Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тъй като отдавна не съм пътувала с Pegasus имам следния въпрос.

Налагат  ли чести промени в техните полети ? 

Питам ,защото ми се иска да летя с тях до Абу Даби , а след това до Ташкент  с разлика от  4 часа и 55 мин.

Или по-добре да заложа на сигурното с Uzbekistan airways , въпреки че цената е по-висока.

Публикувано:

Ако ви е на една резервация всичко... София-Истанбул-Абу-Даби-Ташкент и обратно, за предпочитане е Пегасус. Защото с Uzbekistan airlines се предполага, че ще ви е отделен билет, различен от София-Истанбул. И ако има промени в полетите, тогава ... никой няма да се погрижи за вас и просто изпускате връзката.  От друга страна... зависи с колко е по-скъпо Uzbekistan airlines? Аз не бих се разкарвал чак до ОАЕ, за да летя до Узбекистан, то става безкраен празник на юг и на север с часове.

Напишете цялото инфо. От София ли искате да летите? Или директно от Истанбул? И до Ташкент ли? Уизеър имат опция София-Абу Даби-Ташкент и София-Аби Даби-Самарканд (без да се каца в Истанбул, разбира се), но вече за дни и часове, не знам. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

1.Полет от Истанбул с Пегасус до Абу Даби - в момента в lastminute e на 48 евро без багаж с него + 27 евро, това за ръчен .

2. От Абу Даби до Ташкент - с Arabia air - цена в момента 88 евро.

Отсечките са на две различни резервации и трансферите не са защитени. Но, аз често пътувам така.

Крайна цена - 161 евро на човек с ръчен багаж до 8 кг. 

Узбеките - полетът е директен и в момента е 209 евро на човек от Rumbo . В lastminute е по-скъп за сега. Голямо дебнене става.

Някакси този път не ми се рискува с тези прекачвания , и се питам дали въобще си заслужава.

Публикувано:

Аз бих избрал директния полет. 50 евро отгоре, но не обикаляте половината северно кълбо и не треперите за трансферите. А до Истанбул, от София ли? 

Като човек, вече бил в Узбекистан, спокойно мога да ви препоръчам да пропуснете Ташкент.  Самарканд, Бухара и Хива си заслужава да се видят на първо място.  Аз имах първа и последна нощувка (заради полетите) в Ташкент и ... nothing special. Но това е за обсъждане в друга тема

По основната тема, да, Пегасус чат пат променят полетите. Имал съм такива случаи София-Истанбул ги променят и без да ме уведомят с имейл... разбрах от форума, че вечерните са преместени за сутрешни... което мен абсолютно не ме уреждаше... и звънях до колцентър на Пегасус, да ми променят дните, имате право на една безплатна промяна. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ясно , няма да рискувам.

От Пловдив до Истанбул с колата - там на паркинг.

А Ташкент е отправната ни точка за Таджикистан , а след него влизаме в Узбекистан и се прибираме от Казахстан .

Сори за спамът.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Dora Popova каза:

1.Полет от Истанбул с Пегасус до Абу Даби - в момента в lastminute e на 48 евро без багаж с него + 27 евро, това за ръчен .

2. От Абу Даби до Ташкент - с Arabia air - цена в момента 88 евро.

Отсечките са на две различни резервации и трансферите не са защитени. Но, аз често пътувам така.

Крайна цена - 161 евро на човек с ръчен багаж до 8 кг. 

Узбеките - полетът е директен и в момента е 209 евро на човек от Rumbo . В lastminute е по-скъп за сега. Голямо дебнене става.

Някакси този път не ми се рискува с тези прекачвания , и се питам дали въобще си заслужава.

Това цената само за отиване ли е? Или за отиване и връщане? 

Публикувано:
преди 1 минута , Dora Popova каза:

Само за отиване.

Ако Пегасус се комбинира с Wizz air - цената ще бъде по-ниска, но към този момент.

Не знам за кои дати търсите но ако е за есента директни полети от Истанбул до Ташкент и връщане от Астана до Истанбул са около 520 лева

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз гледам оферта за малко над 200 евро от София - Бишкек и обратно, предлагат го доста агенции за моите дати през октомври, но в сайта на Пегасус пише, че няма насрочени полети.

Практика ли е това предварително да се предлагат билети за не насрочени от самата компания все още дати ? Чудя се дали да взимам,да не се окаже ,че ще пия една студена вода накрая. Не че са супер много пари , но се развалят графици, планове и т.н.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

За пореден път попадам на летище, което не издава предварително електронни бордни карти и отново теглят багажа с точност до грам. Шимкент. 

Аз имах 3+8 кабинен багаж към билета и преди влизане в секюрити се оказа, че съм с 2 кг отгоре, та се наложи да изхвърля сушените кайсии, закупени от Узбекистан, и едно одеялце. 😮‍💨 Като служителят ме върна още веднъж да ги направя точно 3+8 кг...

Имаше хора с повече излишни кг и ги пращаха на гише да плащат 50 евро. 😱Включително девойка с две невръстни ревящи деца

Иначе преди това минах през гише и само ми дадоха хартиена бк. Та внимавайте.

Декември летяхме от Сфинкс (Кайро), там не бяха толкова стриктни, ама кой ги знае сега.

Ноември платих 23 евро в Батуми, но тогава бях с чекиран плюс ръчен три кг с лаптоп и нямаше какво да изхвърлям.

≈==========

Летището в Шимкент е с нов отворен терминал, който обаче не е готов, ама качват хора оттам. Няма инфо табла, а гейта си намираш, като следваш тълпата. 😂 На самия гейт няма информация на екрана, щото не е включен, а служителката няколко пъти викаше, че полетът е за Анталия, но пътниците услужливо я поправяха, че е за Истанбул... 🤣

В тоалетните няма сапун, хартия и кошчета. Работи само един щанд за вода и кафе с километрична опашка. На стария терминал, където кацнах, пък е малко по-зле от Т1 в София 🤣

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Нямаше ли чалъм да го наметнеш като пончо? :rolleyes:

Вече се бях наметнала с шал и си бях напълнила джобовете с портмонета и по-тежки боклучки. За одеялото, което ми беше вместо яке, не тъжа, обаче разни неща, за които криво-ляво се пазарих по пазарите, ми е жал.

Просто не трябваше нищо да купувам, както обикновено. Но много бяха изгодни и хубави предложенията. 🙃

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 4.05.2025 г. в 17:54, Hakkâri Spor каза:

Аз бих избрал директния полет. 50 евро отгоре, но не обикаляте половината северно кълбо и не треперите за трансферите. А до Истанбул, от София ли? 

Като човек, вече бил в Узбекистан, спокойно мога да ви препоръчам да пропуснете Ташкент.  Самарканд, Бухара и Хива си заслужава да се видят на първо място.  Аз имах първа и последна нощувка (заради полетите) в Ташкент и ... nothing special. Но това е за обсъждане в друга тема

По основната тема, да, Пегасус чат пат променят полетите. Имал съм такива случаи София-Истанбул ги променят и без да ме уведомят с имейл... разбрах от форума, че вечерните са преместени за сутрешни... което мен абсолютно не ме уреждаше... и звънях до колцентър на Пегасус, да ми променят дните, имате право на една безплатна промяна. 

И аз искам да попитам нещо за тези като информация виждам че има евтини билети от Швейцария за Истанбул 

Публикувано:
На 12.02.2025 г. в 18:07, Oshko каза:

Pegasus ми канселираха полета Истанбул - София, който е в след 5 дни в понеделник. 

Имам ли някакви права? Европейския регламент не ги лови, ясно, но някой беше споменал, че Турция си има нейни правила и все пак може и да има нещо?

И втори въпрос - Купен е connecting flight Кувейт - Истанбул - София, ако реша да се прибера с влака/рейса, дали Пегусус ще refund-нат нещо за втората отсечка Истанбул - София от този connecting flight? (позволява ми да си сменям всякакви отсечки от общо четирите)

Какво стана с полета 

Публикувано:
преди 47 минути , Valentin Takev каза:

Какво стана с полета 

Прибрахме се с автобус, писнах през Аероиск за компенсация, не знам дали ще има резултат

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 50 минути , Oshko каза:

Прибрахме се с автобус, писнах през Аероиск за компенсация, не знам дали ще има резултат

Ясно мислех да ги използвам , май по добре с Turkish Airlines 

Публикувано:
Преди 1 час, Oshko каза:

Мен ме мотаха около 10 месеца Аероиск, но накрая ми дадох по 304 евро на билет (полетът беше в wizz), доволен съм.

Подписвах някакви декларации, снимки на полети и лични карти, но накрая всичко беше точно!

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам при кого как е, но за последните два месеца летях четири пъти (вътрешен полет и три международни) и два пъти сглупих да се чекирам възможно най-рано (седмица преди полета). И двата пъти като най-нетърпелива ме сложиха на 31-ви ред, че единия път и по средата. После като поогледах, разпределянето на местата тръгва от този ред плътно назад и не оставят свободни места по редовете. Но пък последните редове до 40-ти и някъде отпред ги пълнят най-късно и даже невинаги успяват да ги напълнят при по-ненатоварените линии. 
Преди не беше така точно. Октомври и ноември при ранно чекиране бяхме в предната част на самолета.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Argentique каза:

Не знам при кого как е, но за последните два месеца летях четири пъти (вътрешен полет и три международни) и два пъти сглупих да се чекирам възможно най-рано (седмица преди полета). И двата пъти като най-нетърпелива ме сложиха на 31-ви ред, че единия път и по средата. После като поогледах, разпределянето на местата тръгва от този ред плътно назад и не оставят свободни места по редовете. Но пък последните редове до 40-ти и някъде отпред ги пълнят най-късно и даже невинаги успяват да ги напълнят при по-ненатоварените линии. 
Преди не беше така точно. Октомври и ноември при ранно чекиране бяхме в предната част на самолета.

Ако сте били двама на един билет как дава местата - заедно или разхвърля? 

Публикувано:
преди 2 минути , Kamen каза:

Ако сте били двама на един билет как дава местата - заедно или разхвърля? 

До зимата не разхвърляше, сега не знам :smile:

Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

До зимата не разхвърляше, сега не знам :smile:

На Сабиха на ръкав или с автобус? Че имам само 80 минути за трансфер и то при последен полет . 

Публикувано:
преди 2 минути , Kamen каза:

На Сабиха на ръкав или с автобус? Че имам само 80 минути за трансфер и то при последен полет . 

Различно, но по-често съм била с автобус. За международен трансфер при липса на закъснение е достатъчно времето. На пода има стрелки и ги следваш. Ако няма хора, става за минути. Има секюрити преди влизане в зоната на гейтовете.

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 36 минути , Argentique каза:

За последните два месеца летях четири пъти (вътрешен полет и три международни) и два пъти сглупих да се чекирам възможно най-рано (седмица преди полета). И двата пъти като най-нетърпелива ме сложиха на 31-ви ред, че единия път и по средата.

Същата работа при 8 Пегасус полета за последните 2 месеца, но винаги се качваме последни и сядаме на 2 или 3 ред. Веднъж небрежно се настанихме даже на първи ред - никой не ни направи забележка, Пегасус като цяло май не се вживяват колкото Уиз/Раян. Отпред обикновено има много свободни места. Същото е с AJet и дори с Turkish.

Тази тактика работи в 98% от случаите за всякакви авиокомпании, които дават места на случаен принцип, и съответно отдавна не се интересувам кое място ми се е паднало.

@Kamen 50/50 е ръкав/бус. Ако трансферираш от международен на международен полет и няма закъснение - 80 минути са ОК. Ако трансферираш от международен на вътрешен полет - паспортният контрол обикновено отнема изнервящо много време и ще се наложи да потичаш. Ако сте на 1 резервация - местата винаги са заедно. А максимално допустимото време за закъснение тотално зависи от това на каква опашка ще попаднеш на трансферния секюрити контрол, но да кажем, че 20-30 минути закъснение при международна/международна връзка най-вероятно биха били ок.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

@Kamen 50/50 е ръкав/бус. Ако трансферираш от международен на международен полет - 80 минути са ок. .

Според теб, какво максимално време на закъснение мога да допусна за да не си изпусна връзката.

При ръкав и при автобус. 30 минути при автобус и 40 минути при ръкав? 

• Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.