Прескочи до съдържание

По-близо, по-скъпо? Най-скъп полет


Препоръчани мнения

Имаме теми за хвалби  и оплакване, както и за най-евтин билет, която е разбираемо много пълна тема, реших да пусна и тема за скъпите билети. Кой, какви скъпи билети е плащал или ползвал, като не говорим за първа класа, там е различно положението.

Ще започна аз с  моите най-скъпи полети от които ме е боляло много. В списъка има и служебни, които не се съм плащал, но ги пускам  за да се знае, че когато могат да ударят през кръста АК-те, удрят директно  през колената или глезените даже.

 

- София-Мадрид-София през 2001, с младежко намаление летяно с ЛОТ, това беше най-евтиния вариант за 1100 лв. Понеже беше много отдаван, изрових от гугъла, че тогава минималната заплата в България е била 100 лв.

-Тенерифе-Мадрид,-еднопосочно някъде 2008, платих поради изтърван самолет по изцяло моя вина  5х150 евро(имаше и по-скъпи), нормално билетите бяха по 35-45 евро в посока

-Мадрид-Варна и София-Мадрид 2007 някъде един билет с бгер 700+ лв беше за следващия ден.

 

Служебни

 

- София-Цюрих-София няколко пъти по 400+ евро (колеги летяха за 500+ с бгер).

-София-Щутгард-София за 350+ евро с Луфтханса и Аустриан

-София-Болоня-София за 340 евро с чекиран бажаг края на януари при мъртвия сезон.. с Луфтханза.

 

Та това са по-интересните ми полети, особено служебните са на цени като до други континенти на оферта.

 

Забравих за Букурещ-Лисабон-Понта Делгада и обратно с ТАП и САТА през 2014 година-550 евро! Тогава все още нямаше други АК кацащи на Азорските острови и тези бяха монополистите и слагаха каквото искат цени. 

На следващата година пуснаха кокала и цените станаха коренно различни.

 

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

София - Будапеща 2009-та година съм летял за 500 евро с Малев (единствените свободни места бяха в бизнес класа)

Luang Prabang - Chiang Mai еднопосочно в туристическа класа за 250 долара с монополиста Lao Airlines (полета е 1 час и 10 минути с турбовитлов самолет)

Виена-Рейкявик-Виена 2011 година година летях на супер промоционалната цена от 400 евро (Тогава нямаше още НТА до Рейкявик и нормалните цени бяха около 500-600 евро)

2003-та година Кито - Галапагоските острови- Кито за 400 долара за полет около 2 часа. (Това беше нормалната монополистка цена)

Таити-Бора-Бора-Моореа-Таити за 400 долара. (Полетите не бяха общо повече от 2 часа, но Air Tahiti имат монопол)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
В момента, LaBarba каза:

4300 EUR rt - Luxembourg - Zurich - Johannesburg - Beira. Swiss First, служебен полет. 

това не е ли 1 класа?

Там има редовно по 5-6-7к за междуконтинентални 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

София - Лондон - София с Wizz през 2009 за 250€. 

Полета закъсня с над два часа,  изпуснат влак до Бристол ( на промо цена)  и съоветно купуване нов на гарата. 

Но още си летя с тях 🙂

Връзка към мнение
Йосиф Милчов

Варшава - София през 2008 година еднопосочен билет за 360 лева на LOT

Връзка към мнение

Банкок - Сием Рип за $255, при това купуван година по-рано. Монополистът Bangkok Airways наказваше лошо. На всичкото отгоре имаше страшно много полети дневно  и бяхме десет човека в самолета.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Служебно: Редовно излиза около 1400 лв за полети между София - Осло - София с Austrian или Lufthansa, без значение и двете са един дол дренки. Самолетите са пълни до последната седалка.

 

А като знам, че София - Сингапур - Куала Лумпур - Манила - Илоило - Пуерто Принцеса - Илоило - Манила - София излезе даже по евтино, не знам как не ги е срам.

Връзка към мнение

Аз правя доста спонтанни покупки на самолетни билети, затова и плащам повече 😞  3те най-скъпи полета към момента са:

София - Торонто- София EUR 1100 (купен 3 седмици преди полета) (2015г)

София - Банкок- София EUR 650 (мисля, че го купих около 2 месеца преди полета, но пък си го избирах да е най-краткия полет и с най-малко престой по летищата) (2014г)

Истанбул-Рованиеми - EUR 420 (купуван 9 дена преди полета, като летях 4 дена преди Коледа) (2018г)

* това са все economy class 
* веднъж бях в бизнес клас на полет от Варна към София, но не усетих някаква разлика при толкова кратък полет  🙂 

  • Шок 1
Връзка към мнение

София-Страсбург-София- 360 евро с Луфтханза, 2015 г. Да не говорим, че полетът реално е до Франкфурт, а от там с автобус на Луфтханза те карат до крайната дестинация. До Доминикана и до Бали билетите ми излязоха по-евтини 😄 

Връзка към мнение

Служебно съм пътувал в най-обикновена икономична класа Милано-Париж, купен един ден преди полета на "скромната" цена от 1167 евро в двете посоки, заминаване сутрин и прибиране вечерта. Само с 60-ина евро по-евтино ми излезе двупосочен полет Милано-Лондон, вероятно пак купен 1-2 дни преди полета. Определено повече от безсрамни цени.

Иначе статистиката ми казва, че най-скъпият еднопосочен полет в Европа за разходка ми е бил 111 евро, София-Истанбул за връзка с доста евтин полет за Москва, за който нямах желание да се клатя с автобуса. А няколко прибирания от Милано за отпуск около празници са ми стрували около 150 евро.
 

Връзка към мнение

Интересно... разрових се и аз из самостоятелно закупуваните ми полети, и първенството държи София-Истанбул-Катманду, закупен на 09.01.2014 за полет на 14-ти - струваше ни 557€ (в последствие ми възстановиха 90%). Иначе из служебните имам респектиращи дестинации като Шанхай-Варна, София-Сан Диего и Кейптаун-Варна, чиято цена не знам O:)

Връзка към мнение

Аз тук май ще съм без особена конкуренция, подозирам  :laugh:

 

NAN - FUN  за около 2 часа полет, малко под €500 (за по-малко се ходи от Европа до повечето държави в Ю. Америка).
Естествено  само една авиокомпания извършва полетите, което обуславя и характеристиката на цената :smile:

Искам откровено да заявя, обаче, че това са ми може би най-оправдано похарчените пари евър. И с най-голямо удоволствие бих се върнал отново там, дори и при тази цена. Всъщност съм успял да я сваля с 50-ина евро от официалната, която тогава беше около €550-560. Сега гледам, вече най-ниската е над €650 на официалния сайт на Fiji Airways.

 

До Великденския остров от Сантяго, въпреки че разстоянието и полетното време са тройно по-големи, цената на билета, който съм купил тогава, преди 4.5 години, беше по-ниска от горната - ок. €440 (първи тест на все още непознатата тогава търсачка bravofly ми спести 44€ надолу) . И то по тарифа за чужденци (местните летяха май на 1/3 от тази цена).

Сега вече нещата за там греят с много по-приятна светлина, май вече можело да се лети по национална тарифа (непотвърдено все още), а и всяка година се появяват по един-два пъти билети от Европа до В.О. за около €700 общо. В плановете ми е някой ден и там да се върна отново.
 

 

---- ---- ----

NAN - Nadi, Fiji
FUN - Funafuti, Tuvalu

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

София-Мюнхен, 1100 лв. от днес за утре, юли 2011 г., Луфтханза. Всъщност билетите, които платих бяха за 2-ма, 2200 лв., но ставаше въпрос за болнично лечение /болен и придружител/и изобщо не  си  сложих на сърце цената. 

Редактирано от Емика
Връзка към мнение

Ми, за мен служебно София - Лондон преди сто години за към 1800 лв в последния момент

Самолета беше препълнен и ме ъпгрейднаха в бизнес класа. Дадох си аз бордната карта на гейта, и служителката (българка) с намусена физиономия и без да каже нищо я скъса и хвърли в кошчето. Докато аз с отворена уста се опитвах да попитам какво става, тя ми подаде друга бордна карта и със същата намусена физиономия ми каза "Честито!" 

  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към мнение

Хм, имам спомен за три ужасно скъпи полети:

До Амстердам, купен седмица преди пътуването през май 2010 г. с националния превозвач - 780 лв. 

До Кабо Верде от Милано с Тап Португал, купен 3-4 месеца по - рано около 600 Евро, а с полета от София около 700 Евро, но се целеше ползване на дълги майски празници. 

До Акаба този декември с билет, закупен края на август за 158 Евро, докато останалите Магеланци се уредиха с билети от по 20 евро две-три седмици преди пътуването. 

И последно Мадрид-Кито-Богота-Мадрид за 588 Евро. Не знам, дали цената е висока, но целейки пътуване на точно определени дати, имам най-скъпия билет за ЮА, на фона на останалите ми пътувания на стойност 240-340 евра. 

 

  • Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към мнение
преди 15 часа, Lirea каза:

София-Страсбург-София- 360 евро с Луфтханза, 2015 г. Да не говорим, че полетът реално е до Франкфурт, а от там с автобус на Луфтханза те карат до крайната дестинация. До Доминикана и до Бали билетите ми излязоха по-евтини 😄 

Е , не можеш да биеш цената на моя билет от декември 398€ по същия маршрут и с голямо висене на Франкфурт и 4 часов автобусен преход до Страсбург. Безумието  в цената е ясно, естествено като се чака до последно и се купи билет непосредствено преди датите. До ДР на трима ни билетите бяха общо от Барселона 549€ (с малко точки де).

Други скъпи билети 2010г  с националния превозвач 250€ до Малага и 2015г с еър Франс до Лисабон за 203€. 

@mililia , ако това поне малко те успокоява  и аз купих за Акаба за конкретни дати и хапнах дръвцето- двупосочен за 125€. 

Редактирано от liliya
  • Смея се 1
Връзка към мнение
Георги Матеев

Най-скъп дълъг полет: €3200 на човек за София-Мексико сити-София с Луфтханза (икономична класа) през 2012. Пътуването беше служебно, с колегата пътувахме за един фестивал там и организатора взе билетите 5-6 дни преди датата на излитане.

 

Най-скъп билет спрямо пролетяно разстояние: €165 за еднопосочен COO-LFW (от Котону, Бенин до Ломе, Того) с ASKY (дъщерна авиокомпания на Ethiopian). Говорим за полет под 15 минути, разстояние около 100 км. Африканците хич не си поплюват с цените.

 

Сещам се и за едни безсрамни €650 за София-Монпелие-София с Air France, пак служебно пътуване. Поне тогава намазах бизнес ъпгрейд на едната отсечка и им изядох всичката сьомга ☺️

  • Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към мнение

1800 USD Джеда-Сейшелите 2017 година преди Еид/Рамадан. Гадовете знаят че всеки западняк бяга от това място през тия четири дни и надуват цените до безкрай. 

 

За същия период приятелката ми от Варна пътува до сейшелите за 800 USD.

Редактирано от fxtrader
  • Шок 2
Връзка към мнение
Граф Вронски

В моята кратка история:

най-скъп билет е бил София - Банкок за 700 лв двупосочен с FlyDubai (2017г.).
Но София - Копенхаген - 450лв на Wizz за 1 седмица и половина преди пътуването (2018г.)
Първият ми полет беше София - Париж с AirFrance и беше на цена около 550лв (2013г.)

Връзка към мнение

Имам чувството, че доста сте се изнежили с нискотарифните полети 😂

450-500 лв си е нормална стартова цена за полетите до Париж (като изключим Бове и Wizz, който така или иначе са играчи от скоро) на AirBG, да не говорим за френският им брат ...

Не помня цената, защото не е от джоба ми, но едно ходене до Париж от днес за утре не беше под 1000лв с последните места за биснес класа ...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не смея да си помисля какви пари съм похарчил за билети. Всички ценови статистики по-стари от година прилежно са заличени, че да не се стряскам какви съм ги вършил 🙂

При всички положения @wilks е прав - зависи от труднодостъпността на съответното място. Ако има един полет седмично и искаш да идеш - цената или можеш да си я позволиш или не го правиш.

Май бих се изръсил неприлично висока цена за км. за полет Пунта Аренас - Антарктида, примерно.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 49 минути , cck каза:

Май бих се изръсил неприлично висока цена за км. за полет Пунта Аренас - Антарктида, примерно.

Има едни дето кацат на Антарктида за по 45000$(чувал съм не съм проверявал точната цена)и като бонус изкачване на върха Винсънт 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 14 минути , Stanislav Dimitrov каза:

Има едни дето кацат на Антарктида

@домосед го е правил, в комбинация с Винсон (Винсънт) с руски Илюшин-96. [вж. "От Карабах до Калахари", с.32-39.]

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.