Яничка Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември Кога се очаква да пуснат лятното разписание? Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември преди 4 минути , Яничка каза: Кога се очаква да пуснат лятното разписание? Тия дни или до средата на октомври. 6 1 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври Някой пътувал скоро с Pegasus? Интересува ме какъв багаж може да се вземе в кабината с базовия билет?! В сайта виждам, че е разрешен 1 багаж, с размери 40х30х15 сантиметра и тегло 3 килограма, който се побира под седалката! Пише и че отделно от чантата под седалката, може да се носи и един багаж с размер 55х40х20 сантиметра и тегло до 8 килограма, който може да се постави в багажното отделение, отделно от чантата под седалката... Така ли е, или е разрешен само този под седалката? @Argentique Връзка към коментар
Coo Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври преди 7 минути , crazyhorse каза: Някой пътувал скоро с Pegasus? Интересува ме какъв багаж може да се вземе в кабината с базовия билет?! В сайта виждам, че е разрешен 1 багаж, с размери 40х30х15 сантиметра и тегло 3 килограма, който се побира под седалката! Пише и че отделно от чантата под седалката, може да се носи и един багаж с размер 55х40х20 сантиметра и тегло до 8 килограма, който може да се постави в багажното отделение, отделно от чантата под седалката... Така ли е, или е разрешен само този под седалката? @Argentique Да, до 3кг. е за малка чанта включена в най-евтината тарифа. Миналата година мисля, че бяха по-ларж с багажа. Няколко полета през летния сезон: не са ме карали да меря и тегля багаж на гейтовете, но и чантите ми не надвишаваха особено размерите. За повече багаж, по-тежък, се плаща допълнително, не съм ползвала тази възможност, само с 3кг. ръчен съм летяла напоследък. 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври То може и двете опции. Първата, опция , само с 3-килограмовия багаж е за най-базовата тарифа (Екo). А другият вариант (3-килограмовия + 8 килограмовия) e за втората по възходящ ред тарифа, малко по-скъпа. Съветвам първоначално да си вземете най-ниската тарифа, а когато резервирате билета, в течение на резервацията ще Ви пита дали искате да добавите голям салонен или чекиран багаж, за 8 или 10 евро (поне така беше, може вече и да е повече) и си добавяте по желание. преди 27 минути , crazyhorse каза: Някой пътувал скоро с Pegasus? Аз до Истанбул преди месец. Миналия октомври пътувах до Анталия, но тогава най-малкият багаж беше до 8 кг. Тази година промениха правилата. 3 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври преди 33 минути , Hakkâri Spor каза: То може и двете опции. Първата, опция , само с 3-килограмовия багаж е за най-базовата тарифа (Екo). А другият вариант (3-килограмовия + 8 килограмовия) e за втората по възходящ ред тарифа, малко по-скъпа. Съветвам първоначално да си вземете най-ниската тарифа, а когато резервирате билета, в течение на резервацията ще Ви пита дали искате да добавите голям салонен или чекиран багаж, за 8 или 10 евро (поне така беше, може вече и да е повече) и си добавяте по желание. Аз до Истанбул преди месец. Миналия октомври пътувах до Анталия, но тогава най-малкият багаж беше до 8 кг. Тази година промениха правилата. Благодаря за бързите отговори! преди 35 минути , Coo каза: Да, до 3кг. е за малка чанта включена в най-евтината тарифа. Миналата година мисля, че бяха по-ларж с багажа. Няколко полета през летния сезон: не са ме карали да меря и тегля багаж на гейтовете, но и чантите ми не надвишаваха особено размерите. За повече багаж, по-тежък, се плаща допълнително, не съм ползвала тази възможност, само с 3кг. ръчен съм летяла напоследък. преди 34 минути , Hakkâri Spor каза: То може и двете опции. Първата, опция , само с 3-килограмовия багаж е за най-базовата тарифа (Екo). А другият вариант (3-килограмовия + 8 килограмовия) e за втората по възходящ ред тарифа, малко по-скъпа. Съветвам първоначално да си вземете най-ниската тарифа, а когато резервирате билета, в течение на резервацията ще Ви пита дали искате да добавите голям салонен или чекиран багаж, за 8 или 10 евро (поне така беше, може вече и да е повече) и си добавяте по желание. Аз до Истанбул преди месец. Миналия октомври пътувах до Анталия, но тогава най-малкият багаж беше до 8 кг. Тази година промениха правилата. Благодаря за бързите отговори! Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: Сряда в 05:00 Сподели Публикувано: Сряда в 05:00 преди 9 часа, Coo каза: Да, до 3кг. е за малка чанта включена в най-евтината тарифа. Миналата година мисля, че бяха по-ларж с багажа. Няколко полета през летния сезон: не са ме карали да меря и тегля багаж на гейтовете, но и чантите ми не надвишаваха особено размерите. За повече багаж, по-тежък, се плаща допълнително, не съм ползвала тази възможност, само с 3кг. ръчен съм летяла напоследък. Никъде не мерят багаж, пътувах до Сабиха, Пулково, от Внуково и до София. Добавих за 12е ръчен багаж след регистрацията, но можеше и да не го правя.....55/45/30 се добавя след регистрацията, отделно 2 раници дотам над 3кг имахме... 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: Сряда в 07:03 Сподели Публикувано: Сряда в 07:03 преди 11 часа, crazyhorse каза: Някой пътувал скоро с Pegasus? Интересува ме какъв багаж може да се вземе в кабината с базовия билет?! В сайта виждам, че е разрешен 1 багаж, с размери 40х30х15 сантиметра и тегло 3 килограма, който се побира под седалката! Пише и че отделно от чантата под седалката, може да се носи и един багаж с размер 55х40х20 сантиметра и тегло до 8 килограма, който може да се постави в багажното отделение, отделно от чантата под седалката... Така ли е, или е разрешен само този под седалката? @Argentique Ти май си купи отдавна билет, условията ги промениха напролет без задни дати. Примерно аз купих януари за март и още имаше 55 см багаж безплатно. Виж си в резервацията, там ще пише на какво имаш право. Или дай ние да видим. 🙂 4 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: Сряда в 07:36 Сподели Публикувано: Сряда в 07:36 преди 31 минути , Argentique каза: Ти май си купи отдавна билет, условията ги промениха напролет без задни дати. Примерно аз купих януари за март и още имаше 55 см багаж безплатно. Виж си в резервацията, там ще пише на какво имаш право. Или дай ние да видим. 🙂 Благодаря! Аз чекирах вече-3 килограма е багажа! На връщане, евентуално ще вземем един куфар. 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: Сряда в 07:55 Сподели Публикувано: Сряда в 07:55 преди 18 минути , crazyhorse каза: Благодаря! Аз чекирах вече-3 килограма е багажа! На връщане, евентуално ще вземем един куфар. Така, така. Един път ми се случи да отида до Истанбул с раничка и да се върна с пълен малък куфар. Куфарът също беше закупен там. Да уточня, че въобще не съм по шопинга. 2 6 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: Сряда в 08:23 Сподели Публикувано: Сряда в 08:23 преди 3 часа, ivan69 каза: Никъде не мерят багаж Това, че не мерят, не означава, че не трябва да спазваме ограничението в килограмите. Дадената цена е за конкретното ограничение, до 3 кг, до 8 кг и т.н. Не мисля, че е добър съвет някой да превишава килограмите, нарушавайки правилата, само защото "никой не мери". Това шмекеруване и заобикаляне на правилата, типично по български... не знам как да го нарека, така че да не прозвучи лошо. На принципа "ако мине номерът". Когато бях с ограничение 3 кг, си взех по-малка раница от Декатлон. Препълних я и едва я затворих, но като я премерих беше 2.3 кг. За един уикенд.. става. 5 Връзка към коментар
Христиан Публикувано: Сряда в 10:22 Сподели Публикувано: Сряда в 10:22 На 30.08.2024 г. в 22:43, Hakkâri Spor каза: Аз пътувах с такава "до 3 кг", макар че от престараване моята се оказа 2 кг. Не са ме карали да меря. Но ме учудва това, че питате дали са стриктни? Какво значение има това? Бъдете си стриктен Вие, спазвайте си правилата, без опити за шмекеруване и няма да имате проблем. Вие искате да надвишите 3-те кг ли? Аз бях взел по-малка раница, която в крайна сметка я препълних, но се оказа около 2 кг. Просто трябваше да си сложа същите неща в малко по-голяма раница и евентуално да допълня още нещо. В DM и Lilly се продават 15 мл паста за зъби, има малки разфасовки за плажни масла и т.н. Моето пътуване беше до Истанбул обаче. За Анталия няма как да се справя с 3-те кг, защото там се добавят вече плажни хавлии, джапанки и т.н. Там пътувах в края на октомври 2023, с 8 кг. ръчен. преди 1 час, Hakkâri Spor каза: Това, че не мерят, не означава, че не трябва да спазваме ограничението в килограмите. Дадената цена е за конкретното ограничение, до 3 кг, до 8 кг и т.н. Не мисля, че е добър съвет някой да превишава килограмите, нарушавайки правилата, само защото "никой не мери". Това шмекеруване и заобикаляне на правилата, типично по български... не знам как да го нарека, така че да не прозвучи лошо. На принципа "ако мине номерът". Когато бях с ограничение 3 кг, си взех по-малка раница от Декатлон. Препълних я и едва я затворих, но като я премерих беше 2.3 кг. За един уикенд.. става. Вие в Пегасус ли работите? Мисля, че всеки може сам да реши, дали е ок да наруши това правило или не. Идеята на темата е да получим полезна информация, а след това всеки сам да прецени как да я използва. Щом сте си решили, никой не Ви спира да си пътувате с малката три килограмова раничка от Декатлон. 🙂 6 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: Сряда в 10:45 Сподели Публикувано: Сряда в 10:45 преди 2 часа, Hakkâri Spor каза: Това, че не мерят, не означава, че не трябва да спазваме ограничението в килограмите. Дадената цена е за конкретното ограничение, до 3 кг, до 8 кг и т.н. Не мисля, че е добър съвет някой да превишава килограмите, нарушавайки правилата, само защото "никой не мери". Това шмекеруване и заобикаляне на правилата, типично по български... не знам как да го нарека, така че да не прозвучи лошо. На принципа "ако мине номерът". Когато бях с ограничение 3 кг, си взех по-малка раница от Декатлон. Препълних я и едва я затворих, но като я премерих беше 2.3 кг. За един уикенд.. става. То ограничението не е задължително, а уточнение за включен в цената багаж. Просто ако го превишиш и ти претеглят багажа, си плащаш. Няма заобикаляне на правилата, няма драма. 3 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: Сряда в 15:01 Сподели Публикувано: Сряда в 15:01 преди 4 часа, Христиан каза: Щом сте си решили, никой не Ви спира да си пътувате с малката три килограмова раничка от Декатлон. 🙂 С такава 3 кг раница съм пътувал само веднъж (защото е било за 48 часа), пътувал съм и с 8 кг повечето пъти, а преди години пътувах и с чекиран багаж нерядко, точно с Пегасус. Никой не дава акъл да се пътува с 3 кг, а ако ще пътува с над 3 кг, да си вземе билет като за 8 кг. Изкривявате това, което съм казал. Фокусирах се на неспазването на правилата и акцентирането на "Никой не ни е проверявал багажа". Това, че някой не проверява, не означава, че не трябва да се спазват правилата за размерите. И то важи за полети с всяка АК, не само Пегасус. Така че въпросът "За Пегасус ли работите" е неуместен. Типичното мислене "ако мине - мине"... Има си ясни правила, ама що трябва да ги спазваме... 3 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: Сряда в 15:21 Автор Сподели Публикувано: Сряда в 15:21 23 minutes ago, Hakkâri Spor said: Типичното мислене "ако мине - мине"... Има си ясни правила, ама що трябва да ги спазваме... Ти оспорваш фундаменталните устои на които се крепи държавата ни, подриването на които би застрашило нашето оцеляване и дори самото и съществуване. 2 5 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: Сряда в 15:26 Сподели Публикувано: Сряда в 15:26 преди 3 минути , stanimir каза: Ти оспорваш фундаменталните устои на които се крепи държавата ни, подриването на които би застрашило нашето оцеляване.и дори самото и съществуване. То ясно, че основният принцип е "ти ли ще ми кажеш на мен", но ако искаме развитие на обществото ни в правилната посока, е добре правилата поне понякога да се имат предвид, определено не говоря за спазването им, което БГ съдът може да обяви и за противоконституционно... 3 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: Сряда в 15:26 Сподели Публикувано: Сряда в 15:26 Така е, така е 😉 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега