Прескочи до съдържание

Карта Curve

Препоръчани мнения

Публикувано:

Извинявам се за подвеждането. Разбира се, че точките се трупат. С Curve е по-добър курса.

Възможно е през уикенда Curve да имат такса при стандартния план. Не мога да открия текста, но го четох преди време.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 40 минути , iMari каза:

Ако си на стандартен план имаш само до 250евро безплатно превалутиране на календарен месец, над тази сума таксуват 2,5%.

Лошо

2.5 > 1

:biggrin:

---

Мерси.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Абсолютно безсмислена карта вече.

Вчера между такса събота и неделя и такса превалутиране еврото се върза на 2,02лв!

Иначе еврото се обменя по 1,9558..

няма такова дърво с нито една родна  банка ми се струва.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 30 минути , Alexander каза:

Вчера между такса събота и неделя и такса превалутиране еврото се върза на 2,02лв!

Помня лятото коментирахме, че няма такива такси за плащания в евро. Освен пак да са променили условията. Или имаш предвид превалутиране над месечния лимит?

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Абсолютно безсмислена карта вече.

Иначе еврото се обменя по 1,9558..

няма такова дърво с нито една родна  банка ми се струва.

Използвай "Go back in time" и си смени валутата на някоя от другите карти в Curve да е евро. Така ще мине през курса на БГ банка. Ще ти refund-нат парите по първата карта, но може да ти удържат нещо от банката издател.

• Харесвам 2
Публикувано:

Събота и неделя няма такса в евро, долар и паунд. Най-вероятно си надхвърлил лимита.

250Евро е смешно да и ако си надвишил, таксата от там нагоре е 2.99%.

За някакви 5-6 евро на месец този лимит се вдига на 3333 евро, което вече си ок. Имаш си 300 евро на банкомат, за зор заман. 

А врътките с Go back in time, на мен са ми спестили доста пари, та се избват тия 5-6 евро такса. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Надвишил, ама ето ги двете различни такси.

сега гледах други транзакции, винаги събота  и неделя ми слага и тази втората  такса.
Ако не е събота и неделя е само една. 

По мои сметки отива на 3,5% когато са двете.

IMG_6717.png

Публикувано:
На 11.11.2024 г. в 20:24, boogy83 каза:

Събота и неделя няма такса в евро, долар и паунд. Най-вероятно си надхвърлил лимита.

250Евро е смешно да и ако си надвишил, таксата от там нагоре е 2.99%.

За някакви 5-6 евро на месец този лимит се вдига на 3333 евро, което вече си ок. Имаш си 300 евро на банкомат, за зор заман. 

А врътките с Go back in time, на мен са ми спестили доста пари, та се избват тия 5-6 евро такса. 

Това за събота и неделя беше валидно за кратко, вече не е.

Преди 2-3 седмици, в неделя на летището в София в Dufry изрично казах, че искам да платя в лева, касиерката каза "Добре" и все пак въвела сумата в евро. Платих с Кърв и за 110 евро имаше около 3-4 лв такса без да съм надвишил лимита от 250 евро. Покрай многото промени по Terms & Conditions са махнали това предимство. 

image.png.e3acee7c7c26a9272cabf7d9874ffcfe.png

• Харесвам 3
Публикувано:

Не знам и аз се обърках вече с тия постоянни промени дето правят, но последно в евро на 26ти октомври (събота) като плащах нямаше такса.

Screenshot_20241113_190515_Curve.jpg

Публикувано:
1 hour ago, boogy83 said:

Не знам и аз се обърках вече с тия постоянни промени дето правят, но последно в евро на 26ти октомври (събота) като плащах нямаше такса.

Заради Curve X плана е, на него няма такса през уикенда. Реално ако се ползва само безплатния план, според мен няма много смисъл от Curve вече. Платените са по-добре, аз Curve X успявам да го избия доста лесно и съм доволен, че дава някаква гъвкавост.

• Харесвам 6
Публикувано:

image.png.ac0648308ba54e4e773df6c5add68256.png

This Black Friday, we’re giving you something extra - a free upgrade to Curve Pay Pro for one month 🚀

With Curve Pay Pro, you’ll enjoy powerful perks to help you get more from your spending throughout Black Friday and Christmas.

Here’s a taste of what’s in store:

1% cashback at 6 retailers of your choice.
💳 €50,000 fee-free spending limit abroad.
🌍 1% cashback on all spending outside EUR and GBP.
Go Back in Time® up to 90 days.
💼 Free use of Curve Fronted (up to €1000/month).

And there are no strings attached. It’s €9.99/month after your trial ends. You can downgrade any time.

Activate your new benefits today 🎉

Once you upgrade, your old virtual card will no longer be active. Please remove it from your Apple or Samsung Wallet, then go to 'Account' in the Curve app to view your new card details and add the new card to your Apple or Samsung Wallet.

Make the most of the season with your Curve Pay Pro upgrade!

• Харесвам 4
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

В събота ме изплющяха през Кърв $120 към Chat Gpt.

Блокирах картата и пуснах клейм.

В неделя - още 2 транзакции за 40 долара при спряна карта.

Междувременно - съботните транзакции ги бяха рифънднали (слава богу, иначе отдолу беше ДСК карта и ги бях отписал)

Пуснах още един клейм и във вторник ми пуснаха рифънд и на тях. Поискаха да си потвърдя адреса в аппа и ми преиздадоха картата.

Транзакциите винаги бяха рано сутринта, и не бях получил нотификация по мейл - също доста странно, обичайно  идват на момента.

Предвид, че има и други оплаквания за същия фрод (към ChatGpt) из нета, това че нямаше известие навреме, и това, че върнаха парите почти мигновено - предполагам, че има(или е имало) някаква дупка.

Възможно е и да е случайност - все пак картата си отговаря на името -  Curve  -  съешавала се e във всякакви пос терминали, банкомати, онлайн сайтове, рентакари, хотели на три континента - може и да е хванала нещо прилепчиво 😄

За момента съм доволен от лечението, но да видим...

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 20 часа, adreno каза:

В събота ме изплющяха през Кърв $120 към Chat Gpt.

Блокирах картата и пуснах клейм.

В неделя - още 2 транзакции за 40 долара при спряна карта.

Междувременно - съботните транзакции ги бяха рифънднали (слава богу, иначе отдолу беше ДСК карта и ги бях отписал)

Пуснах още един клейм и във вторник ми пуснаха рифънд и на тях. Поискаха да си потвърдя адреса в аппа и ми преиздадоха картата.

Транзакциите винаги бяха рано сутринта, и не бях получил нотификация по мейл - също доста странно, обичайно  идват на момента.

Предвид, че има и други оплаквания за същия фрод (към ChatGpt) из нета, това че нямаше известие навреме, и това, че върнаха парите почти мигновено - предполагам, че има(или е имало) някаква дупка.

Възможно е и да е случайност - все пак картата си отговаря на името -  Curve  -  съешавала се e във всякакви пос терминали, банкомати, онлайн сайтове, рентакари, хотели на три континента - може и да е хванала нещо прилепчиво 😄

За момента съм доволен от лечението, но да видим...

Всякакви оспорвания с Curve завършват успешно за разлика от Револют. 

В случай, че не ги върнат веднага вдигат оспорване и след два месеца всичко се връща. За мен Curve е много добре, защото какъвто и проблем да има не се занимавам с БГ банки. Единственият минус, че като върнат парите банката си начислява автоматично такса за Card Refund.

• Харесвам 7
Публикувано:

Странен случай с плащане на бензиностанция с Curve, през Google wallet. 

Гугъл си изиска правилната сума от Curve, обаче Curve ми блокира 225лв в сметката на wizz dsk. 

Към момента стои на пендинг, но сумата е блокирана в ДСК. 

Писах на Curve, да видим какъв ще е отговора, но е много странно:

Screenshot_20241217_110144_Google Play services.jpg

Screenshot_20241217_110212_Curve.jpg

• Шок 3
  • Замислям се 2
Публикувано:

Имах същата случка c Curve като @adreno - събуждам се една сутрин, беше някъде средата на октомври, и виждам 6 транзакции в малките часове на нощта през Curve, всички на еднаква стойност -- 24,60$, на общо стойност 147,60$, през Chat GPT:

image.jpeg.bdfa200bf58c83cb751e086e6c9214ed.jpeg

Веднага блокирах Curve и картата, която стои зад нея - Wizz KK. Тъй като до момента бях имала само негативен опит със съпорта на Curve - отговор след 3+ дни, освен че писах на тях за скам-а, подадох оспорване на трансакцията и в ДСК. За моя изненада, още на третия работен ден от Curve бяха възстановили сумата, а в ДСК попълвах някакви малоумни формуляри, отговаряйки на въпроси от типа "Казвали ли сте на някой друг своя ПИН" и до ден днешен нямам официален отговор от тях 🙂 Не че ми трябва, парите са възстановени.  От Curve веднага преиздадоха картата и писаха, че ми я пращат по пощата. За съжаление не пристигна, чаках доста след срока, обяден от тях. Аз вече си бях сложила новата карта в GooglePay, но ми е удобно да имам и пластика. Преди месец отново им писах с молба да изпратят още веднъж пластиката, тъй като не съм я получила. Изпратиха я, отново безплатно  и този път пристигна, между другото новите карти са с готин дизайн:

image.png.8910d189f771767c1895618221ef9389.png

Откакто се случи това държа Curve картата постоянно блокирана и я отключвам само при трансакция. @Branko е запознат с моята драма 🙂

Странното в моя случай е, че още щом преиздадоха Curve картата, отново имах няколко опита за теглене от нея. А това е странно, защото картата още беше чисто нова, дори не я бях вкарала в GPay. След известни разсъждения как въобще имат достъп до данните на новата ми карта, стигнах до извода, че може да е станало през Microsoft, защото скоро преди скам-а бях получила мейли с код за смяна на паролата. Дали е това - не знам. По съвет на Бранко писах и на съпорта на GPay, но там дори не вникнаха в случая. Нищо, трябва всичко да се пробва.

След този извод, смених паролата си за Google акаунта и от тогава до сега, почти месец, вече с новата Curve карта, за щастие не е имало опити за теглене. За всеки случай я държа постоянно блокирана. Google-нах в нета и излязоха доста резултати за подобен скам през Chat GPT. Така че имайте едно на ум.

Аз общо взето поддържам добра финансова култура, не си споделям ПИН-овете на картите, не си запазват картите в сайтове, не пазарувам от съмнителни сайтове, а въпросната Curve не я бях ползвала от доста месеци, когато станаха неоторизираните трансакции.

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:

Лятото и аз минах през същата схема с друг търговец Outguided LIc , слава богу , с щастлив край.

От Curve бързо реагираха и нямах никакви проблеми.

От тогава , всяка вечер свързвам кърв картата с тази на MyFin , в  която държа малка сума пари.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.10.2024 г. в 13:09, Фил каза:

Скоро щяло да отпада ограничението за брой карти при всички планове

Днес се сетих, че "скоро" трябва да махнат ограничението. Днес пробвах и успях да добавя още една карта(имах 8 в заварено положение, безплатен план).

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.