Прескочи до съдържание

Air China/China Eastern/China Southern - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Otnesen каза:

Само за статистиката - в началото на годината бях вързал билети от Истанбул с някой от китайците до Шанхай и обратно Пекин - Истанбул за дати съвпадащи с пролетната ваканция....Цената беше около 440 евро на човек с чекиран багаж....Докато се разберем с жената за нейна отпуска и каква добра цена изпускаме мина ден в обяснения и естествено цената изчезна....Писал съм някъде ,че около 200 евро е постижима цена за отиване и връщане с автомобил до Истанбул (паркинг,такси за магистрала,гориво и нощувка). Букурещ също е опция - на летището има няколко паркинга и не са скъпи за ползване и ще следя и цените и за този вариант.

Много добре сте се ориентирали към Истанбул, защото оттам има огромен избор от връзки към Китай и Азия като цяло, а и доста по-често излизат добри промоционални тарифи. Офертата за около 440 евро на човек с чекиран багаж е била наистина отлична, особено за дати около пролетната ваканция. Точно тогава евтините места обикновено изчезват много бързо – авиокомпаниите отлично отчитат кога са ваканциите и празниците не само в България, а и в останалите държави, и цените се вдигат при по-голямо търсене. Понякога дори един ден колебание е достатъчен, за да изчезне добрата цена.

И аз миналата година направих подобна комбинация точно заради високите цени около ваканцията. Директните полети от София до Рим с Ryanair и Wizz Air бяха около 170–180 евро на човек само в едната посока. Затова тръгнахме от Сандански към Солун, оттам летяхме до Букурещ, разгледахме града през деня и вечерта продължихме за Рим. На връщане летяхме от Рим до Солун. Билетите бяха по 16,99 евро на човек за отделна отсечка и въпреки допълнителното придвижване цялото пътуване излезе значително по-евтино. Освен това успяхме да добавим и Букурещ към програмата.

Затова според мен и Истанбул, и Букурещ са много добри варианти, особено когато пътуват няколко души и разходите за гориво, паркинг, магистрали и евентуална нощувка се разделят. Дори тези около 200 евро за придвижване с автомобил до Истанбул могат да се окажат напълно оправдани, ако разликата в самолетните билети е сериозна, а и зависи колко човека пътувате.

За мен добра опция е и Атина през Солун, тъй като има много чести полети между двата града, почти през целия ден. От Атина вече има доста повече възможности за връзки към Азия и други далечни дестинации. Поне за хората от Югозападна България, Солун понякога е дори по-удобен от София и така могат да се намерят интересни комбинации.

Като гледам обаче в каква посока се развиват нещата на летище София, май все по-често ще се налага да гледаме към Истанбул, Букурещ, Атина, Белград или други близки летища. Оттам изборът на далечни дестинации е много по-голям, а нерядко и цените са значително по-добри, дори след като се добавят всички допълнителни разходи.

Колкото до директните полети от София до Ню Йорк – и аз започвам да се съмнявам дали изобщо ще ги видим това лято. Без ясно разписание и реално пуснати билети всичко започва да прилича повече на поредното обещание. Дано поне този път да ни опровергаят.

• Харесвам 1
Публикувано:

Full service flights from Budapest to Taipei, TAIWAN from €476 (also XMAS)

Taiwan-3-900x300.jpg?crop=1

Route:

Budapest – Taipei Songshan / Taiwan Taoyuan – Budapest

Travel dates:

September 2026 / November – December 2026

Some examples:

2 – 15 Sep €508
10 – 20 Sep €480
11 – 25 Nov €476
14 – 25 Nov €506
5 – 20 Dec €476
10 – 26 Dec €505
16 – 29 Dec €510

budt.webp

There may be a long stopover in Ningbo / Shanghai.

Where to book:

Visit SKYSCANNER

Baggage policy:

Checked  baggage + Hand baggage + meals are included!

• Харесвам 7
Публикувано:

HIT! Full service flights from Stockholm to JAPAN from €401 ** STILL VALID **

The most beautiful places in Japan in a nutshell | LOT.com

Travel dates:

November – December 2026

Routes and some examples:

StockholmTokyoOsaka

Stockholm Arlanda – Tokyo – Stockholm Arlanda

Travel Guides & Travelogues

16 Nov – 13 Dec €401
18 Nov – 13 Dec €401
21 Nov – 13 Dec €401
25 Nov – 13 Dec €413
28 Nov – 13 Dec €420
30 Nov – 13 Dec €422
1 – 22 Dec €445

arnhnd.webp
NB! There might be a long stopover in Beijing!

Beaches & Islands

Stockholm Arlanda – Osaka – Stockholm Arlanda

16 Nov – 13 Dec €403
21 Nov – 13 Dec €403
23 Nov – 13 Dec €407
25 Nov – 13 Dec €415
29 Nov – 13 Dec €424
30 Nov – 13 Dec €423
1 – 22 Dec €447

arkix.webp
NB! There might be a long stopover in Beijing!

Travel & Transportation

Where to book:

Visit SKYSCANNER

Baggage policy:

Checked  baggage + Hand baggage + meals are included!

• Харесвам 6
Публикувано:

С луфтханза и чекиран багаж, миналата есен взех София-Шангхай и Пекин-София за около 1200лв. Даже отиването беше със Суис, а връщането с Еър Чайна. Имаше и варианти през Франкфурт и Мюнхен. Без никакви промоции. Та като група пускат добри оферти напоследък и са алтернатива на китайските авиолинии, особено имайки предвид, че е директно от София и с трансфер максимум 4 часа. Сега и до Австралия имаше не лоши с 2 трансфера. 1200евро е направо ниско в сравнение с 1800 най малко за Търкиш. Чудя се ако Еър Чайна са в алианс с луфти, не може ли да се появят полети на сайта на Еър Чайна, които да ползват на Луфти мрежата в Европа.

Публикувано:

Възможно е континентален Китай да има някакви изисквания за задължителен безплатен чекиран багаж , иначе не мога да си обясня защо само там групата Луфтханза предлага такъв.

А иначе сравнението с Търкиш не е особено показателно , за мен критерий кое е евтино и кое не са цените от Европа.Като виждам Австралия на 700-800€, не мога да приема 1200€ за добра цена.По-добра от София може и да няма , но не е и добра в истинския смисъл на думата. От "бедна" Австралия към Европа също най-редовно има цени от 1300-1500 aud , което е до около 900€. 

• Харесвам 5
Публикувано:

С Луфти съм ходил и до Перу и също имаше чекиран. Сега Австралия също нямаше опция без. За Ю.Корея обаче имаше само с кабинен.

За цените евтино или не, живеем в България и тръгваме от тук. Дали със самостоятелен трансфер или официален на един билет, накрая дърпаш чертата и гледаш колко ще е. Лично за мен ако полет от Милано, Лондон или Будапеща ми струва поне 100 евро с чекиран багаж, отделно голям шанс да се наложи, че ще трябват допълнителни дни отпуска. А за човек, който пътува много, всеки ден е важен за следващи пътувания, съответно си смятам една надница, изхабена за път. А през Китай всички трансфери, които съм гледал, винаги отнемат много време, някакви полети по 30+ часа за Япония например. Та всички тия усложнения включително несигурността да летиш с несвързани компании, не си струва спестяването на 300евро. Да не говорим, че в случая с Австралия 300евро са процентно доста малко на фона на всичко, което биха стрували 3 седмици там. Обикновено си слагам някакви лимити и като се появи нещо приемливо, направо взимам, че иначе рискувам да си чакам вечно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Е , сега ако надницата ти е 300+ евро няма спор , но не означава че е евтино или дори изгодно.За мен дългите трансфери в Китай са само плюс  - разглеждам някой град като бонус.Специално за Австралия е супер удобно да разделиш двата 10 часови полета , защото Китай се пада точно по средата.Аз обаче харесвам много страната и винаги ми е добре да прекарам дори малко време там.

Писал съм го , но мога да си предвидя с около 80-90% точност колко ще са ми разходите за тръгване от почти всяко европейско летище с добри връзки.Просто ги прибавям към оригиналната оферта и си преценявам дали си струва.

Примерно Осло и Стокхолм колкото и евтини да са полетите от там са много неподходящи за връзка от България, но Будапеща или Виана са топ ! 

