Прескочи до съдържание

Токио плюс круиз


kalei

Препоръчани мнения

Здравейте и за Много години магеланци. Новата година при мен направо връхлетя със ваучер и билет за мечтаната Япония. Извън обсега от бушуващи все още радостни емоции обаче започвам да се чудя как да си разпределя и планирам пътуването. Защото кацаме на 02.05 в Токио, но на 05.05 се качваме на круиз за 5 нощувки. Маршрута е от Йокохама - Осака / там престоят е само 5 часа / - Гангджеонг / Ю. Корея / - Кагошима - Токио /11.05/ След като се върнем в Токио имаме на разположение още три нощувки като на 14.05 е обратния полет пак от Токио. Наистина съм объркан и в желанието си да смогна и видя всичко не знам как да си подредя трипа. Паса също не знам дали може да се разцепи, доколкото четох е седмичен. Въобще ще съм много благодарен за всяко предложение и помощ. Много държа да видя Фуджи, Киото, Осака,/ 5 часа не знам дали ще са достатъчни /, Нара, Нагоя.. за Токио е ясно.. Искам да добавя че съм фен на средновековната  архитектура и храмовете им. Моля за съвети и помощ за умерено натоварен маршрут. Благодаря предварително! 

Редактирано от kalei
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Калейчо, добре дошъл. Само Самурайка е твоя човек. Иначе мога да ти пусна нашата програма за Йокохама, Осака, Нико, Нара и три дни в Токио и да си изберете с Евито каквото Ви хареса😀

Паса не можеш го разцепи на две. По-добре вземете регионални пасове.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Дани Магелани

Ето някой, който мооого е слушал!

 

В Токио не е нужен JR пас.

За това малко време ще стане само с организиран тур, тръгващ от кораба и връщаш там, за да не се губи време.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Дани Магелани

Ако искаш от Токио да ходиш до Киото и Нара, губиш две половинки дни в път. Базирай нощувките до  JR гара, например в Киото. От там с влак, автобус, метро покриваш забележителностите. Но ще бъде набързо.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Няма да е лесно да видиш всичко с тази програма, но аз го виждам така. Първите дни в Токио + Нико. Можете и до Фуджи да се разходите, но ще остане по-малко време за Токио. Вторите 3 дена може да отидете до Киото и Нара. Там си трябва и повече време. Осака за 5 часа е малко, но пък може да се види замъка и още няколко неща в зависимост какво харесваш и задължително да се опитат храните там. Много зависи кога излиташ и дали имаш на 14-ти цял ден, но навръщане от Киото можеш да спреш и да отидеш до Фуджи. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз си го представям с три нощувки в Токио и вторите три нощувки в Киото. Хубавото че на 14.05 полета ни е вечерен и това все пак си е още един ден. 

Редактирано от kalei
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Така ще имаш най-балансирана програма. Аз бях с подобна програма, но за малко повече време. В този случай бих ти препоръчал да си вземете и JR pass и да го активирате като слезете от кораба. Само билета Токио-Киото-Токио ще го е изплатил като цена, а удобството е голямо. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Страхотен подарък!!! Честито!

Ето списък на всичките видове пасове и от сорта в Япония по региони.

Но си мисля, че първите дни са ви за Токио (с картите за метро и Тобу линиите или просто с Икока/Пасмо) и евентуално Никко. В Осака за 5 часа от пристанището можете да се разходите до Доттомбири, да хапнете, да видите замъка и градините му (отвън, вътре е безинтересно) и толкова. За втората част Киото е добра база, но може да отседнете и в Осака или Нара. Може да летите Токио/Осака и да оставите големите си куфари на Нарита, с ръчен да фръкнете до летище Кансай с Peach и да вземете директния автобус до Нара/Киото/Осака или някой от многото комбинации, които предлага частната Нанкай линия. Три дни едва ще стигнат за Киото и Нара (2 в Киото и 1 за Нара). Няма да може да видите Нагоя (няма и какво толкова да се гледа) и , за съжаление , не виждам къде може да се смести Фуджи. Но може да го видите от самолета, ако е ясно времето. Ако успеете да видите Йокохама също ще е добра, дори само крайбрежната част.

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Благодарност на всички които отделяте от времето си за да напътствате и помагате на таквиз кат мен..))..В крайна сметка решихме да останем за  3 нощувки в Токио.Оттук обаче следват няколко въпроса...Пристигайки на 02,05 в 22,00 ч на Ханеда май няма да остане какво да видим до среднощ.Остават ни 03,05  и 04,05 цял ден и на 05,05 в 12,00 ч трябва да сме на пристанището в Йокохама.За тези  3 дни мисля да вземем Пасмо,въпроса е дали ще е достатъчно за придвижването в Токио. Колко време да си предвидим за пристигане в 12,00 ч на пристанището в Йокохама? Бих искал да помоля за предложения за хотел на удобно място и прилични цени / 3 семейства сме - 6 човека/.Смятам че след като се избере хотела , мога да редя що-годе някаква програма. Връщайки се от круиза на 11,05 около 8,00 часа мисля да съм взел Пасс и с шинкансен към втората база.Въпроса е коя да бъде - Осака , Киото или Нара.Не ми е много ясно пристигайки към 8,00 ч след колко време реално ще сме извън кораба,но реално за втората база ни остават 11,05,12,05,13,05 - 3 нощувки. На  14,05 излитаме от Нарита в 22,00 ч. Това си е още един почти цял ден )).Приемам всякакви предложения и съвети както за хотели или настаняване , така и за програма и маршрут . Смятате ли че може да имаме време за Никко ...?...и на връщане от Киото дали ще имаме време за отбивка до Фуджи за по снимка .Предварително БЛАГОДАРЯ на всички !

Връзка към мнение

За 3 семейства няма нищо по-добро и икономично от апартамент, според мен. Вижте в букинг или airbnb. Ще ви е по-комфортно и евтино отколкото в три хотелски стаи. Препоръчвам ви района на Икебукуро - има метро директно до Йокохама, не е скъпо.

Пасмо е достатъчно за Токио, то е като електронен портфейл - слагаш парички в него и после само докосваш на влизане по гарите, а то си дръпва колкото му трябва.

На практика имате 2 дни в Токио и сутринта рано трябва да тръгнете към Йокохама и да разгледате и Minatomirai, който е на две спирки от пристанището.

Не виждам как бихте имали време и за Никко, то за Токио не ви стига.

Щом ще купувате JR pass (безсмислено само за три дни според мен, но вие си решавате), отседнете в Киото - от там ще можете да отидете и до Химеджи и Оакаяма (ако претупате Киото за един ден) и Нара. Осака ще я видите в рамките на 5те часа.

На връщане, ако тръгнете много рано, може да спрете по пътя, но ще трябва да се прехвърлите от шинкансена на локален влак и да отидете до някое от местата, от които се вижда планината и пак да се качите на шинкансена и да стигнете до Токио, от там - Нарита експрес до Нарита....Ще е един много изморителен ден прекаран по гари в името на една снимка, леко условна, щето не се знае дали времето ще е подходящо...

  • Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към мнение

Самурайке сигурно съм поредния притесняващ се от самоорганизирано пътуване до Япония, но бих искал и аз да изкажа огромната си благодарност за вниманието и търпението, с което обгрижващ всички ни. Публикациите ти са невероятен наръчник и библия за пътуващите към тази велика държава. Все още не успявам да прочета всички защото се зачитам и отплесвам в интересните и вълнуващи пътешествия и емоции, в които се потапям и забравям какво искам да питам! Надявам се да не съм досаден, защото с наближаването на мечтаното пътуване съм сигурен че ще изникнат още много въпроси, повечето от които сигурно ще се повтарят и ще са Ви втръснали. Доммо аригато!.. Канпай! 😃 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

В този ред на мисли бих искал да помоля и за предложение за хотел /в кой район?/ в Киото. За Токио вече резервирах хотел"Super Hotel Tokyo Otsuka".Висок рейтинг ,закуска и в препоръчания район  Икебукуро....Ура..Много съм доволен...)))...Радвам се като малко дете на марципан...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 10 часа, Гост каза:

 Доммо аригато!.. Канпай! 😃 

Удоволствието е изцяло мое! Искренно се надявам да имате едно незабравимо пътешествие! Наздраве!

 

Браво за хотела! До Йокохама Минатомирай се стига с червената линия на метрото, без прекачване.

За Киото, зависи какво ще решите за пасовете - дали ще взимате JR pass или ще летите с нискотарифки и ще се концентрирате върху Киото и Нара. В първия случай окло гара Киото ще е по-добре, ще може да ползвате влаковете за ходене до Кобе и Осака за нощен живот слад като затворят храмовте. А за втория - може би около Гион, Яасака храма и т.н. Прасковките имат едни билети за влак, които продават на борда на самолето, с които се отива до Киото с Keyhan линията, нещо не намирам свестен линк...Но във всички случаи с хотел до гара Киото няма да сбъркате - автобусите тръгват от там, както и влаковете за Нара, Фушими инари и т.н.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте... С извинение и закъснение пак си човъркам темата заради мечтаната Япония.. В Токио си букнахме хотел SUPER Hotel Tokyo Otsuka в Икебукуро, а в Киото Kyoto Plaza Hotel Annex близо до Гарата. Моля за съдействие и предложения за да си подредя оптимален маршрут за да успеем да разгледаме основните неща, като бих искал да видя поне един хубав парк/градина и в двата града. Надявам се в началото на май все още да имаме късмет да видим някоя вишничка разцъфнала..!..Самурайка..?... Ще ти бъда много благодарен за професионално мнение и помощ.!..И последно за да не съм досаден бих искал да попитам след кацането ни на Ханеда в 22.00 ч какво бихте препоръчали да видим посред нощите и въобще ще имаме ли време. Благодаря предварително на всички.!... 

Редактирано от kalei
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@kalei За кацането на Ханеда и виждането на нещо - ще излезете от летището някъде към 23 и ще трябва да се придвижите бързо към хотела - има директен автобус. Ще видите нощно Токио от автобуса и не мисля, че ще имате каквито и да било сили за каквото и да било друго...

През май ще видите нацъфтяло какво ли не - азалии, фуджии, божури....само сакури няма да има останали. Но това изобщо не е проблем. От Икебукуро програмата ви е лесна - групирате си "Шинджуку, Шибуя, Мейджи в един ден. После Токио двореца, Асакуса, дъровто. И за третия ден - Одайба, Роппонги.

 

Киото също се дели основно на източна и западна част, които се разглеждат приятно за по един ден. На трети ден - Нара и Фушими Инари.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте отново Магеланци... Малко се по загубих но ето че наближава май и... Япония ни очаква... Първо бих искал да питам кацайки на Ханеда четох че има автобуси до Токио като последният е в 23.25ч...него ли да ползваме или да се придвижи с влак.. Йаманоте лайн ми се стори далеч от хотела... Super Hotel Otsuka... Притесних се че не мога да се ориентирам кое е по-удобно и близо до хотела... Ясно е че ще сме убити от път и на следващата сутрин ще хукнем из Токио. Тук обаче остават два пълни дни в Токио... Кое е основното което можем да разгледаме, и къде по пътя ще е препоръчително да опитаме японската храна...Много бих искал да отидем и до рибния пазар Цукиджи но дали ще може да ни се включи пътьом е относително. Двореца, Мейджи, Сенсо Джи, Шибуя и какво бихте ме посъветвали да видя основно за двата  пълни дни... Как стои въпроса с телефонията и Интернет... Един от приятелите ми не може да е без телефон 15 дни заради работата си... Все още не знам кое е най изгодно за пътуване в Япония като се отказвам от JRPass но ще пътувам от Токио до Киото.. / иска ми се да е с Шинкансен/.. Извинявайте че съм досаден и сигурно нахален... Не ми стига времето да седна спокойно и да си планирам нещата както аз си знам... Затова търся помощ от вас..!.. Благодаря от сърце на всички отзовали се..! 

Редактирано от kalei
Връзка към мнение

Хотелът ти е на 200 метра от Яманоте лайн, гара Otsuka, която е една гара след Икебукуро. Най-добрият вариянт за придвижване е с автобус до Икебукуро и после за една гара - или влак, или такси. От Ханеда с влак не е удобно.

Кацайки на летището пред вас ще видите огромно разнообразие от машинки продаващи всякакви СИМ карти и прочее видове връзки с интернет и света.

За два дни може да си разделите времето между Сенсоджи, Дървото, Императорския дворец, Одайба (за един ден) и Шинджуку, Мейджи (Шибуя) и Тсукиджи за втория ден с уговорката, че си зависи в каква кондиция сте колко от това ще можете да покриете. Последователността съм я написала според локацията ви.

Ако нямате пасс си купете PASSMO и се возете така из Токио. Ходене и връщане до Киото с шинканsен струва колкото цената на паса за седмица, така че помислете...

Алтернативи са летене (но летищата са далеч) и автобуси.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Огромно БЛАГОДАРЯ Самурайка...!!!...Ровя си аз по темата и бих искал да питам ...как е най-удобно да се придвижим от Йокохама до Киото...и по-добре ли е да вземем JRPass за 4 дни или да търсим алтернатива ...С Пасса ще се придвижваме само в Киото и околностите ...струва ли си или ..?..Кое от японската кухня препоръчваш да опитаме и...къде...Засега е ясно че базовите ни хотели ще са в Токио и Киото...Изчетох темите за куклите Кимидол и Кокеши..за Uniqlo..Laox..Muji...Болен съм на тема часовници и ще се възползвам от всяка препоръка.))...Смяташ ли че е удачно на връщане от Киото за летището да спрем за снимки близо и около Фуджияма ...или би ни предложила алтернатива...Още един път ти БЛАГОДАРЯ за отделеното време и сигурно досадни  въпроси..!

Връзка към мнение

Аз да кажа, докато се появи самурайка да обясни. Джиар паса се ползва 7 дни, може да се ползва и в самото Токио (по зелената кръгова линия), ние го активирахме на втория ден от пристигането, ползвахме изключително него за Токио, много е удобен, и после до Киото и обратно. В самото Киото не се ползва, там има доста евтини автобуси,с еднодневна карта на цената на едно возене и половина. С паса ходихме и До Нара, макар и да е по-бавно и неудобно от по-бързите регионални влакове, пак свърши работа. Цената му се Избива Само с Токио-Които (шинкансена) и не знам защо сте се отказали(а, видях, защото е за 3 дни, но така и така ще имате токио-киото-токио, ще ви се изплати) . Нямате много време, хубаво помислете. За нет може да видите и опция бисквитка, ние ползвахме такава, имах нет през цялото време там, не помня колко устройствата можеше да се включат към нея, поне 3-4 са, та може и да ви е по-евтино от това всеки да купи карта. За другите неща дано Самурайка се включи скоро. 

Да добавя за круиза. Не знам дали сте били и с коя компания сте, но - може да не си вадите куфара да ви го придвижат по график, а да си слезете, когато вие искате (не когато ви сложат от компанията). Аз на ваше място в 8 бих била извън кораба вече. Вижте и предвижването от терминала до джи ар гара за най-бързо тръгване  до Киото. По мое мнение време за Нико нямате, но вие си решавате. 

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

С или без пасс - нямате време за Никко и за снимки край Фуджи (а и това е много условно и зависи от времето).

Аз тъкмо си издвам от Токио.

Ако все пак решите да не ползвате пас - полета от Осака (Итами), до Токио (Ханеда) в двете посоки ми излезе 133 евро с чекиран куфар 20 килограма и ръчен багаж (никой не ми го и погледна). Нормална авиокомпания. Купен от Oppodo.

Летище Итами е много по-близо до Киото, отколкото голямото Кансай. Има редовни автобуси, точно пред изхода.

Аз ползвах Пасмо (или Икока) за придвижване из града, много удобно, не те интересува на коя линия се качваш, дали важи за нея или не.

За храната...никакъв проблем няма да имаш с избора - има снимки и макети, мирише хубаво и сам си намираш "твоето" място много лесно. Рамен с гьоза, окомияки (в Осака), яки тори (пилешки шишчета)...

Аз имах късмет и усях да видя Фуджи от кметството в Токио - за първи път от 5 или 6 посещения...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря ви за отзива....В тази връзка смятате ли че е уместно и добра идея ли е пристигайки на 11,05 в Йокохама,да хванем шинкансен/вече купихме JRPass/ и да тръгнем възможно най-рано за Мияджима за да видим храма...а после да се приберем в Киото и реално на 12 и 13 да разгледаме Киото...за 14 ,05 какво друго бихте ми предложили имайки в предвид че вечерта  в 22,00 ни е полета от Нарита,тоест да предвидим времето за път с влака и 3 часа по-рано да сме на летището?...Доколкото прочетох корабчето в Мияджима е в цената наJRPass...Благодаря ви..!

И още нещо...Каква валута да купя в лева и да обменя в Йени там...А и приятелите с които ще пътуваме постоянно ми задават въпроса колко пари трябва да си предвидят за тези 7 дни престой всъщинска Япония...естествено че е относително но...горе-долу..За круиза няма да е нещо кой знае какъв разход но за останалото просто нямам никаква идея...)

Връзка към мнение
преди 26 минути , kalei каза:

И още нещо...Каква валута да купя в лева и да обменя в Йени там...А и приятелите с които ще пътуваме постоянно ми задават въпроса колко пари трябва да си предвидят за тези 7 дни престой всъщинска Япония...естествено че е относително но...горе-долу..За круиза няма да е нещо кой знае какъв разход но за останалото просто нямам никаква идея...)

Смятайте разходите като тези в по-скъпите страни от  Западна Европа. Освен това на много места може да се плаща с карта и наличието на такава е винаги удачен вариант за непредвидени разходи.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Евентуално можете да опитате да направите една сутрешна разходка в Нара - главната улица до парка с еленчетата и евентуално храма, страхотен град е! Но все пак си проверете времето. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте Магеланци...Кацаме на Ханеда в 22.40 ч... Обаче от хотела ни казват че може да се настаним до 0.00 ч..... Лошото е че кацайки по това време не се знае в колко реално ще напуснем летището... Трябва да си купим Пасмо.. Да си заверим JRPas - вете а последният автобус е в 23.15 ч и пътува 1 час и 08 минути до Икебукуро... Някой сблъсквал ли се с подобен проблем и какви опции имаме... Може ли другаде да си заверим пасовете... И откъде другаде бихме могли да си купим Пасмо... Полета ни е на 02.05.2019 за Япония 

Редактирано от kalei
Връзка към мнение

Ние бяхме със същия полет. Още от Доха излетяхме с 30 минути закъснение и кацнахме 11 и малко на летището Ханеда. На практика 12 и нещо излязохме от летището. Пътувахме с такси.

Това Пасмо много ли ви е спешно? Ние бяхме без и не съм усетила липсата му 🙂 JR пасовете се съмнявам да можете да заверите по това време, надали ще работи офиса. Влезте в сайта на JR пасовете и разгледайте къде има офиси и какво им е работното време. Според мен ще ви е най-удобно и бързо с Tokyo Monorail Line, но дали ще успеете да го хванете... Последният е в 12:15 ч., все пак го проверете.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.