adreno Публикувано: 19 декември, 2025 Публикувано: 19 декември, 2025 Е как да не са ти любимия финтех после: 3 11
macf1an Публикувано: 29 декември, 2025 Публикувано: 29 декември, 2025 Както @Dora Popova споменава, Кърв са обърнали всички BGN карти в EUR и те извършват превалутирането. При опит за връщане към BGN, настройката не се запазва трайно. 6
macf1an Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Според Вайбър известията, които ДСК праща при плащане с новите им Galaxy Виза карти, вече третират ползването им в Кърв като паричен превод. Чакам да се осчетоводят, за да видя каква е общата щета и дали тече лихва. По тарифа е 0.51 евро + 1%, на плащане 😢 4 3
Dora Popova Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Аз съм със старата Visa Galaxy , и при плащане зад Curve се води - транзакция с карта. Кешбек също се начислява , поне така беше до края на 2025г .Ще разбера след осчетоводяването, дали все още е така.
macf1an Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Какво пише в известията? "са платени xx.xx EUR" или "са преведени xx.xx EUR" ?
Dora Popova Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Преди 1 час, macf1an каза: Какво пише в известията? "са платени xx.xx EUR" или "са преведени xx.xx EUR" ? Известия не получавам , разчитам само на нотификациите от кърв , а в приложението на ДСК си пише - картова транзакция , а след осчетоводяване - плащане на ПОС. Когато използвам кърв с Visa gold на ПИБ , транзакциите се изписват като - превод с карта , но при осчетоводяване се води плащане на ПОС. 1
Яничка Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Искам да Go Back-на трансакция в BGN от карта Revolut към Wizz KK, но от тази година и 2-те карти са вече в Евро и Curve не позволява, заради разликата във валутата. Не мога да променя валутата на картите обратно към BGN, предполагам, че няма начин за GBIT?
WanderlustME Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари преди 22 минути , Яничка каза: Искам да Go Back-на трансакция в BGN от карта Revolut към Wizz KK, но от тази година и 2-те карти са вече в Евро и Curve не позволява, заради разликата във валутата. Не мога да променя валутата на картите обратно към BGN, предполагам, че няма начин за GBIT? Да, де факто няма как. 1
macf1an Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари На 4.01.2026 г. в 15:23, macf1an каза: Според Вайбър известията, които ДСК праща при плащане с новите им Galaxy Виза карти, вече третират ползването им в Кърв като паричен превод. Чакам да се осчетоводят, за да видя каква е общата щета и дали тече лихва. По тарифа е 0.51 евро + 1%, на плащане 😢 Вече и осчетоводено: Curve + DSK Galaxy Visa paywave = VISA P2P - ИЗПРАЩАНЕ СУМИ Такса (засега) няма. Кешбек също. 3
adreno Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари преди 3 часа, macf1an каза: Вече и осчетоводено: Curve + DSK Galaxy Visa paywave = VISA P2P - ИЗПРАЩАНЕ СУМИ Такса (засега) няма. Кешбек също. A каква е транзакцията - да не енещо, което все пак може да мине за прехвърляне на суми, заради MCC на търговеца?
macf1an Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Покупка в магазин и плащания в градски транспорт. Апропо, ДСК са скрили MCC кодовете в дскдирект. Преди можеха да се видят при преглед на мрежовите заявки в справката с транзакциите.
