AlexandraKo Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 преди 1 час, Роми каза: С чартър сме. Просто се наложи да променим датите на пътуването до Исландия. Че никак не беше сигурно докъде ще стигнем като първия ден на пускане без карантина ваксинирани е определено на 1 май, а ние тогава трябваше да кацнем. Много се ядосвах, но избрахме да сменим билетите за октомври, че пък имам доста отложени пътувания. И остана единственото възможно - чартър. Мои приятели бяха в този хотел. Приличен бил. Ние поискахме оферта за суит и ще сме в най-новия и добър вид стаи, разликата в цената беше незначителна, но нашите агенции предлагаха само най-стандартните стаи. Бях забравила тази особеност ;-))) @Роми, в Steigenberger Alcazar не настаняват ли? 1 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 преди 2 часа, AlexandraKo каза: @Роми, в Steigenberger Alcazar не настаняват ли? Настаняват, както и във всеки друг хотел. Ако нямат готова цена, искат от египетския си партньор и така. Аз поисках от моя тур.агент оферта точно за Steigenberger Alcazar, който е съседен на Barcelo Tiran и през един на нашия Jaz Mirabel, т.е. има същия плаж и риф, но така и не я дочаках. 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 10 април, 2021 Сподели Публикувано: 10 април, 2021 Имаха, но с тръгване на 30.04. Аз предпочетох да тръгна на 02.05, ангажименти, а и се водех повече от разположението. Просто гореща препоръка за залива получихме, а това е най- близкия нормален хотел, който предлага абсолютно. То всъщност май е най- близкия изобщо. Така че може да има неразбории в хотела- все пак е Египет, но поне морето ще е ок. 3 Връзка към коментар
develko Публикувано: 10 май, 2021 Сподели Публикувано: 10 май, 2021 Някой успявал ли е да си хване обществен ферибот в Луксор ? Охраната ни се размаха да се махаме от прилично далечно разстояние. Да споделя и няколко отговора. Има автобуси поне 2 пъти дневно Луксор - Хургада, продължителността е около 5 часа, по време на Рамадан почти нямаше хора. Можете да използвате за транспорт приложението Careem, със сигурност работи в Хургада. Много ми хареса още едно приложение за храна Talabat, според мен е задължително по време на религиозен празник. Резервациите за Pavilion Winter Luxor се презаверяват автоматично за Winter Palace Luxor без доплащане, към момента първият е затворен. 2 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 11 май, 2021 Сподели Публикувано: 11 май, 2021 преди 7 часа, develko каза: Някой успявал ли е да си хване обществен ферибот в Луксор ? Охраната ни се размаха да се махаме от прилично далечно разстояние. Да споделя и няколко отговора. Има автобуси поне 2 пъти дневно Луксор - Хургада, продължителността е около 5 часа, по време на Рамадан почти нямаше хора. Можете да използвате за транспорт приложението Careem, със сигурност работи в Хургада. Много ми хареса още едно приложение за храна Talabat, според мен е задължително по време на религиозен празник. Резервациите за Pavilion Winter Luxor се презаверяват автоматично за Winter Palace Luxor без доплащане, към момента първият е затворен. @develko, да разбирам ли,че сами се предвижвате в Египет? Моля,разкажи подробно,ако е така. Също и за Луксор. 1 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 11 май, 2021 Сподели Публикувано: 11 май, 2021 Препоръчвам Sheba Tours за полет с балон над Луксор. Взеха ни в 3:30 от круизния кораб и ни върнаха около 6:30. Полетът беше около 50 минути. Цена - 35$ на човек. Комуникацията осъщиствихме на Whatsapp, имат и Facebook страница. 3 Връзка към коментар
develko Публикувано: 11 май, 2021 Сподели Публикувано: 11 май, 2021 преди 12 часа, mamaivy каза: @develko, да разбирам ли,че сами се предвижвате в Египет? Моля,разкажи подробно,ако е така. Също и за Луксор. Да, сами се придвижвахме, но не сме пътували чак толкова много. Един полет Кайро - Луксор и един автобус Луксор - Хургада. В Кайро пътувахме с Uber и метро, в Луксор пеш и с тур. В Хургада след като видяхме, че някои таксита не правят разлика между 10 и 100 паунда, пътувахме с Careem. В Луксор единствените места на които имахме спокойствие бяха хотела и платените забележителности. Не случихме на добър тур, но забравих името на агенцията. А да, и PCR в Луксор излизат между 1900 и 2200 EGP, по-добре да ги правите в Хургада или Кайро. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Здравейте, моля прясно инфо за хотел с хубав коралов риф пред него в Шарм ел Шейх или Марса Алам. Плануваме организирано посещение през март 2022 с основна цел шнорхелинг, дайвинг и лежанинг. Може би с 1-2 организирани екскурзии за гмуркания и останалото ще е волна програма. (целим се в ок.1000 лв на калпак, че сме бая калпаци, но може и да надхвърлим малко за нещо добро) Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 В Марса Алам не знам, в Шарм Ел Шейх е Jazz Fanara. Можеш да провериш и хотели в района на Shark bay. В Nabk има хубав риф, но много духа. През март водата е студена, само с неопрен става. Ние ходим в края на април, тогава вече става за къпане. Най-добре през октомври-ноември. 2 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Преди 1 час, bibi каза: Здравейте, моля прясно инфо за хотел с хубав коралов риф пред него в Шарм ел Шейх или Марса Алам. Плануваме организирано посещение през март 2022 с основна цел шнорхелинг, дайвинг и лежанинг. Може би с 1-2 организирани екскурзии за гмуркания и останалото ще е волна програма. (целим се в ок.1000 лв на калпак, че сме бая калпаци, но може и да надхвърлим малко за нещо добро) Мисля,че времето ще е подходящо само за лежанинг, но поне да е на открито,а не в стаята. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 В смисъл студено ? Ние мислехме за февруари даже, но тур операторката каза, че водата ще е 20-22 градуса, та затова преместихме за март. Април ли да се целим ? Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Тази година в края на април беше 24-25 градуса, на места беше и по-студена. Февруари , март е най-студената вода. 1 Връзка към коментар
Tmoaka Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Тази година бяхме в Шарм от 5 април.Беше като началото на юли в бг . Препоръчвам хотел Mьовенпик близо до Наама бей.Прекрасен коралов риф - има клипове за него в ю тюб. Цената му е променлива , по едно време беше даже под 1000 лв 3 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 преди 1 час, bibi каза: В смисъл студено ? Ние мислехме за февруари даже, но тур операторката каза, че водата ще е 20-22 градуса, та затова преместихме за март. Април ли да се целим ? Според мен края на Април.Ние бяхме 10-17 април и си беше около 20 градуса.Отделно първите дни духаше много и около басейна редовно се виждаха мадами по бански и пухени якета. 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Преди 1 час, Tmoaka каза: Тази година бяхме в Шарм от 5 април.Беше като началото на юли в бг . Препоръчвам хотел Mьовенпик близо до Наама бей.Прекрасен коралов риф - има клипове за него в ю тюб. Цената му е променлива , по едно време беше даже под 1000 лв В Наама няма риф, до Наама рифа е никакъв, повярва ми. Обиколките целия Шарм през годините. Ходим самостоятелно минимум един път в годината. Риф има в Хадаба, Шарк бей и Набк. 6 Връзка към коментар
Tmoaka Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Хотелът не беше в Наама бей , той си е в нещо като собствен залив и там идваха лодките с прозрачно дъно , значи има какво да се гледа 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 преди 23 минути , Tmoaka каза: Хотелът не беше в Наама бей , той си е в нещо като собствен залив и там идваха лодките с прозрачно дъно , значи има какво да се гледа Горе-долу добър риф има в посока на хотел Хаят. Но трябва да плуваш двадесетина минути. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 13 септември, 2021 Сподели Публикувано: 13 септември, 2021 Във връзка с разплащанията в Египет, знам че трябва да се носи кеш, но имам въпрос приема ли се Револют картата от месни банкомати и на ПОС-терминали, където ги има и минават ли тегленията и плащанията? Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 13 септември, 2021 Сподели Публикувано: 13 септември, 2021 Да, Револют минава навсякъде. Има много банкомати с теглене без такса, но все пак гледай. 2 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 13 септември, 2021 Сподели Публикувано: 13 септември, 2021 преди 14 минути , agenta каза: Във връзка с разплащанията в Египет, знам че трябва да се носи кеш, но имам въпрос приема ли се Револют картата от месни банкомати и на ПОС-терминали, където ги има и минават ли тегленията и плащанията? Да - и за разплащания, и за теглене. Аз предпочитам плащането с карта, като в Египет и в магазини, и в ресторанти плащам основно по този начин. Само бакшиш оставям в кеш. С револют само в един ресторант не можах да платя, но пък без проблем платих с друга карта. 6 Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 14 септември, 2021 Сподели Публикувано: 14 септември, 2021 Знае ли някой, кога се открива новият музей в Кайро? Чета из нета и не мога да намеря конкретна информация. Пише,че предстои грандиозно откриване, но дата.... няма... И всъшност, като пренасят експонатите към новия музей, какво може да се види в стария ? Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 14 септември, 2021 Сподели Публикувано: 14 септември, 2021 Това грандиозно откриване тече вече 10 години.... В стария почти нищо не е останало, най-ценното - Тутанкамон, още си е там. Залата с мумиите е пренесена в NMEC (National Museum of Egyptian Civilization), който е съвсем различен музей, в стария - само Yuya и Thuya. Само като информация. 3 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 29 септември, 2021 Сподели Публикувано: 29 септември, 2021 Може би малко странен въпрос, но фобиите са си фобии. Бих искала да посетя Египет и най-вероятно ще порзвам агенция, но имам страх от влечугите - з..и. Даже думата предизвиква ужас в мен. До сега тази дестинация я бях задраскала, но според приятели няма опасности да се видим с тези животни. У нас по морето заобикалям, когато знам че има такива атракции. Доколко е вероятността да срещна нещо такова в хотела, или на някои от евентуалните екскурзии? Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 29 септември, 2021 Сподели Публикувано: 29 септември, 2021 Не само в Египет, но съм правил доволно много преходи из джунглите на югоизточна Азия, наистина опасни животни (паяци) съм виждал само на Флорес в Индонезия. Умишлено съм се опитвал да видя змии и не съм успявал. Животните ги е стах със сигурност повече и бързат да избягат, преди да ги видим. 🙂 Египет с тази лудница, дето цари навсякъде из туристическите места, направо ще е шестица от тотото да се види нещо такова. Едит: на някои места има живи кобри за атракция с извадени зъби и разни "змиеукротители" със свирки. Често си правим майтап с приятели като закачка, има един такъв пред храма Ком Омбо и който отиде го снима да покаже, че е още там на същото място в същата поза. 🙂 5 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 29 септември, 2021 Сподели Публикувано: 29 септември, 2021 На какви екскурзии мислиш да ходиш? Ако са сафари в пустиня, групите вдигат ужасно много шум и няма шанс да срещнеш з**, те бягат от такива работи, за разходки с лодки за гмуркане и плуване, по плажовете няма да срещнеш пак поради това. За екскурзии по музеи - със сигурност няма да видиш жива да пази експонатите 🙂 Ако хотелите имат зоокътове, може и да има някакви експонати, но според мен шансът е малък, в повечето случаи са някакви пилета, зайчета и други животни, които са по-симпатични на хората. 🙂 Резервирай смело, супер е Египет през есента 😉 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега