ДиянаВ Публикувано: 15 юли, 2019 Сподели Публикувано: 15 юли, 2019 По прогнозата за времето казаха, че утре се очакват нови ураганни ветрове, вследствие циклон, идващ от запад - Пелопонес към северна Гърция. След това край с лошото време. Хубави дни и незабравими моменти до края на пътуването Ви! 1 1 Връзка към коментар
blackrose1989 Публикувано: 15 юли, 2019 Сподели Публикувано: 15 юли, 2019 5 hours ago, Madelin said: Много ме израдва с това инфо. Ние септември сме се засилили натам - Мани и Китира, а нощувките ни в Мани са точно в Итило. Този залив досега си го представях само като място за питие и гледане на залези след целодневно препускане. Явно става и за къпане. Радвам се, че сте си изкарали добре. Даа, идеално е за къпане. Като отседнете и ако сте доволни - сподели мястото за настаняване, отбелязала съм Итило като място, на което задължително бих се върнала! Бих споделила готино клипче как караме из местността, но не знам тук дали и как може да се сподели. По отношение на рент-а-кар - ние взехме Шевролет Спарк 2009г. - маломощна ама имаше климатик и екстра ни превози пет човека. Без кредитни карти, без огледи за забележки и т.н., с късно взимане от Аерогарата: 185 евро за 7 дни. 5 Връзка към коментар
Voyageur Публикувано: 16 юли, 2019 Сподели Публикувано: 16 юли, 2019 На 12.07.2019 г. в 12:22, blackrose1989 каза: Хайде и аз да се отчета с половин разказ (тъй като още сме на Каламата). Тук сме с родителите на мъжа ми (на 80 и 90г.), така че движенията са ни ограничени и не обикаляме много. Отседнали сме в самата Каламата на 150м от плажа. Самият плаж на Каламата е тих, чист, със ситни камъчета и пясък (няма нужда от аква обувки). Има шезлонгчета и чадъри, без плащане -само трябва да си вземете нещо за консумация. Водата е страхотна като температура, може би около 28 градуса. Жегичка беше иначе (днес е по-хладно малко), та ходим сутрин и след 17ч. като стоим до 22ч и е просто прекрасно. Вчера ходихме до Voidokilia beach. Прекрасно място, но морето беше бурно, имаше и много сърфисти. Качихме се до пещерата и към крепостта - заслужава си на 100% гледката. После отидохме до плажа на Коста Наварино - може би един от най-скъпите резорти на Пелопонес, известен с уникалната си чистота. Там посрещнахме залеза. Имаше много оградени гнезда на костенурки там. И там си заслужаваше определено посещението. Здравейте, да попитам и аз.С какво стигнахте от летището до мястото за настаняване и до Voidokilia beach? Връзка към коментар
blackrose1989 Публикувано: 16 юли, 2019 Сподели Публикувано: 16 юли, 2019 1 hour ago, Voyageur said: Здравейте, да попитам и аз.С какво стигнахте от летището до мястото за настаняване и до Voidokilia beach? С рентакар, вижте поста над Вашия 🙂 Връзка към коментар
Madelin Публикувано: 16 юли, 2019 Сподели Публикувано: 16 юли, 2019 преди 14 часа, blackrose1989 каза: Като отседнете и ако сте доволни - сподели мястото за настаняване, отбелязала съм Итило като място, на което задължително бих се върнала! Непременно, то ще е от полза и при добри, и при лоши впечатления. Надявам се да е първото все пак И да не ни мине котка път с отпуската, че ми е вечен проблем. 1 Връзка към коментар
vlady Публикувано: 17 юли, 2019 Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 Някой ще лети ли за Каламата на 21.07. подарявам плажен чадър. 1 4 Връзка към коментар
само Рени Публикувано: 17 юли, 2019 Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 преди 23 минути , vlady каза: Някой ще лети ли за Каламата на 21.07. подарявам плажен чадър. Виж ти как се сещаш, а аз оставих наследство в колата под наем 🙂 1 2 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 17 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 В планината Тайгет на Пелопонес - Isaris, Karytaina, Stemnitsa, Dimitsana. Далеч от големия град, от съвременния свят и близо до природата - това никога не е за пренебрегване, винаги си е бонус. 23 1 Връзка към коментар
zoiche Публикувано: 17 юли, 2019 Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 6 hours ago, vlady said: Някой ще лети ли за Каламата на 21.07. подарявам плажен чадър. Еха каква готина инициатива, ако не се намери някой осиновител за седмица, може да се възползам. Компания сме от 8 човека, така че ще имаме мин. 3 чадъра, който ще оставим като наследство след 27.07... само да има кой да ги приеме 🙂 Ще разказвам след като стъпим на полуострова, понеже няма план, само чета и събирам идеи, което не е малко... Имаме билети и нощувки в Каламата, останалото ще е като на почивка. По- лежерно... 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 17 юли, 2019 Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 Има ли някой,който да е правил вече опит да обикаля околностите с обществен транспорт,да сподели?🙂 2 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 17 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2019 Към Микена 12 3 Връзка към коментар
Olianata Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 На 17.07.2019 г. в 15:13, vlady каза: Някой ще лети ли за Каламата на 21.07. подарявам плажен чадър. Да,аз! 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 11 minutes ago, Olianata said: Да,аз! И аз. :) Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 Е, кой превари.... 3 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 1 minute ago, bad kid said: Е, кой превари.... А, аз чадър не искам. :) Има ли някой друг, който ще пътува? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 А как ще се предаде ☂️ ? Нали докато едните слизат, другите ще са на гейта? ПП. Аз чакам евтин септември. Връзка към коментар
Зани Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 преди 4 минути , aleksandrina каза: А, аз чадър не искам. 🙂 Има ли някой друг, който ще пътува? И аз пътувам, но няма да обикаляме Пелопонес, а ще ходим до Кефалония 🙂 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 преди 18 минути , Зани каза: И аз пътувам, но няма да обикаляме Пелопонес, а ще ходим до Кефалония 🙂 С ферибот? Сподели, моля, как и какво струва? Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 20 minutes ago, bad kid said: ПП. Аз чакам евтин септември. 15-22 и 22-29 септември са по 14.73€ на посока. Вчера бяха по 12.99€ 2 minutes ago, Дани Магелани said: С ферибот? Сподели, моля, как и какво струва? 06:30 - KILINI/Peloponnese - 08:00 - KEFALONIA/Poros/GR 1H 30Μ 15.09 € от тук 1 1 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 Преди 1 час, Дани Магелани каза: С ферибот? Сподели, моля, как и какво струва? 9.80 евро на човек, на посока и 38,70 евро за кола от сайта на Levante Ferries . Билетите още не съм ги купила, понеже до вчера се чудехме с кола ли да стигнем до там, с обществен транспорт ли, в крайна сметка решихме да вземем кола, иначе ни се губеше почти целият ден. А иначе с обществения транспорт вариантите са два: Хващаш автобуса в 08,30 часа за Пиргос и там се прекачваш за Килини. Да, ама за 15 минути си губиш връзката с автобуса до Килини и вместо да хванеш този в 10,30 часа, трябва да се чака до 14,25 часа. Не може да хванеш дори ферибота в 15,00 часа, а чак този в 19,00. Демек - три дена път с камили 😀. Другият вариант е да се вземе билет направо до Лехена и от там са 10 километра до Килини, ако няма автобус, може и с такси. И пак, по-рано от 15,00 часа не може да се хване фери. Абе, страшна работа са тези гърци, да ти е кеф да пътуваш с обществен транспорт 😂! Ние винаги пътуваме с обществен транспорт и може би, ако бяхме за 2 седмици така щяхме да го напривим, но сега дори на мен ми се уби желанието да пътуваме по този начин. 3 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 преди 2 часа, Зани каза: 9.80 евро на човек, на посока и 38,70 евро за кола от сайта на Levante Ferries . Билетите още не съм ги купила, понеже до вчера се чудехме с кола ли да стигнем до там, с обществен транспорт ли, в крайна сметка решихме да вземем кола, иначе ни се губеше почти целият ден. А иначе с обществения транспорт вариантите са два: Хващаш автобуса в 08,30 часа за Пиргос и там се прекачваш за Килини. Да, ама за 15 минути си губиш връзката с автобуса до Килини и вместо да хванеш този в 10,30 часа, трябва да се чака до 14,25 часа. Не може да хванеш дори ферибота в 15,00 часа, а чак този в 19,00. Демек - три дена път с камили 😀. Другият вариант е да се вземе билет направо до Лехена и от там са 10 километра до Килини, ако няма автобус, може и с такси. И пак, по-рано от 15,00 часа не може да се хване фери. Абе, страшна работа са тези гърци, да ти е кеф да пътуваш с обществен транспорт 😂! Ние винаги пътуваме с обществен транспорт и може би, ако бяхме за 2 седмици така щяхме да го напривим, но сега дори на мен ми се уби желанието да пътуваме по този начин. Викаш с такси. Ама, ще има ли, в туй село такси? Вземете си кола, че да сте спокойни. Като цена е добре. 1 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 19 юли, 2019 Сподели Публикувано: 19 юли, 2019 преди 11 часа, AlexandraKo каза: Викаш с такси. Ама, ще има ли, в туй село такси? Вземете си кола, че да сте спокойни. Като цена е добре. Взели сме вече кола, иначе за такси не знам, но има възможност за трансфер, нещо от сорта на 15 евро беше. Връзка към коментар
vladko73 Публикувано: 19 юли, 2019 Сподели Публикувано: 19 юли, 2019 Можете ли да ми препоръчате по кой път с кола е по-удобно / по-евтино / да се мине - през Патра или през Атина. Един колега тръгва утре с кола към Пелопонес и се чуди. Който има впечатления ще се радвам да сподели. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 19 юли, 2019 Сподели Публикувано: 19 юли, 2019 Ако мине през Патра се плаща моста - 13.50 евро за кола, 20.30 евро за каравана. 1 Връзка към коментар
Olianata Публикувано: 19 юли, 2019 Сподели Публикувано: 19 юли, 2019 Пълни ли са самолетите до Каламата,че след малко ще се чекирам,но детето ми е на 12 и вече е без место и затова питам,дали има възможност за разместване. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега