WanderlustME Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 35 минути , Shlosera каза: допълнително си вземам 2-та процента от ДСК Уиз Това с ДСК Уиз - Виза не важи, мисля. Иначе съпортът им е неадекватен. Не може половин година да няма обратна връзка и после да изискваш допълнителни документи в рамките на 14 дни. Несериозно е. 2
macf1an Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Моят напълно много съвсем истински и изобщо не генериран само заради тях фиш 🙄 го одобриха след над 6 месеца, след което поискаха стандартната справка за очакваното потребление и затвориха случая. 1
Shlosera Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 18 минути , WanderlustME каза: Това с ДСК Уиз - Виза не важи, мисля. Иначе съпортът им е неадекватен. Не може половин година да няма обратна връзка и после да изискваш допълнителни документи в рамките на 14 дни. Несериозно е. Важи с пълна сила. преди 6 минути , macf1an каза: Моят напълно много съвсем истински и изобщо не генериран само заради тях фиш 🙄 го одобриха след над 6 месеца, след което поискаха стандартната справка за очакваното потребление и затвориха случая. На мой колега одобриха фишовете в рамките на минути. Той беше пратил банкови извлечения, като в последствие се свързаха с него в чата, където му поискаха допълнително фишовете. Тези неща звучат много неприятно. Ще ми объркат някои автоматични плащания, което ще е голяма тъпня. До сега винаги са били адекватни от съпорта или поне не съм попадал в ситуация, която са се държали неадекватно.
tougherty Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 12 минути , Shlosera каза: Важи с пълна сила. Не важи - потвърдено от ДСК.
dorita Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз днес се сетих, че съм блокирана. Генерирах си един фиш в word, на мястото на длъжността писах точки, промених си основната заплата, данъка, чистата сума. Отпечатах го и го снимах, след това преведох снимката с Google translate и им пратих двата файла. След пет минути получих отговор, че всичко е наред и ме отблокират. Общо взето никаква информация не получиха от мен, но и те доволни, и аз. 6 1
Shlosera Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 36 минути , tougherty каза: Не важи - потвърдено от ДСК. Явно говорим за различни неща. Имам предвид точките към Wizzair, които се трупат при всяка покупка с картата. преди 42 минути , dorita каза: Аз днес се сетих, че съм блокирана. Генерирах си един фиш в word, на мястото на длъжността писах точки, промених си основната заплата, данъка, чистата сума. Отпечатах го и го снимах, след това преведох снимката с Google translate и им пратих двата файла. След пет минути получих отговор, че всичко е наред и ме отблокират. Общо взето никаква информация не получиха от мен, но и те доволни, и аз. От чисто любопитство питам, каква е причината да се дава фалшива информация? Наскоро попълних данни за това, че и доста по подробни в ТБИ и ДСК. Чуденката остава, след 3 мейла и поне 3 съобщения в чата нищо. Това в рамките на седмица вече. Акаунта си ли работи, виждам всичко, но картата е блокирана.
boogy83 Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Пълно разочарование са тия от кърв... От години ги ползвам, плащах им най-скъпата тарифа, спряха застаховките. Минах на по-ниска тарифа, ама пак ги ползвам и всичко минава през тях. Поискаха ми фишове, пратих им реално банково извлечение. 4 месеца по-късно, без мейл ми пратили съобщение в тъпото си приложение, което аз не виждам или неволно съм го отметнал встрани. Оня ден ми блокират картата, а имам вътре 70 паунда кешбек..... Искат ми да им докажа, как така имам двойно повече пари отколкото ми е заплатата.... Викам спестени са отпреди...дай доказателство...как да дам за пари спестени от заплата? Невменяеми ли са? В дълъг спор стигнахме до бакалски сметки в чата на приложението им, от където разбрах, че проблема им е, че те не виждат как моите пари заредени в револют, отиват да погасят кредитната ми карта с която плащам всичко през кърв. Пратих им един скрийншот от револют да видят, че има такива трансакции и ми отблокираха акаунта. Сега ще си изкарам кешбека дето имах, спирам всякакви абонаменти и ги отсвирвам. Това е напълно несериозно! Не знам за какви се помислиха, че ми искат да доказвам доходите си... 4 1 2
adreno Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Преди 1 час, Shlosera каза: Явно говорим за различни неща. Имам предвид точките към Wizzair, които се трупат при всяка покупка с картата. От чисто любопитство питам, каква е причината да се дава фалшива информация? Наскоро попълних данни за това, че и доста по подробни в ТБИ и ДСК. Чуденката остава, след 3 мейла и поне 3 съобщения в чата нищо. Това в рамките на седмица вече. Акаунта си ли работи, виждам всичко, но картата е блокирана. Tвоята ДСК Wizz карта Виза или Матъркард е?
travelss Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март 20 minutes ago, boogy83 said: Не знам за какви се помислиха, че ми искат да доказвам доходите си... Заради факта, че България е в сивия (т.е черен) списък за пране на пари на ЮК. За което можем да благодарим на нашите политици. 2 1
bobole4e Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз въобще не мога да вляза в приложението- иска ми идентификация, да снимам личен документ и до тук-нито приема снимката нито ме пуска да продължа.
Георги Матеев Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 2 часа, Shlosera каза: От чисто любопитство питам, каква е причината да се дава фалшива информация? 1) Изглежда по-красива и смилаема за Curve съпорта. 2) По-лесно се генерира. 3) Въобще не кефи някакъв посредник да разполага с толкова подробни данни, особено когато е собственост на една от най-големите британски банки. Наречи ме параноик, но в това отношение по-малко е по-добре. Така и не ми блокираха акаунта/картата, но пък ме верифицираха буквално 20-ина минути, след като пратих документи. Изненадвам се, че някои чакат дълго, интересно е от какво зависи. Мисля, като ми изтече предплатеният едногодишен план, да мина на безплатния и силно да намаля ползването. Взеха да ми идват прекалено регулирани и изискващи за моя вкус, а и не искам да треперя кога ще решат да блокнат нещо за щяло и нещяло. По същата причина преди години почти спрях да ползвам Пейпал. 6
Dora Popova Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март Аз им изпратих исканата информация преди 4 месеца , но все още нямам верификация. Това е карата която използвам най-активно , и не искам да се отказвам от нея. Комуникацията през чата им в приложението в последно време е много бърза - в рамките на час , проблема е решен. Мъжът ми не им изпрати исканата информация ,и вчера , докато пътувахме с метрото в Сингапур му блокираха картата , вследствие на което , зацикли пред изхода . Хубавото е че , хората бяха разбрани и му отвориха . Та и той ще си затвори акаунта. 1
macf1an Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март По допирателна с темата за инвазивните справки от Кърв: миналата седмица, нашите наизпроводняци пишман народни представители гласуваха, че банките вече ще обменят директно с НАП колко пари отчитаме, че имаме/получававаме. https://www.actualno.com/finance/bankite-shte-dokladvat-na-nap-koj-si-otkriva-smetka-nap-shte-dokladva-na-bankite-kolko-pari-imame-news_2569816.html 3
Shlosera Публикувано: 23 март Публикувано: 23 март преди 2 часа, adreno каза: Tвоята ДСК Wizz карта Виза или Матъркард е? Visa от поне два месеца, с която си трупам точки безпроблемно. В сайта на ДСК не намирам информация за спиране на програмата. Curve е основния начин за използване на ДСК Wizzair, през която ми минават над 90% от всички транзакции. Иначе всяко използване във валута различна от евро е адски дране на кожи. 2
dorita Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март преди 13 часа, Shlosera каза: От чисто любопитство питам, каква е причината да се дава фалшива информация? Наскоро попълних данни за това, че и доста по подробни в ТБИ и ДСК. В моя фиш имам няколко реда с начисления и удръжки, включително и абревиатури, съвсем неразбираеми дори за българин. А и не се чувствам ок да им давам такава информация - на основната си банка не съм споделяла какво работя, не искам и на тях 😁 С еврото и предвид дестинациите ми, не знам дали изобщо ще я ползвам картата, ама пари съм дала за пластиката, да знам, че мога да я използвам, ако потрябва. 1
Stryper Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март На мен ми затвориха акаунта преди няколко дни, тъй като вече рядко използвам тази карта и реших да не пращам фишове. С картата на Allianz има някакъв cashback и си мисля да я пробвам.
logist13 Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март Curve и аз ги отсвирих, прекалено често взеха да ми искат щяло и нещяло. След като ме изненадаха с блокирана сметка, реших, че не си струва вече да се занимавам с тях.
Shlosera Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март На 24.03.2026 г. в 0:54, Shlosera каза: Visa от поне два месеца, с която си трупам точки безпроблемно. В сайта на ДСК не намирам информация за спиране на програмата. Curve е основния начин за използване на ДСК Wizzair, през която ми минават над 90% от всички транзакции. Иначе всяко използване във валута различна от евро е адски дране на кожи. Абсолютен лъжец съм. Не получавам точки, задал съм грешни дати, а и не съм обърнал внимание, че начислените точки са само за покупки директно с ДСК Wizz картата. За момент си помислих, че с Виза вече не се начисляват точки, което щеше да наложи сериозни реорганизации в методите за харчене на пари в семейството. В крайна сметка липсата на Curve ще наложи реорганизация извън Еврозоната, тъй като прекараното време там не е кратко. До голяма степен точно липсата на начисляване на точки обезсмисля Curve. Все пак си струва да се държи заради GBiT функцията, тъй като лично аз не открих друга услуга с такава възможност. Беше много удобно да направиш покупка през ТБИ, която да разсрочиш безлихвено за 6 месеца, след което да си вземеш точките през ДСК Wizz, като по точи начин получаваш директен кеш под формата на безлихвен кредит. Аз все още чакам някакво развитие по моя случай... блокирана Curve карта, никаква, ама абсолютно никаква комуникация - ни вопъл ни стон от съпорта, въпреки че изпратих това което се изискваше от мен 3
Branko Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Тъкмо всички ти завидяхме, че единствен получаваш точки😃 1 4
WanderlustME Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Казахме си "чао" с Curve. Екипът им след месеци се свърза с мен за допълнителен документ за доходи, фиш от заплата, PDF с информация за банкова трансакция за конкретен превод за заплата. Предоставих всичко и после поискаха извлечение за последните няколко месеца.. Нямаше смисъл да я ползвам, особено с DSK WIzz, така че за мен алтернативата за нееврови трансакции е картата на Trading 212 - ежедневна лихва върху свободни средства, 1.5% кешбек при всяка трансакция и междубанков курс при плащане във валута.
Zlia Публикувано: 27 март Автор Публикувано: 27 март преди 9 минути , WanderlustME каза: за мен алтернативата за нееврови трансакции е картата на Trading 212 - ежедневна лихва върху свободни средства, 1.5% кешбек при всяка трансакция и междубанков курс при плащане във валута. Има малки уловки в тяхната карта до колкото си спомням: - свободните средства за да имат лихва трябва да се съгласиш те да ги инвестират - кешбека не се ли плаща в дялове от избрани акции и е до време? Иначе им е доста интуитивно приложението и лесно се работи с него.
Loverboy Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Преди 1 час, Zlia каза: Има малки уловки в тяхната карта до колкото си спомням: - свободните средства за да имат лихва трябва да се съгласиш те да ги инвестират - кешбека не се ли плаща в дялове от избрани акции и е до време? Иначе им е доста интуитивно приложението и лесно се работи с него. Кешбекът е само 20 евро на месец мисля.
adreno Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май Curve се скапа тотално от снощи - всички транзакции се отказват. От съпорта пращат към банките, банките казват че проблема е при Curve. 1 1
Blago Публикувано: 1 май Публикувано: 1 май 9 minutes ago, adreno said: Curve се скапа тотално от снощи - всички транзакции се отказват. От съпорта пращат към банките, банките казват че проблема е при Curve. Аз мислех, че пак DSK са решили да ми блокират картите от скука. Добре че каза, че щях да им звъня тези дни.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега