Kremcheto Публикувано: 5 април, 2021 Сподели Публикувано: 5 април, 2021 преди 22 минути , powder-puff каза: Здравейте! Още един въпрос - за екскурзия в Хургада с посещение на пирамидите агенциите предлагат и вариант полета на пристигане или на заминаване да е в Кайро. Кой вариант смятате, че е по-удачен, ако някой от Вас е пътувал така? Първият вариант е 100ина лв по-скъп, може би е по-удобен, защото не разглеждаш след цял ден път В единия случай: Кацане на летище Кайро. Разглеждане на Египетския Музей Включен обяд на корабче, закотвен на брега на река Нил. Привечер настаняване в хотел Мövenpick Hotel & Сasino Сairo Нощувка. ДЕН-2 Посещение на Египетските пирамиди в Гиза Трансфер до Хургада около 5 часа и настаняване в хотела. Или ДЕН-7 Ранно отпътуване за Кайро. Пристигане в Кайро рано сутринта. Екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза. Обяд. Следобед отпътуване за хотела. Привечер настаняване в хотел Мövenpick Hotel & Сasino Сairo Нощувка. ДЕН-8 Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Кайро за полет към България. Във втория вариант музея в Кайро не е описан, явно не се посещава... ще попитам агенцията. Имате ли впечатления и от допълнителните опции за вечерта - светлинно шоу на пирамидите или вечерен круиз по Нил с ориенталско шоу? Първия вариант е по-добър. Изпитано. При втория това ранно пътуване около 6 часа от Хургада до Кайро и после обикаляне на пирамидите и т.н. си е по-уморително. Вероятно посещението на музея е включено и при двата варианта. На светлинно шоу или разходката по Нил с програма не сме ходили, но и в хотела не ни беше скучно. 3 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 5 април, 2021 Сподели Публикувано: 5 април, 2021 преди 35 минути , powder-puff каза: Здравейте! Още един въпрос - за екскурзия в Хургада с посещение на пирамидите агенциите предлагат и вариант полета на пристигане или на заминаване да е в Кайро. Кой вариант смятате, че е по-удачен Това е като с храната . Първо си изяждаш най вкусното или най вкусното го оставяме за накрая 🙂 . За повечето хора обикалянето по музеи , пирамиди, парфюмерии и фабрики за нещо си в жегата не е от най вкусните и желани неща 🙂 . Разбира се тук има и такива , за които това е най интересното и единственото важно в една екскурзия . За светлинното шоу не знам , но груповите круизи с вечеря и програма са почти еднакви навсякъде по света 🙂 . Чудиш се дали да гледаш бързо сменящите се пейзажи отстрани , шоуто на корабчето или да си насипеш от онези вкусните неща преди да са свършили напълно 🙂 . Ширпотреба са и обикновенно нито едно от изброените неща не става както трябва 🙂 . Аз като типичен простак бих отхвърлил глупостите в началото и след това бих се забавлявал на морския бряг . Но все пак от доста време съм със себе си и знам съвсем точно какво харесвам 🙂 . 8 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 @ivooo, дали можеш да препоръчаш някой хотел с хубав риф? Малък е шансът да се възползвам сега, ама знае ли се 🙂 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 преди 19 минути , Lindt каза: @ivooo, дали можеш да препоръчаш някой хотел с хубав риф? Малък е шансът да се възползвам сега, ама знае ли се 🙂 Информацията ми няма да е актуална защото е от преди т.н. им революция , а при рифовете нещата се променят . Спомням си че шнорхелинга в Шарм ни харесваше много повече от Хургада , но пък повечето ТА предлагаха Хургада та се налагаше да правим разни прекачвания . За скучните неща малко послъгах . Бих отишъл специално да видя новия им музей . Благодаря на @stanislavpp за чудесното видео . 2 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 преди 11 минути , ivooo каза: Информацията ми няма да е актуална защото е от преди т.н. им революция , а при рифовете нещата се променят . Спомням си че шнорхелинга в Шарм ни харесваше много повече от Хургада , но пък повечето ТА предлагаха Хургада та се налагаше да правим разни прекачвания . За скучните неща малко послъгах . Бих отишъл специално да видя новия им музей . Благодаря на @stanislavpp за чудесното видео . Виждам вътрешни полети за стотина лева. Така че вероятно може да се самоорганизира програма за всеки вкус. Най-лесно ми се вижда съчетанието на Кайро с море, така че да се включи и музеят. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Има евтини полети до Шарм от Истанбул - и на Търкиш, и на Пегасус. Ходили сме в Хургада, не ме впачетли особено откъв подводен свят. Чувала съм, че в Шарм е много по-красиво. 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 преди 2 минути , feel_the_rush каза: Има евтини полети до Шарм от Истанбул - и на Търкиш, и на Пегасус. Ходили сме в Хургада, не ме впачетли особено откъв подводен свят. Чувала съм, че в Шарм е много по-красиво. Да, за нещо такова си мисля, от Истанбул. Но дали няма да излезе по-времеемко и скъпо от запазване само на чартър от тук, не съм сигурна. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Виж цените. Запазването само на чартър, без пакет от агенцията, обикновено е скъпо начинание. Но пък Кайро ще отпадне, ако летите само до Шарм. Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 В момента, feel_the_rush каза: Виж цените. Запазването само на чартър, без пакет от агенцията, обикновено е скъпо начинание. Но пък Кайро ще отпадне, ако летите само до Шарм. Да, ами на пръв поглед Истанбул-Кайро ми излиза в skyscanner около 200 лв за определени дати, около 100 за полет Кайро -Шарм или Шарм-Кайро, връщане от Шарм до Истанбул пак около 200 лв. Но гледам конкретно началото на май, което сигурно е повлияно от Рамадан. Така де, на този етап не се ме изкушава достатъчно. Иначе си спомням, че навремето бяхме решили да ходим в Марса Алам за шнорхелинг, а не в Хургада или Шарм ел Шейх, но така и не ни се получи пътуване. Връзка към коментар
dechy Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Ако отседнете евентуално в Хургада, от там също се предлагат еднодневни екскурзии за шнорхелинг около Марса Алам. Бях го планирала, но за съжаление нашето пътува, което беше планирано за в момента, се провали по други причини. 1 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 А в Египет в настоящия момент как се влиза? Има ли някакви ограничения за БГ- пътешественици? Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 преди 15 минути , muchachote каза: А в Египет в настоящия момент как се влиза? Има ли някакви ограничения за БГ- пътешественици? PCR тест, 72 часа преди влизане. 1 Връзка към коментар
Tmoaka Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Вчера кацнахме в Шарм - приятен полет под два чАса /чартър /Спокойно и цветно. Рифът пред хотела е прекрасен, записах се на дайвинг , ще споделя след това Корекция- полет 2ч 45 мин 7 Връзка към коментар
dechy Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 @Tmoaka В кой хотел сте? Каква е дълбочината на морето при рифа? С понтон ли се влиза? Има ли пясък в някаква част на плажа във водата или е само камъни? 1 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Някой има ли впечатление от този хотел в Хургада: Complex Hawaii 5* STANDARD Дъщеря ми има голям мерак за шнорхелинг, на хотела ли да заложим или да търся някоя местна агенция, която предлага подобни занимания? Връзка към коментар
Tmoaka Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Ние сме в хотел Movenpick resort Тук има четири собствени плажа , два от които с риф. Във водата се влиза десетина метра по пясък после веднага почва рифа Жена ми не може да плува добре и се справя с маска от Декатлон и надуваема възглавница . Много се радва на анемониите с по две риби Немо отпред .Първият плаж има понтон. 5 1 Връзка към коментар
dechy Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Супер, благодаря много! А мислите ли да ходите на дей-трип до Рас Мохамед и до White island? Връзка към коментар
Tmoaka Публикувано: 6 април, 2021 Сподели Публикувано: 6 април, 2021 Записах се за четвъртък .Но от дайвинг център е организацията . Днес бях в шарк бей. А еднодневни екскурзии има много и на различни цени Ако става въпрос за шнорхелинг 1 Връзка към коментар
Mili Ivanova Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 На 6.04.2021 г. в 18:36, Tmoaka каза: Записах се за четвъртък .Но от дайвинг център е организацията . Днес бях в шарк бей. А еднодневни екскурзии има много и на различни цени Ако става въпрос за шнорхелинг Има един много красив залив в Шарм, Хадаба се казва, през него минахме като отивахме в парка Рас мохамед на шнорхелинг, зарекла съм се при следващо ходене да отседна там. През местните агенции всичко е на много по добра цена. 4 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 Ние ще ходим по празниците до Шарм и избрахме Jaz Fanara точно за да сме в залива Хадаба. 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 преди 19 минути , Роми каза: Ние ще ходим по празниците до Шарм и избрахме Jaz Fanara точно за да сме в залива Хадаба. С коя АК или сте с чартър? Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 Преди 1 час, Роми каза: Ние ще ходим по празниците до Шарм и избрахме Jaz Fanara точно за да сме в залива Хадаба. Били ли сте преди в Jaz Fanara? Аз като избирах хотел, този ми беше в шорт листа. Накрая избрах Jaz Mirabel, но се разминава с очакванията ми. И още нещо за избора на хотел в Шарм, което ми казаха познати и ми помогнаха да се ориентирам, защото съм в Шарм за първи път. Ризортите с просторни територии и градини са на 15-20 км на север от Шарм, в Nabq bay и са близо до летището: Barcelo Tiran, Royal Albatros, Jaz Mirabel, Rixos/два са/, Parrotel, Coral Sea и т.н. може да се видят на картата в гугъл. Повечето от тях са с хубав плаж и хубави рифове. Те са буквално в нищото, извън тях е пустош и чукари. За да се отиде докъдето и да е ,трябва такси. Хотелът предлага такси на двойни цени, но аз си намерих местен, който ни вози на нормална цена. Има и микробусчета, които возят местни и туристи напред-назад, гледам, че се пълнят, със сигурност са евтини. Nabq bay е много ветровито място, съответно много подходящо за кайт. Ние от вчера имаме много силен вятър и понеже хотелът е разположен на огромна територия, неприятно и досадно духа във всички големи открити пространства, съответно и дневната температура падна от 31-32 на 25 градуса. Naama bay е друг туристически център с хотели, апарт комплекси, магазини и т.н., прилича на Слънчев бряг, но е по-малък. Вчера бяхме там, изглежда празно, малко туристи, много затворени обекти. За Хадаба да кажа, че там има популярно място с панорама - Farsha Cafe, мой познат ми го препоръча. Вчера ходихме на разходка до Шарм, но не стигнахме до него. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 преди 1 час, Роми каза: Ние ще ходим по празниците до Шарм и избрахме Jaz Fanara точно за да сме в залива Хадаба. Добър избор. Приличен хотел с хубав риф и плаж. преди 34 минути , Jenbel каза: Били ли сте преди в Jaz Fanara? Аз като избирах хотел, този ми беше в шорт листа. Накрая избрах Jaz Mirabel, но се разминава с очакванията ми. И още нещо за избора на хотел в Шарм, което ми казаха познати и ми помогнаха да се ориентирам, защото съм в Шарм за първи път. Ризортите с просторни територии и градини са на 15-20 км на север от Шарм, в Nabq bay и са близо до летището: Barcelo Tiran, Royal Albatros, Jaz Mirabel, Rixos/два са/, Parrotel, Coral Sea и т.н. може да се видят на картата в гугъл. Повечето от тях са с хубав плаж и хубави рифове. Те са буквално в нищото, извън тях е пустош и чукари. За да се отиде докъдето и да е ,трябва такси. Хотелът предлага такси на двойни цени, но аз си намерих местен, който ни вози на нормална цена. Има и микробусчета, които возят местни и туристи напред-назад, гледам, че се пълнят, със сигурност са евтини. Naama bay е друг туристически център с хотели, апарт комплекси, магазини и т.н., прилича на Слънчев бряг, но е по-малък. Вчера бяхме там, изглежда празно, малко туристи, много затворени обекти. За Хадаба да кажа, че там има популярно място с панорама - Farsha Cafe, мой познат ми го препоръча. Вчера ходихме на разходка до Шарм, но не стигнахме до него. Отсядаме в един апартамент точно до Farsha Cafe. Трябва да го посетите, хубаво място с хубава гледка. В Nabq bay хотелите са хубави, имат хубав риф, но плажове имат един съществен недостатък. Почти винаги много духа. В Naama bay хотелите са зле, но има хубав пясъчен плаж, обаче там изобщо няма риф. Предпочитано място за семейства с малки деца. 5 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 Здравейте! Има ли някой, който на 17.04.2021 заминава за Кайро и след това - 6 нощувки в ALBATROS AQUA PARK (Хургада)? 😃 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 преди 3 часа, Дани Магелани каза: С коя АК или сте с чартър? С чартър сме. Просто се наложи да променим датите на пътуването до Исландия. Че никак не беше сигурно докъде ще стигнем като първия ден на пускане без карантина ваксинирани е определено на 1 май, а ние тогава трябваше да кацнем. Много се ядосвах, но избрахме да сменим билетите за октомври, че пък имам доста отложени пътувания. И остана единственото възможно - чартър. Мои приятели бяха в този хотел. Приличен бил. Ние поискахме оферта за суит и ще сме в най-новия и добър вид стаи, разликата в цената беше незначителна, но нашите агенции предлагаха само най-стандартните стаи. Бях забравила тази особеност ;-))) 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега