Прескочи до съдържание

Истанбул - конкретни въпроси

k_veleva

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

никъде из сайта не успях да видя от къде се взима този автобус. Някой знае ли локацията? Благодаря.

На сайта има информация, ако е на компютър. В мобилната версия трябва телефона да се завърти  хоризонтално. Но и на obilet може да се види:

Screenshot_20250120_101830_Samsung Internet.jpg

Отделно може няколко часа преди тръгването на автобуса от Бураса да се симулира покупка на билет на сайта на МЕТРО  и така да се види регистрационния номер на автобуса. Има опция на сайта "WHERE IS MY PASSENGER" , където се въвежда регистрационния номер и се вижда (почти)онлайн  къде се намира автобусът по територията на Турция само. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някой да ми каже за метрото в Истанбул  -  колко струва, от къде се купуват билети, на зони ли е, можеш ли да прикачваш както при нас, има ли дневни карти...

Ей,, такива неща, че не съм пътувал, а имам 12 часа на Сабиха през деня, а искам да си уплътня времето.  А ако има и предложения за забележителности в азиатската част. ще е супер...

Публикувано:
преди 51 минути , ruwenzogy каза:

Здравейте,

Някой да ми каже за метрото в Истанбул  -  колко струва, от къде се купуват билети, на зони ли е, можеш ли да прикачваш както при нас, има ли дневни карти...

Ей,, такива неща, че не съм пътувал, а имам 12 часа на Сабиха през деня, а искам да си уплътня времето.  А ако има и предложения за забележителности в азиатската част. ще е супер...

Точно вчера бях по същата схема там. Най-удобно е да си вземеш Истанбулкарт от автоматите на входа на метрото на Сабиха -130 лири за самата карта (може да се запази за следващ път и да се ползва от няколко човека). След това се зарежда с пари - 300 лири за 1 ден ми бяха достатъчни като ходих до Бююкада с ферибот, от Сабиха е доста удобно. С метрото от Кадикьой до летището е около 1 час. Иначе може за се купуват отделни билети за еднократно пътуване в метрото, за другите транспортни средства не си спомням, май се продаваха по будки и от шофьора на автобуса например. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, lyubo21 каза:

Точно вчера бях по същата схема там. Най-удобно е да си вземеш Истанбулкарт от автоматите на входа на метрото на Сабиха -130 лири за самата карта (може да се запази за следващ път и да се ползва от няколко човека). След това се зарежда с пари - 300 лири за 1 ден ми бяха достатъчни като ходих до Бююкада с ферибот, от Сабиха е доста удобно. С метрото от Кадикьой до летището е около 1 час. Иначе може за се купуват отделни билети за еднократно пътуване в метрото, за другите транспортни средства не си спомням, май се продаваха по будки и от шофьора на автобуса например. 

Бююкада - това Принцовите острови ли са и има ли какво да се прави там през зимата ?

Публикувано:
Преди 1 час, ruwenzogy каза:

Бююкада - това Принцовите острови ли са и има ли какво да се прави там през зимата ?

Да, Принцовите острови. Аз бях там рано сутринта и беше доста спокойно с много малко туристи, с малко отворени магазини/заведения. Не съм бил там досега, но през по-топлите месеци със сигурност е по-оживено… има си го има чара и като е по-спокойно, може да се направи кратка разходка из уличките на градчето, има много красиви къщи и приятна атмосфера. Иначе има и други по-отдалечени интересни места на острова, но ги пропуснах този път, защото исках да мина и през Кадъкьой - един от любимите ми квартали в Истанбул. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.