Прескочи до съдържание

Спешно! Заминаване с туристическа виза и брак с американски гражданин

Гост Гост$%3д

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Имам следният казус и много се надявам за съвети и напътствия от хора,преминали през това. С приятелят ми сме заедно вече 2 години. Той е българин с американско гражданство. Вече два пъти му ходя на гости с туристическа виза. Сега ще заминавам отново с туристическа виза и обмисляме направо да сключим брак там и да остана. Да,обаче,разбрахме че ще имаме пречка за това. Преди да сключиш брак имало изискване да си стоял минимум 3 месеца в страната,преди да се омъжиш. Иначе един вид ,,прецакваш системата,, и ги лъжеш,че уж си отишъл за туризъм,а пък си се омъжил след 5 дена. Вече имам купен билет за след 1 седмица и не знаем как да постъпим. Вариант 1 е да отида там (престоят ми ще е за 2 седмици и се надявам на митницата да ми бият печат поне за 1 месец престой)  и да остана,,нелегално,, поне още 2 месеца,т.е да си просроча престоя и след това да се оженим. Вариант 2(който хич не ми се иска) е да подадем за К1 и да чакаме поне още 1 година докато оправят документите. Проблемът е че туристическата ми виза е само за 1 година и изтича сега края на тази година. Не вярвам на митницата да ми дадат по-дълъг престой от 1 месец. Според вас проблем ли ще е ако замина (и да речем ми дадат 1 месец престой),и да пресроча този престой с още 1-2месеца и тогава да сключим брака? Защото приятелят ми чел някъде,че ако се оженим преди тези 3 месеца,после може да не ми дадат зелена карта и направо да ме баннат. 

А за просрочването на престоя чел,че до 180 дни не било кой знае какъв проблем да просрочиш? Вие какво мислите по въпроса? 

Благодаря предварително на всички отзовали се! 🙂

П.С Тези дни той ще говори и с имиграционен адвокат,но докато чакаме,реших да пиша и тук във форума

Публикувано:

Фактът, че туристическата ти виза е само за една година, а не за 10, каквито често дават, ме кара да мисля, че си в по-рискова категория.
Имам приятел с 10-годишна виза и българско и немско гражданство, който мисля, че е получавал и печати за престой за 6 месеца, но въпреки всичко не се ожени в Щатите за жена си-българка с американско гражданство, а в Европа, после си кандидатства по правилата и си изчака да го пуснат със зелената карта. Вероятно е имал много основателна причина да не рискува, въпреки добрия си статус на турист дотогава.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , Венелин каза:

Фактът, че туристическата ти виза е само за една година, а не за 10, каквито често дават, ме кара да мисля, че си в по-рискова категория.
Имам приятел с 10-годишна виза и българско и немско гражданство, който мисля, че е получавал и печати за престой за 6 месеца, но въпреки всичко не се ожени в Щатите за жена си-българка с американско гражданство, а в Европа, после си кандидатства по правилата и си изчака да го пуснат със зелената карта. Вероятно е имал много основателна причина да не рискува, въпреки добрия си статус на турист дотогава.

Да,явно той е заминал с K3 виза,която е вече за сключили брак(извън САЩ),а К1 е за годеническа виза(тези които нямат брак и искат да сключат брак в САЩ). Попринцип и ние можем да подадем за К1,но са още доста разправии и най-вече доста чакане. Напоследък сроковете за разглеждане на документите стават все по-дълги(казвам го от наблюдения покрай наши приятели,преминали скоро през тази процедура). В най-добрият вариант ще е още една година чакане за К1. Затова обмисляме варианта с туристическата виза,защото реално заминавам след седмица и ще е най-удобният и бър начин,но дали после няма да имаме проблеми с моите документи за зелена карта? Там е въпросът! Затова се надявам някой от форума да е имал подобен случай и да разкаже как е минало всичко. 🙂

Публикувано:
преди 26 минути , mariela2121 каза:

да остана,,нелегално,, поне още 2 месеца,т.е да си просроча престоя

Всяка нелегална постъпка блокира пътя към легално установяване.

Попитай за съвет във форума на българите в САЩ http://forum.all.bg/postlist.php/Cat/0/Board/emigusa.

Но преди всичко ползвай официалната информация:

https://www.usa.gov/visas-and-visitors

https://www.usa.gov/immigration-and-citizenship

• Харесвам 5
Публикувано:

Нещо ми се пообъркаха нещата и не разбирам... Ще пресрочиш срока за напускане на страната, ще се ожените в Щатите и след това пак ще сте разделени. Ти тук, той там, докато се легализират документите (ако се легализират) и заминеш отново при него. В същото време, ако ти идеш на гости сега, а после той се върне и се ожените в България, пак ще сте разделени след това докато чакате официалните документи. Защо тогава трябва да нарушавате закона? Бързате за нещо ли? Все ще се чака... 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Polina каза:

Нещо ми се пообъркаха нещата и не разбирам... Ще се ожените в Щатите, ще пресрочиш срока за напускане на страната и след това пак ще сте разделени ти тук, той там докато се легализират документите (ако се легализират) и заминеш отново при него. В същото време, ако ти идеш на гости сега, а после той се върне и се ожените в България, пак ще сте разделени след това докато чакате официалните документи. Защо тогава трябва да нарушавате закона? Бързате за нещо ли? Все ще се чака... 

Съжалявам,явно в еуфорията си да кажа всичко,не съм се доизразила правилно. Целта ни е да замина сега и да не се връщам изобщо до България после. Да отида с туристическата виза и да се оженим. Но за да не се женим още на 5-тият ден и първата седмица,ще изчакаме 3 месеца,за да няма проблем после със зелената ми карта. А варианта да остана там 3 месеца е да пресроча престоя си. Защото на влизане в САЩ не вярвам да ми дадат повече от един месец престой.

Публикувано:
преди 6 минути , mariela2121 каза:

Съжалявам,явно в еуфорията си да кажа всичко,не съм се доизразила правилно. Целта ни е да замина сега и да не се връщам изобщо до България после. Да отида с туристическата виза и да се оженим. Но за да не се женим още на 5-тият ден и първата седмица,ще изчакаме 3 месеца,за да няма проблем после със зелената ми карта. А варианта да остана там 3 месеца е да пресроча престоя си. Защото на влизане в САЩ не вярвам да ми дадат повече от един месец престой.

Не са ли 3 месеца престой? 

Аз съм пътувала с 10 годишна виза и ми дадоха 3 месеца престой. Може би за 1годишна виза  е 1 месец. 

Аз не бих рискувала с американците, както всички до сега са писали, минете си по легания път,колкото и да е мъчителен.

Влезнеш ли в черния списък , трудно се излиза от там.

Публикувано:
преди 7 минути , БраниB каза:

Не са ли 3 месеца престой? 

Аз съм пътувала с 10 годишна виза и ми дадоха 3 месеца престой. Може би за 1годишна виза  е 1 месец. 

Аз не бих рискувала с американците, както всички до сега са писали, минете си по легания път,колкото и да е мъчителен.

Влезнеш ли в черния списък , трудно се излиза от там.

Всеки път дават различен престой. Зависи от офицера,но понеже моята виза изтича,не вярвам да ми даде повече от месец.

Публикувано:
преди 14 минути , mariela2121 каза:

ще изчакаме 3 месеца,за да няма проблем после със зелената ми карта. А варианта да остана там 3 месеца е да пресроча престоя си.

НЯМА Зелена карта при нелегален престой.

От нелегална нямаш ход към легален документ.

Нелегална означава да си извън закона. 

Извън закона не можеш да подадеш документи - нито за виза, нито за брак.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да нарушиш закона нарочно и после да молиш да се легализираш ми се струва изключително лоша идея. 

Щом ще се консултирате с адвокат, слушайте него, вероятно знае повече от нас.

Иначе по принцип, може на границата да обясниш ситуацията и да помолиш за 3 месеца (при положение, че визата ти е валидна дотогава). Ако не стане, ще кандидатстваш за годеническа виза, или се жените извън САЩ, или все пак виж тия 3 месеца наистина ли са изискване или не...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , tonica каза:

НЯМА Зелена карта при нелегален престой.

От нелегална нямаш ход към легален документ.

Нелегална означава да си извън закона. 

Извън закона не можеш да подадеш документи - нито за виза, нито за брак.

А добре-всички студенти,които остават нелегално след студентска бригада и се женят след това,как получават статут според вас? Защото аз дори познавам лично такива хора. Само че въпросът при тях е че са стояли повече от 3 месеца в САЩ и се женят(което за американците е ОК). За тях не е ОК да си стоял по-малко от 3 месеца и да се ожениш. Т.е според тях за да се влюбиш или да вземеш такова решение за брак,ти трябват минимум 3 месеца ,,за да го осъзнаеш и да опознаеш чавека,, 

Публикувано:

Давам още един линк към форум, в който можеш да получиш адекватна информация:

https://www.visajourney.com/forums/forum/80-k-1-fiancee-visa-process-amp-procedures/

Не че е невъзможно да се вземе зелена карта от нелегален статус, но си е ходене по мъките и със сигурност хвърляне на не малко пари. Не се знае и дали ще попаднете на правилния адвокат от първия път. Нещо, което според мен би могло да се избегне, ако се мине по стандартната процедура. Вярно, че времето за чакане не е малко, но си спестявате нерви и треперене за определен период.

При всички случаи ти желая успех и се надявам да споделиш после как са се развили нещата 🙂 

Публикувано:
преди 1 минута , iliana_t каза:

Давам още един линк към форум, в който можеш да получиш адекватна информация:

https://www.visajourney.com/forums/forum/80-k-1-fiancee-visa-process-amp-procedures/

Не че е невъзможно да се вземе зелена карта от нелегален статус, но си е ходене по мъките и със сигурност хвърляне на не малко пари. Не се знае и дали ще попаднете на правилния адвокат от първия път. Нещо, което според мен би могло да се избегне, ако се мине по стандартната процедура. Вярно, че времето за чакане не е малко, но си спестявате нерви и треперене за определен период.

При всички случаи ти желая успех и се надявам да споделиш после как са се развили нещата 🙂 

Благодаря ти 😊

Публикувано:

Оженете се в БГ и подай документи за зелена карта там. Ние така направихме (мъжо е американец), зелената ми карта беше готова за две седмици. Иначе много сложно става...

Публикувано:

Направи всичко възможно за да не трябва да правиш нищо нелегално . Ако е американски гражданин, а не само със зелена карта проучи всички варианти .

• Харесвам 1
Публикувано:

Танче, това наскоро ли стана или преди време сте минали по този път?

Не за друго, но и аз четох, че времената за чакане на обработка за имигрантските визи напоследък се увеличават много, поради голяма натовареност и много на брой кейс номера. Ситуацията е динамична явно и всеки случай трябва да се разглежда индивидуално.

Публикувано:
преди 7 минути , Василена каза:

Направи всичко възможно за да не трябва да правиш нищо нелегално . Ако е американски гражданин, а не само със зелена карта проучи всички варианти .

Да,американски гражданин е. Ами сега с нетърпение чакам да мине тази консултация с адвоката и да видим какви са вариантите. Иначе той преди седмица си тръгна от Бг,но ако знаехме че тук може да сключим брак и да подадем там за зелена карта,щяхме да го направим,но честно казано за пръв път чувам за такова нещо

преди 18 минути , TaniaG каза:

Оженете се в БГ и подай документи за зелена карта там. Ние така направихме (мъжо е американец), зелената ми карта беше готова за две седмици. Иначе много сложно става...

А вие сте се оженили тук в Бг и после вие и съпругът ви сте заминали за САЩ(вие с туристическа виза) и там сте подали документите ли? Това честно казано ме изненада и за пръв път го чувам. За съжаление годеникът ми си тръгна от Бг точно миналата седмица и ако знаехме по-рано,щяхме да го направим 😞

Публикувано:

Аз не мога да разбера защо някои хора си въобразяват, че като идат в чужбина, могат да си прилагат схемите, които са им дошли наум, и да си мислят, че ще им се размине.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 минути , Goal & Boss каза:

Аз не мога да разбера защо някои хора си въобразяват, че като идат в чужбина, могат да си прилагат схемите, които са им дошли наум, и да си мислят, че ще им се размине.

Прав сте,но във всяка ситуация с добър адвокат всичко се оправя. Може да ви изглежда несериозно отстрани,но наистина искам да бъда с този човек и да живеем вече заедно,а не тук животът ми постоянно да е на стендбай. Няма да съм нито първата,нито последната. Аз си имам ЛЕГАЛНА виза до края на годината. Въпросът е да си удължа престоя там по някакъв начин. Чувала съм за така въпросният ,,екстеншън,, на визите,но не съм запозната и затова търсих мнение на хора,които са преминали през това. Била съм два пъти на студентска бригада там+ 2 пъти с туристическа виза и съм се нагледала на какви ли не неща,така че ако обичате не съдете хората,ако не можете да им помогнете.

Публикувано:

Моя приятелка също се омъжи за американец тук, в България, след което подадоха документи за зелена карта и заминаха за САЩ.

Публикувано:
преди 1 минута , savagejo каза:

Моя приятелка също се омъжи за американец тук, в България, след което подадоха документи за зелена карта и заминаха за САЩ.

А знаете ли колко време им отне да заминат за САЩ,след като сключиха брака в БГ? Ние също имаме вариант за К1 виза(годиническа виза),но трябва да чакаме минимум година за да я одобрят и пок няма на 100% гаранция. Ако документите не се подадат правилно,може да ги върнат и да се чака още една година и така до без край....

Публикувано:
преди 5 минути , mariela2121 каза:

А знаете ли колко време им отне да заминат за САЩ,след като сключиха брака в БГ? Ние също имаме вариант за К1 виза(годиническа виза),но трябва да чакаме минимум година за да я одобрят и пок няма на 100% гаранция. Ако документите не се подадат правилно,може да ги върнат и да се чака още една година и така до без край....

Ще ви излъжа, но мисля, че беше няколко месеца. Може би 6. Със сигурност под година им отне да си оправят документите и да заминат.

Не знам обаче дали има значение, че той живя в България по това време.

ПС: Това с 3-те месеца не го разбирам. Не се ли отнася за хора който се познават от 3 месеца? Вие се познавате от 2 години, може да го докажете предполагам? Не би трябвало да е проблем тогава.

Публикувано:
преди 4 минути , mariela2121 каза:

Била съм два пъти на студентска бригада там+ 2 пъти с туристическа виза и съм се нагледала на какви ли не неща

Обаче имиграционните в САЩ са се нагледали на още повече неща от теб.

Нека те светна: изискването на властите е да имаш минимум три месеца легален престой, преди да ти позволят да се омъжиш. Нали се сещаш - на летището имиграционните (а не митничарите) ти удрят печат за месец престой, месецът изтича и хоп - часовникът спира. Оттам нататък и петилетка да стоиш - не се брои. Защо не се брои? Защото си нелегална.

Тоест ти си мислиш, че е добра идея да прецакаш системата два пъти - един път с престоя и втори път с брака.

Тц, не е добра идея.

За адвокатите... Може. Ако имаш кинти - може. Тръмп може да е поел ангажимент към избирателите си и да работи по проблема с нелегалните имигранти, но и той знае, че парите въртят света. Така че ако имаш кинти за някой добър адвокат - смело напред! Ще пробиеш стената!

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 17 минути , mariela2121 каза:

Аз си имам ЛЕГАЛНА виза до края на годината. Въпросът е да си удължа престоя там по някакъв начин.

В такъв случай спокойно може да искаш 3 месеца престой. За по-сигурно извадете някакъв документ, че имате насрочен брак (съдя по моя опит от друга държава, та не разчитай на 100%). Ако билета ти е с 3 месеца престой вместо една-две седмици е по-сигурно, че ще мине номера, иначе просто може да ви даде колкото е билета.

Освен това е важно тия три месеца как се броят - може ли на чaсти, или последните три месеца, или е откакто се познавате...

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.