deian Публикувано: 11 ноември, 2022 Публикувано: 11 ноември, 2022 Спести си нервите, не е само задръстванията, ами верно карат на косъм, завоите се взимат почти броня до броня с паркираната на завоя кола. Пристигаш, оставяш колата на паркинг, взимаш Истанбулкарт и си ти. Транспортът им е супер, редовен и евтин. Не си струва с кола, това е моето мнение, но не ангажирам никого. Просто съвет. 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 11 ноември, 2022 Публикувано: 11 ноември, 2022 Вече си опресних уменията, 4 часа и половина до табелата и оттам още час до Левент.
Валентина Димитрова Публикувано: 12 ноември, 2022 Публикувано: 12 ноември, 2022 Здравейте, може ли да се пазарува в МОЛ-овете с евро? Изгодно ли е и има ли там къде да се обмени еврото?
Mary Публикувано: 12 ноември, 2022 Публикувано: 12 ноември, 2022 Преди 1 час, Валентина Димитрова каза: Здравейте, може ли да се пазарува в МОЛ-овете с евро? Изгодно ли е и има ли там къде да се обмени еврото? Не може да се пазарува в евро в моловете. Може с карта или кеш в турски лири. В някои молове има обвяна на валута, но най-изгодните курсове не са в моловете според мен.
Nayden Bondzhev Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 Така и няма да стигна до Пиер Лоти, нямам нерви за опашката. Иначе от Левент схемата е М2+М7+Т5. Последните две спирки на Т5 към еминюню се строят и ще има връзка с Т1 и М2. Линията M7 изглежда чисто нова и връзката й с Т5 е много удобна. 3
Nayden Bondzhev Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 И да допълня, пробвахме пеша от Cibali до Halic (M2), мисия трудно възможна на бегом през моста Ататюрк, защото е оградено заради строежа. 2
Nayden Bondzhev Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 Линк И затварям темата, повече не коментирам Истанбул, както си вървяхме по Истиклял на 50 м от нас гръмна бомба и стана мазало. Благодаря на @Mary за пътеводителя, но повече тук няма да стъпя. 10 1
Lyubina Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 @Nayden Bondzhev, казаха че имало загинали и ранени. Терористична атака. Надявам се, няма пострадали от вас. 3
jul Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 Някак бяха затихнали ТЕЗИ с панденията /един от малкото позитивни ефекти/. За съжаление след Истанбул вероятно ще се активират и на други места... @Nayden Bondzhev, дано сте добре 🙄 1 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 13 ноември, 2022 Публикувано: 13 ноември, 2022 преди 28 минути , Lyubina каза: @Nayden Bondzhev, казаха че имало загинали и ранени. Терористична атака. Надявам се, няма пострадали от вас. Не е приятно да ти гръмне и опуши нещо в гръб. Слава богу се разминахме. Аз такава гмеж по Истиклял не си спомням и съответно има резултат. От френската уличка трябваше да отидем директно на таксим, но се замотахме в мадам Тюсо. 7
Дани Магелани Публикувано: 14 ноември, 2022 Публикувано: 14 ноември, 2022 преди 14 часа, Nayden Bondzhev каза: Не е приятно да ти гръмне и опуши нещо в гръб. Слава богу се разминахме. Аз такава гмеж по Истиклял не си спомням и съответно има резултат. От френската уличка трябваше да отидем директно на таксим, но се замотахме в мадам Тюсо. Важно е, че сте живи и здрави! 3
Kamen Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 Имам Истанбулкард. Не е ползвана от 3 години. Нужна ли е някаква актуализация или си я ползвам директно?
Mary Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 21 минути , Kamen каза: Имам Истанбулкард. Не е ползвана от 3 години. Нужна ли е някаква актуализация или си я ползвам директно? Ползваш си я директно. Новото е, че с нея няма да имаш отстъпки при второ/трето прекачване. 4
epetkov Публикувано: 13 февруари, 2023 Публикувано: 13 февруари, 2023 преди 56 минути , Kamen каза: я ползвам директно? Най-вероятно, сумата, която ти е останала в картата от преди три години днес няма да е достатъчна дори за едно пътуване. Затова абсолютно директно едва ли ще стане. Първо трябва да я заредиш и после смело напред! 2
Alexander Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 Само на мен ли ми се струва, че цените на хотелите растат прогресивно в Истанбул, дори ако гледам цената в евро? Отделно на места паркинга е 15евро на ден, малко като в Европа вече. Уж постоянно пада лирата, но цените в евро все повече се вдигат и са по-скъпи от идентични във Варшава и разни подобни като цена столици в Европа. Дали има цени за чужденци? 3
Pantelej Putnik Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 Преди 1 час, Alexander каза: Само на мен ли ми се струва, че цените на хотелите растат прогресивно в Истанбул, дори ако гледам цената в евро? Отделно на места паркинга е 15евро на ден, малко като в Европа вече. Уж постоянно пада лирата, но цените в евро все повече се вдигат и са по-скъпи от идентични във Варшава и разни подобни като цена столици в Европа. Дали има цени за чужденци? Върнах се вчера от Истанбул. Скъпо е почти всичко. Хотелите също. Чекнах цените на хотелите (в Левент) и рядко имаше нещо под 150 лева/ден, което е странно. Отивам в същия ресторант на същия ден, но година по-късно, поръчам същото ядене - значително по-малка порция от преди, но на почти двойна цена (в евро). 🤣 Исках да купя нещо за вкъщи, но прецених, че разлика в цените няма. Ето и цените на горивата П.П. Цените лесно се смятат, като се премести десетичната запетая с един знак наляво. 3
