Прескочи до съдържание

Летище Истанбул (Новото летище) - Istanbul Airport (Istanbul Havalimanı)

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 часа, adreno каза:

Някой с впечатления за прекачване за вътрешен полет на IST?

1:20 е между полетите, но това са реално около 40 минути чисто време за прекачване, а доколкото виждам вътрешните полети са от отделна част на терминал и вероятно второ секюрити освен паспортния контрол.

На теория е постижимо, но доста трудно. Ако приемем, че първият полет кацне навреме и нямаш чекиран багаж - то тогава зависиш изцяло от опашката на паспортен контрол, която много често се точи поне 30-40 минути. След това имаш спринт до отделната доместик част на терминала (разстоянието не е малко) и второ секюрити. Гейтът при доместик полети затваря около 20 минути преди излитане и за разлика от международните полети обикновено не изчакват трансферни пътници.

Ако имаш възможност за ребукинг (или ако още не си взел билет) препоръчвам поне 3 часа между двата полета за да ти е спокойно.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

На теория е постижимо, но доста трудно. Ако приемем, че първият полет кацне навреме и нямаш чекиран багаж - то тогава зависиш изцяло от опашката на паспортен контрол, която много често се точи поне 30-40 минути. След това имаш спринт до отделната доместик част на терминала (разстоянието не е малко) и второ секюрити. Гейтът при доместик полети затваря около 20 минути преди излитане и за разлика от международните полети обикновено не изчакват трансферни пътници.

Ако имаш възможност за ребукинг (или ако още не си взел билет) препоръчвам поне 3 часа между двата полета за да ти е спокойно.

Значи една от любимите ми дисциплини  - насищане на допаминовите рецептори чрез спринт до припадък за хващане на кратка връзка  😃

Всъщност (този път) не съм аз инициатора за късата връзка и билетите са купени. Турците имат и по-късни полети, но ще се загуби част от деня.

Надявах се, че турците ще имат някой connection ambassador или бърза писта, но явно ще се тича. И за всеки случай -  трябва да се наточат картите за достъп до лаунджовете.

• Смея се 3
Публикувано:

Имахме прекачване март месец от 1 часа, никакви грижи хем летяхме към Сащ и проверките са доста повече.  Бяха си сметнали всичко и като слязохме от самолета имахме точно един час. Даже ни остана време да поседнем и да почакаме 10 -15 минути, на връщане пък имахме 1 час и 10 минути, там съвсем ларж беше 🙂

Това е, ако разбира се всички полети са навреме и няма закъснения.

• Харесвам 2
Публикувано:

Значи да докладвам - полета от София закъсня с 15 минути.

На опашките за паспортна проверка и секюрити нямаше много хора и успяхме за 30 минути без много тичане (но не и с бавно ходене) да стигнем до G гейовете.

Даже имаше време за цигарка 😆

Във всеки случай 1:15 е кратка и интензивна връзка за вътрешен полет.

За сметка на това си отвисяхме 1 час на борда преди излизане заради трафик.

• Харесвам 6
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

В момента курса долар лира е 44лири за 1$
на летището курса е леко дървен с 20% надолу, за купуват и 20% отгоре за продават. 

IMG_9026.jpeg

• Харесвам 1
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Кой хотел да ползваме до летището? Ще кацнем вечерта с Търкиш и летим сутринта в 07.00 с Бритиш. Преди винаги съм спал в Yotel с някое от промоциите им за 180 евро (скъпо, но удобно). Сега виждам, че за тази дата е 900 евро точно. Има нов Хилтън точно срещу летището за 250 евро, както и някакъв Хемптън на 3 км за 188. Някой ползвал ли го е? Имат ли шатъл толкова рано? Или други опции? 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, Loverboy каза:

Кой хотел да ползваме до летището? Ще кацнем вечерта с Търкиш и летим сутринта в 07.00 с Бритиш. Преди винаги съм спал в Yotel с някое от промоциите им за 180 евро (скъпо, но удобно). Сега виждам, че за тази дата е 900 евро точно. Има нов Хилтън точно срещу летището за 250 евро, както и някакъв Хемптън на 3 км за 188. Някой ползвал ли го е? Имат ли шатъл толкова рано? Или други опции? 

Винаги спя в съседното градче Arnavutköy, където има изключително прилични хотели в рамките на €50-60, както и чудесни ресторанти на нормални цени. Arnavutköy има директна връзка с летището чрез метро, както и чрез денонощен автобус H-6 (пътува 45 мин, билет 100 лири на човек), който в случая ще ви свърши идеална работа за полет в 07:00.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Винаги спя в съседното градче Arnavutköy, където има изключително прилични хотели в рамките на €50-60, както и чудесни ресторанти на нормални цени. Arnavutköy има директна връзка с летището чрез метро, както и чрез денонощен автобус H-6 (пътува 45 мин, билет 100 лири на човек), който в случая ще ви свърши идеална работа за полет в 07:00.

Ние също спим там, някои хотели дори предлагат и безплатен шател до летището.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, предстои ни пътуване с Turkish, кацаме около 23.00 ч, а излитаме в 8.00ч пак с тях. Според Вас дали си струва да си вземем хотел извън летището или да останем там и да дочакаме полета, ще бъда сама с тийнеджър. 

Публикувано:
преди 16 минути , Mariya Teneva каза:

Здравейте, предстои ни пътуване с Turkish, кацаме около 23.00 ч, а излитаме в 8.00ч пак с тях. Според Вас дали си струва да си вземем хотел извън летището или да останем там и да дочакаме полета, ще бъда сама с тийнеджър. 

Аз не бих се занимавала с хотел. Миналия месец само от кацане до излизане от вратата ми отне 1 час и 40 минути (ходене, огромни опашки на гранична проверка), а при вас трябва да се извърши и обратната схема (макар идея по-бързо да върви опашката на граничната проверка за излизане от Турция) плюс транспорт до хотела.
Бих го направила само между два много дълги полета (евентуално), ама съм свикнала на неспане. :smile: 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.