Прескочи до съдържание

Бихте ли тествали нови модели смартфони?

Бихте ли тествали смартфони?  

62 магеланци са гласували

1. 1. Харесва ли ви идеята?

• Да, звучи интересно
    • Не, не ме интересува

Тази анкета е затворена за гласуване

Препоръчани мнения

Имам въпрос- как и кой ще почиства телефоните? И нямам предвид забърсване с кърпичка 😉  Примерно, ако съм качила някое приложение, с моите данни и пароли, мое задължение ли ще е да го деинсталирам,  или няма да имаме право да инсталираме приложения? И още въпроси ми възникват, ама един по един 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бихме ли тествали нови модели - да, но такива втора употреба - не.  Стана ми смешно с това менкане, какви проблеми може да има. :biggrin:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар
Преди 1 час, zon каза:

и винарна 🍾🍷 

Аз ще чакам с @Фичо и @zon във винарната.:)))

Абе, аз имам един въпрос:

При такива сделки трябва да има полза и за двете страни.

Тяхната е ясна. А пък, нашата не ми е...Или съм изпуснала нещо?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , AlexandraKo каза:

@Фичо@zon

При такива сделки трябва да има полза и за двете страни.

Тяхната е ясна. А пък, нашата не ми е...Или съм изпуснала нещо?

Обществото в сайта притежава специфични знания, опит и мироглед. Мнението на общество като това има значение.

Нормално и правилно е обществото да помогне на сайта със знания и мнения, а всеки от нас ще научи нещо ново за един продукт.

Ползи винаги има и знанието е най-бързо докоснатата, но пък бъдещи преференции за членове винаги са добре дошли. 🙂  

Аз съм твърдо за идеята и бих участвал още повече, че възрастта ми ме поставя в определен сегмент ...

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Hollywood каза:

какви проблеми може да има

Пример - влезнала съм с юзърнейма и паролата си в приложението на букинг (за да си видя резервацията, да видя как се стига до хотела и тн) Връщам смартфона, но ако съм забравила да излезна от приложението? Или автоматично някъде са запаметени? На нова операционна система, как да открия лог файловете? Какво става - следващия има достъп до акаунта ми в букинг със запаметени банкови карти, и току виж съм платила нощувки на няколко госта...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , bulpa каза:

Пример - влезнала съм с юзърнейма и паролата си в приложението на букинг (за да си видя резервацията, да видя как се стига до хотела и тн) Връщам смартфона, но ако съм забравила да излезна от приложението? Или автоматично някъде са запаметени? На нова операционна система, как да открия лог файловете? Какво става - следващия има достъп до акаунта ми в букинг със запаметени банкови карти, и току виж съм платила нощувки на няколко госта...

Излишно безпокойство. Всеки телефон би трябвало да бъде напълно изчистен преди предаването на друг.

Има такава процедура ... много сайтове предлагат refurbished продукти, масово телефони.

Редактирано от Таньо
Връзка към коментар

Смартфоните имат Reset to factory defaults и подобни. Ако ти забравиш, когато го предаваш, е напълно логично да влезе в регламента и да се прави всеки път, след целия тоя GDPR

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Любопитно ми е какъв модел ще е смартфонът, да не се окаже, че го притежаваме вече 🙄 Ако се окаже съвпадение, ще е весело 🙂

Аз се оказвам с модел на телефон, същия като на мъжа ми, след като той си е купил определен модел и го е тествал. След това той настоява и ми купува същия модел, нещо като резервен вариант, в случай, че се случи нещо с неговия по време на път.

Връзка към коментар
преди 15 минути , neuromancer каза:

Смартфоните имат Reset to factory defaults и подобни. Ако ти забравиш, когато го предаваш, е напълно логично да влезе в регламента и да се прави всеки път, след целия тоя GDPR 

Много повърхностно  е Reset to factory defaults . 🙂 Може вообще да не можеш да подкараш тухлата. Това не  е ограничен фотоапарат:sarcastic:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Hollywood каза:

Много повърхностно  е Reset to factory defaults . 🙂 Може вообще да не можеш да подкараш тухлата. Това не  е ограничен фотоапарат:sarcastic:

Ясно,  че форума те губи като потенциален участник,  но остави хората проявили интерес да мислят над тоя "проблем" 

П. П.  Аз лично ще чакам ония партньори, дето Фичо ги чака,  но ако може да науча нещо и в тая тема,  защо не ? 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

проблемът с използването на собствен профил (абсолютно необходимо, за да е напълно оперативен телефонът) изобщо не е за подценяване и трябва да се обмисли много много добре

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Георги каза:

ако някой иска чрез инфрачервения порт да контролира

Ей този порт ми липсва от години, а дизайнерите в Купертино нямат и намерение да го добавят.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , cck каза:

Ей този порт ми липсва от години, а дизайнерите в Купертино нямат и намерение да го добавят.

Затова си го добавяш сам срещу $18,90 и си свиркаш...  🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ресет ще се налага, за спокойствие на всички. Не съм сигурен дали премахването на Guest профил изчиства например съхранени снимки. Прави се изключително лесно и всеки ще го прави преди да върне телефона. 

Hollywood явно е влезнал в турбо трол режим, не мисля че има смисъл да дискутирам повече с него. Ако някой се притеснява от темите повдигнати от него, нека ги повтори и ще му отговоря. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, аз също съм отворен към идеята. 

Имам що-годе приличен смартфон, който използвам при снимки и видео, навигация, плащане, четене, бизнес (мейл, офис пакети и т.н.), игри, social media, всякакви приложенийцс, свързани с професията ми и т.н. 

Интересно, кой ли е вендорът...

Връзка към коментар

Относно идеята с международните СИМ карти ще споделя, че не е много добра. Много са им дървени цените или поне тези на които съм попадал аз. В предишната ми работа пристигаха всички Айфони с такива карти и проверих какви са цените им за ползване. Не бяха никак добри 🙂

Относно тестването и после ревюто на тези телефони аз бих подходил като сравнение с телефона който ползвам в момента. Това би било най-обективно като мнение, защото добре познавам телефона си и знам какви са му възможностите. Аз като нов потребител на форума няма да мога да го тествам обаче според правилата, но ще ми е интересно да видя какво ще споделят тези които ще го тестват.

Връзка към коментар
Преди 1 час, plamenk каза:

Аз като нов потребител на форума няма да мога да го тествам

А точно ти би трябвало да го направиш, по време на някое от плаванията си.

Връзка към коментар

Аз ползвам само телефони с IP68, т.е. водо и прахо защитени и държа на голяма батерия. За сега съм си намерил една китайска марка от която като цяло съм доволен. Макар, че бройката която купих се оказа с лек дефект и вече не се гмуркам с него 🙂 Китйците ми предложиха да им го върна и да ми го сменят, но не ми се разправяше отново с митници и чакане на доставката и ми предложиха да ми възстановят част от парите нужни за отстраняване на проблема, тъй като в България нямат официален сервиз. Та си го ползвам и така въпреки малкото неудобство. Та затова съм склонен да тествам друг телефон ако отговаря на тези изисквания, тъй като след време ще трябва да го сменям и този когато сдаде багажа окончателно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Интересно е как всички, споделят това, споделят онова, но някак си в духа на стартирането на темата, всички се влючиха в тази "мистериозност" и никой, говорейки за очаквания, методи на тестване и всичко останало, не споделя телефона с който работи в момента (е, в цялата тема се спомена един айфон 🙂 ).

А това е много важно за очакванията от тестването на ново устройство, защото ако си с добре балансиран хардуерно/софтуерно телефон в да кажем горния ценови сегмент, много трудно биха те приятно изненадали с тестов модел ...

Аз например съм фен на "източната инженерна мисъл" 🙂 , компании като Xiaomi, One Plus, Lenovo, Nubia, чиито модели имат желязна хардуерна част, и използвайки алтернативни софтуери,  премахвам досадните вендорски виждания за телефона и от един "скапан" телефон се получава приятен за ползване. Та въпросната "мистериозна" марка за тестване, ако е в този сегмент  ... трудно ще е с оригиналните софтуери 😉 ...

Връзка към коментар

Чак пък мистериозност

Де да знам, аз не отдавам много значение на марката и характеристиките. Общо взето всички имат процесор и пускат приложения, то това се иска. Оттам нататък вече е комплексно - колко време издържа и дали му стига мощност, ама това се разбира с пробване, не с четене...

Те всички вече имат еднакви "добавки" - камера, GPS, сега, някои имат инфрачервени портове, ама това никога не ми е трябвало... Ясно, че някоя камера вероятно е по-добра от друга, ама моите винаги са били зле, дали защото не съм гледал като съм избирал, дали защото съм взискателен като любител фотограф, ама за мен камерата на телефона става само за снимки на хубаво осветление без да имаме някакви художествени намерения, т.е. селфи пред някоя забележителност на слънчево време :-) Всъщност любимата ми снимка на децата е с телефона, просто защото не мъкна фотоапарат навсякъде, а тя не е на някакво по-специално осветление.

ПП Не знам защо го написах това и дали има някакъв смисъл...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Елиминационните критерии си мисля, че няма да са публични. Никак не искам да отблъскваме ентусиасти, чиято единствена грешка е че нямат стаж във форума, но в същото време не искам и да рискуваме някой опортюнист да забегне с устройството или пък да остави ревю като в тоя виц:

Цитат

150 милиона долара...3 екипа.... 4 локации на снимките. Награди Еми, Златен глобус...

България. zamunda.

gudeto_1982: "staa serial4eto".

Но ние бърза работа нямаме, идеята е партньорството да е по-дългосрочно, нови модели ще излизат и т.н. Така че дори да се е регистрирал днес някой, има предостатъчно време да натрупа нужния форумен опит и да заслужи доверието ни. 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.