• Харесвам 11
Публикувано:

И 100е да е надницата ти, пак в комбинация с екстра билети и време, минимизира. При първо пътуване някъде обикновено гледам да максимизирам времето на финалната дестинация, особено, ако не е лесно достъпна. Даже предпочитам да не правя разни комбинации, че да се отбележа в повече държави, пък да не съм видял нищо от тях. Иначе Китай е топ. От малкото места, на които бих се върнал доста скоро. Там се чувствах пътешественик заради езиковата бариера. Много за откриване. Но в моите очи, ако съм пътувал до Китай за трансфер, ще съм пребит от полет, после докато се придвижиш до хотела си в тия огромни градове, и вече трябва да се връщаш на летището. 

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 23 минути , horus92 каза:

И 100е да е надницата ти, пак в комбинация с екстра билети и време, минимизира. При първо пътуване някъде обикновено гледам да максимизирам времето на финалната дестинация, особено, ако не е лесно достъпна. Даже предпочитам да не правя разни комбинации, че да се отбележа в повече държави, пък да не съм видял нищо от тях. Иначе Китай е топ. От малкото места, на които бих се върнал доста скоро. Там се чувствах пътешественик заради езиковата бариера. Много за откриване. Но в моите очи, ако съм пътувал до Китай за трансфер, ще съм пребит от полет, после докато се придвижиш до хотела си в тия огромни градове, и вече трябва да се връщаш на летището. 

Всичко е въпрос на гледна точка. Ако сте 4 човека семейство или ако пътуваш 3 пъти месечно ще почнеш да си правиш сметка доста повече.

За мен огромните транзити в Китай са плюс - така вече разгледах "безплатно" няколко нови града, а и разделянето на пътя на 2 ми е по-малко уморително.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 59 минути , horus92 каза:

С Луфти съм ходил и до Перу и също имаше чекиран. Сега Австралия също нямаше опция без. За Ю.Корея обаче имаше само с кабинен.

За цените евтино или не, живеем в България и тръгваме от тук. Дали със самостоятелен трансфер или официален на един билет, накрая дърпаш чертата и гледаш колко ще е. Лично за мен ако полет от Милано, Лондон или Будапеща ми струва поне 100 евро с чекиран багаж, отделно голям шанс да се наложи, че ще трябват допълнителни дни отпуска. А за човек, който пътува много, всеки ден е важен за следващи пътувания, съответно си смятам една надница, изхабена за път. А през Китай всички трансфери, които съм гледал, винаги отнемат много време, някакви полети по 30+ часа за Япония например. Та всички тия усложнения включително несигурността да летиш с несвързани компании, не си струва спестяването на 300евро. Да не говорим, че в случая с Австралия 300евро са процентно доста малко на фона на всичко, което биха стрували 3 седмици там. Обикновено си слагам някакви лимити и като се появи нещо приемливо, направо взимам, че иначе рискувам да си чакам вечно.

И аз съм на същото мнение. Евтиният билет от друго европейско летище не е крайната цена на пътуването. 

А с деца пък ако имах , за мен аргументът отива в обратната посока веднага. Тогава допълнителният полет от някъде из Европа, отделните билети, чакането, евентуалната нощувка и още един-два дни в движение са тотално излишни. Всичко това се умножава по четирима и като организация, умора и риск.

Да, при четирима и разликата в цената се умножава, но се умножават и допълнителните разходи,с деца дълъг транзит, придвижване до града, хотел и връщане до летището може да е повече умора и организация, отколкото „безплатна екскурзия“ на град в Китай . Общо взето - кой както си предпочита , и двете сметки могат да са рационални, но не е вярно, че по-ниска начална цена от ЕУ автоматично означава по-изгодно пътуване и по-евтино пътуване

• Харесвам 3
Публикувано:

Всичко е въпрос на гледна точка, както каза Матеев. 

Пример: купихме грешката на Иберия за 160 евро отиване Мадрид-Бразилия-Мадрид-Рим. Полетите с Уиз с багаж и врътките излязоха 50 евро на посока до Мадрид и Рим. Така общо за 160+100=260 евро се отива до Бразилия. Само на отиване решихме да добавим нощувка в Мадрид, за да разгледат другите града + да сме сигурни, че нещо няма да има закъснения. Връщането е нагодено от Рим без нощувка. 

За 9 билета като умножиш спестяванията... са си сериозни. 

Друг пример - бизнес класа редовно са по-евтини от Европа, отколкото от тук. Ние така летяхме от Стокхолм до Сеул за 1000 евро с Луфти (промото с companion fare) и с полетите от София излезе 1150 евро + нощувка за 90 евро в Радисън. От София такава цена няма как да намери човек. 

Така че всичко си зависи. 

• Харесвам 7
Публикувано:
36 minutes ago, Loverboy said:

Пример: купихме грешката на Иберия за 160 евро отиване Мадрид-Бразилия-Мадрид-Рим. Полетите с Уиз с багаж и врътките излязоха 50 евро на посока до Мадрид и Рим. Така общо за 160+100=260 евро се отива до Бразилия. Само на отиване решихме да добавим нощувка в Мадрид, за да разгледат другите града + да сме сигурни, че нещо няма да има закъснения. Връщането е нагодено от Рим без нощувка. 

Друг пример - бизнес класа редовно са по-евтини от Европа, отколкото от тук. Ние така летяхме от Стокхолм до Сеул за 1000 евро с Луфти (промото с companion fare) и с полетите от София излезе 1150 евро + нощувка за 90 евро в Радисън. От София такава цена няма как да намери човек. 

За 160 евро се навивам на такава схема 😄

Публикувано:

Ами то е същото като 700€ vs 1200€ до Австралия , дори в абсолютна стойност спестяването може би е по-голямо.

• Харесвам 3
Публикувано:

А чакай, това за една посока ли е? Аз съм свикнал да смятам само двупосочни и явно го прочетох по диагонал. Ако ще дам 600 за полети и нощувка по средата, пак бих предпочел 800-900 за директен. Поне Перу с Луфти миналата година беше толкова. Семействата наистина имат съвсем различни съображения, още повече, че двама работещи покриват разходите на децата. На работещ излиза двойно при 4 членно семейство. Но нека не разводняваме повече темата.

Публикувано:

Здравейте, цял ден търся билети за Токио. Според вас добра оферта ли е Истанбул-Токиo с China за около 600евро с едно прекачване в Пекин? Периода е пролетната ваканция 2027? 

Публикувано:
20 minutes ago, irinata said:

Здравейте, цял ден търся билети за Токио. Според вас добра оферта ли е Истанбул-Токиo с China за около 600евро с едно прекачване в Пекин? Периода е пролетната ваканция 2027? 

Според мен - да.

• Харесвам 4
Публикувано:
44 minutes ago, horus92 said:

А чакай, това за една посока ли е? Аз съм свикнал да смятам само двупосочни и явно го прочетох по диагонал. Ако ще дам 600 за полети и нощувка по средата, пак бих предпочел 800-900 за директен. Поне Перу с Луфти миналата година беше толкова. Семействата наистина имат съвсем различни съображения, още повече, че двама работещи покриват разходите на децата. На работещ излиза двойно при 4 членно семейство. Но нека не разводняваме повече темата.

За Бразилия ли ? Двупосочен е 160€

П.П. Преди форума имаше блог "Аерохроники' и хората бяха омагьосани да научат , че може да се лети за 200€ от Амстердам до Сингапур или дори за 34€ от Рим до Ню Йорк.За 10€ или безплатно в четири - петзвезден хотел.Нещо нечувано и немислимо за повечето от нас тогава.Много от пишещите поостаряха , някой вероятно и позабогатяха , но тръпката си остана.

Ако ставаше дума да си намираме полети на редовни цени, едва ли някой щеше изобщо да му обърне много внимание въпреки запомнящите се пътеписи.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, irinata каза:

Да, цената е супер – за около 600 евро до Токио си е много добра оферта. 😊

Аз обаче бих изчакал окончателната заповед на министъра за ваканциите. Преди две години купих билетите според публикувания проект с предложените дати, но след това официалната заповед излезе с други дати и стана голяма каша. Добре че тогава директорът ме пусна. Аз винаги съм се ядосвал на това, че за ваканциите трябва да се чака до последно, особено когато човек иска да купи по-изгодни билети и да планира пътуването си отрано.

Вярно е, че децата все пак имат право на до 15 дни отсъствия по семейни причини със заявление от родител, но вие си преценете. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , Иван Попов каза:

Да, цената е супер – за около 600 евро до Токио си е много добра оферта. 😊

Аз обаче бих изчакал окончателната заповед на министъра за ваканциите. Преди две години купих билетите според публикувания проект с предложените дати, но след това официалната заповед излезе с други дати и стана голяма каша. Добре че тогава директорът ме пусна. Аз винаги съм се ядосвал на това, че за ваканциите трябва да се чака до последно, особено когато човек иска да купи по-изгодни билети и да планира пътуването си отрано.

Вярно е, че децата все пак имат право на до 15 дни отсъствия по семейни причини със заявление от родител, но вие си преценете. 🙂

Не издържах на напрежението и взех билетите. Излязоха по 545 евро. Сега ще чакам промоция София-Истанбул. 

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, irinata said:

Не издържах на напрежението и взех билетите. Излязоха по 545 евро. Сега ще чакам промоция София-Истанбул. 

Ако полетите са с Air China, не забравяй, че дават мили и в програмата на Търкиш.Запиши си ги към Miles & Smiles акаунта.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, Loverboy каза:

Това е било грешка, а не нормална цена. Сега, да разчиташ на такива цени по принцип е несериозно. Ако я намериш и успееш да вземеш такъв билет ОК, но да твърдиш и да очакваш такива цени, не знам.

Аз тази пролет пътувах с КЛМ през Амстердам до Рио, на връщане от Буенос Айрес през Париж и цената на самолетните билети беше 1745 лв, което пак си беше доста изгодно предвид цените за другите дати и т.н. Като ходя без агенция пак ми излиза изгодно!

Публикувано:

HIT! Cheap full service flights from Stockholm to TAIWAN / HONG KONG from €328 ** STILL VALID **

The best things to do in Hong Kong | CN Traveller

Travel dates:

November – December 2026

Routes & examples:

Stockholm Arlanda – Hong Kong – Stockholm Arlanda

2 – 20 Nov €353
9 – 20 Nov €353
16 – 29 Nov €353
18 – 30 Nov €353
28 Nov – 12 Dec €395
30 Nov – 15 Dec €363

arnhgkarn.webp

Stockholm Arlanda – Taipei – Stockholm Arlanda

18 – 30 Nov €367
23 Nov – 15 Dec €367
25 Nov – 8 Dec €367
25 Nov – 15 Dec €328
30 Nov – 15 Dec €367

arntspsrn.webp

NB! There might be a long stopover in Beijing. 

Where to book:

Visit SKYSCANNER

Baggage policy:

Checked baggage + Hand baggage + meals are included!

• Харесвам 3
Публикувано:
22 minutes ago, Иван Попов said:

HIT! Cheap full service flights from Stockholm to TAIWAN / HONG KONG from €328 ** STILL VALID **

The best things to do in Hong Kong | CN Traveller

Travel dates:

November – December 2026

Routes & examples:

Stockholm Arlanda – Hong Kong – Stockholm Arlanda

2 – 20 Nov €353
9 – 20 Nov €353
16 – 29 Nov €353
18 – 30 Nov €353
28 Nov – 12 Dec €395
30 Nov – 15 Dec €363

arnhgkarn.webp

Stockholm Arlanda – Taipei – Stockholm Arlanda

18 – 30 Nov €367
23 Nov – 15 Dec €367
25 Nov – 8 Dec €367
25 Nov – 15 Dec €328
30 Nov – 15 Dec €367

arntspsrn.webp

NB! There might be a long stopover in Beijing. 

Where to book:

Visit SKYSCANNER

Baggage policy:

Checked baggage + Hand baggage + meals are included!

Само да добавя , че за 360-370€ ги има и от Лондон - Гетуик.Малко по-скъпи са от Хийтроу , но там пък дори не се налага нощувка.

• Харесвам 6
Публикувано:

Лондон - Мелбърн за под 600€ и Лондон - Оклънд (НЗ) за 750€

https://travelfree.info/flights-from-london-to-australia/

September – Novmeber 2026

Route:

London – Melbourne – London

Some examples:

28 Aug – 13 Sep £507
28 Aug – 15 Sep £507
30 Aug – 15 Sep £507
23 Oct – 7 Nov £507
25 Oct – 12 Nov £507
1 – 15 Nov £507
4 – 19 Nov £507

• Харесвам 10
Публикувано:

Топ !!!

£328

RouteLondon → Bali

AirlineChina Southern

DatesSeptember - October 2026

Where to book:

• Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• saved_
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.