Dreamm Публикувано: 21 февруари Публикувано: 21 февруари преди 13 минути , Бръмбар каза: Може би ако искате още да си купите. Ето една моя стара резервация направена директно при Пегасус, при която бях купила само един багаж чекиран - вижда се на единия човек, че има 20кг, на другия е 0 кг. При вас и на двамата е 20кг. Благодаря много! Там, откъдето се вижда, това е в имейла ми. В Expedia също така пише, но в приложението на Pegasus вече ми се струва, че багажа го няма. Никога не съм ги ползвала, дано не ме таксуват повторно... 2
Яничка Публикувано: 12 март Публикувано: 12 март На 31.01.2025 г. в 8:32, Яничка каза: Към пътуващите откакто направиха речния 3 кг. - минава ли номера с възглавничката за път, в която може да се сложи малко багаж? Ъпдейт: ползвахме възглавничката на 4 полета с Pegasus. На нито един не гледаха раниците, ние все пак не сме прекалявали с обема при тях, а на възглавничката съвсем не обърнаха внимание. Допълнителен плюс е, че беше удобна и за спане в самолета. 9 2
Oshko Публикувано: 13 март Публикувано: 13 март При прекачване с Пегасус на Сабиха, минава ли се през скенери. Скоро минавах, но не помня със сигурност, май се минаваше. А искам да взема една бутилка от София Duty free. Ако някой е пренасял да се похвали.
Branko Публикувано: 13 март Публикувано: 13 март преди 26 минути , Oshko каза: При прекачване с Пегасус на Сабиха, минава ли се през скенери. Скоро минавах, но не помня със сигурност, май се минаваше. А искам да взема една бутилка от София Duty free. Ако някой е пренасял да се похвали. Минава се, преди два дни го играх 2
Kamen Публикувано: 13 март Публикувано: 13 март При прекачване на Сабиха с Пегасус на един билет, ако се изтърве връзката поради закъснения от предходния полет, осигурява ли се настаняване от Пегасус до следващия полет, който е след 21ч?
Kamen Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март преди 18 часа, Kamen каза: При прекачване на Сабиха с Пегасус на един билет, ако се изтърве връзката поради закъснения от предходния полет, осигурява ли се настаняване от Пегасус до следващия полет, който е след 21ч? Сам си отговарям. В сайта е описано много ясно какво ти се полага, но не и за нощувките. https://cdnp.flypgs.com/files/pdf/yolcu_haklari/PG-MD-BK-002_9_EN.docx.pdf При запитване ми отговориха: Осигуряваме храна и освежителни напитки за закъснения над 2ч. При необходимост от нощувка ние Ви осигуряваме хотелска стая и транспорт от до летището. Необходимост - явно по усмотрение. 5
Dreamm Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март За каква такса става въпрос, някой знае ли? Полетът е София-Истанбул.
nino Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март На 12.03.2025 г. в 23:46, Яничка каза: Ъпдейт: ползвахме възглавничката на 4 полета с Pegasus. На нито един не гледаха раниците, ние все пак не сме прекалявали с обема при тях, а на възглавничката съвсем не обърнаха внимание. Допълнителен плюс е, че беше удобна и за спане в самолета. И аз си поръчах. Чудя се дали не стават и за кръста. През зимата с яке по няма да се забелязва. 1
Stryper Публикувано: 31 март Публикувано: 31 март преди 1 час, Dreamm каза: За каква такса става въпрос, някой знае ли? Полетът е София-Истанбул. Четох, че турците трябва да платят такса при напускане на страната си. Не важи за българи. 3 1
Hakkâri Spor Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Нови маршрути: Трабзон - С.Никозия (ККТС): от 11 май Истанбул С.Гьокчен - Клуж Напока: от 20 май Истанбул С.Гьокчен - Грац: от 30 май Анкара - Дубай: от 14 юни Истанбул С.Гьокчен - Бристъл: от 8 юли 4
Oshko Публикувано: 2 април Публикувано: 2 април На 31.03.2025 г. в 22:12, nino каза: И аз си поръчах. Чудя се дали не стават и за кръста. През зимата с яке по няма да се забелязва. Зависи колко ти е талията 😁😁 1 4
lyube Публикувано: 6 април Публикувано: 6 април Jetcost.nl -> lastminute ми дава добра отстъпка с Diners (20€ на 100€ билет), но 8 кг кабинен багаж е двойно повече от директно на сайта (17€ -> 35€) Мога ли да добавя големия кабинен багаж после през сайта на Pegsus и ще бъде ли по-скъп отколкото по време на директна резервация (17€)?
Argentique Публикувано: 6 април Публикувано: 6 април преди 5 минути , lyube каза: Jetcost.nl -> lastminute ми дава добра отстъпка с Diners (20€ на 100€ билет), но 8 кг кабинен багаж е двойно повече от директно на сайта (17€ -> 35€) Мога ли да добавя големия кабинен багаж после през сайта на Pegsus и ще бъде ли по-скъп отколкото по време на директна резервация (17€)? Голям кабинен се добавя при покупка на билет, после само чекиран може. Поне при мен винаги е било така. 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: 8 април Публикувано: 8 април И нова линия: Истанбул SAW-Алжир (от 23 май) p.s. А който иска да лети за там… само да кажа, че с Луфтханза е по-евтино, и то от София, и с малко повече багаж 6 1
Kamen Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април Колко е Минималното Време за прикачване на Сабиха? Рових - но нищо не намирам. Изобщо, ако има някъде събрана информация за MCT на летищата би било много добра информация.
Hakkâri Spor Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април Не е голямо летище. Ще стигне час, но ако първият самолет пристигне навреме 😉
neuromancer Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 16 минути , Kamen каза: Колко е Минималното Време за прикачване на Сабиха? Рових - но нищо не намирам. Изобщо, ако има някъде събрана информация за MCT на летищата би било много добра информация. Ако ти продават полетите на един билет, значи е спазено МСТ. Иначе не излиза въобще като търсиш. За различни билети не гледай МСТ, а 3-4 часа.
Kamen Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 50 минути , neuromancer каза: Ако ти продават полетите на един билет, значи е спазено МСТ. Иначе не излиза въобще като търсиш. За различни билети не гледай МСТ, а 3-4 часа. Следният казус. На един билет - два полета с прекачване 1ч и 20 мин. Ако първият полет е без закъснение всичко е ясно. Въпросът е: Какво е допустимото време на закъснение на първия полет за да можеш да направиш връзката или да имаш основание за компенсация и пренасочване - 10мин, 20мин, 30мин и тн. В един момент се питаш дали ще успееш с връзката и на каква база/MCT/ авиокомпанията определя кога имаш право и кога - не? Кога вината е в теб заради бавно придвижване или просто действително е станало невъзможно прекачването. Това се отнася за всички авиокомпании с издаден билет с поне два полета и не е лошо да имаме максимална информация. То си е направо за нова тема това.
muchachote Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 5 минути , Kamen каза: Следният казус. На един билет - два полета с прикачване 1ч и 20 мин. Ако първият полет е без закъснение всичко е ясно. Въпросът е: Какво е допустимото време на закъснение на първия полет за да можеш да направиш връзката или да имаш основание за компенсация и пренасочване - 10мин, 20мин, 30мин и тн. В един момент се питаш дали ще успееш с връзката и на каква база/MCT/ авиокомпанията определя кога имаш право и кога - не? Кога вината е в теб заради бавно придвижване или просто действително е станало невъзможно прикачването. Това се отнася за всички авиокомпании с издаден билет с поне два полета и не е лошо да имаме максимална информация. То си е направо за нова тема това. При всички положения прИкачване към самолета не е възможно нито физически нито теоретически. Виж, прЕкачването си е наистина друг въпрос . 4
Kamen Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април преди 10 минути , muchachote каза: При всички положения прИкачване към самолета не е възможно нито физически нито теоретически. Виж, прЕкачването си е наистина друг въпрос . Ок, коригирах. Нещо друго по темата ще кажеш ли? 1
neuromancer Публикувано: 9 април Публикувано: 9 април Преди 1 час, Kamen каза: Следният казус. На един билет - два полета с прекачване 1ч и 20 мин. Ако първият полет е без закъснение всичко е ясно. Въпросът е: Какво е допустимото време на закъснение на първия полет за да можеш да направиш връзката или да имаш основание за компенсация и пренасочване - 10мин, 20мин, 30мин и тн. В един момент се питаш дали ще успееш с връзката и на каква база/MCT/ авиокомпанията определя кога имаш право и кога - не? Кога вината е в теб заради бавно придвижване или просто действително е станало невъзможно прекачването. Това се отнася за всички авиокомпании с издаден билет с поне два полета и не е лошо да имаме максимална информация. То си е направо за нова тема това. Това е доста по-сложен казус от МСТ, което е едно число, примерно 60 мин. Доколкото знам, при закъснение винаги ще те превозят без да ти искат пари, дали ще те прекарат бързо между изходите или ще ти дадат място на друг полет авиокомпанията ще реши според времето. Сега, ако закъснението е било 20 мин, а ти си седял в лаунджа и си закъснял с един час на гейта не мога да кажа, ама никога не ми се е случвало или да съм виждал дискутирано такова нещо. Не вярвам някой да знае, освен ако работи към авиокомпания... Само на Хийтроу има такава система, там има скенери за бордни карти на трансфера от пристигащи при секюрити проверката. Сканираш си БК и ако ти остава по-малко от половин час, автоматично и безусловно те пренасочва към гише за промяна на полета, а багажа ти се сваля още превантивно. Дори и да си мислиш, че можеш да претичаш, нямаш възможност да опиташ. 1
Argentique Публикувано: преди 16 часа Публикувано: преди 16 часа Малко размисли за цените на вътрешните полети на Пегасус. Преди време правилото беше едно - колкото по-рано купиш, толкова по-евтино. Обаче май вече не е така. Януари гледах полет Бодрум-Истанбул за 21 април. Цена 50€ еднопосочно за всички часове. Силно възмутена (тия пък) го отдавам на инфлацията в Турция. Как да е, взимам си билет с временно промо за НГ и болбол точки за 5-7€, не помня вече точно колко. Влизам преди 10 дни - всички билети за тази дата - 21€. 👿 Това няма да е валидно за топ сезона, но не за топ явно може да се почака с покупката. Пак зимата гледах Истанбул-Диарбекир за 15-16 април беше 63€, преди седмица - 31€. 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега