Прескочи до съдържание

Бихте ли тествали нови модели смартфони?

Бихте ли тествали смартфони?  

62 магеланци са гласували

1. 1. Харесва ли ви идеята?

• Да, звучи интересно
    • Не, не ме интересува

Тази анкета е затворена за гласуване

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Бих се включил ако имат модел, който да е водозащитен, че постояно съм във водата.

Аз ползвам предимно телефона, като такъв и за навигация когато обикалям. Иначе раница с фотоапарат и обективи когато пътувам и предпочитам все още да снимам с тях отколкото с телефон. За мен най-важните  характеристики за един телефон е да е здрав с голяма батерия.

Редактирано от plamenk
  • Харесвам 1
Публикувано:

Интересна идея. Смартфонът е може би най-полезният инструмент, когато си на път и точно тогава усещаш колко и в кое го бива. Определено пътешествие би било добър тест за издръжливост на батерия, качество на сигнал, камера - селфи  ( ако някой влогва ) и основна за снимки. 

Колкото до снимането с телефон - забелязвам, че когато става дума за стрийт и градска фотография е доста удобно да се снима с телефон. Аз постоянно се дразня на себе си, че все по рядко нося ДСЛР с мен, но и всеки ден съм изумен ако трябва да бъда честен колко близки като качество са снимките от новите телефони до тези от огледално рефлексен или пък безогадална система. Отварям скоба - близки са, когато говорим за разглеждане на екран на телефон/таблет или печат до 30х40. Тазгодишната моя снимка, която ще седи в календара на Магеланци е от телефон : Oneplus 3T със софтуерната камера на Pixel 2 . 

@ven62вече има доста успешни програми за прекопирване на стар телефон върху нов. Аз скоро смених верният OnePlus 3T с 6T и бях в тиха паника, че ще ми се наложи да прехвърлям знайни и незнайни приложения, настройки, данни, файлове и какво ли не от 1 телефон на друг. За моя радост ми отне точно 30тина минути, като 90% бяха трансферирането на около 100Гб данни от стария на новия телефон. След това всичко си беше постарому от уиджетите, до всички апликации, инсталирани извън плейстора и настройките на всички апликации въобще. 

• Харесвам 2

Бих, да, с удоволствие.

Но е важно и какво ще предложат все пак вносителите срещу това - подарък на телефон? Ако телефонът се предостави за временно ползване каква отговорност ще носим, ако телефонът се счупи, бъде откраднат и т.н....Щото все пак на път нищо не се знае...

Редактирано от bad kid
Публикувано:
преди 1 час, bad kid каза:

Но е важно и какво ще предложат все пак вносителите срещу това - подарък на телефон?

Вносителите ще са партньори на форума по линия подобна на тази с Diners и Аероиск. Ако питаш за ревюиращите, не не е това идеята и всъщност го имам и аз като изискване. Аз искам това да е инициатива за хора, на които им е интересно да пробват и ръчкат джаджи или такива които си търсят телефон, но дори да отидат до магазина нямат нужното време и спокойствие да изпитат устройството. Не искам да е томбола за телефони. 

преди 1 час, bad kid каза:

Ако телефонът се предостави за временно ползване каква отговорност ще носим, ако телефонът се счупи, бъде откраднат и т.н....Щото все пак на път нищо не се знае...

Това е валидно притеснение, но смятам че ще го изчистим по начин, по който ползващите няма да са натоварени нито с бюрокрация, нито с отговорности. 

По начало мислех анкетата да е отворена до неделя, но гледайки как върви гласуването не мисля, че има нужда. Затварям я сега, а малко по-късно ще пиша още и ще направим малко брейнсторм 🙂

• Харесвам 5
преди 5 минути , bad kid каза:

да получиш нещо за рекламата, която им правиш 

😁

А кой е казал, че трябва да им правиш реклама? :scratch_one-s_head:

Редактирано от Фичо
Публикувано:
преди 2 минути , bad kid каза:

Е,според теб те за какво го правят това?  🙄

Според Георги:

Цитат

да тестваме устройствата по време на пътуване. Естествено, после да споделим впечатленията си.

преди 6 минути , bad kid каза:

Споделяне на впечатления = реклама сред потребителите на форума.

" ...пробвах телефона, батерията пада много бързо, камерата фокусира трудно, нощните снимки са с много шум ..." 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Публикувано:

Съгласен съм да тествам при условие, че телефона не е китайски 

дизайн и китайско производство. 

Имам много сметки за оправяне с тази нациЯ! 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 минути , Yto каза:

Имам много сметки за оправяне с тази нациЯ! 

Само от любопитство...има ли такива телефони? 🙂 За дизайн иди дойди, но май всичките се произвеждат в Китай. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Yto каза:

Интересно, аз пък предпочитам да е произведено/сглобено в Китай през някоя от бившите/настоящи източно-европейски държави.

Публикувано:
На 15.11.2018 г. в 20:45, mililia каза:

Не мисля, че има някой, който не би проявил желание и интерес.

Аз не само не проявявам интерес, но съм и леко възмутен от инициативата. Считам, че смартфонът е 100% туристически атрибут и всеки ентусиаст пътешественик (любител фотограф) следва да го избягва максимално в името на по-пълноценно изживяване (качествени снимки), а не да се приучава да е все по-зависим от неговите патерици (апове).

• Харесвам 1
  • Замислям се 1

Ако започнем спор ще изместим фокуса на темата.

В 21 век сме и имаме куп неща които улесняват живота ни,  неща немислими за нашите родители или дори за нас като деца. 

Сигурно преди мнооого векове някой е казал нещо подобно на твоите думи и  относно компаса,  сметалото,  електронния калкулатор,  прахосмукачката и т. н. 

Добре е човек да може да се справя и по старомодните методи,  защото все някога може да му потрябват,  но ако има нещо което ни улеснява живота,  защо  да се мъчим ? 

На практика вече над 90% от нещата свързани с  организацията около едно пътуване са ми в телефона -  търсене на инфо,  резервации,  бордни карти,  пътеводители,  навигация, управление на сметки и банкови карти,  плащания ... 

Десктоп използвам  единствено за служебни задачи. 

Последно фотоапарат съм носил преди повече от две години,  но това е съвсем друга тема.  Мен повече ме разсейва и предпочитам да виждам нещата пълноценно на място вместо после да ги гледам пред монитора преглеждайки заснетото.  Всеки за него си,  специално за последното не бих спорил с никого 🙂

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Откакто купих Pixel 2, официално пенсионирах всякакви фотоапарати. Преди това ме заболя главата от четене на ревюта, но имаше защо. Не виждам как ще пълзя из египетски гробници или ще се люшкам с нестабилни дървени лодчици с кусурнайсе кила обективи. Винаги в джоба, за няколко секунди готов за всеки кадър по всяко време.

Смятам, че всяка уважаваща себе си марка телефони трябва да прави такава инициатива за реален тест с аматьори. Кой гуру какво казал, ами може да не е моята идея за телефон. Гледам основно аматьорски мнения, снимки и ревюта, да не са пипнати и напудрени.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.