Прескочи до съдържание

HGS стикер при пътуване в Турция

123456

Препоръчани мнения

преди 25 минути , MARTiNSHO каза:

Искам да си проверя баланс

Горе в първото препоръчано мнение е и линкът за проверка на баланса.

Връзка към коментар

Привет,

Когато си въведа номерът ми изписва само информация за глоби. Нещо никъде не виждам баланс...

Ползвам този линк - https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama#aspAvrasya

Връзка към коментар
преди 3 часа, MARTiNSHO каза:

Здравейте,
Може ли малко помощ...

Искам да си проверя баланс + да се регистрирам някъде... 

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf - тук място за регистрация и проверка на актуален баланс аз не виждам. Ако някой може да ми го покаже.

https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/HGSeng.aspx - тук също

Имам приложението на HGS на телефона, но по номер на колата не ми излиза нищо. По паспорт - излиза ми колата като **1231СВ , но ми казва, че за да си видя баланса трябва дас е регистрирам с техния номер или с паспорт, но с паспорт не ми дава.

Въпросът ми е - актуално - как мога да проверя баланса ми? Видях, че мога да проверя за глоби, но как да проверя баланса?

На първия линк кликвате върху иконката с катинарчето и надпис MÜŞTERİ HİZMETLERİ GİRİŞ , след това върху опцията 

Üye Olun . Отваря се форма за регистрация, в която се попълват номер на паспорта, имейл адрес, парола и пак парола. След като сте се регистрирали може да си проверявате баланса, евентуални нарушения и дължими суми (предполагам свързани само с плащането на магистрални такси).

Връзка към коментар

https://hgs.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login - ето тук след като @TheLawyer90 обясни като за неандерталец (много ти благодаря за което) стана и мога да проверя баланса. Следва втория ми проблем...

https://hgs.pttavm.com/sorgula - ето тук се опитвам да вкарам кинти в HGS и пробвам с 3 карти и нюц.... 

Как зареждате? 

Връзка към коментар
преди 1 час, MARTiNSHO каза:

https://hgs.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login - ето тук след като @TheLawyer90 обясни като за неандерталец (много ти благодаря за което) стана и мога да проверя баланса. Следва втория ми проблем...

https://hgs.pttavm.com/sorgula - ето тук се опитвам да вкарам кинти в HGS и пробвам с 3 карти и нюц.... 

Как зареждате? 

От други пробвали и от коментарите по други форуми става ясно, че зареждане онлайн става само с турска кредитна карта. Аз също заредих моята в пощата в Истанбул.

Връзка към коментар
Преди 1 час, CarpeDiem каза:

И при мен не се получи от приложението...Ще ми стигнат ли 28 лири за отсечката Истанбул-Одрин? 

На нас за Одрин-Истанбул-Одрин са ни дръпнали 14.75 лири, ама дали и в двете посоки системата е разчела стикера, мога само да гадая.

Едит: Сега разбрах, че е в посока тази цена. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Привет на всички,

стикер може да се купи от PTT на вход/изхода на магистралата Одрин-Истанбул

Адрес в Гугъл мапс:

MJ6J+G6 Musabeyli, Edirne Merkez/Edirne, Turkey

трябва да спрете преди входа на магистралата, пресича се и ще видите бяла къщичка - работи 24 часа

Цената е 80 TRY -12.5 за лепенка и 67.5 кредит, ако вземете вариант в кутийка е още 10 TRY

Плащането е кеш и издават документ. Необходим е паспорт и талон на колата. 

Надявам се да съм бил полезен

028C6B23-F8E5-485C-B9BC-2BEF48BDE116.jpeg

92A7EAF4-9C1F-4BD0-A1AB-0DF6E04519FB.jpeg

4C383124-0C7C-448C-87C3-3E1E59CBB5F7.jpeg

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Привет,

Да дам малко светлина, понеже ми побеляха косите: 

1. Такъв HGS стикер може да вземете веднага щом влезете в Турция (вдясно на 1-2 километра след входа) или от тази коментирана бутка. Проблем... възможно е системата на пощите / бензиностанциите да не работят (както при мен) и тогава оставате само с възможността с бутката. Там се плаща само кеш, иска 100 кинта , но после пада и до 70. 

2. Съвет: сложете си повече кредит. Казвам го заради точка 3. 

3. Зареждане - по принцип би трябвало да се зарежда от пощи , бензиностанции. Пощите половината не работят, сложено едно турско съобщение и тва е... Бензиностанциите не намерих (пробвах всички Шел и няколко други) , които да може да се плати. Платих в една поща на Истанбул и до там. Може да се плати с карта, но се приемат само турски карти, та забравете го това. 

4. https://hgs.ptt.gov.tr/hgs.jsf#login - ето тук обикновено с паспорт ще успеете да си проверите наличност и движения.

Бурса - ако ще ходите мостът струва 120 лира (над 10 евро :О) в посока. 

Като цяло положението с този стикер е бомбок, на някои места може да се мине и без него и да се плати на място, но на други е възможно само със стикер. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От Малко Търново ако се влиза можете да закупите стикер от Кърларели/Лозенград. Адреса е :

Karacaibrahim, Nüshet Somay Cd. No:33, 39000 Kırklareli Merkez/Kırklareli, Турция. 

12,50 + 50... Общо 62,50 лири. 

Необходими са паспорт и талон на автомобила. Попълва се заявление, като има и форма на английски, от която да се ориентирате какво да попълните. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Здравейте, предстои ни пътуване с колата ни до летището в Истанбул и от там ще летим за Египет. Прочетох всичко за системата HGS, но имам въпрос колко лири приблизително ще трябва да си заредим, за да ни стигне за пътуване до летището и обратно?

Отделно исках да попитам кои паркинги бихте ми предложили в този случай и също така разбрах, че в този случай трябва някаква декларация, за това че ще напускаме страната, пък колата ни ще остава там. Може ли някой да ми разясни малко повече по въпроса?

Връзка към коментар
На 2.05.2021 г. в 18:20, m.zh.ivanova каза:

Прочетох всичко за системата HGS, но имам въпрос колко лири приблизително ще трябва да си заредим, за да ни стигне за пътуване до летището и обратно?

Минамалната сума е 60 ТЛ (10 ТЛ издаване + 50 ТЛ зареждане в картата). Тези 50 ТЛ ще са достатъчни за да стигнете до летището и да се върнете. Обикновено питат за къде пътувате за да знаят колко пари да ви заредят. Но понякога искат повече пари, понякога ги зареждат всичките, а понякога зареждат минимума и запазват останалата част за тях.

Относно паркинг и декларации, нямам информация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нещо странно става с тези стикери.

Имах почти 300 лири и на няколко пъти не ми взимаше от тях, а ме караше да си тегля талонче и после да плащам с карта/в брой. Това наближавайки Истанбул от към Измир и после някъде из плетеницата околовръстни на Истанбул.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте! Някой скоро да е успял да зареди онлайн с българска карта ? С две различни карти пробвам, които миналата година нямаха проблем със зареждането и не минава транзакцията. Опитвам през компютъра и мобилното приложение, все тая. Банковите карти са дебитни, нямам кредитна да пробвам.

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Днес видях, че имам глоба при преминаването на тунел "Евразия" от октомври тази година, като глобата се е покачила 6-кратно на таксата за преминаване. Смятам да я заплатя, но не разбирам защо като имам HGS стикер с налична сума, тя не е взета от там? Много ще съм благодарен, ако някой има представа да ми разясни.

Освен това вероятно час се опитвам да си направя регистрация, прочетох всички мнения, пробвах през сайта и през приложението, пробвах с 2 различни номера на паспорт и не става, и не става. Исках да проверя каква сума е изразходвана и не успявам, а все си мислех, че съм достатъчно подготвен, за да се справя с един турски сайт 🤣

Връзка към коментар
преди 49 минути , valentin_st каза:

Исках да проверя каква сума е изразходвана и не успявам

Не мога да помогна като цяло, но ако искаш пусни ми номера на колата на лични и ще помоля приятел там да провери в системата.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Ще пътуваме до Кушадасъ за НГ, където ще сме 4 нощувки. После се прехвърляме за още няколко дни, според времето, в Истанбул. Ще пресечем границата при Лесово от където до Кушадасъ ще караме извън магистрала по скоростен път. От Кушадасъ до Истанбул и после до Капитан Андреево ще се движим по магистрала. Въпроса ми е, от къде ще е най удобно да купим стикер? След Капълуле има място където може да се купи, но при Лесово дали можем да намерим?

Връзка към коментар
преди 43 минути , Shlosera каза:

Ще пътуваме до Кушадасъ за НГ, където ще сме 4 нощувки. После се прехвърляме за още няколко дни, според времето, в Истанбул. Ще пресечем границата при Лесово от където до Кушадасъ ще караме извън магистрала по скоростен път. От Кушадасъ до Истанбул и после до Капитан Андреево ще се движим по магистрала. Въпроса ми е, от къде ще е най удобно да купим стикер? След Капълуле има място където може да се купи, но при Лесово дали можем да намерим?

Може да си го вземеш някъде по пътя или на връщане от Капъкуле - имаш 14 дни да платиш. Предполагам че ще минаваш през Айвалък и Измир до Кушадасъ на отиване - на изхода на Измир на магистралата към Кушадасъ май имаше гише ама не съм много сигурен. Иначе от всяка станция на пощите PTT би трябвало да може да се купи - те ги продават 

В момента, EmoKrastev каза:

Може да си го вземеш някъде по пътя или на връщане от Капъкуле - имаш 14 дни да платиш. Предполагам че ще минаваш през Айвалък и Измир до Кушадасъ на отиване - на изхода на Измир на магистралата към Кушадасъ май имаше гише ама не съм много сигурен. Иначе от всяка станция на пощите PTT би трябвало да може да се купи - те ги продават 

Докато си купиш стикер минавай на гише Nakit /в брой/ там където има бариери и си плащай. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте!

Честита Коледа.

Вчера се завърнахме и установих,че дължим такса за преминаване на тунел Евразия.Нямах наличност и искам да я платя сега.Възможно ли е да стане от България по банков път или онлайн или е необходимо пак да ходя до Турция.

Връзка към коментар
На 26.12.2021 г. в 18:57, Shlosera каза:

Дано не е късно. След Лесово в началото на магистралата има поща, спира се и се пресича точно преди бариерите. Плаща се в брой, нямат пос-терминал. Съветвам ви да си купите от там стикер и да заредите пари, защото и мостовете в Истанбул се плащат. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.