Argentique Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 От години лирата пада, а цените се индексират веднага, особено хотели, ресторанти и големи музеи. Билетите за дворците са с различни цени за туристи и местни, според мен малко са прекалили с цените за нас. Но туристи в Истанбул не липсват. Цяла Азия приижда и визи не им търсят. Ще избиват слабите години сега. Бай китаецът от Кипър дошъл специално в Истанбул на екскурзия, че не ги пускали по света дълго време. Плаща всичко и не се пазари. И такива са много. 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 Два пъти ги хванах по "бели гащи", точно преди индексацията на цените в лири, първият път беше брутално през ноември 2018 г., втория път септември 2021 г. Миналата есен се смяташе лесно при лира десет стотинки, но по кръчмите ценоразписа си беше завишен, особено на алкохола, а хотелът в Левент си беше брадва отвсякъде @Pantelej Putnik. И все се каня да ошетам кръчмите след Akmerkez по Nisbetiye Cd и в пресечките, и все не успявам. Дано някой сподели впечатления. 1
Дани Магелани Публикувано: 6 март, 2023 Публикувано: 6 март, 2023 В момента, Argentique каза: Цяла Азия приижда и визи не им търсят. Ще избиват слабите години сега. Бай китаецът от Кипър дошъл специално в Истанбул на екскурзия, че не ги пускали по света дълго време. Бай китаецът е и на круиз и води цялото село. От сутрин до вечер се гонят из кораба, викат си, снимат се във всяко кюше. Сори за спама! А по темата - много ви се кефя на теб и Пантелей! Така готино си подавате топката, удоволствие е да ви чета! 3 1
Георги Публикувано: 17 март, 2023 Публикувано: 17 март, 2023 Нужен ми е съвет в коя част да си избера хотел, така че да е най-удобно. Имаме следното прекачване: Основна и единствена цел е да видим лалетата в Емирган, няма да гледаме да блъскаме други атракции. Стараем се да избегнем максимално таксита (не обичаме) и задръствания (т.е. фокус повече на метро и корабчета ако трябва) Т.е. идеята е след кацането вечер горе-долу лесно да се придвижим до удобно място, което да е с достъп на метро от летището, а на другата сутрин лесно да стигнем до парка и след това в ранния следобед обратния път към летището. Гугъл ми дава следната опция за градски транспорт от летището до парка: Т.е. така като гледам е идеално да се позиционираме в хотел до Kagithane, където е терминалната спирка на M11 или до Mecidiyekoy, където е прекачването от метро към автобус 29S, който ни води към парка. Хотелите около самия парк са доста скъпи, а и сигурно ще е предизвикателно да стигнем до там лесно с градски транспорт към полунощ. Правилно ли се ориентирам, може би по-опитните могат да споделят по-удобен вариант?
Георги Публикувано: 17 март, 2023 Публикувано: 17 март, 2023 Сега гледам, че май няма да успея да хвана "розовата" част на метрото от по-горната картинка. Т.е. спане около Kagithane май е най-добрият вариант. Следващата станция на М11 - Gayrettepe би трябвало да се свърже с М11 в средата на април, но не намирам конкретна дата на отваряне и малко не ми се рискува.
Mary Публикувано: 18 март, 2023 Публикувано: 18 март, 2023 преди 6 часа, Георги каза: Т.е. спане около Kagithane май е най-добрият вариант. Павилно се ориентираш, но няма много голям избор на хотели около Kağıthane. Ако аз трябва да избирам измежду двата района за спане, то ще избера Mecidiyeköy. Очаква се да пуснат цялата част на М11 в тази посока, но последните години всичко закъснява там. Тази година обаче имат избори през май, а това метро се строи от държавата, не от общината, и предполагам ще го пуснат навреме. Ще съобщя, когато стане. 1
jul Публикувано: 18 март, 2023 Публикувано: 18 март, 2023 Не помня дали е споменавано, но за резервации в Турция otelz.com е много добра платформа. Дава с до 50% по-ниски цени /без отстъпки, редовни/ сравнени с другите платформи и директна резервация в хотела. Не ми се е налагало и не съм ползвала съпорта, така че не знам как работи, но не е имало проблеми с досегашните ми резервации. 5 1
epetkov Публикувано: 18 март, 2023 Публикувано: 18 март, 2023 Разгледай има ли изгоден хотел около спирка на шатъл-автобус HVIST-15. Минус на споменатия шатъл е честотата на движение. На всеки 60 минути се движи денонощно: 1
Георги Публикувано: 18 март, 2023 Публикувано: 18 март, 2023 Ще прегледам шатъла, М11 на хартия изглежда много удобно, но язък че спестява време, когато после трябва да търсиш хотел в близък радиус поне 20 мин...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега