aleksandrina каза: Тази пък карта каква е?! Обсъждана беше на няколко пъти, но последно май беше невъзможно да се извади от български граждани. 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 23 март, 2019 Сподели Публикувано: 23 март, 2019 3 minutes ago, aleksandrina said: Тази пък карта каква е?! lastminute.es В rumbo.es още важи намалението с Viabuy. N26 е германска с апп и всикчи други екстри, доколкото знам самата карта е прозрачна 🙂 , но не доставят до адрес в България, аз опитах с адрес в Германия, но стигнах до някакъв видеоконферентен разговор за авторизация и не съм решил още дали да продължавам да послъгвам 😉 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 24 март, 2019 Сподели Публикувано: 24 март, 2019 (редактирано) преди 11 часа, yordanov каза: Обсъждана беше на няколко пъти, но последно май беше невъзможно да се извади от български граждани. Аз успях 😄 И я имам и я ползвам от година, просто дадох адрес за доставка в Гърция, нямат други верификации. MCD e картата, дизайна разбива и винаги са точни, курса е добър, дават и кешбек. Редактирано 24 март, 2019 от vinidj 2 Връзка към коментар
Tenko84 Публикувано: 27 март, 2019 Сподели Публикувано: 27 март, 2019 Аз На 23.03.2019 г. в 19:43, georgebg каза: N26 е германска с апп и всикчи други екстри, доколкото знам самата карта е прозрачна 🙂 , но не доставят до адрес в България, аз опитах с адрес в Германия, но стигнах до някакъв видеоконферентен разговор за авторизация и не съм решил още дали да продължавам да послъгвам 😉 На видео разговора ми поискаха паспорт за потвърждение със Български документ, а иначе ми я доставиха на адрес в Белгия няма проблем, приготви си паспорта на видео разговора и добра интернет връзка. Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 27 март, 2019 Сподели Публикувано: 27 март, 2019 3 hours ago, Tenko84 said: Аз На видео разговора ми поискаха паспорт за потвърждение със Български документ, а иначе ми я доставиха на адрес в Белгия няма проблем, приготви си паспорта на видео разговора и добра интернет връзка. Да, престарших се след като написах коментара, стана лесно и бързо , сега остава да ми янамерят на адреса в Германия 🙂 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 27 март, 2019 Сподели Публикувано: 27 март, 2019 преди 3 часа, Tenko84 каза: Аз На видео разговора ми поискаха паспорт за потвърждение със Български документ, а иначе ми я доставиха на адрес в Белгия няма проблем, приготви си паспорта на видео разговора и добра интернет връзка. За колко време стана доставката? Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 27 март, 2019 Сподели Публикувано: 27 март, 2019 преди 2 часа, georgebg каза: Да, престарших се след като написах коментара, стана лесно и бързо , сега остава да ми янамерят на адреса в Германия 🙂 Т.е. може да се регистрира българин, просто адресът за доставка трябва да е в разрешените страни, така ли? Връзка към коментар
Tenko84 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 преди 10 часа, Zaro каза: За колко време стана доставката? За около една седмица. преди 9 часа, Ilian359 каза: Т.е. може да се регистрира българин, просто адресът за доставка трябва да е в разрешените страни, така ли? Да. И на видео разговора за потвърждение на самоличността ти трябва паспорт. 1 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 А доказателство за адрес искат ли - напр. платена сметка? Връзка към коментар
Tenko84 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 Не не са ми искали, Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 2 hours ago, Ilian359 said: А доказателство за адрес искат ли - напр. платена сметка? Не искат, аз затова дълго отлагах да завърша регистрацията, защото нямам нищо общо с адреса за доставка, но се интересуваха само от паспорта и разните му там защитни елементи 🙂 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 А лична карта ще мине ли или изрично държат на паспорт? Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 (редактирано) 1 hour ago, Ilian359 said: А лична карта ще мине ли или изрично държат на паспорт? Не съм сигурен, ако го има в менюто за избор, но май указанията са да се приготви паспорт .... Моята верификация мина на 25.03 днес картата е на адреса в Германия получена ! Та като говорим за доставки и на други карти , май причината не е по немските земи 🙂 Редактирано 28 март, 2019 от Гост 23*6 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 Като чета условията не виждам нищо интересно, ако не броя временното намаление в някои сайтове. Теглене на нещо различно от евро има 1,7%. Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 (редактирано) Това е още една МC, която да се ползва в сайтовете, отделно има възможност за: - създаване на до 2 подсметки т.е. да си "криеш" парите в подсметката и така в основната да оставяш само колкото ти трябват - това например е добро, ако пазаруваш билет и не искаш да те чаржват "случайно" с нещо допълнително ... - възможност за кредит и овърдрафт - е това не знам дали ще проработи - по принцип за кредита се пробвах и стигнах почти до края, където ифото щеше да се прехвърли към банка за одобрение ... но не бях въвел съвсем верни данни 🙂 та се отказах. Иначе откъм лихви го докарват 😉 ... - savings - възможност за застраховки, не съм проучвал засега ... - теглене в евро без ограничение в EU, в Германия до 5 тегления на месец ... - дизайна е супер шантав 😎 Редактирано 28 март, 2019 от Гост 23*6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега