SLX Публикувано: 28 ноември, 2019 Публикувано: 28 ноември, 2019 Благодаря 🙂 9 часа и 30 минути спрямо 55 минути. 🙂
iaia_mama Публикувано: 28 ноември, 2019 Публикувано: 28 ноември, 2019 преди 35 минути , SLX каза: Колко време приблизително пътува автобусът от Истанбул до София. Купих си преди малко самолетен билет до Истанбул, но милите не стигнаха 🙂 за наобратно. На сайта на Метро виждам снимка на някакви доста луксозни седалчици с таблети... Обикновено е осем до девет часа, но много зависи от това за колко време ще преминете границата. Понякога става и за броени минути, ама понякога може да се кибичи и часове. А също зависи и по кое време автобусът пристига или тръгва от Истанбул - ако е рано сутрин е о'кей, но ако е привечер и попадне някъде в някое задръстване... случвало ми се е над три часа да минат, докато излезем/влезем от/в Истанбул. Случвало ми се е вместо в 6ч. да пристигнем в 4:45ч. сутринта, а вечер вместо в 18ч. да пристигнем (на Байрампаша) към 21ч.
Mary Публикувано: 28 ноември, 2019 Публикувано: 28 ноември, 2019 Преди 1 час, SLX каза: Благодаря 🙂 9 часа и 30 минути спрямо 55 минути. 🙂 Не е съвсем така, ама и аз предпочитам самолета. За автобусите на Метро с луксозните седалки и таблети пред теб е въпрос на късмет. И с всяка година нещата стават по-зле. Много рядко има нет в автобусите, а при последното пътуване и екраните бяха изтърбушени направо. Та не разчитай много на тези екстри. Още повече, че може да си купиш билет за по-малките автобуси 2+1 седалки на ред, а после да бъде сменен с голям автобус и планираната ти самостоятелна седалка да се окаже съседска и на различен ред.
Valentin Takev Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май На 28.11.2019 г. в 10:37, Mary каза: Не е съвсем така, ама и аз предпочитам самолета. За автобусите на Метро с луксозните седалки и таблети пред теб е въпрос на късмет. И с всяка година нещата стават по-зле. Много рядко има нет в автобусите, а при последното пътуване и екраните бяха изтърбушени направо. Та не разчитай много на тези екстри. Още повече, че може да си купиш билет за по-малките автобуси 2+1 седалки на ред, а после да бъде сменен с голям автобус и планираната ти самостоятелна седалка да се окаже съседска и на различен ред. А от летището на Истанбул имали директни автобуси за София , могат ли да се купят на място и колко струват
stanimir Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май 2 hours ago, Valentin Takev said: А от летището на Истанбул имали директни автобуси за София , могат ли да се купят на място и колко струват Не , трябва да отидеш до автогарата ( с шатъл бус е около час) и там вече си избираш автобус за София.Цените може да видиш тук: https://www.obilet.com/en/journeys/349-857/2025-05-30 1
Valentin Takev Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май Преди 1 час, stanimir каза: Не , трябва да отидеш до автогарата ( с шатъл бус е около час) и там вече си избираш автобус за София.Цените може да видиш тук: https://www.obilet.com/en/journeys/349-857/2025-05-30 Прочетох че и с метрото можело ? Самоче после пак се хваща автобус този шатъл от летището Sabiha international до автогарата колко се заплаща ? сега видях че от другото летище само Istanbul airport не Sabina гарата е по близко реално показва само един превоз за 40 минути , може ли да се плати в брой с евро или трябва да св обмени турска Лира ? ако искам да платя с карта директно в автобуса или от гарата
Mary Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май преди 40 минути , Valentin Takev каза: този шатъл от летището Sabiha international до автогарата колко се заплаща ? Пишете за различни летища. Станимир отговаря за летище Истанбул, а Вие за летище Сабиха. От Сабиха няма шатъл до автогарата. От там шатъли има до Таксим и Кадъкьой. До автогарата се пътува дълго и с няколко превозни средства - метро, Мармарай, метро. 1
Valentin Takev Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май Преди 1 час, Mary каза: Пишете за различни летища. Станимир отговаря за летище Истанбул, а Вие за летище Сабиха. От Сабиха няма шатъл до автогарата. От там шатъли има до Таксим и Кадъкьой. До автогарата се пътува дълго и с няколко превозни средства - метро, Мармарай, метро. Да така е , сега питам за Истанбул до които летят Turkish Airlines, мога ли да платя този шатъл с евро билета кеш / дебитна карта ? В автобуса или от летището ? Благодаря
stanimir Публикувано: 29 май Публикувано: 29 май Може да платиш с банкова карта. Има гише до стоянките на шатълите , те са на долното ниво при пристигащи.Има указателни табели , лесно ще се ориентираш.Търсиш Havaist и искаш билет до Otogar. Мисля че са на всеки 15-20 минути.В сайта на Havaist има разписание и цени. 1
Valentin Takev Публикувано: 30 май Публикувано: 30 май преди 6 часа, stanimir каза: Може да платиш с банкова карта. Има гише до стоянките на шатълите , те са на долното ниво при пристигащи.Има указателни табели , лесно ще се ориентираш.Търсиш Havaist и искаш билет до Otogar. Мисля че са на всеки 15-20 минути.В сайта на Havaist има разписание и цени. Благодаря за информацията. предполагам закупуване на билет на място от гише или директно от автобуса с карта на автогарата Esenler за София , е възможно също? В сайта на HAVAIST неразбрах купувайки билет той е валиден за 72 часа но трябва ли да избера конкретен час или по всяко време е валиден след като е закупен ? Ако нямам интернет а само покажа скрийншот на закупеният билет в сайта им Ок ли е ? За багаж искат ли някакво доплащане или не пише нищо в Сайта
desislavna Публикувано: 30 май Публикувано: 30 май В шътъла от летището с банкова карта спокойно се заплаща. Ако плащате в брой в лири има и едно гише до спирките. Аз лично не съм купувала онлайн досега билети, а само на място. Багаж не се заплаща допълнително. За автобусите до София и как се купуват билети нямам информация. Преди съм пътувала с Метро и можеше да се заплаща с банкова карта при покупка от турската автогара, но това беше преди доста години. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега