Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 27 минути , stanislavpp каза:

Имаш предвид , че са ти осигурили полет на следващият ден , нали така ?

При лошо време ,а/к  нямат задължение за компенсация или изплащане на билет с друга а/к , но хотел биха могли да ти осигурят .

По интересното е, че лошото време май засяга само Луфтханза, а другите компании летят.

Но наистина има доста сняг в Мюнхен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, mililia каза:

Полетите са купени през онази промоция с почти нулевите цени, та искане на сумата хич не ми е опция. 

Това, че си платила левче на посредник, не значи, че билета струва толкова. Някой беше споделил за 500 върнати лева при промяна на полет при платени 20 ...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Това, че си платила левче на посредник, не значи, че билета струва толкова. Някой беше споделил за 500 върнати лева при промяна на полет при платени 20 ...

Принципно е така, но пък отиването е използвано. Щом се върна ще проуча и застраховката на Дайнерс, а май и Визата ми на ПИБ има такава.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Теоретично може да ти върнат нещо за неизползвания полет, ама дали на теб, дали на посредника...

Най-добре ще е, ако имаш застраховка.

Чак за 3 декември не е чак толкова ужасно, че дори е неделя, просто един ден почивка повече...

Връзка към коментар

Отделно от това Луфти са изключително гъвкави по отношение на избор на вариант за премаршрутиране. През приложението излизат автоматично различни опции с възможност за директно премаршрутиране, но лично аз винаги проверявам ръчно полетите през търсачката. Понякога чрез подобна проверка съм намирал по-подходяща опция и след разговор с кол-център съм успявал да я получа...

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Луфти групата поръчва  до 200 самолети  ( 80+опция за 120 ) :

https://newsroom.lufthansagroup.com/en/lufthansa-group-orders-80-new-highly-efficient-short--and-medium-haul-aircraft-and-agrees-on-a-further-120-purchasing-options/

IMG_2027.jpeg.7592fe8257bb799f6d3e868d3451df9d.jpeg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Това излиза в Гугъл :

Sofia City Office

Tel: +359 2 935 8210

Working Hours: 9:00 am - 5:30 pm (Monday - Friday)

Closed on Weekend and Public Holidays

Airport Name: Sofia Airport

Офиси по летища вече не се поддържат като преди ( изключая хъбове на а/к) , предвид аутсорсването на кол центрове и възмножността всеки проблем да се реши по телефона .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да похваля чат ботът на Луфтханза. При промяна в разписанието от само 10 минути предоставя избор за смяна на дата и много повече алтернативни полети спрямо предложенията под самата резервация. Разбира се избрах оптималните , които при оригинална резервация са неприлично скъпи.

Дори Wizz вече не позволяват смяна при толкова незначителни промени, а при Търкиш разчиташ на благоволението на служител в офиса.

Като се замисля досега не съм имал полет с Луфтханза , който да не е бил променян поне веднъж.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 10.02.2024 г. в 9:40, stanimir каза:

Да похваля чат ботът на Луфтханза. При промяна в разписанието от само 10 минути предоставя избор за смяна на дата и много повече алтернативни полети спрямо предложенията под самата резервация. Разбира се избрах оптималните , които при оригинална резервация са неприлично скъпи.

Дори Wizz вече не позволяват смяна при толкова незначителни промени, а при Търкиш разчиташ на благоволението на служител в офиса.

Като се замисля досега не съм имал полет с Луфтханза , който да не е бил променян поне веднъж.

Освен това е възможно да избереш и опция, която не се предлага от чат ботът, но е налична на сайта. Правил съм това упражнение през кол център...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте, има билет на Луфтханза flight+train. Билетът е Sofia-Frankfurt и ICE от Frankfurt до Leipzig Hbf. Това, което не ми е ясно е как ще си генерирам билета за влака. При онлайн чек-ин ли или на летището в София? В резервацията пише, че е потвърден и място 59D, без вагон обаче....

Връзка към коментар
преди 15 минути , vino4erpec каза:

Здравейте, има билет на Луфтханза flight+train. Билетът е Sofia-Frankfurt и ICE от Frankfurt до Leipzig Hbf. Това, което не ми е ясно е как ще си генерирам билета за влака. При онлайн чек-ин ли или на летището в София? В резервацията пише, че е потвърден и място 59D, без вагон обаче....

Когато позлвах услугата (преди 2г), си разпечатах билета на летището след кацането в Германия. Има машинки на DB преди гарата, на които се въвежда номера на резервацията и т.н. ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

https://amp.dw.com/en/germany-union-calls-another-lufthansa-ground-staff-strike/a-68431415

Отново стачка в четвъртък и петък. Не пише кои летища, но предполагам че Мюнхен ще е засегнато.

При такива обстоятелства може ли да се надявам на обезщетение или по-добре отсега да огледам възможностите за прибиране с други полети?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.02.2024 г. в 13:54, vino4erpec каза:

Трябва още при онлайн чекирането да ти излезе и втора бордна карта, която ти е билетът за влака. Също тогава ще ти покаже и кой вагон е правилният. Ако те интересува предварително, може да влезеш на сайта на Deutsche Bahn и да си направиш една пробна резервация за същия влак, като избереш, че искаш да резервираш и място. Когато дадеш на схемата на вагоните, във вагона на Луфтханза няма да можеш да избереш място, ще е блокиран. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , mary_shery каза:

https://amp.dw.com/en/germany-union-calls-another-lufthansa-ground-staff-strike/a-68431415

Отново стачка в четвъртък и петък. Не пише кои летища, но предполагам че Мюнхен ще е засегнато.

При такива обстоятелства може ли да се надявам на обезщетение или по-добре отсега да огледам възможностите за прибиране с други полети?

Аз доста четох по немските форуми за обезщетението, също и по-разни адвокатски форуми - еми няма яснота. Реално не могат да се позоват на неща като земетресения, вулкани и т.н. Мнозинството от мненията са, че ако стачкуват примерно диспечерите, тогава не дължат обезщетения, понеже Луфтханза няма влияние върху тях, но когато стачкува собственият персонал на Луфтханза препоръчват да се търси обезщетението.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 4.03.2024 г. в 13:34, ivailo_radev каза:

Аз доста четох по немските форуми за обезщетението, също и по-разни адвокатски форуми - еми няма яснота. Реално не могат да се позоват на неща като земетресения, вулкани и т.н. Мнозинството от мненията са, че ако стачкуват примерно диспечерите, тогава не дължат обезщетения, понеже Луфтханза няма влияние върху тях, но когато стачкува собственият персонал на Луфтханза препоръчват да се търси обезщетението.

Ако полетът се отмени поради стачка на персонала на авиокомпанията,  се дължи обезщетение. Ние трябваше да пътуваме с тази авиокомпания от Мексико сити до София през Мюнхен на 20 02 2024 г., но отмениха полета Мюнхен - София  поради стачка на наземния персонал и се прибрахме с австрийците през Виена 5 часа по-късно,  отколкокото ако бяхме пътували с Луфтханза. Цялата група подадохме искане за компенсация в сайта на авиокомпанията и няколко души вече получиха съобщения, че са им преведени по 600 евро по посочените от тях банкови сметки. Други все още дори нямат отговор  на запитването, освен автоматичният отговор, с който те известяват с какво ID е регистриран иска ти. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 34 минути , ivailo_radev каза:

Минавам само

Продължавай напред и не забравяй в четвъртък пак да  ни посетиш с информация за следващите стачки,  на който там ще стачкува по веригата. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 38 минути , ivailo_radev каза:

Минавам само да ви кажа, че стачката на Луфтханза приключи и вече е обявена нова за вторник и сряда - този път на кабинния екипаж. 

Профсъюзите разказаха играта на компанията....

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , epetkov каза:

Продължавай напред и не забравяй в четвъртък пак да  ни посетиш с информация за следващите стачки,  на който там ще стачкува по веригата. 

Аз се чудя вече кой остава да не е стачкувал. Дано да се приключва скоро, че имам и аз една торба полети с тях купени.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.