Прескочи до съдържание

Говорим си за автомобили

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , Георги каза:

епопеята на поръчката приключи, започва епопеята на експлоатацията 🙂

Ееее, браво! 
Честито, много безаварийни километри по света и у нас! :smile3:

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Георги said:

Бая ме бяха наплашили какво се случва в КАТ и се бях си стегнал нервите и приготвил за дълга битка. Оказа се сигурно най-бързото регистриране на кола за всички времена, от взимането на номерчето от машинката до монтирането на номерата отне точно 45 минути. Т.е. епопеята на поръчката приключи, започва епопеята на експлоатацията 🙂

Снимки малко по-късно, че сега е навряна в подземния гараж на работата ми. 

Номерче?!?!?! 😮😮😮

Честито и безаварийно! 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, Victoria каза:

Номерче?!?!?! 😮😮😮

Еми теглиш номерче от машинката за контролиране на опашките, де 🙂 Това е своеобразния момент за стартиране. Финалът беше един пич, който ми метна два номера в ръката и демонстративно си тръгна, докато зад гърба му го питах какво да ги правя. Сложих си ги сам. Някой ако знае къде мога да ида да им сложат по един нит ще съм благодарен 🙂

Ето го и звяра, извинявам се за снимките, не съм търсил професионален фон 🙂

image.png

Километража трябваше да го снимам на 7км, но и така е ок 🙂

image.png

image.png

image.png

• Харесвам 9
  • Браво 7
Публикувано:
преди 4 минути , Георги каза:

image.png

Километража трябваше да го снимам на 7км, но и така е ок 🙂image.png

Не знам на колко е трябвало да го снимаш, но не трябваше да го снимаш с тия 16 l/100 km, че е направо плашещо! :ohmy: :laugh: И за какъв fuel economy говорят изобщо при тия цифри...? :laugh:

Честито още веднъж!

• Смея се 3
Публикувано:
преди 40 минути , Георги каза:

Финалът беше един пич, който ми метна два номера в ръката и демонстративно си тръгна, докато зад гърба му го питах какво да ги правя.Сложих си ги сам. Някой ако знае къде мога да ида да им сложат по един нит ще съм благодарен 

Вече минаха годинки откакто регистрирах маята красавица, но имам спомен, че - нали сме в България - се даваше някакво бакшишче на пича ( 5 лева ли беше, не съм сигурен) и той ти монтираше номерата и занитваше. :grin:

Публикувано:
преди 40 минути , chandni каза:

Не знам на колко е трябвало да го снимаш, но не трябваше да го снимаш с тия 16 l/100 km, че е направо плашещо! :ohmy: :laugh: И за какъв fuel economy говорят изобщо при тия цифри...? :laugh:

Честито още веднъж!

В тия първи 7км не знам какво са я правили, но явно ще мине време да сваля средната стойност до поносими нива 🙂 

преди 28 минути , Goal & Boss каза:

Дай снимки и на Пасата, де! 

Е ти се шегуваш...ма ще го щракна и него, няма проблеми. Включително и червените лампи, които перманентно светят на таблото. 

преди 20 минути , ven62 каза:

@Георги, честито. Със здраве да си я карате.

И ако обичаш, връзвай си колана. :wink:

Да не излезе криво, но като цяло мисля че тия проблеми с коланите са от по-предишното поколение на моето, може и да бъркам. На мен лично ми е несвойствено да седна и да не съм с колан, все едно да тръгна и да не усещам в джобовете ключовете, телефона и портфейла 🙂

преди 4 минути , Фичо каза:

Вече минаха годинки откакто регистрирах маята красавица, но имам спомен, че - нали сме в България - се даваше някакво бакшишче на пича ( 5 лева ли беше, не съм сигурен) и той ти монтираше номерата и занитваше. :grin:

Бе то май го има и в ценоразписа като услуга, не знам дали не си я и платих, защото просто ми казаха какво дължа и без детайлна разбивка. Но и в случая човекът просто си отмина, да имаше как с гръб да ми ги подаде номерата, явно не му се занимаваше хич 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Георги said:

Еми теглиш номерче от машинката за контролиране на опашките, де 🙂 Това е своеобразния момент за стартиране. Финалът беше един пич, който ми метна два номера в ръката и демонстративно си тръгна, докато зад гърба му го питах какво да ги правя. Сложих си ги сам. Някой ако знае къде мога да ида да им сложат по един нит ще съм благодарен 🙂

Ето го и звяра, извинявам се за снимките, не съм търсил професионален фон 🙂

image.png

Километража трябваше да го снимам на 7км, но и така е ок 🙂

image.png

image.png

image.png

Да, да, разбрах за какви номерца говориш, просто при последното ми ходене преди две години нямаше такива екстри, та се радвам на прогреса. 😆

По принцип слагането + занитването става като се върнеш на канала, през който си минал преди това. 🙂 Не се дава бакшишче и мисля, че влиза в таксите, които човек плаща (предполагам трябва да имаш бележка с разбивка).

Публикувано:

От доста време нищо не се занитва, това беше преди години.

Пъхат се отстрани и това е.

Иначе КАТ София е най-голямата пародия на ГТП която съм виждал, не се проверява абсолютно нищо с изключение на номера на шасито/двигателя, направо дават лепенката.

Публикувано:

Новите коли не минават канал като останалите. Не че това прави процедурата малко по-организирана. Като ми дадоха малкия талон ми казаха "отивате на каналите и викате Момчил да дойде тук, да вземе големия талон и номерата". Звучи супер професионално 🙂 Другия купон беше като казах, че искам да платя с карта. Уж да ми е по-бързо, то се почна едно звънене и консултации по телефона, не е истина. 

Но нямам право да се оплаквам, бях се подготвил психически за 4-5 часа подобни разправии, а приключих за под час. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Георги каза:

Другия купон беше като казах, че искам да платя с карта

Ей няма край тая простотия... за да те нахендрят с дебелите такси превод... "ама то терминала не работи" нямаше ли....

Публикувано:
9 minutes ago, Георги said:

Новите коли не минават канал като останалите. Не че това прави процедурата малко по-организирана. Като ми дадоха малкия талон ми казаха "отивате на каналите и викате Момчил да дойде тук, да вземе големия талон и номерата". Звучи супер професионално 🙂 Другия купон беше като казах, че искам да платя с карта. Уж да ми е по-бързо, то се почна едно звънене и консултации по телефона, не е истина. 

Но нямам право да се оплаквам, бях се подготвил психически за 4-5 часа подобни разправии, а приключих за под час. 

Може би Момчил ги занитва на новите. 😄

Ако още ги занитват, щом на Александър е такъв опитът.

Иначе вероятно с плащането с карта си спестил пари от таксички в банката за всяка една от 5-6-7-те услуги, тъй че пак не е за оплакване. 🙂

Публикувано:

7 km ... аз лично бих превъртял малко километража с няколко хиляди НАПРЕД, за повече тежест така! Представи си, събират се хората и си говорят за колите (като по-старото поколение за казармата малко) и всеки си казва на колко му е колата - 105 хиляди, 50 хиляди ... а ти - 7! 🙂

• Браво 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Казах аз да не купувате "нови" коли ... даже и нова не могат да ти я дадат ... на 7 км. вече е втора ръка 😉

Нали не ги транспортират на собствен ход. На сина ми му дадоха ново BMW ... е беше на 30 км. но е разбираемо - той е в Мюнхен и явно от завода на ход са му го закарали, но тук някой е изтъркал вече седалките 🙂 

Публикувано:
преди 11 минути , Брани каза:

7 km ... аз лично бих превъртял малко километража с няколко хиляди НАПРЕД, за повече тежест така! Представи си, събират се хората и си говорят за колите (като по-старото поколение за казармата малко) и всеки си казва на колко му е колата - 105 хиляди, 50 хиляди ... а ти - 7! 🙂

Така е, да! Те затова и автоджамбазите редовно превъртат километражите с няколко десетки хиляди километра напред, за да не изпадат хората в подобни неловки ситуации!

Освен това на тая кола ѝ липсват първите 7 километра, в смисъл - не е ясно какво е правила.

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

🙂 Другия купон беше като казах, че искам да платя с карта. Уж да ми е по-бързо, то се почна едно звънене и консултации по телефона, не е истина. 

Ха-ха :grin:, това ме подсеща - миналата седмица имах работа близо до данъчното, и понеже нещо не бях успял да си платя един данък на части онлайн, реших да влезна да си го платя на място, така и така съм там.
Всичко точно, няма никакви хора, обаче когато на гишето споменавам, че искам да платя с карта, настава драма - лицето на лелката изведнъж посърва и се сгърчва в мъчителна гримаса (като на чорбар след поредна загуба от "Левски" :grin: ) , след което поглежда за подкрепа и съчувствие колежката, а в очите и се чете "О, небеса, защо съдбата пак изпрати точно в нашата смяна човек, който иска да плати с карта?"
После се обръща отново към мен:
   -  Е...,  добре ..., обаче..., то ..., системата вчера нещо не работеше.... та не знам дали вече са я оправили  - тук следва драматична пауза, в която очевидно се очаква да се откажа от екзотичната идея с картата и да си платя като нормалните хора кеш, аз обаче настоявам на плащането с карта, служителката пуска една тежка въздишка и проронва -  Ами добре,  само минутка да попитам ...
Следва обаждане по телефона и запитване: "Георгиева, абе от гише 8 се обаждам, оправиха ли вече системата, че тук един човек иска да плати с карта?" - при което ми хвърля един бърз, леко укорителен поглед, не много сърдит, но все пак отчетливо укорителен, в смисъл - "виждате ли сега в какви главоболия ни вкарахте с този ваш каприз да платите с карта?".  От другата старана на линията явно дават някаква надежда, защото пристъпваме към свещенодействието с картата, двете служителки са затаили дъх и не откъсват очи от машинката... Мен леко ме напушва смях, обаче се опитвам да остана сериозен и да не внасям допълнителен смут.  Чувам как телефонът ми сигнализира за СМС от което разбирам, че операцията е успешна, а след секунда и ПОС-терминалът започва да печата бележката, което предизвиква искрен възторг у лелките, усещам как едва се сдържат да не изръкопляскат като пасажери след приземяване на полет с Wizzair. 
Настроението вече е съвсем друго - леко приповдигнато - а служителка ми подава тържествено бележката с широка усмивка:  
  -  Господине! Имате късмет!  - почти все едно съм ударил поне 5-ца от тотото. 

И въобще съм забелязал, че за доста държавни/общински служители, боравенето с банкови карти и ПОС-терминали представлява някакъв страховит и мистичен ритуал, подобен на кърваво жертвоприношение на олтара на антично божество.

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

...

Да не излезе криво, но като цяло мисля че тия проблеми с коланите са от по-предишното поколение на моето, може и да бъркам. На мен лично ми е несвойствено да седна и да не съм с колан, все едно да тръгна и да не усещам в джобовете ключовете, телефона и портфейла 🙂

...🙂

Явно "несвойствено" си седнал, докато снимаш.:wink: … Добре де, не си тръгнал! … Няма да питам "Ко прайм сега ..."

:tongue:

• Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Явно "несвойствено" си седнал, докато снимаш.:wink: … Добре де, не си тръгнал! … Няма да питам "Ко прайм сега ..."

:tongue:

Хахах, чак сега зацепих. Просто бяхме на фотосесия, не в движение. Все едно да кажеш на снимката извън колата що не съм с колан 🙂

• Смея се 1
Публикувано:
На 19.06.2019 г. в 10:07, Фичо каза:

Вече не занитват. Един чичак стои до изхода с мобилен винтоверт и срещу 5 лв ти слага рапидки.

Публикувано:

@Георги Твоята снимка показваше 16 км, моята .... и тя има 16 😉 

Моите пожелания са, да ме застигнеш и разминеш - безаварийно и с кеф 🙂

image.png.7efb0254506bdcd4d1069efb4050ae5d.png

Но ... действай, защото аз не съм спрял ... поздрави от Потос, Тасос, утре атакуваме островчето на юг от южния нос на Тасос подводно някак си 😉 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.