Прескочи до съдържание

Занимателни задачки

Topfly

Препоръчани мнения

Публикувано:

eее, това е много лесно

Та6, черната пешка взима топа (няма друг ход), и бялата пешка едно напред

Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

eее, това е много лесно

ТА4, черната пешка взима топа (няма друг ход), и бялата пешка едно напред

Дай пак, че нещо не е наред. :wink:

Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

а6, грешка с пръстите

И още едно уточнение - не е като да нямат друг ход черните - освен пешката да вземе топа, могат да мръднат офицера (където и да е от C7 до H2), но тогава пък следва топ взиима пешка на A7 и пак мат. 

• 1 месец по-късно ...
  • 7 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:
преди 14 минути , master_of_germs каза:

Screenshot_20250113_232856_Chrome.jpg.2ef1b75142464f07bd02d2ca0a8a0eec.jpg

Да, единият от двамата, носещи нещо на раменете си, държи вещ, която напомня на фенерче.

Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Да, единият от двамата, носещи нещо на раменете си, държи вещ, която напомня на фенерче.

Извади ти очите, а?? 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , master_of_germs каза:

Screenshot_20250113_232856_Chrome.jpg.2ef1b75142464f07bd02d2ca0a8a0eec.jpg

най-логичният верен отговор 

преди 28 минути , crazyhorse каза:

Художничката вдясно-има кичури!

и захват “писалка “

Човекът с бухалката изглежда е сложил едната си ръка в джоб , а блондинката ползва термометър за месо 😉

открийте трите разлики 

IMG_4460.jpeg.e3bb5c7d5263eb72be4b329554ee8609.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:

Термометър със сигурност не се различава на тая резолюция. Изтлежда си като някакво шило или остра пръчка...

За джоб също не е ясно видимо. Може и просто да е скъсано. А кожи често се късат при дране, поне с това имам много опит в тинейджърските си години. 

Относно захвата с три пръста "тип писалка", не е показателно, а и също не се вижда съвсем ясно... пък и аз например така и не се научих да държа писалка, молив или четка като нормалните хора, а пак се справям повече от добре с рисуването. 

Но идеята ми е, че опозицията на палеца я имат и други примати, например шимпанзета, а и при наши предшественици отпреди милиони години. За неандиртолците се знае, че са можели да държат предмети с три пръста, а не с амо с цяла длан.

Понеже съвсем наскоро бях в Испания в музей на първобитните скални рисунки. Със сигурност са ползвани пръчици, които са топили в размесена с вода глина,но някои детайли са твърде фини, така че едва ли е ползван само палмарен захват. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.