Прескочи до съдържание

Бихте ли тествали нови модели смартфони?


Бихте ли тествали смартфони?  

62 магеланци са гласували

  1. 1. Харесва ли ви идеята?

    • Да, звучи интересно
    • Не, не ме интересува

Тази анкета е затворена за гласуване


Препоръчани мнения

Имаме интерес от представителите на една от световните марки смартфони за евентуално партньорство с нас.  

 

На първо време от нас ще се иска мерак и ентусиазъм да тестваме устройствата по време на пътуване. Естествено, после да споделим впечатленията си. Предполагаме, че основната част от тежестта на "ревютата" и най-интересна за повечето читатели ще е около камерата. Дали е по-добра от сегашното устройство, с което снимате и какво е то? Бихте ли тръгнали да снимате само със смартфон по време на пътуване? Естествено, смартфоните не ги ползваме само за снимки, друг важен фактор например е живота на батерията, четимостта на дисплея на открито и т.н. Целта е да подложим модерен смартфон на реален тормоз в реални пътешествия и да видим в коя област според вас се отличават и в коя имат да наваксват. Общо взето това е и то само като груба насока. Посоката на темите ще се определя от породените евентуални дискусии. Не се изискват професионални ревюта, класации с бенчмарк програми, клиширани разкази тип "платен репортаж" и т.н. - има си сайтове за това. Нас основно ще ни интересува мнението ви от реалната употреба в живи условия. По какъв начин ще го измислим така че да е максимално полезно, любопитно и интересно за всички тук е една от целите на тази тема, така че давайте идеи.

 

Ето груби насоки от мен:

 

- Може да го направим тематично. Например наближава Коледа, може декември да е месец на снимки от големите европейски коледни базари. Януари да е посветен на снимки от ски курортите. Естествено, няма да разполагаме с неограничен брой устройства, но не искам това да ви спъва идеите на този етап.

- Може едно устройство да има винаги в знаменосците. Cck знае колко е трудно провеждането в нормален вид на галерията със знамето, доста от вас се затрудняват да тагват снимките с координати или забравят въобще да ги качат след като се върнат. По този начин ще може да следим маршрута на знамето почти на живо - от знаменосците ще се иска само да щракат. 

- Може да измислим и някакви допълнителни игри - класации на снимки и т.н. Без да имат някакви материални стимули, просто за забава.  

 

Приемат се и всякакви и други разчупени идеи. Може да не могат да се реализират лесно, но кой знае! 

 

Когато си купуваме мобилни телефони обикновено четем онлайн ревюта, осланяме се на марка, на която сме свикнали или питаме приятели. Смятате ли че би било от полза за вас преди да направите избор, да имате възможност да тествате смартфон? Имате ли желание да споделите мнението си от теста с останалите тук? И ако не сте от тестващите, смятате ли че обратната връзка от други магеланци би ви била от полза също?

 

Моля гласувайте в анкетата отгоре за да знаем има ли смисъл да влагаме усилия в потенциалното партньорство 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз съм от тези, които често снимат само с телефон при пътуванията и имам някаква база за сравнение.

Свикнала съм с една основна марка и по традиция си карам все с нея, та би било интересно да тествам и други марки.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , Mary каза:

да тествам и други марки.

...и операционни системи... :laugh1:

 

преди 13 минути , Георги каза:

Бихте ли тръгнали да снимате само със смартфон по време на пътуване?

По принцип не - (почти) винаги носим DSLR, но в Бразилия по обясними причини се лишихме от услугите му :laugh1: и снимките с един по-старичък модел са... кхъъм, кхъъм... не особено впечатляващи, та би ми било интересно да изправим камерата на друг смартфон срещу DSLR-a (който далеч не е върхов модел - напротив - Canon 600D). Би ми било любопитно да тествам и качеството на нощните снимки, които са си проблем попринцип.

 

Животът на батерията определено ще бъде подложен на страхотен бенчмарк, тъй като ползваме смартфоните и за навигация, и за споделяне на интернет към лаптоп и затова се разнясят и по 2-3 powerbank-a... 🙂

Връзка към коментар

Има поле за развитие на идеята. Например как се справя даден телефон с влага, дъжд, сняг, "удавяне", снимки под вода, ... Субективни мнения колко е удобен - например побира се/ не се побира в джоб, чанта, преден джоб на раница ,.... Какво се случва при ползване на навигация, гледане на филм в самолет и т.н. с батерията, доработки (хардуерни и/или софтуерни), които са особенно ценни при пътуване - ефекти на камерата, някоя програмка за... (напр. превалутиране),...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

и ние снимаме само с телефони на път, а и изобщо

 

аз лично най-добре бих се справила с тестване колко бързо и успешно мога да го счупя, предвид че постоянно нещо ровя и проверявам по време на пътуване, а не съм от най-сръчните :girl_to_take_umbrage:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги каза:

Бихте ли тръгнали да снимате само със смартфон по време на пътуване?

Зависи от целта на пътуването. Ако целта е снимки от дадено място, направила съм подготовка с часове за снимане, гледни точки и т.н. - си нося обективите, филтрите, апаратите. Ако целта е шляене с приятели, тогава само със смартфон тръгвам 🙂

Определено, ще ми е интересно да тествам различен смартфон. Тъй като почти не пускам необработени снимки, ще ми е любопитно как ще се справя с обработката на снимки и възможностите за контрол на камерата. 

Друго, което много ползвам - четене на пдф-файлове. Колко бързо ги отваря, колко добре се четат и т.н.

Зависимостта от климатични условия е спомената по-горе. 

Подкрепям идеята 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

аз бих пробвал, но предполагам, че няма как да участвам :)

иначе мненията биха ми били интересни, също и примерни снимки...

иначе се ползва за всичко - навигация, снимки, браузване, месинджър, приложения (примерно Убер, валутен конвертор, резервация на хотел за промени в последния момент, тоест човек ако иска може да подложи смартфона на сериозен стрес). Аз лично най-малко от всичко го ползвам за разговори

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Интересна идея! 

 Не мисля, че има някой, който не би проявил желание и интерес. Друг е въпросът, колко хора ще имат възможност да се възползват от предложението. 

Връзка към коментар

Аз бих, с удоволствие!

Лошото е, че освен Лондон и евентуално Амстердам, нищо интересно като пътуване не ми се очертава следващите 6 месеца, та снимките едва ли ще са достатъчно атрактивни. Допълнително, да тестваш смартфон на територията на ЕС предполагам, не е предизвикателство. 🙂 

Връзка към коментар
преди 27 минути , mililia каза:

Интересна идея! 

 Не мисля, че има някой, който не би проявил желание и интерес. Друг е въпросът, колко хора ще имат възможност да се възползват от предложението. 

Има. Без да се отговори на въпроса “кой?” няма как да се прояви интерес

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , cybersimo каза:

Има. Без да се отговори на въпроса “кой?” няма как да се прояви интерес

Правилото винаги има изключения :-).

Няма да е голяма бройката, обаче на тези, които мислят като теб. 

Връзка към коментар

Естествено, че не мога да цитирам фирми преди да сме стигнали до споразумение 🙂 Просто реших в този случай да подходя малко предварително по две причини:

 

1. Искам да разбера предварителния отзвук от страна на участниците във форума. Мисля, че никой не би имал полза, ако бяхме скочили на сляпо в нещо, към което болшинството магеланци са негативно настроени още от старта. 

2. Искам да се възползвам от почти пълната свобода, която ни се предоставя сами да намерим начин как да станат точно тестовете и ревютата, за което ще са нужни повечко креативни идеи от тези, които евентуално само на мен биха ми дошли на ум. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

След като не може да се обяви марката и отговорите ще са такива. Бих участвал в зависимост от марката. Тъй като съм в тази сфера отдавна и знам какви нерви ми коства да работя с някой марки “микровълнови печки” и “хладилници” - никога не бих си го причинил по време на почивката си

Връзка към коментар

Бих тествал. 

Аз съм от хората, които много отдавна не носят фотоапарат или камера. Имам си причина и сигурно сте прочели, споделил съм. Въпреки, че инцидент стана точно с телефон.
На мен е твърде рисково да ми се поверява телефон за тестване. Но пък това може да ме накара да снимам отново.
А иначе си купувам винаги последните модели за най-добри снимки. И аз не знам защо ? Преди 3 месеца си купих революцията в снимането, сега съм на път да го сменям, излезе нов. И пак не знам защо ?

Редактирано от Ivan Hristov
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз снимам само с телефон, така че имам база за сравнение на няколко марки вече.Понякога ми се получават и добри кадри 🙂 

Бих се включила в тестовете. Даже мога да пробвам зума и бягащи обекти още през декември 🦒🦓🐧

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако партньорството се реализира в скоро време бих тествал как се държи смартфона на температури от -25 до +35 градуса. В рамките на 1 уикенд 🙂

  • Харесвам 1
  • Шок 3
  • Браво 3
Връзка към коментар

Интересна идея. Аз бих тествал, като за мен основните неща в един телефон са издръжливостта на батерията и скоростта на работа с различни приложения.

 

Все още не съм се докосвал до телефон, който може да ме откаже от ползването на фотоапарат. Не вярвам и че ще намеря такъв. Наистина, не съм пробвал чудото на Huawei, което се хвали навсакъде заради невероятната камера, но все си мисля, че качат ли се снимките на компютъра няма да е същото както със стария ми Никон D5100. Поне в момента съм с iphone 8 и погледна ли снимкитв на голям монитор... ами не могат да се сравняват изобщо.

 

Връзка към коментар

Определено бих се включила. Креативния подход е основната движеща сила в този вид проекти, но си мисля че трябва да съм наясно кое приложение биха могли да променят производителите (ако е нужно), за да се съсредоточа върху него, като това не изключва активното ползване на всички други.

Връзка към коментар

Аз напоследък снимам само с телефона. Май остарявам и ми се иска повече да се наслаждавам на обектите, отколкото да снимам. При последните пътувания апарата само го возихме. Но пък трудно си харесвам някоя снимка за печат 🙂 .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз "снимам" само с телефон. Ако искат да тестват глупакоустойчива камера, която се самонастройва и самофокусира - подходяща съм.

При мен снимките никога не са на фокус. Обяснявам си го с астегматизма си, а по света не са малко като мен - Ем не фокусират, Ем не носят очила или лещи.

  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз не бих тествал телефон. За мен стреса от това да инсталирам и настроя приложенията, които ползвам на телефона е толкова голям, че когато си сменям телефона … боледувам.

Но жена ми е много подходяща. Като ходим някъде снимките на нейния телефон са повече от тези на камерата ни. Говори с часове с майка си (иска се отлична батерия). Когато нищо не прави - учи английски с едно приложение, а и много често, като на моя му падне батерията, ползваме и нейната навигация ...

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.