Прескочи до съдържание

HGS стикер при пътуване в Турция

123456

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 26.04.2022 г. в 20:16, cck каза:

Съответно за  “new HGS” (не зная кое му е новото) трябва паспорт, попълнено заявление (има бланки на турски и съответно инструкция от продаващия кое-къде се попълва) и талона с номера на автомобила.

Заявлението:

IMG_20220510_0006.jpg

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте група.

Имам странен казус.

Пътувам към Кушадасъ и закупих HGS стикер на границата. Заредих го с достатъчно пари за да стигна до тук. Минах новият мост, там непрестанно преди моста на магистралата системата ме пусна, след това си платихме такста на моста. Странното се случи на входа на магистралата преди Измир. Системата не ме пусна. Трябваше да мина на първата колона и да взема някакъв билет, който ще публикувам. На втората тол система минах без проблем, взе си 55 лири.

Днес бях в PTT на Селчук, за да видя какво се случва. Казаха ми, че нямам задължения по номера на колата (проверих го и в интернет). Но не знаят какъв е този стикер (бил някакъв специален стикери). Препратиха ме в is bank, уж там да ми кажат за какво иде реч. Но и те не знаеха и не ми помогнаха.

Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

Благодаря предварително! 🙂

IMG_20220603_182501.jpg

Публикувано:

В Бодрум сме и утре решихме да се прибираме по магистралата към Чакаккале обаче днес никъде не открихме HGS. Обиколихме две пощи, Шел и никъде нямаше. Казаха ми, че утре ptt не работят. В банките отказват да ни продадат. Четох, че ако не си купим ghs ни чака глоба в петкратен размер дори да платим на границата в неделя. Чудим се какво да правим и има ли откъде да си купим HGS.

Публикувано:
преди 11 минути , Алекс каза:

В Бодрум сме и утре решихме да се прибираме по магистралата към Чакаккале обаче днес никъде не открихме HGS. Обиколихме две пощи, Шел и никъде нямаше. Казаха ми, че утре ptt не работят. В банките отказват да ни продадат. Четох, че ако не си купим ghs ни чака глоба в петкратен размер дори да платим на границата в неделя. Чудим се какво да правим и има ли откъде да си купим HGS.

До колкото знам, като стигнете границата, ще Ви накарат да си платите таксите (без глоба).

Глобата до колкото знам и ми казаха тук е след 15-тия ден.

Публикувано:
преди 26 минути , Nonchev каза:

До колкото знам, като стигнете границата, ще Ви накарат да си платите таксите (без глоба).

Глобата до колкото знам и ми казаха тук е след 15-тия ден.

Четох в друга група, че чуждестранни коли трябва да имат задължително hgs. Ако нямат, глоба.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Nonchev каза:

Здравейте група.

Имам странен казус.

Пътувам към Кушадасъ и закупих HGS стикер на границата. Заредих го с достатъчно пари за да стигна до тук. Минах новият мост, там непрестанно преди моста на магистралата системата ме пусна, след това си платихме такста на моста. Странното се случи на входа на магистралата преди Измир. Системата не ме пусна. Трябваше да мина на първата колона и да взема някакъв билет, който ще публикувам. На втората тол система минах без проблем, взе си 55 лири.

Днес бях в PTT на Селчук, за да видя какво се случва. Казаха ми, че нямам задължения по номера на колата (проверих го и в интернет). Но не знаят какъв е този стикер (бил някакъв специален стикери). Препратиха ме в is bank, уж там да ми кажат за какво иде реч. Но и те не знаеха и не ми помогнаха.

Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

Благодаря предварително! 🙂

IMG_20220603_182501.jpg

И на нас миналия месец на два пъти ни даваха някакъв билет, но на края имахме да доплатим малка сума, доплатихме я и оттогава веднъж седмично проверявам дали ще излезе още нещо, но няма нищо. За какво ги дават тези билети, не е ясно.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 30 минути , stotan каза:

И на нас миналия месец на два пъти ни даваха някакъв билет, но на края имахме да доплатим малка сума, доплатихме я и оттогава веднъж седмично проверявам дали ще излезе още нещо, но няма нищо. За какво ги дават тези билети, не е ясно.

Ако нямате HGS, се дават едни други бележки, днес видях други хора с тях. След това се плащат или на PTT или на границата при излизане.

Също така, имаха един като този който съм публикувал от същото място. В понеделник, ще видим на границата, дали ще искат нещо. В PTT офиса казаха, че нямаме задължения. 

Публикувано:
преди 4 часа, Nayden Bondzhev каза:

Принципно важи, аз набих едни лири в петкратен размер, щото не си бях проверил баланса.

673208475_Screenshot_20220604-045804_SamsungInternet.jpg.6a53bf5ee3fc52f618aab1569bfe8b26.jpg

Това е от сайта на външно министерство. Не зная на практика как функционира. 

Публикувано:
преди 1 час, Алекс каза:

673208475_Screenshot_20220604-045804_SamsungInternet.jpg.6a53bf5ee3fc52f618aab1569bfe8b26.jpg

Това е от сайта на външно министерство. Не зная на практика как функционира. 

И аз не знам как действа, но се прибрахме в София на 18.05., на 19.05. проверихме какво дължим, излезе ни една малка сума и имаше срок за плащане до 01.06.  А на границата на 18.05. тази сума не излизаше, но беше от 17.05. 

Публикувано:

Без да разбера съм напуснал Турция с отрицателен баланс, информацията върви със закъснение, и съм изтървал двуседмичния срок да си платя задълженията и оттам по пет. Така че е добре да проверявате.

• Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)
Закупуване на стикер за магистрали и зареждането му с определена сума - от РТТ /жълто черни будки на границата/ или HGS пунктове. Има ги обикновено при влизане в платения участък. Но често няма хора там /на мен ми се случи/.
Ако има служител на гише, може да си платите в кеш или с дебитна/кредитна карта.
Ако няма никого, системата ще Ви пропусне да минете, защото имате гратисен период за плащане 14 дни.
На излизане от Турция на границата няма да Ви кажат, че имате неплатени такси /ще чакат да просрочите този срок, за да платите и глоба при следващо влизане (или излизане)/
Можете да проверите задълженията си и онлайн и да ги платите с дебитна/кредитна карта където и да се намирате.
За препоръчване да преведете страницата на български.
В няколко снимки ще покажа последователността.
След като установи какви задължения имате, ще Ви препрати към екран за плащане /пропуснах да го снимам/
На третата снимка червеният бутон е за сваляне на потвърждението за плащане с уникалния баркод. За всеки случай може да го запаметите в телефона си или да си го отпечатате
Четвъртата снимка е отпечатано потвърждението за плащане
След което се върнах на втори екран да проверя отново по номер на колата имам ли задължения, веднага беше отразено, че нямам

Страница за плащане на магистрални такси.JPG

Търсене на задължения турция.JPG

Екран за плащане на такса в Турция.JPG

Платена такса.JPG

Редактирано от Diana tour
неволно бях пропуснала част от информацията
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Алекс каза:

А къде се проверяват глоби за превишена скорост?

тук https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/hgs.jsf след превод на страницата и  регистрация, може да видите баланса по стикера, дали имате глоби и къде са ви таксували. Между другото потвърждавам че на Малко Търново има кабинка на Ptt, точно срещу паспортен контрол и спокойно си купувате и зареждате HGS стикер. 

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 17.06.2022 г. в 23:42, HUNT каза:

тук https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/hgs.jsf след превод на страницата и  регистрация, може да видите баланса по стикера, дали имате глоби и къде са ви таксували. Между другото потвърждавам че на Малко Търново има кабинка на Ptt, точно срещу паспортен контрол и спокойно си купувате и зареждате HGS стикер. 

При регистрация,какво пишете на първия ред?

На 14.06.2022 г. в 14:23, Diana_ каза:
Закупуване на стикер за магистрали и зареждането му с определена сума - от РТТ /жълто черни будки на границата/ или HGS пунктове. Има ги обикновено при влизане в платения участък. Но често няма хора там /на мен ми се случи/.
Ако има служител на гише, може да си платите в кеш или с дебитна/кредитна карта.
Ако няма никого, системата ще Ви пропусне да минете, защото имате гратисен период за плащане 14 дни.
На излизане от Турция на границата няма да Ви кажат, че имате неплатени такси /ще чакат да просрочите този срок, за да платите и глоба при следващо влизане (или излизане)/
Можете да проверите задълженията си и онлайн и да ги платите с дебитна/кредитна карта където и да се намирате.
За препоръчване да преведете страницата на български.
В няколко снимки ще покажа последователността.
След като установи какви задължения имате, ще Ви препрати към екран за плащане /пропуснах да го снимам/
На третата снимка червеният бутон е за сваляне на потвърждението за плащане с уникалния баркод. За всеки случай може да го запаметите в телефона си или да си го отпечатате
Четвъртата снимка е отпечатано потвърждението за плащане
След което се върнах на втори екран да проверя отново по номер на колата имам ли задължения, веднага беше отразено, че нямам

Страница за плащане на магистрални такси.JPG

Търсене на задължения турция.JPG

Екран за плащане на такса в Турция.JPG

Платена такса.JPG

Изобщо не ми излиза опция за превод на страницата!

Публикувано:

На границите има пощенски станции и бензиностанциите в близост продават стикери. Превод на страницата дава Chrome.

Screenshot_20220730-125401.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , crazyhorse каза:

На Ипсала има ли откъде да се купи HGS-стикер?

Да,има

В Ипсала офиса е точно до Общината.Завивайки наляво на първото кръстовище на главния път след ГКПП-то към Ипсала.След това продължаваш само направо докато стигнеш общината.На първата пресечка след общината завиваш надясно и си до офиса на пощите.Офиса е с работно време,така трябва да го посетиш само в работните часове.

• Харесвам 1
Публикувано:

Миналата година септември пощите не работеха в събота и неделя.

Тази година м .май имаше пункт на Кап Андреево веднага след  турската границата където помолихме и ни провериха баланса на стикера но навярно е с работното време на пощите.

• Харесвам 1
Публикувано:

То може да се купи и по-късно, не точно при влизането, таксите се трупат на номера на колата и после като платиш се взимат. Отделно ако се ходи до Кушадасъ е по-малко магистралата и може да се избегне ако е важно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Nayden Bondzhev каза:

На границите има пощенски станции и бензиностанциите в близост продават стикери. Превод на страницата дава Chrome.

Screenshot_20220730-125401.jpg

Тази страница ми я превежда!

Тази(https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/main.jsp?amp&fbclid=IwAR2CZ-4bHvMTFb2mjASlmL0IfcQcsyEYDv1Xkcs4UrQ_MmwITCjKCDfqLSc)-не!

Публикувано:

Малко информация от мен. Тази година за първи път (за тази година само) излизах до Турция през Лесово (от Ямбол съм) и на връщане ми искаха да платя глоба от 2018-та година - 95 лири, което сега е малко над 10 лева. Преди да тръгнем се чудех дали да я платя онлайн от вкъщи, но до сега не са ми правили проблем и се отказах. Три пъти системата им отказва и за да платя с карта отне около 40 минути, имам разписка за това плащане. Обаче след това се оказа, че системата дава грешка и при проверка показвало , че не е платена. Това отне още 30 мин. Наложи се да я платя втори път в брой, което отне още 20 мин. в сграда D, която е в другия край на границата при камионите. Така че, ако на някой му се случи, плащайте в брой, не с карта. Щели да ми върната парите от онлайн плащането другия път като влизам пак в Турция. Казах му да пие една ракия за мое здраве, през Гугъл преводача.

Новият мост на Дарданелите се таксува 236 лири във всяка посока. Може да се плати кеш, двете десни крайни кабинки са с човек вътре.

На втората бензиностанция след КПП Лесово в дясно има PTT станция, но работи до 23 часа, ние минахме след това и беше затворена.

https://goo.gl/maps/8ndXbbVaeeh96bJf6

https://goo.gl/maps/GFDZTDyzdhqXxNjK7

Реших да пробвам да мина през Измир до Анталия за да избегна Истанбул,но пътя след края на магистралата при Айдън е отвратителен. На връщане минах през Афион и Бурса (което си е пътя за Истанбул от Анталия) , но от Бурса хванах за Чанакале пак през новия мост, отново за да не минавам през Истанбул. Пътят от там е нормален. Разстоянието е почти еднакво, ако Истанбул се минава покрай новото летище, за да е по-спокойно.

PTT станция има след Белдиби по пътя за Кемер, срещу хотел Нирвана.

П.П. Една седмица преди пътуването се мъчих да заредя сметката в приложението HGS на телефона по няколко пъти на ден, но без успех.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 30.07.2022 г. в 16:22, crazyhorse каза:

Пример за превод на основната страница на HGS с предупреждение за измами

hgs.png

• Харесвам 1
Публикувано:

След малко доброволна карантина във форума един въпрос за HGS:

2018 пътувах с кола до Истанбул, но при влизане в Турция не успях да се регистрирам и така отидох до Истанбул. На връщане преди границата с голям зор се регистрирах в една пощенска служба и платих минималната сума, която вече нямам спомени колко точно беше.

Сега се регистрирах в апликацията на HGS и видях, че имам 43,75 лири. Транзакции за платени магистрали не виждам да е имало, но и глоби уж нямам. Стикер за колата също не съм получавал.

Въпросът ми е, ок ли е така от Малко Търново да отида до Истанбул и в обратна посока към гръцката граница? Колко струват в момента магистралните такси и трябва ли да доплащам в баланса?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.