Loverboy Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Нов “бъг” или фичър - тъй като Curve автоматично смени всички BGN карти с евро, като се опиташ да преместиш трансакция, която си направил в чужбина и която CURVE е чарджил в BGN, не можеш да я преместиш на друга карта, защото всички други са в евро. Тоест всичките ми покупки от декември не може да се местят…
WanderlustME Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари преди 26 минути , Loverboy каза: Нов “бъг” или фичър - тъй като Curve автоматично смени всички BGN карти с евро, като се опиташ да преместиш трансакция, която си направил в чужбина и която CURVE е чарджил в BGN, не можеш да я преместиш на друга карта, защото всички други са в евро. Тоест всичките ми покупки от декември не може да се местят… Точно това писа и @Яничка тази сутрин: преди 9 часа, Яничка каза: Искам да Go Back-на трансакция в BGN от карта Revolut към Wizz KK, но от тази година и 2-те карти са вече в Евро и Curve не позволява, заради разликата във валутата. Не мога да променя валутата на картите обратно към BGN, предполагам, че няма начин за GBIT? 1
yordanov Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари преди 18 часа, macf1an каза: Вече и осчетоводено: Curve + DSK Galaxy Visa paywave = VISA P2P - ИЗПРАЩАНЕ СУМИ Такса (засега) няма. Кешбек също. Преди няколко месеца (като си взех преиздадената Уиз Виза) водих кореспонденция и с ДСК, и с Кърв точно заради неначисляването на кешбек/точки. От ДСК тогава ми казаха, цитирам "Mastercard представят трансакциите в Curve като покупки, а Visa ги представят като трансфер към друг доставчик на платежни услуги (P2PDebit)." и затова кешбек не се начислява. Та писах и на Кърв, с които кореспонденцията се проточи доста във времето, главно защото съпорта е отчайващ. В крайна сметка един ден ми отговориха, без да дават никакви детайли, да съм пробвал да направя нова покупка и да им кажа какъв е резултатът. Направих и този път кешбек имаше и покупката беше осчетоводена като нормална картова транзакция на ПОС. Аз тогава писах и във форума. Така и не стана ясно дали ДСК са направили нещо, за да оправят проблема, или промяната е била от страна на Кърв. Но из нета имаше и други хора, които се оплакваха от липса на кешбек при плащане с Виза зад Кърв. По-скоро си мисля, че Curve са бутнали нещо, защото кешбекът тръгна веднага след техния отговор. Това беше средата на октомври. От тогава до към средата на декември всичко е било точно. Гледам си сега банкирането - последно съм получил кешбек на 7.12, като транзакциите ми до тогава са били маркирани правилно като картови транзакции на ПОС. След това съм направил няколко плащания от 22.12 насам и всичките са VISA P2P и кешбек няма, та явно някъде нещо е променено. Писах сега пак на Curve, но не очаквам отговор в близките седмици. 7
Branko Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари преди 8 часа, yordanov каза: Преди няколко месеца (като си взех преиздадената Уиз Виза) водих кореспонденция и с ДСК, и с Кърв точно заради неначисляването на кешбек/точки. От ДСК тогава ми казаха, цитирам "Mastercard представят трансакциите в Curve като покупки, а Visa ги представят като трансфер към друг доставчик на платежни услуги (P2PDebit)." и затова кешбек не се начислява. Та писах и на Кърв, с които кореспонденцията се проточи доста във времето, главно защото съпорта е отчайващ. В крайна сметка един ден ми отговориха, без да дават никакви детайли, да съм пробвал да направя нова покупка и да им кажа какъв е резултатът. Направих и този път кешбек имаше и покупката беше осчетоводена като нормална картова транзакция на ПОС. Аз тогава писах и във форума. Така и не стана ясно дали ДСК са направили нещо, за да оправят проблема, или промяната е била от страна на Кърв. Но из нета имаше и други хора, които се оплакваха от липса на кешбек при плащане с Виза зад Кърв. По-скоро си мисля, че Curve са бутнали нещо, защото кешбекът тръгна веднага след техния отговор. Това беше средата на октомври. От тогава до към средата на декември всичко е било точно. Гледам си сега банкирането - последно съм получил кешбек на 7.12, като транзакциите ми до тогава са били маркирани правилно като картови транзакции на ПОС. След това съм направил няколко плащания от 22.12 насам и всичките са VISA P2P и кешбек няма, та явно някъде нещо е променено. Писах сега пак на Curve, но не очаквам отговор в близките седмици. И при мен е така при Visa wizz, което е голяма греда Когато ти отговорят сподели моля те 1
macf1an Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари преди 9 часа, yordanov каза: Писах сега пак на Curve, но не очаквам отговор в близките седмици. Аз получих отговор за секунди и след 3 пъти пренаписване на един и същ въпрос, ми казаха: " Кофти тръпка, оправяй се." 2 1
boogy83 Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари Може да е споменавано някъде, но напоследък забелязах, че не мога да плащам в Лукойл бензиностанции с кърв? Някой знае ли нещо?
Loverboy Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари Не е проблемът във Виза - аз съм с Виза Премиум от Пощенска и плащам с Кърв от години и всички MCC кодове се предават коректно към банката, получават си кешбек (така взимам и от Кърв, и от Пощенска) и няма никакви грижи. Така че според мен си е ДСК тук. 5
Dora Popova Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари И аз мисля че е от ДСК.Аз използвам Visa gold от ПИБ и нямам проблем с кешбека и от двете страни. 5
Георги Матеев Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари От ДСК е 100%. В Кърв имам 3 други Виза карти и с нито една няма този проблем. Апропо откакто се продадоха Кърв доста често взеха да блокират "съмнителни" транзакции - последния месец 4 пъти не успях да платя поради нежеланието на Кърв да хареса даден търговец и накрая плащах директно без Кърв. Преди никога не се беше случвало, явно Lloyds са затегнали сигурността. 2 1
dorita Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари Днес получих това: I'm getting in touch as we requested some additional information from you but we didn't hear back, therefore your account is currently blocked. In order to re-activate your Curve account please complete the above indicated steps. You can find more information here. Явно са ми блокирали акаунта, ама хич не искам да им се обяснявам къде работя и колко пари взимам. Чудя се ако им снимам последния си фиш, но го редактирам малко, дали ще го признаят, при все че ще е и на български?
adreno Публикувано: 26 февруари Публикувано: 26 февруари преди 6 часа, dorita каза: Днес получих това: I'm getting in touch as we requested some additional information from you but we didn't hear back, therefore your account is currently blocked. In order to re-activate your Curve account please complete the above indicated steps. You can find more information here. Явно са ми блокирали акаунта, ама хич не искам да им се обяснявам къде работя и колко пари взимам. Чудя се ако им снимам последния си фиш, но го редактирам малко, дали ще го признаят, при все че ще е и на български? С фишовете на български няма проблем. Ако мислиш да правиш редакция (дали картинка или пдф), гледай да е направено грамотно, защото корекции по файловете могат да се хванат лесно и автоматизирано, ако решат и може да последва перманентно блокиране. 5
Zlia Публикувано: 16 март Автор Публикувано: 16 март След като ми блокираха картата защото не съм им дал исканата информация реших да приключа отношенията си с тях. Няма как да им дам разпечатки от сметките си или друга лична финансова информация. Нито са банка, нито оперират с парите ми. Реално са един ПОС терминал. Поне аз ползвах само тази им функция. Отдавна нито се напъвам за кешбек, та дори от както сме в еврозоната и за ПОС не съм ги ползвал. 6
Shlosera Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз им изпратих фишове, никакъв отговор до сега, а картата ми остава блокирана. Писах няколко пъти през последните няколко дни, но никой не ми отговаря нито в приложението, нито по мейл. Някой с подобен проблем? Тъй като Curve е услуга, която много ценя заради добрите обменни курсове, я използвам доста често. Когато пребивавам в чужбина по дълго (сега само извън еврозоната) си пускам Pay X, който се изплаща от кешбека, а допълнително си вземам 2-та процента от ДСК Уиз, избягвайки скандалните им обменни курсове и такси. Супер удобство е липсата на уикенд такси и 300€ теглене от банкомат. Абе не ми се разделя с Curve и това е. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега